10 Ting At Lave I Verona Til Jul

Med sine temamarkeder, gigantiske træer og pyntede gader har Verona en magisk aura i julen. Her er de bedste måder at nyde Romeo og Julies by på juleaften.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

10 Ting At Lave I Verona Til Jul

Verona en navidad |©I Harsten

Verona er Shakespeares by, Romeo og Julies by, romerske teatre, festivaler og symfoniske værker i Arenaen, men den klæder sig også på i december og byder på en unik julestemning, der bader byen i aftenaktiviteter og uundværlige dekorationer.

Nogle af de bedste ting at se og gøre i Verona i julen er at besøge temaloppemarkederne, deltage i julemandsræset, overvære udstillingen af julekrybber fra hele verden, opleve julestemningen ved Gardasøen og besøge forlystelsesparken Gardaland Magic Winter, som er en af de mest enestående i Norditalien.

1. Overvær udstillingen af julekrybber fra hele verden.

Krybbespil i Verona|©Farfalla Veneziana
Krybbespil i Verona|©Farfalla Veneziana

Udstillingen af julekrybber fra hele verden er en af de mest populære begivenheder i Verona i julen og består af en udstilling af mere end 400 julekrybber fra museer og private samlinger fra hele verden. Denne udstilling arrangeres hvert år i Veronas Arena og varer fra de sidste dage af november til Helligtrekonger.

Udstillingen, som tiltrækker et stigende antal deltagere hvert år, uddeler priser til de bedste julekrybber og udstillinger af juleinspirerede kunstværker. Arrangementet omfatter også special effects med musik, lys, lyde og projektioner, der skaber en multisensorisk oplevelse, og guidede ture til hovedværkerne i udstillingen.

Udstillingen af julekrybber fra hele verden omfatter også opførelser af levende julekrybber på scenen i Arena di Verona i ugen op til juleaften, og der er rabat på billetter til børn under 12 år og voksne over 65 år.

Interessante detaljer

 • Pris... Billetter starter ved ca. 8 euro for voksne og 5 euro for børn under 12 år og ældre over 65 år.
 • Hvornår... Hvert år fra slutningen af november til Helligtrekonger.
 • Hvor... Verona Arena.

Book billetter til at besøge Arena of Verona

2. Nyd juleudsmykningen i gaderne.

Julens snekugler|©A.Currell
Julens snekugler|©A.Currell

Hvis du vil opleve julestemningen i Verona, behøver du ikke at besøge de udstillinger, museer eller deltage i de temaaktiviteter, som byen tilbyder i december. Du kan bare slentre gennem gaderne, der er pyntet med store guirlander, lysene på husene, glittervinduerne og udsmykningen af de officielle bygninger.

Verona er Norditaliens julehovedstad, og det snefyldte decembervejr bidrager som regel til julens magi. Når du går rundt i byen, vil du støde på gademusikshows, julesange på torvene, udsmykningen af Sankt Peters Slot, som juleaften bevogtes af to store oplyste rensdyr, og du vil også støde på en julemand på hvert gadehjørne.

Pladserne er også dekoreret med gigantiske juletræer, tematiserede karruseller, og selv Veronas turistbusser er klædt i julemotiver. Og i december inkluderer hop-on-hop-off-ture stop ved større begivenheder og steder, hvor juleudsmykning og aktiviteter finder sted.

Book en tur med Veronas sightseeingbus

3. Besøg det gigantiske juletræ på Piazza delle Herbes

Blåt juletræ med lys|©Sergio Presbitero
Blåt juletræ med lys|©Sergio Presbitero

Piazza delle Erbe er en af Veronas vigtigste pladser, og hvert år i december opstilles der et kæmpe jul etræ, som er et must, hvis man vil se de vigtigste steder, hvor julen fejres i byen. Træet, der står i hjertet af Verona, vender ud mod butikkerne på pladsen, så du kan få en varm drik, mens du ser på det gennem vinduet.

Piazza delle Erbe er normalt inkluderet i de bedste madture i Verona, så hvis du besøger det gigantiske træ på egen hånd, kan du nyde veronesisk mad der eller vælge en af turene for at nyde byens smagsoplevelser.

Turen til træet på Piazza delle Erbe er kort og ligger centralt, halvvejs fra arenaen, det romerske teater, Julies hus, Romeos hus og flere turistattraktioner i byen, så du kan gå rundt om det, selv hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over ting, man kan lave i Verona på en dag.

Interessante detaljer

 • Pris... Besøget ved det gigantiske juletræ er gratis.
 • Hvornår... Træet er tilgængeligt i hele december.
 • Hvor... Piazza delle Herbe, Verona.

Book en madtur i Verona

4. Besøg julemarkederne i Verona

Marked i Verona|©mifujiclark
Marked i Verona|©mifujiclark

Julen begynder formelt i Verona med åbningen af temamarkederne, især det på Piazza dei Signori, som er inspireret af Christkindlmarkt i Nürnberg og tilbyder besøgende over 100 træboder med regionale produkter, kunsthåndværk i glas, træ og keramik med julemotiver, søde sager og gastronomi til juleaften og gaver til hele familien.

På loppemarkedet på Piazza dei Signori kan du også prøve den traditionelle vin brulé, en krydret gløgg, som er traditionel i Tyskland, men som kan købes på loppemarkederne hver jul. Du finder også boder på Ponte Scaligero, hvor du kan købe de bedste dekorationer, og på Piazza Bra, hvor Santa Lucia-loppemarkedet afholdes.

På Santa Lucia-markedet finder du de bedste juledesserter samt børnelege, f.eks. en karrusel, og boder fra sælgere fra hele landet. Lucia er Veronas traditionelle marked og et af de ældste, da Christkindlmarkt på Piazza dei Signori er blevet det mest berømte i byen, men kun har været afholdt i lidt over 20 år.

5. Deltag i julemandsløbet

Folk i julemandsløbet|©andrea Lorenzini
Folk i julemandsløbet|©andrea Lorenzini

En af de mest traditionelle julebegivenheder i Verona er julemandsløbet, en konkurrence på 5-10 km, der arrangeres hvert år, hvor deltagerne løber klædt ud som julemænd. Denne begivenhed afholdes i forskellige byer rundt om i verden, men i Verona er det blevet et ikon for byen.

Løbet ændrer længde og rute hvert år, men det løber som regel gennem hovedgaderne i centrum, forbi Piazza Bra, det romerske teater og Veronas arena, så det er en ideel anledning, hvis man også vil besøge nogle af byens vigtigste seværdigheder.

Løbet er ikke en konkurrence, dvs. det er ikke officielt, og der uddeles heller ikke præmier til vinderne, men det er en familieaktivitet, der bruges til at fremme byens julestemning og det tætte forhold, den har til julen, så det er også et ideelt valg, hvis du planlægger at besøge Verona med børn.

Interessante detaljer

 • Pris... Tilmelding til løbet er gratis.
 • Hvornår... Hvert år i ugen op til den 24. december.
 • Hvor... Løbet går gennem forskellige dele af Veronas centrum.

6. Oplev julen ved Gardasøen

Gardasøen|©Angel de los Rios
Gardasøen|©Angel de los Rios

Gardasøen er den største sø i Italien og en af de vigtigste i den nordlige del af landet, endnu mere end Comosøen, som ligger lige uden for Milano og er den mest kendte af Italiens bifloder. Ved juletid pyntes søen og de omkringliggende landsbyer op med juledekorationer og skaber en magisk atmosfære kombineret med sne og julelys.

Udflugter rundt om søen, landskabet i de nærliggende bjerge og julemarkederne på Gardas vigtigste steder skaber et unikt skue, og du kan vandre rundt i dagene op til juleaften. Vær opmærksom på, at temperaturerne kan falde betydeligt i december, da det er vinter i Italien, men oplevelsen er det hele værd.

Gardasøen ligger omkring 75 kilometer fra Veronas centrum og kan nås med bus 46 og privat turisttransport, men det er som regel heldagsbesøg, så overvej det, hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over ting, du kan gøre for at opdage Verona på 3 dage.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgangen til søområdet er gratis.
 • Hvornår... Juleaktiviteterne i området omkring Gardasøen starter i november.
 • Hvor... Gardasøen.

Book en dagstur fra Verona

7. Besøg den store stjerne på Piazza Bra

Piazza Bra|©Daniel Dionne
Piazza Bra|©Daniel Dionne

Porten til gadeudsmykningen og udstillingen af alverdens julekrybber i Arena di Verona er det store stjerneskud, som hvert år til jul bliver installeret på Piazza Bra, og som kommer ud fra det romerske amfiteater og ned på fortovet, hvor det danner en optisk effekt, man ikke kan undgå at se.

Det ideelle tidspunkt på dagen at nyde dette stjerneskud er ved solnedgang, da det er muligt at se det fuldt oplyst med Arenaens buer, der også er badet i julelys, i baggrunden, hvilket gør det til en af de bedste ting at lave i Verona om aftenen, i hvert fald ved juletid.

Stjerneskuddet, som sammen med verdens krybbespil er blevet symbolet på Verona i julen, er opført i Guinness Rekordbog som den største dekorative skulptur, der er registreret.

Desuden er det i de senere år blevet en tradition i byen at tage et billede med skulpturen og dele det på sociale medier og internetprofiler, så det er almindeligt, at Verona juleaften oversvømmes af fotos af besøgende i stjerneskuddet.

Interessante detaljer

 • Pris... Stjernen kan besøges gratis.
 • Hvornår... Stjernen er installeret fra de sidste dage af november til Helligtrekonger.
 • Hvor... Piazza Bar, Verona.

Book de bedste ture rundt i byen for at lære Verona at kende

8. Besøg forlystelsesparken Gardaland Magic Winter

gardaland magisk vinter|©corsa292
gardaland magisk vinter|©corsa292

I udkanten af byen og meget tæt på Gardasøen ligger Gardaland Magic Winter, som er en af de vigtigste forlystelsesparker i Italien og også en af de bedste ting at lave fra Verona. I december forvandles parken til en attraktion med juletema, så det er det ideelle tidspunkt at besøge den.

I Gardaland Magic Winter kan du finde skøjtebaner, snespil, besøge julemandens magiske landsby, besøge hans gavefabrik, der bevogtes af nisser, og også nyde de parader, juledekorationer og temashows, som parken tilbyder.

Gardaland Magic Winter inkluderer også et hotel, hvor du kan bo inde i parken, og ekstra shows som Polar Express-oplevelsen, Ice Park-turen og juleshows i Julemandens landsby.

Derudover har Gardaland Magic Winter også et akvarium med over 5000 marine arter, som du kan besøge separat eller som en del af din tur i forlystelsesparken. Bemærk venligst, at du kan få rabat ved at bestille dine billetter på forhånd online.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgang til parken koster ca. 25 euro i starten, men nogle attraktioner koster ekstra.
 • Hvornår... Parken har juletema i de sidste dage af november.
 • Hvor... Castelnuovo del Garda, Verona.

9. Få dit Verona-julepas

Natudsigt over Verona|© Luca Dalge
Natudsigt over Verona|© Luca Dalge

Verona er en by, der er planlagt til børn i julen, så hvis du rejser med din familie, kan du nyde en af byens hovedattraktioner, som er julepasset. Dette dokument, som du kan rekvirere i turistinformationen på Via della Costa, indeholder anbefalinger af de vigtigste julesteder og kan stemples, hver gang du besøger et af disse steder.

Passet er ideelt til at gå på opdagelse på julemarkederne med familien og til at lære alt det at kende, som Verona har at byde på juleaften. Ved nogle af stoppestederne får børnene desuden gaver som slik eller små souvenirs, hvilket gør oplevelsen endnu større.

Når du har gennemført turen, kan du ombytte det fuldt stemplede pas og modtage gaver på markederne. Dette dokument indeholder også rabatter på nogle juleboder og på billetter til nogle af Veronas bedste museer.

Book billetter til de bedste museer i Verona

10. Besøg julemandens landsby i Bussolengo

Santa Klaus-landsbyen|©Steven Maginnis
Santa Klaus-landsbyen|©Steven Maginnis

Lige uden for Verona, i Bussolengo, kan du besøge Villaggio di Natale Flover, en landsby, der ikke kun byder på de typiske boder og markeder med julehåndværk og gaver, men også en komplet oplevelse, der vil være magisk for både børn og voksne.

Her kan man besøge julemandens hus, nyde en skøjtebane, køre med Flover Express-toget gennem den fortryllede skov i sneen og køre i hestekarrusel i en familievenlig julestemning. Du kan også overvære julesange, dukketeater og gaveuddeling på det offentlige torv i Bussolengo.

I Villaggio di Natale Flover kan du også finde restauranter, barer og madboder med forskellige retter, butikker med juleartikler og typiske gastronomiske produkter samt et lille teater, hvor du kan se juleteater.

Der er gratis adgang til Bussolengos julelandsby, men nogle af aktiviteterne koster ekstra. Villaggio di Natale Flover er åben fra de første dage i november til de første dage i januar og byder på særlige shows i weekenderne.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til julelandsbyen.
 • Hvornår... Landsbyen er åben fra de første dage i november til de første dage i januar.
 • Hvor... Via Pastrengo 14, Bussolengo.