Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Vatikanet

Vatikanstaten ligger ikke i centrum af Rom, men det er nemt at komme dertil, hvis man ved hvordan. Her er den bedste måde at komme til Vatikanet på, så dit besøg bliver perfekt.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Sådan kommer du til Vatikanet

Peterspladsen | Kevin et Laurianne

Er du ved at organisere dit besøg i Rom, og vil du ikke efterlade nogen løse ender? Du har ret, for Den Evige Stad har meget at byde på, og der er ingen tid at spilde. Så hvis du allerede har booket din billet til Vatikanet eller din guidede tur i Vatikanet, har jeg sammensat denne praktiske lille guide, så du, uanset hvor du er, kan komme til Vatikanet i henhold til den tid og det budget, du har til rådighed.

Til fods fra centrum af Rom, fordi det altid er en fornøjelse at gå

Den Spanske Trappe| ©Ilnur Kalimullin
Den Spanske Trappe| ©Ilnur Kalimullin

At gå i Rom vil altid være min foretrukne transportform (og helt sikkert den billigste!). Der er ikke en gade, et hjørne, en fontæne eller en plads, som ikke fortjener et besøg eller et billede. Og det kan man kun, hvis man går rundt i hver eneste af de smalle gader, ikke kun de mest berømte i centrum.

Hvis du befinder dig i byens historiske centrum, er det bedst at gå til Vatikanet. Tag det roligt, stop op, når en facade eller plads fanger dit blik, og nyd turen.

Gåafstande fra de vigtigste punkter i byen

 • Fra Piazza Spagna: Det tager 33 minutter at gå hele vejen gennem centrum og over Tiberen foran Castel St'Angelo - spektakulært!
 • Fra Piazza Navona: det vil tage dig 24 minutter at gå gennem byens smukkeste gader.
 • Fra Campo dei Fiori: kun 24 minutter, en meget kort gåtur!
 • Fra Isola Tiberina: 36 minutters gang langs Tiberens bredder - en drøm!
 • Fra Trastevere: 38 minutters gang ad en autentisk romersk rute.
 • Fra Colosseum: 50 minutter. Det er nok den længste tur, men du kommer igennem hele byen og kan nyde det spektakel, som byen har at byde på.

Book skip-the-line-billetter til Vatikanmuseerne

Med bus fra centrum

Bus gennem Roms gader| ©Chris Sampson
Bus gennem Roms gader| ©Chris Sampson

Hvis du ikke har lyst til at gå, eller hvis du foretrækker at gemme kræfterne til besøget i museerne og basilikaen, er det også nemt, behageligt og meget billigt at komme til Vatikanet med bus. Det nærmeste busstoppested til Vatikanet er på Piazza del Risorgimento, hvorfra du kun skal gå 5 minutter til døren til museerne eller Peterspladsen.

Afhængigt af hvor du er, kan du også nå Via di Porta Cavalleggeri eller Via Leone IV og Via degli Scipioni. Tjek køreplaner og billetpriser på Roms officielle hjemmeside for offentlig transport.

De mest anbefalede linjer

 • Buslinjer til Piazza del Risorgimento: de mest populære er 49, 32, 81 (krydser byen fra Colosseum), 982
 • Buslinjer til Via Leone IV med Via degli Scipioni: 492, 990
 • Buslinje til Via di Porta Cavalleggeri: 64 (denne bus er meget populær, fordi den forbinder jernbanestationen Termini med Vatikanet.
 • Andre anbefalede linjer: 62 (forbinder byens vigtigste turistattraktioner, såsom Piazza Venezia med Vatikanet) og 40 (også fra Termini).

Brug turistbussen, hvis du har en billet

Hvis du på din rejse til Rom har besluttet dig for at købe en billet til turistbussen, skal du ikke tøve med at bruge den som transportmiddel. Den er som regel meget praktisk, fordi den forbinder de vigtigste turistattraktioner i byen, så da den har ubegrænsede ture og stop, skal du ikke tøve med at komme til Vatikanet i den berømte røde dobbeltdækkerbus.

Book en plads på Roms sightseeingbus

Med metro fra hvor som helst i byen

Inde i en af Roms metro-vogne| ©N i c o l a
Inde i en af Roms metro-vogne| ©N i c o l a

Selvom der ikke er mange linjer i Rom, er Vatikanet godt forbundet med den underjordiske transport, Roms metro. Den mest bekvemme station er normalt Ottaviano, fordi den er tættest på, men hvis du ikke har noget imod at gå lidt, kan du også stå af ved Cipro eller Lepanto. Billetten koster kun 1,5 euro, så det er helt sikkert en af de billigste måder at komme til Vatikanet på.

 • Linje A: Den bedste måde at komme til Vatikanet på er at tage metrolinje A, som også går gennem de vigtigste steder i byen, såsom Piazza Spagna eller Termini togstation, og stå af ved Ottaviano-S. Pietro. Derfra er det en let gåtur på 5 minutter til Vatikanet (følg souvenirboderne, så farer du ikke vild).

Med sporvogn, for en autentisk oplevelse

Sporvogn gennem Roms gader| ©Rob Dammers
Sporvogn gennem Roms gader| ©Rob Dammers

Rom har stadig nogle sporvognslinjer, og selvom det ikke altid er det mest praktiske (du vil opdage, at der ikke er gode forbindelser til byens historiske og turistmæssige centrum), kan det være praktisk at bruge sporvognen, afhængigt af hvor du bor. Du kan finde priser og køreplaner på Roms officielle hjemmeside for offentlig transport.

Den nærmeste sporvognslinje er nummer 19 og sætter dig af på Piazza del Risorgimento (det er det sidste stop på linjen, så du kan ikke gå glip af det). Det kan være nyttigt, hvis du bor i nærheden af Villa Borghese eller vandrer rundt der eller i Bioparco før dit besøg i Vatikanet.

Book skip-the-line-billetter til Vatikanmuseerne

Med taxa for ekstra bekvemmelighed

Taxa gennem Roms gader| ©Phillip Capper
Taxa gennem Roms gader| ©Phillip Capper

Taxiservicen i Rom fungerer ret godt: Der er masser af taxier på gaden, og de største turistattraktioner i byen har taxaholdepladser, hvor det ikke tager mere end 5 minutter at fange en.

Priserne er rimelige for denne type service, men jeg anbefaler, at du har en klar rejseplan (for at undgå at få en ekstra tur), og at du beder taxachaufføren om at sætte taxameteret til, før du starter ruten for at undgå ubehagelige overraskelser. I princippet bør det ikke koste mere end 15 euro fra centrum af Rom.

Med Uber, som også kører i Rom

Uber-chauffør| ©Thibault Penin
Uber-chauffør| ©Thibault Penin

Hvis du er på udkig efter en bekvem dør-til-dør-service, er Uber den bedste løsning. Du kan anmode om det fra APP'en, når du vil, du kender den rute, du skal følge, og du har en klar idé om prisen på rejsen uanset den trafik, du måtte støde på undervejs. Desuden slipper du for at tage dit kort eller kontanter frem for at betale.

Book skip-the-line-billetter til Vatikanmuseerne

Med car2go eller elbil, hvis du tør trodse den romerske trafik

Car2go| ©Miwok
Car2go| ©Miwok

I de sidste par år har Rom oplevet en stigning i antallet af biludlejningstjenester, der kan få dig fra den ene del af byen til den anden. Hvis du allerede er bekendt med denne service, har du sikkert Share Now eller Car2GO APP, en af de mest internationale tjenester, downloadet på din smartphone.

På appens kort kan du se, hvor mange biler der er tilgængelige i nærheden af din placering, booke en med et enkelt klik, og i løbet af få minutter er du fremme ved din destination. Bilerne er som regel "Smarts" eller lignende, som er meget små, hvilket gør det meget nemmere at parkere i byens centrum eller i nærheden af overfyldte områder.

Men husk, at trafikken i Rom kan være kaotisk, og du skal være forsigtig med ikke at parkere din bil i en zone med parkeringsforbud (det er normalt meget godt skiltet). Det bedste af det hele er, at prisen normalt ikke er mere end €5, hvis du har parkeret din bil et sted i byens centrum.

På cykel eller scooter, hvis du vil have din tur til Rom til at foregå på hjul

Kom rundt i Rom på cykel| ©Rob Larsen
Kom rundt i Rom på cykel| ©Rob Larsen

Ligesom der findes delebilstjenester, vil du opdage, at Rom bogstaveligt talt er fuld af scootere. Der er flere lokale og internationale virksomheder, der fra APP giver dig mulighed for at leje en scooter eller en cykel på minutbasis, så du kan bevæge dig rundt i byen i dit eget tempo. Det er som regel ret praktisk, hurtigt og billigt.

Men husk igen, at trafikken i Rom kan være en smule kaotisk, og at der er mange gågader i centrum, hvor det er bedre ikke at bevæge sig. Lad os komme af sted!