5 spisesteder nær Colosseum

Det er lige så vigtigt at besøge Roms største seværdigheder som Colosseum som at spise godt på din rejse. Her kan du se, hvor du kan spise i nærheden af Colosseum og Forum Romanum.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minutters læst

5 spisesteder nær Colosseum

Typisk italiensk pizza | Amirali Mirhashemian

Det er en kendsgerning, at italiensk mad er en last, og at bare tanken om at rejse til Rom får os til at løbe i vand i munden... det er en kendsgerning. Men som på alle turiststeder rundt om i verden er der områder, som man helst skal undgå, hvis man ikke kender dem godt, da kvaliteten og priserne som regel ikke er de bedste.

Derfor har jeg sammensat denne lille gastronomiske liste, så hvis du bliver sulten på din rundvisning i Colosseum, vil du gå derfra med en god smag i munden.

Og hvis du endnu ikke har fået din billet til Colosseum, bør du prioritere det (de lange køer vil tage livet af din tålmodighed). Listen over restauranter og iskiosker kan vente.

1. God mad og den bedste atmosfære i det mest trendy kvarter: Suburra 1930, i Monti

Lasagne med aubergine og parmesan| ©Boca Dorada
Lasagne med aubergine og parmesan| ©Boca Dorada

Kun 10 minutters gang fra Colosseum ligger det meget populære Monti-kvarter, der er populært blandt romerne, som ikke tøver med at gå rundt i de smalle gader til frokost, aperitif eller middag.

I de seneste år er der kommet mange gode restauranter i dette område, og det er værd at tage en afstikker fra Colosseumpladsen og Forum Romanum til frokost eller middag for at se dette autentiske område.

Vores valg i området vil altid være Suburra 1930. Menuen går ud over den typiske italienske pasta (som selvfølgelig også tilbydes). Du kan finde godt kød, lækre blandede retter og en spektakulær aubergine- og parmesanlasagne.

Benyt lejligheden til at gå ned ad gaderne efter frokost og få en is (hvorfor ikke?) for at runde den gastronomiske dag af. Du vil ikke fortryde det!

Book en privat gastronomisk rundvisning i Romai

2. Nyd italiensk-jødiske delikatesser i det nærliggende jødiske kvarter i Rom

Roms jødiske kvarter| ©Gabriella Clare Marino
Roms jødiske kvarter| ©Gabriella Clare Marino

Kun 20 minutters gang fra Colosseum (og endnu mindre, hvis du slutter dit besøg i det gamle Rom ved Circus Massimo) vil du være fuldt ud fordybet i Roms jødiske kvarter.

Gaderne er umiddelbart genkendelige, fordi du vil blive slået af den hebraiske typografi på restauranterne og de typiske butikker. I weekenderne er det meget almindeligt at se snesevis af romere spise frokost eller middag på de hyggelige terrasser, så du vil ikke være mindre end det.

Gå en tur gennem det jødiske kvarter, og prøv menuen på Bottega Tredici. Denne traditionelle romerske "osteria" har en smagsmenu, der er en ren fornøjelse og vil føre dig til mindre typiske fusionssmag, som du ikke må gå glip af.

Book en privat madtur i Romai

3. Den bedste pizza, du kan finde i nærheden af Colosseum, er hos Li Rioni

Smag romersk pizza| ©Pablo Pacheco
Smag romersk pizza| ©Pablo Pacheco

Naturlige fødevarer, træbrændt pizza, en velsmagende, blød og mør dej? Er dette ikke definitionen på den perfekte pizza? Hvis vi dertil lægger det faktum, at stedet ligger kun et stenkast fra Colosseum, og at personalet behandler dig med utrolig omhu og delikatesse, så har vi en vindende kombination.

Jeg kan ikke anbefale kun én pizza fra Le Rionii, for jeg synes, at alle de pizzaer, jeg har prøvet, er lækre. Det eneste råd, jeg kan give dig, er, at hvis du rejser i en gruppe, skal du benytte lejligheden til at bestille forskellige smagsvarianter og smage så meget som muligt, og du skal ikke tøve med at lade personalet anbefale dig. De er alle "fuldblodsitalienere", og de vil vide, hvordan de skal anbefale dig meget godt.

Book en privat madtur i Romai

4. Gelateria La Costanza's is vil give dit besøg det sødeste touch

Nyd de bedste is| ©Jonathan Borba
Nyd de bedste is| ©Jonathan Borba

Du kan ikke afslutte din dag i Rom uden at have fået en god dosis *italiensk is. Og selv hvis ingen af isbutikkerne eller boderne omkring Colosseum har fanget dit blik, skal du ikke være bekymret, for jeg har allerede ledt efter dig.

Tag straks til Gelateria La Costanza på Via de San Giovanni Laterano nr. 40 og nyd det. Alle deres smagsvarianter er helt håndlavede, og gelatoens konsistens er unik. Det vil helt sikkert sætte den søde prikken over i'et på dit besøg i Colosseum.

5. Fordi mennesket ikke lever af mad alene: de mest VIP-cocktails med udsigt over Colosseum på Palazzo Manfredi

Prøv de bedste cocktails i Rom| ©M.S. Meeuwesen
Prøv de bedste cocktails i Rom| ©M.S. Meeuwesen

Dette stop er måske ikke for alles budget, men Palazzo Manfredi er et af de mest populære luksushoteller i byen, og dets terrasse med udsigt over Colosseum er betagende.

Hvis dit rejsebudget ikke tillader dig at bo på Palazzo Manfredi, skal du ikke være bekymret. Vi andre dødelige har adgang til dette lille romerske paradis, hvis vi vil have en cocktail eller en kaffe med udsigt. Vær advaret, oplevelsen er ikke billig, men du vil føle dig som om du er i en film i Dolce Vita i et stykke tid.