Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Ting At Lave I Verona Om Sommeren

Verona er et af de traditionelle rejsemål i Norditalien, og om sommeren suppleres byens gode vejr af festivaler, gåture langs Adige-flodens bredder og solnedgange ved Castel San Pietro. Her er de bedste sommerplaner.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Verona Om Sommeren

mujer en bicicleta en la calle |©SHVETS production

Verona er en af de mest populære destinationer for besøgende i Norditalien, og sommeren er højsæson for byen, som byder på festivaler og musikkoncerter, tivoli, perfekt vejr til at nyde Gardasøen og de termiske bade samt aftenvandringer gennem Veronas centrum.

Nogle af de bedste ting at se og gøre i Verona om sommeren er at køle af i swimmingpoolen i Arsenale Green Area, se de klare, åbne solnedgange fra toppen af Castel San Pietro, besøge vandlandet Aquarderns og gå en tur langs Adige-flodens bredder for at nyde den kølige brise over floden.

1. Forfrisk dig selv i Arsenales grønne område.

Skovtræer og en sti af sorte sten|©YAO KAILUN
Skovtræer og en sti af sorte sten|©YAO KAILUN

Hvis du planlægger at gå rundt i byen, kan du i det store grønne område i Castelvecchio, nær broen, forfriske dig i swimmingpoolen på det tidligere Habsburg Military Arsenal. Om sommeren kan du besøge baghaven og bruge dammen, der blev restaureret fra en eksisterende dam.

Mellem juni og september kan du køle fødderne i dammen og sidde i skyggen af træerne for at bekæmpe byens varme, som kan nå 40°C om sommeren. Militærarsenalet ligger også tæt på Veronas arena, Palazzo della Ragione og Santa Anastasia-basilikaen, hvilket gør det til et ideelt sted at hvile sig, før man fortsætter sine udflugter.

Det habsburgske militærarsenal er også ofte inkluderet i rejseplanen for de bedste ture i Verona, så det vil også være et af stoppene, hvis du beslutter dig for at tage på en guidet tur i byen.

Interessante fakta

 • Pris... Der er gratis adgang til haven ved det militære arsenal.
 • Hvor... Piazza Arsenale 11, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinje 92 eller med Veronas hop on-hop off-turistbusser.

Book de bedste ture for at lære Verona at kende

2. Tag en dagstur til Gardasøen

Farverige både på søen|©roba66
Farverige både på søen|©roba66

Gardasøen er den største sø i Italien, og du kan besøge dens paradisiske landskaber på alle tider af året. Hvis du planlægger at besøge Verona ved juletid, kan du få en magisk oplevelse med markederne og lysene fra de omkringliggende landsbyer, og hvis du besøger byen i juni, kan du opdage søen med det bedste vejr og færre turister, men du kan også nyde den om sommeren.

Om sommeren viser Gardasøen sig fra sin bedste side, og man kan tage på ture på vandet, besøge de termiske komplekser og kurbadene og gå rundt i landsbyerne ved søen, bl.a. Sirmione, Salò og Torri del Benaco. Det eneste, man skal huske på, er at booke sin udflugt i forvejen, da ture fra Verona har tendens til at blive udsolgt, og man skal også være tålmodig med de mange besøgende.

En tur til Gardasøen er helt sikkert en af de bedste ting, man kan gøre fra Verona, og et anderledes alternativ, der tager dig ud af byens bygninger, kirker og slotte og ind i et af de smukkeste naturområder i Italien.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgangen til søområdet er gratis.
 • Hvor... Gardasøen, Verona.
 • Hvordan kommer man dertil... Med Flixbus' private busser.

Book en udflugt til Gardasøen

3. Slap af i varmen i Sandias telte

Pige spiser vandmelon|©Jill Wellington
Pige spiser vandmelon|©Jill Wellington

Verona er en by med mange traditioner, og en af dem, ud over at røre ved Julias statue, fare vild i Sigurtas labyrint og ønske sig noget ved Gardasøens bred, er at slå varmen ihjel ved at spise vandmelon i de gadeboder, der findes i alle byens kvarterer, og som er åbne til langt ud på natten.

At spise vandmelon ved gadeboderne er en udbredt skik i Verona, og hvis du foretrækker en anden frugt, kan du også finde boder med andre muligheder. Det vigtigste er, at du kan få noget at drikke, nyde de lokale naturlige smagsoplevelser og også nyde et godt show, da en af de ældste boder er San Zeno-boden, som sælger frugt, mens der spilles livekoncerter i området.

I Verona kan du også nyde drinks fra gadeboderne og de madmuligheder, der tilbydes af disse butikker, som normalt ikke er inkluderet i de bedste madture i byen, men som bestemt er det værd.

Book en madtur i Verona

4. Se solnedgangen fra San Pietro-slottet

Solnedgang i Verona|©Carlos Peña
Solnedgang i Verona|©Carlos Peña

San Pietro-slottet, der ligger på den anden side af stenbroen, er et af de smukkeste i Verona og er også et af de højeste punkter i byens hovedstadsområde, så hvis du planlægger at besøge byen om sommeren, vil du kunne se nogle af de bedste udsigter herfra.

For at komme til det vigtigste udsigtspunkt, som ligger på toppen af slottet, kan man enten tage trapperne ved siden af det romerske teater eller bruge San Pietro-banen, som kører mandag til lørdag fra kl. 10 til 17 og er den bedste løsning om sommeren for at undgå varmen på trapperne.

Fra San Pietros udsigtstårn kan du se et bredt panorama over byen, de farverige huse på flodbredden, stenbroen, som er den ældste bro i Verona, og den gamle del af byen. Og hvis du går op ved det sidste sving, kan du vente på solnedgangen og se en af de smukkeste solnedgange i Italien.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til slottet og udsigtspunktet koster ca. 10 euro pr. person.
 • Hvor... San Pietro-slottet, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinjerne 21, 22, 23, 24 og 61 eller med Veronas hop on-hop off-turistbusser.

5. Besøg Aquardens, vandlandet for hele familien

Aquardens, Verona|©marticavalli
Aquardens, Verona|©marticavalli

I området omkring Gardasøen er termiske bassiner meget almindelige, og om sommeren bliver de udendørs damme meget populære blandt besøgende, der ønsker at køle af. Aquardens, som ligger halvvejs mellem Verona og Garda, er et termisk vandland med attraktioner for hele familien.

I Aquardens kan børnene nyde et legeområde og soppebassiner, mens de voksne bruger spaen, massageområdet, baren og restauranterne. Aquardens har også et strandområde, en lagune, en ølhave og en sportsbane, hvilket gør det ideelt til en heldagsudflugt.

Aquardens er åben året rundt, og hvis du besøger Verona om vinteren, kan du også nyde det varme vand i Grotta della Fonte, som har det varmeste vand i hele komplekset, men det bedste alternativ er at besøge stedet om sommeren for at få mest muligt ud af de åbne områder, koldtvandsbassinerne og legeområdet.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til Aquardens med et heldagskort koster ca. 49 euro.
 • Hvor... Via Valpolicella 63, Pescantina.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinjerne 11, 13, 106 og 173.

6. Gå en tur langs Adige-flodens bredder

Verona, Adige-floden|©Guillermo Quintanilla del Río
Verona, Adige-floden|©Guillermo Quintanilla del Río

Adige-floden er den næstlængste flod i Italien og også en af Veronas vigtigste seværdigheder. Selv på de varmeste sommerdage er det nok at krydse en af byens broer for at nyde den kølige brise, som floden bringer, og som får den hede temperatur til at falde et par grader, så en af de bedste planer er at gå en tur langs flodbredden.

I sommermånederne sænkes flodens strøm betydeligt, så du kan finde flodstrande undervejs. Det sker som regel i nærheden af Castelvecchio-broen, hvor der er en sandplads, som de lokale har døbt Catena Beach, og som du også kan besøge, når solen er gået ned, hvilket gør det til en af de bedste ting at lave i Verona om aftenen.

Langs Adige-flodens bredder finder du også et skovområde med borde og bænke, hvor du kan holde picnic, tage drikkevarer med og nyde solnedgangen eller bare spise frokost eller holde en pause, inden du fortsætter din tur rundt til Veronas seværdigheder.

7. Nyd operaaftener i det fri

Verona Opera Festival|©Ib Aarmo
Verona Opera Festival|©Ib Aarmo

I byen, især om sommeren, er det almindeligt med udendørs gadekoncerter, især i byens centrum, da det samme publikum, som deltager i Verona Festival i Arenaen, derefter vandrer ud i gaderne for at lytte til lokale kunstnere på operaaftener.

Disse improviserede koncerter er gratis, men musikerne tager imod bidrag fra publikum. Om sommeren kan man også finde gadeforestillinger på bredden af Adige-floden, i nærheden af Julies Hus og på Piazza Bra, hvor det også er almindeligt, at digtere samles for at recitere deres værker, og kunstnere udstiller deres malerier.

Ud over Verona-festivalen er der også operaaftener med betalt adgang på det romerske teater og i andre dele af byen, f.eks. i Sigurta Garden Park og på stenbroen.

8. Besøg de termiske bade i Sirmione

Udsigt over swimmingpoolen i Sirmione|©Ir. Drager
Udsigt over swimmingpoolen i Sirmione|©Ir. Drager

Sirmione er en af de smukkeste landsbyer i Gardasø-området og har et termisk spa-kompleks med udsigt over søen. I dette termiske center finder du boblesenge, hydromassage, vaskulære kredsløb, ferskvandsbassiner, skotske brusere, massage- og multisensoriske afslapningsområder og også afslapningsområder.

I modsætning til de termiske resorts i området eller vandparkerne tilbyder Sirmione en naturlig beliggenhed ved søen med en af de bedste åbne udsigter i området og også skønhedsbehandlinger og medicinske ydelser, så Sirmione i lang tid blev betragtet som en klinik til genopretning af kroppen. I dag kan den på grund af statslige regler ikke længere have den betegnelse, men den bevarer tjenesterne.

Husk på, at Sirmione er en heldagsudflugt, og at Gardasøen ligger ca. 30 minutter fra Veronas centrum, så det kan være uforeneligt med et kort besøg i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, du kan lave for at opdage Verona på 2 dage.

Interessante fakta

 • Pris... Indgangen til det termiske kompleks i Sirmione koster ca. 68 euro for et dagskort.
 • Hvor... Piazza Don A. Piatti 1, Sirmione.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med den private bus Flixbus.

9. Forfrisk dig i bassinerne på Monte Bianco

Person svømmer i poolen|©Kindel Media
Person svømmer i poolen|©Kindel Media

Monte Bianco, i udkanten af Verona, er et kompleks af indendørs og udendørs swimmingpools, der er velegnede til både sportstræning og rekreation, så hvis du planlægger at besøge byen om sommeren, kan du besøge dem for at forfriske dig, inden du fortsætter din tur.

Monte Bianco kan du også besøge saunaen og det tyrkiske bad, så ud over at tage en dukkert i bassinerne kan du slappe af uden at skulle rejse til Gardasø-området, i et område meget tættere på Veronas centrum.

I Monte Bianco-komplekset kan man købe endagskort, så besøget er foreneligt med et kort ophold. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, du kan lave for at opdage Verona på 3 dage.

Interessante detaljer

 • Pris... Indgangen til svømmebassinerne koster ca. 15 euro, men nogle aktiviteter kan koste ekstra.
 • Hvor... Via Monte Bianco 16, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinje 12, 121 og 130.

10. Far vild i byens gader om natten

Veronas gader om natten|©annamaria rizzi
Veronas gader om natten|©annamaria rizzi

En af de bedste ting at lave i Verona om sommeren er at udforske byen om natten, når temperaturen falder, og brisen fra Adige-floden falder ned over den gamle bydel. Her kan man nyde gadeforestillinger, frilufts-operaer, slentre gennem stengaderne og se de vigtigste steder med færre turister.

Om sommeren holder nogle af byens bedste museer desuden åbent indtil de tidlige morgentimer, så du kan også se disse udstillinger, og i mange tilfælde har de en reduceret natpris. Du kan også vælge at tage et hvil på restauranterne i centrum og få en aperitif på barerne i den gamle bydel.

Hvis du vil gå rundt i forskellige dele af byen om natten, kan du bruge nogle af Veronas hop-on-hop-off turistbusser, som tilbyder ture indtil de tidlige morgentimer.

Temperaturer i Verona om sommeren

Folk på gaden i Verona|©Lorenzo Salinari
Folk på gaden i Verona|©Lorenzo Salinari

De maksimale sommertemperaturer i byen når op på 40°C, minimum er 28°C og gennemsnittet er 34°C, hvilket gør Verona meget varm i sommerperioden, især i månederne juli og august.

Selvom det er en fugtig by, regner det meget sjældent om sommeren, så du kan nyde de udendørs attraktioner uden gener.

Veronas turistmængder om sommeren

Folk i nærheden af det romerske teater|©Ivan Dražić
Folk i nærheden af det romerske teater|©Ivan Dražić

Sommeren er højsæson i Verona, så antallet af turister stiger markant, især på de vigtigste steder i byen og i de mest besøgte udkanter, såsom området ved Gardasøen og Sirmione.

For at undgå prisstigninger i sidste øjeblik og udsolgte udflugter, råder jeg dig til at booke dine ture på forhånd.

Priser i Verona om sommeren

Kvinde tæller penge|©Karolina Grabowska
Kvinde tæller penge|©Karolina Grabowska

Om sommeren er det højsæson i byen, så priserne stiger betydeligt, især for indkvartering og frilufts- eller heldagsudflugter fra byen.

For at spare penge kan du booke på forhånd online, bruge rabatkuponer eller vælge at holde dig væk fra byens centrum, men vær opmærksom på, at sommeren ikke er et billigt tidspunkt at besøge Verona på.

Hvad skal man pakke til et sommerbesøg i Verona?

Kvinder, der pakker en kuffert|©Ivan Samkov
Kvinder, der pakker en kuffert|©Ivan Samkov

Sommeren i Verona er meget varm, så jeg råder dig til at tage følgende med i din kuffert før dit besøg:

 • Solbriller
 • Solcreme
 • Komfortable sko
 • Badetøj
 • Solhat
 • Let T-shirt
 • T-shirts
 • Letvægtsfrakke
 • Letvægtsbukser
 • Vandresko