Bedste Museer I Verona

Verona har nogle af de mest interessante udstillinger i Norditalien. Fra Julies Hus til Freskomuseet har byen meget at fortælle gennem sin rige historie.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bedste Museer I Verona

Vista aerea de Verona |©Maurice van Gestel

Siden oldtiden har Verona været en af de byer, der har været med til at fremme Italiens kulturarv. Først som vugge for modstand mod angribere, så som kulisse for Shakespeares skuespil og nu som en af landets vigtigste turistdestinationer, har den formået at forbløffe besøgende, og det har meget at gøre med udstillingerne på de interessante museer.

Nogle af de bedste ting at se og gøre i Verona er at besøge Julies Hus, som huser den mest berømte balkon i verdenslitteraturen, det arkæologiske museum for det romerske teater, som har over 2000 års historie, museet for fresker, som er et vidnesbyrd om renæssancen, og Castelvecchio-museet, som er det mest berømte museum i byen.

1. Julies Hus Museum, hjemsted for den mest berømte balkon

Balkon i Julies hus|©Sophia Chu
Balkon i Julies hus|©Sophia Chu

Juliet's House Museum er et middelalderpalads bygget i centrum af Verona, og ifølge byens optegnelser var det hjemsted for Capulet-familien, en af hovedpersonerne i William Shakespeares dramatiske komposition Romeo og Julie. Huset har stået siden mindst det 12. århundrede og har gennemgået ændringer, så det eneste originale træk er indgangsdøren. Men balkonen, som stammer fra en ombygning i 1936, er den mest berømte i verden.

Det er på denne balkon, at en af de vigtigste scener i Shakespeares skuespil udspiller sig, og hvor en af de mest berømte dialoger mellem Romeo og Julie finder sted. I dag er det det mest besøgte sted i Verona, og udover at få taget et billede foran paladset, skrive sit navn og sin partners navn på væggen og røre ved skulpturen af Julie, kan man besøge museet inde i huset, som gengiver Capulet-familiens historie.

Julies Hus ligger i byens centrum, så de bedste ture i Verona inkluderer et stop ved paladset og også ved Romeos Hus, som ligger et par gader væk, men som ikke er åbent for offentligheden eller omdannet til et museum.

Man kan også besøge Julies grav i Verona , som ifølge Shakespeares skuespil ligger i kælderen i klosteret San Francesco del Corso, selvom dette sted normalt skuffer besøgende, fordi det er umuligt at komme for tæt på graven, og fordi klosteret ikke indeholder andre attraktioner.

Interessante fakta

 • Pris... Almindelig adgang til museet koster ca. 6 euro pr. person.
 • Hvor... Piazzetta Navona, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 31, 32, 33 og 95 og byens hop-on-hop-off turistbusser.

Book dine billetter til de bedste museer i Verona

2. Galleria Aquille Forti, Verona's paradis for moderne kunst

Kunstgalleri|©Riccardo
Kunstgalleri|©Riccardo

Galleria Aquille For ti ligger foran Piazza delle Erbe og på vej til Lamberti-tårnet, hvorfra man kan få et glimt af en af Veronas smukkeste åbne uds igter, og udstiller de vigtigste moderne kunstværker, der blev doneret fra private samlinger op til de store avantgarder i det 20. århundrede.

På dette museum, som er Veronas paradis for moderne kunst, kan man finde centrale værker fra den italienske modernisme som Meditation af Francesco Hayez eller det maleri uden titel, som Pompeo Marino Molmenti dedikerede til Pia dei Tolomei. Der er også malerier af Felice Casorati, Pino Casarini, Guido Trentini og Orazio Pigato, blandt andre fremragende italienske kunstnere.

Fra udstillingsbygningen kan man desuden få et glimt af Piazza delle Erbe, som er et af de vigtigste steder for de bedste gastronomiske ture i Verona, og gårdspladsen ved det gamle marked, hvor man, hvis man planlægger at besøge byen i julen, kan opleve Santa Lucia-loppemarkedet, som er et af de mest traditionelle.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 4 euro pr. person.
 • Hvor... Cortile Mercato Vecchio 6, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 33, 93 og 95 og hop on-hop off turistbusserne i byen.

Book de bedste gastronomiske ture i Verona

3. Arkæologisk museum i det romerske teater, et af de ældste i byen

Det romerske teater, Verona|©puffin11k
Det romerske teater, Verona|©puffin11k

Det romerske teater, der er mere end 2000 år gammelt, er en af de ældste bygninger, der stadig står med sin oprindelige struktur i Verona, som gennemlevede invasioner, slag og borgerkrige, der mere end én gang ødelagde byens bygninger. Ud over at fungere som scene for koncerter og shows, huser teatret også det arkæologiske museum.

Museet er et permanent arkæologisk udstillingscenter, der viser inskriptioner, skulpturer, mosaikker og bronzer fundet i Verona og de omkringliggende byer i provinsen. Det har fungeret uformelt siden 1857 og formelt siden 1924, hvilket gør det til et af de ældste museer i byen.

Hvis du er arkæologi-entusiast, kan du på dette museum opleve mere end 600 udstillede værker plus yderligere 200 i de udendørs områder ved klosteret og teatret. Her finder man også gravsteler og altre, vaser, etruskiske urner og græske inskriptioner samt keramiske skåle og metalmøbler.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 4,5 euro pr. person.
 • Hvor... Regaste Redentore 2, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 11, 12, 31, 32, 33 og 90 og hop on-hop off turistbusserne i byen.

4. Børnemuseet i Verona, det ideelle sted for børn

Folk på museet med børn|©
Folk på museet med børn|©

Børnemuseet i Verona er en interaktiv udstilling for børn op til 12 år, der omfatter udstillinger, arbejdsområder, legeområder og eksperimentarier inden for videnskab, teknologi, ingeniørkunst og matematik, hvilket gør det til et ideelt valg, hvis du planlægger at besøge Verona med børn.

Museet er opdelt i forskellige områder, og hvert af dem beskæftiger sig med et forskelligt tema mellem vand, lys, mekanik, lyd, logik og menneskekroppen. De interaktive udstillinger har til formål at stimulere uformel læring og instruere børn gennem eksperimenter og hands-on oplevelser.

Børnemuseet fokuserer på familiehygge og læring for børn, så hvis du planlægger at rejse med børn under 12 år til Verona, kan du vælge dette anderledes alternativ, som inkluderer certifikater til børnene for at deltage i aktiviteterne og også information og instruktioner til at gentage aktiviteterne uden for museet.

Nyttige oplysninger

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 9 euro pr. person.
 • Hvor... Via Santa Teresa 12, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 41, 91, 92, 93 og 98 og hop on-hop off-turistbusserne i byen.

5. Det internationale center for fotografi, daguerreotypiens paradis

Verona, sacvi scaligeri|©manu 2006
Verona, sacvi scaligeri|©manu 2006

En stor del af Veronas og Italiens fotografiske arv findes i International Centre of Photography i Scavi Scaligeri, et underjordisk udstillingsrum i et middelalderkompleks, hvilket gør et besøg på dette museum umagen værd, ikke kun for udstillingerne af daguerreotypier og gamle fotografier, men også for rummets konstruktion og arkitektur.

International Centre of Photography arrangerer både midlertidige og permanente udstillinger. Blandt de sidstnævnte kan du finde en udstilling af Robert Capa, krigsfotografen, der var i stand til at fortælle om den første halvdel af det 20. århundrede sammen med sin partner Gerda Taro.

Turen til International Centre of Photography varer ca. 2-3 timer, så du kan sagtens nå besøget, selvom du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, du kan lave for at opdage Verona på 3 dage

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 8 euro pr. person.
 • Hvor... Cortile del Tribunale, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 90, 93, 94 og 95 og hop on-hop off-turistbusserne i byen.

6. Freskomuseet, et vidnesbyrd om renæssancen

Loftsmalerier|©Andy / Andrew Fogg
Loftsmalerier|©Andy / Andrew Fogg

Fresker dekorerer normalt regeringsbygninger, kirker eller offentlige rum, men i årevis blev mange af disse værker, især i Italien, revet ned fra væggene og solgt. I dag findes mange af disse værker på Fresco Museum, som er et vidnesbyrd om renæssancen, den æra, hvor disse værker blev populære.

Museet, som kunsthistorikeren og kuratoren Giovanni Battista Cavalcaselle stod bag, ligger i en bygning nær den kælder, der huser Julies grav, og ud over renæssancefresker udstiller det også malerier fra middelalderen, hvoraf cyklussen af Karl V's og pave Clemens VII's parade til hest er den mest bemærkelsesværdige.

Du kan besøge Frescomuseet og Julies grav på samme dag eller besøge begge attraktioner hver for sig, så du skal ikke bekymre dig om den permanente kø ved indgangen til Sankt Franciskus-klosteret, for du kan fortælle dem, at du kun vil besøge museet, og så kan du få et forspring.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 4,5 euro pr. person.
 • Hvor... Via Luigi da Porto 5, Verona.
 • Sådan kommer du dertil .... Med bus på linje 90 og 91 og med byens hop on-hop off-turistbusser.

7. Naturhistorisk museum, en typisk udstilling i en atypisk by

Naturhistorisk museum|©Darren and Brad
Naturhistorisk museum|©Darren and Brad

Verona er en usædvanlig by med mange attraktioner, et stort antal besøgende på næsten permanent basis og en turisme, der er orienteret mod Romeo og Julie. I denne sammenhæng tilbyder det naturhistoriske museum et almindeligt alternativ, som skiller sig ud blandt de lokale museer og er ideelt at besøge med børn eller med familien.

Veronas naturhistoriske museum, der har til huse i en historisk bygning ud mod Adige-floden, kan man finde en samling fossiler, som er udstillingens perle, herunder rester af fisk, træer og planter, der er mere end 3 meter høje, hvilket skaber en optisk illusion af en forstenet og omsluttende skov.

Museet har også et område med udstoppede dyr, som er meget populært blandt børn, og som bl.a. omfatter bjørne, heste, hunde, giraffer, mammutter og et stort antal fugle og smådyr.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 4,5 euro pr. person.
 • Hvor... Lungadige Porta Vittoria, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 90, 92 og 98 og hop on-hop off turistbusserne i byen.

8. Nicolis Museum, den største private samling af biler i Italien

Udstilling af luksusbiler|©Perico001
Udstilling af luksusbiler|©Perico001

En af de bedste udflugter, du kan tage på fra Verona, er til Nicolis Museum, som rummer den største private samling af biler i Italien. Udstillingen ligger lige uden for byen i Villafranca og består af hundredvis af biler, cykler, motorcykler og endda små fly.

Blandt museets perler er gamle modeller fra Fiat, Ferrari, Isetta, Alfa Romeo, Lancia og andre eksperimental- eller prototypekøretøjer, hvoraf meget få nogensinde blev bygget. Du kan også se den første benzindrevne trehjulede cykel bygget af Karl Benz i 1885 og en DeLorean DMC 12, der er berømt for at blive brugt som tidsmaskine i Tilbage til fremtiden-trilogien.

Husk på, at en fuld rundvisning på dette museum kan tage mellem 2 og 3 timer, og du har cirka en times kørsel fra byens centrum, så det er ikke en anbefalet mulighed, hvis du planlægger et kort ophold. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, så du kan lære Verona at kende på 1 dag.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 14 euro pr. person.
 • Hvor... Viale Postumia, Villafranca.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 158 og 159.

9. Castelvecchio Museum, det mest berømte museum i Verona

Museet for Castelvecchio - Verona|©José Santos Torres
Museet for Castelvecchio - Verona|©José Santos Torres

Castelvecchio-museet er et af de vigtigste museer i byen og også i Italien, da det indeholder en af de største og mest interessante udstillinger i landet samt en meget smuk arkitektur. I museets mere end 20 rum kan man se eksempler på skulptur, maleri og guld- og sølvarbejde.

Museet indeholder også to Veronese-klokker fra det 14. århundrede, fresker, der har tilhørt de kongelige residenser, kirkelige malerier fra middelalderen og renæssancen, venetianske værker fra det 15. århundrede og rytterstatuer, der engang stod på byens torve og blev fjernet under bombardementerne i Anden Verdenskrig.

Castelvecchio-museet tilbyder også guidede ture, og hvis du planlægger at besøge Verona om sommeren, kan du deltage i aftenudstillingerne, som inkluderer en komplet rundvisning i museets faciliteter samt alle udstillingsgenstandene.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 6 euro pr. person.
 • Hvor... Corso Castelvecchio 2, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 91, 92, 93, 94 og 95 og hop on-hop off-turistbusserne i byen.

10. Palazzo Maffei, Veronas største kunstsamling

Palazzo Maffei|©Yuri Rapoport
Palazzo Maffei|©Yuri Rapoport

Palazzo Maffei er ikke bare en historisk middelalderbygning i Verona, men også hjemsted for byens største kunstsamling, der byder på en eklektisk rejseplan blandt mesterværker, antikviteter, kongeligt service og andre genstande, der spænder over 2000 års historie. Denne blandede scene kan opleves på et besøg i Maffei Palace Museum.

I alt huser museet mere end 500 værker, herunder malerier, skulpturer, antikt glas, renæssancekeramik, sølv- og elfenbensarbejder, trædekorationer, orientalske kunstværker og inkunabler, for Palazzo Maffei-museet har også et af de største biblioteker i Verona.

Fra bygningens tredje sal kan man desuden nyde en af de bedste udsigter over Piazza delle Erbe og udstillingerne af moderne kunst, hvoraf de fleste værker er af italienske malere.

Under alle omstændigheder, hvis du er kunstelsker eller bare gerne vil se et museum i en af de smukkeste paladsbygninger i Verona, vil jeg anbefale dig at besøge Palazzo Maffei.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 14 euro pr. person.
 • Hvor... Piazza delle Erbe 38, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 93, 94 og 95 og byens hop-on-hop-off turistbusser.