Bedste Ting At Lave I Verona

I romantikkens by og fødestedet for den berømte historie om Romeo og Julie er der masser af ting at lave. Jeg vil fortælle dig om de mest populære og interessante planer.

Andressa García

Andressa García

11 minutters læst

Bedste Ting At Lave I Verona

Verona con vista a los viñedos |©Sandra Cohen-Rose and Colin Rose

Verona er et særligt sted med meget at se. Du kan besøge nogle af de bedste museer i byen, men du kan også hoppe på en turistbus og køre rundt i denne romantikkens vugge og lære alle de mest interessante hjørner at kende.

Steder som Julies Hus, Arena of Verona og Philharmonic Theatre er nogle af de stop, du ikke må gå glip af under dit besøg i byen. Og hvis du er på udkig efter andre planer, anbefaler jeg dig at tage på nogle af de bedste udflugter fra Verona til andre nærliggende steder.

1. Oplev Romeo og Julies kærlighed i Veronas gader

Farvede hængelåse på væggen|©fusky
Farvede hængelåse på væggen|©fusky

For at kende og opleve Romeo og Julies kærlighedshistorie er et af de vigtigste steder naturligvis Julies hus, hvor man udenfor kan se en statue af kvinden, som man ifølge den italienske tradition skal røre ved et af Julies bryster på.

Når man har rørt ved Julies bryst, kan man fortsætte ind i huset og gå op på balkonen. Selvom det er klart, at historien om Romeo og Julie kun er en Shakespeare-fortælling, tror mange, at den er virkelig, og at Julie virkelig boede i dette hus, hvilket er grunden til, at der er så mange besøgende og køer for at komme ind. Men hvis du tror det, bliver du måske lidt skuffet, for det er en ejendom, der holder legenden i live, ikke det rigtige Julies hus.

Men historien fortælles ikke kun på Julies balkon, men også i Romeos hus, hvor du kan lære lidt mere om denne tragiske kærlighedshistorie. For at lære hele historien om Romeo og Julie at kende, er den bedste måde at gøre det på helt sikkert at tage med på en af de bedste ture i Verona, en af dem, der fokuserer på den romantiske historie.

Detaljer af interesse

 • Pris: En byrundtur i Verona, hvor man lærer historien om Romeo og Julie at kende, kan koste omkring 60 euro pr. person.
 • Tid: Denne tur er normalt planlagt om morgenen, men det er et arrangement, der afhænger af guiden.
 • Sådan kommer du derhen: De gennemføres normalt til fods, så du skal selv finde vej til rundvisningsstedet.

Tag på byrundtur i Verona

2. Se indersiden af Arena of Verona

Inde i Arenaen i Verona|©di@nthus
Inde i Arenaen i Verona|©di@nthus

En af de første ting, du skal gøre, så snart du sætter fod i byen, selv hvis du kun er i Verona for en dag, er helt sikkert at besøge og se et af de bedst bevarede romerske amfiteatre i verden, som er intet mindre end Arenaen i Verona. Før du besøger dette monument, anbefaler jeg, at du finder ud af, hvordan man besøger Arena of Verona, med hensyn til billetpriser, guidede ture og andre vigtige detaljer.

En af de mest specielle ting ved dette sted er, at det har en imponerende kvalitet af bevarelse, i betragtning af at det er blevet bygget siden det 1. århundrede og siden da allerede har haft en kapacitet til at rumme omkring 30.000 mennesker.

I dag bruges det som et af de vigtigste steder til koncerter og endda operafestivaler, hvor sidstnævnte er en af de bedste ting at lave i Verona om aftenen, især hvis du tager af sted som par.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetpriserne varierer afhængigt af den enkelte besøgende, men generelt koster de omkring 10 euro uden den guidede tur. I tilfælde af koncerter inde på spillestedet varierer priserne betydeligt.
 • Åbningstider:Besøgstiderne kan variere, men er normalt fra 9:00 til 19:00 fra tirsdag til søndag. Mandage er der generelt lukket. Lukketiderne varierer også i forhold til programmet for aktiviteter og koncerter på Arenaen.
 • Sådan kommer du derhen: En af de bedste måder at komme derhen på er i egen bil. Men hvis du rejser med offentlig transport, kan du bruge buslinje 90, som koster omkring en euro pr. billet.

3. Sådan kommer du med byens turistbus

Rød turistbus|©Chris Sampson
Rød turistbus|©Chris Sampson

Byens sightseeingbus er en af de bedste muligheder, hvis du rejser til Verona ved juletid, fordi du kan se hele byen oplyst, men det er også en god måde at se hele byen på på alle tider af året. Den lave billetpris og den guidede tur rundt i byen er noget af det, du vil synes bedst om ved denne bustur.

Det er en non-stop transport, der giver dig mulighed for at hoppe på og af så mange gange, du vil, i løbet af billettens varighed, som normalt er 24 til 48 timer. Denne oplevelse er en af de bedste ting at lave i Verona med børn, fordi du kan tage dem med op på øverste etage og nyde den utrolige udsigt over byen.

Og hvis du gerne vil have en fantastisk oplevelse på din tur rundt i byen med denne turistbus, anbefaler jeg, at du lader denne aktivitet være en af de ting, du kan lave i Verona om sommeren, når vejret er mere behageligt at besøge byen i.

Interessante detaljer

 • Pris: En billet til Verona-bussen kan koste omkring 25 euro pr. person.
 • Køreplan: Bussen kører dagligt fra kl. 9.00 til 19.00. Lukketiden kan forkortes til 18:00.
 • Sådan kommer duderhen: For at komme til dette sted skal du bruge en privat bil eller tage offentlig transport.

Book turistbussen til Verona

4. Tag en tur rundt i Veronas gastronomi

En mangfoldighed af pizzaer på bordet|©Predrag Rakonjac
En mangfoldighed af pizzaer på bordet|©Predrag Rakonjac

Du kan uden tvivl ikke forlade denne italienske by uden at have været på en af de bedste gastronomiske ture i Verona. På denne slags oplevelser vil du kunne lære en stor del af det italienske køkken at kende, dets typiske retter, de mest udsøgte desserter og smage, hvordan urban mad smager i området.

At spise pizza på et af de bedste steder i byen, smage pandoro ved juletid eller endda deltage i et italiensk madlavningskursus, hvor man lærer at tilberede frisk pasta, gelato, tiramisu og andre traditionelle retter og desserter, er uden tvivl en magisk og berigende oplevelse.

Denne type tur kan gøres enten om natten eller om dagen, det hele afhænger af, hvilken type aktivitet du vil lave, om du vil slentre gennem de mest populære barer og restauranter, eller besøge Veronese-køkkenerne for at lære lidt mere om den italienske kulinariske kunst.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne type tur kan koste omkring 90 euro pr. person.
 • Tidsplan: Tidsplanen for denne type tur bestemmes af rejselederen, og du vil få det at vide, når du booker.
 • Sådan kommer du derhen: Gastronomiske ture foregår som regel til fods, så du skal selv finde vej til mødestedet sammen med guiden.

Tag på en gastronomisk rundtur i byen

5. Gå en tur i Castelvecchio

Mennesker på broen|©belettidominguez
Mennesker på broen|©belettidominguez

At besøge Castelvecchio er en rigtig god plan for et besøg i Verona, især på grund af den store historie og kultur, det repræsenterer. I dag huser det et museum med et generelt arkiv, et fotobibliotek, et rum til midlertidige udstillinger, håndværksværksteder samt administrative og tekniske kontorer.

Dette sted blev bygget i midten af det 14. århundrede og ligger meget tæt på det historiske centrum. En af de ting, du vil elske ved dette sted, er, at du kan se denne imponerende middelalderlige militærfæstning på nært hold.

I løbet af århundrederne er dette sted blevet brugt til mange ting, så det er bestemt et ideelt historisk sted at besøge, hvis du er i Verona i tre dage. I en periode blev det brugt som arsenal af venetianerne, og det fungerede også som kaserne under østrigsk kommando.

Endelig var det i 1944, midt under Anden Verdenskrig, vidne til den berømte Verona-retssag, hvor Galeazzo Ciano og andre fascister blev dømt til døden. Du vil lære alt om denne historie ved at gå rundt på slottet. Men du får også mulighed for at se Verona fra højderne og nyde Adige-floden.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetter kan koste op til 7 euro pr. person uden nogen form for rabat. Hvis man tager højde for rabatter, kan billetterne koste mellem 4 og 6 euro.
 • Åbningstider: Generelt er dette museum åbent mellem 13:00 og 19:00. Men det er også åbent på tirsdage og søndage mellem 8.30 og 19.30.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme hertil i privat bil. Du kan også tage toget og derefter tage en bus til museet.

6. Udfordring af legenden om Giusti-haverne

Giardino Giusti|©Christopher West
Giardino Giusti|©Christopher West

Giardino Giusti er en have, der anses for at være en ægte skjult perle i byen. Det er et meget romantisk, specielt og frem for alt tidløst sted, som giver dig mulighed for at nyde den smukke udsigt over Verona. Den ligger meget tæt på Veronas historiske centrum, og det er et sted, hvor man er i kontakt med naturen og kan meditere.

Hvad angår struktur og historie, er Giardino Giusti et levende eksempel på de grønne områder i det 16. århundredes Italien. Inde i komplekset kan du se mange blomstersamlinger, en allé fuld af cypresser, romerske rester, akustiske huler, mytologiske statuer og renæssancestatuer.

Men der er også en hækkelabyrint med en smuk legende, som fortæller, at hvis et par formår at finde udgangen og ikke farer vild indeni, er det et varsel om, at deres kærlighed vil vare evigt. Så det er helt sikkert et godt sted at besøge med sin partner, hvis man er i Verona i to dage eller mindre.

Detaljer af interesse

 • Pris: Indgang til disse haver kan koste omkring 10 euro pr. person.
 • Åbningstider: Generelt eråbningstiderne på dette sted fra 10:00 til 18:00 fra mandag til fredag, men det kan variere i forhold til datoer eller helligdage.
 • Sådan kommer duderhen: For at komme til dette sted skal du køre i privat bil, eller du kan også bruge offentlig transport.

7. Besøg kirken San Zenón

SAINT ZENO, VERONA|©Víctor Riverola i Morera
SAINT ZENO, VERONA|©Víctor Riverola i Morera

Dette er et af de vigtigste kirkelige templer i Verona, og det er også et af de mest berømte og besøgte hvert år. Under dit besøg i San Zeno-kirken vil du kunne se de imponerende arkitektoniske træk ved dette sted.

Indenfor vil du kunne se statuen af San Procolo samt en marmorstatue af San Zeno, hvis historie går tilbage til det 12. århundrede. Krypten blev restaureret i 1938, og det er nu gratis at besøge den.

San Zeno-kirken er et must, når du besøger Verona i oktober eller på et hvilket som helst andet tidspunkt af året, fordi den giver dig et indblik i denne italienske bys kulturelle og religiøse historie.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du kan besøge denne kirke for ca. 14 euro pr. person.
 • Tidsplan: For at besøge basilikaen skal du tage afsted mellem kl. 9.30 og 17.00.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen til fods, i privatbil, taxa eller med offentlig transport.

8. Indgang til den største kirke i Verona, Chiesa di Sant'Anastasia

Chiesa di sant'Anastasia.|©de mitri antonio
Chiesa di sant'Anastasia.|©de mitri antonio

Det er et af de mest interessante steder at besøge i Verona. Det er et religiøst sted, som blev bygget takket være Della Scala-familiens bidrag. Denne familie var med i regeringen i Verona fra slutningen af det 13. århundrede til næsten slutningen af det 14. århundrede.

Med hensyn til arkitektur og indretning har basilikaen tre store skibe, der bæres af enorme søjler i rød marmor fra Verona. Inde i kirken kan man se fem kapeller samt det rum, der fungerede som klosterets oratorium, Cappella Giusti.

Fra opførelsen til i dag anses dette monument dedikeret til jomfru Anastasia, der var martyr i det 4. århundrede, for at være den største kirke i hele Verona. Et besøg på dette sted er en aktivitet, du bør medtage på din liste over de bedste ting at se i Verona i juni og på et hvilket som helst tidspunkt af året.

Detaljer af interesse

 • Pris: Der er altid gratis adgang til dette sted, bortset fra de guidede ture til forskellige kirker i komplekset, som kan have forskellige priser, fra 3 til 8 euro pr. person. Det er ikke udtrykkeligt nødvendigt at reservere adgang.
 • Åbningstider: Mandag til fredag eråbningstiderne fra 10:00 til 18:00, mens åbningstiderne lørdag og søndag kan variere en smule.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen til fods, hvis du er tæt på dette sted. Du kan også køre i privat eller lejet bil. Du kan også komme dertil med offentlig transport, tog, bus eller taxa.

9. Se Arche Scaligere og Porta Borsari

Scaligero-buerne|©Ruben Holthuijsen
Scaligero-buerne|©Ruben Holthuijsen

Scaligere-buerne betragtes som et af de mest berømte monumenter, der repræsenterer den gotiske kunsts indflydelse i byen. Siden slutningen af det 16. århundrede begyndte dette monument at have alvorlige problemer med at blive bevaret, så det gennemgik en komplet restaurering i området omkring mastiffens bryst i slutningen af 1700-tallet.

Derefter, omkring 1839, gennemgik det en generel restaureringsplan. Et besøg i disse buer vil give dig et indblik i , hvordan byggeaktiviteterne var på Scaligers tid. Du vil også lære, hvordan byggeri var forbeholdt kirker og andre templer og ikke resten af befolkningen.

På den anden side er et andet monument, som du ikke må gå glip af, Porta Borsari, en stor romersk port, som i kejsertiden fungerede som hovedindgang til byen. Oprindeligt blev dette sted kaldt Porta Lovia, fordi det lå meget tæt på Jupiter-templet.

Senere, i middelalderen, blev den kendt som Porta San Zero, indtil den endelig fik det navn, som den er kendt under i dag, nemlig Porta Borsari. Her vil du kunne tage mange smukke billeder.

Interessante detaljer

 • Pris: Det er gratis at besøge begge monumenter på egen hånd, men hvis du inkluderer besøget på disse steder i en byrundtur, kan det koste mellem 30 og 60 euro pr. person.
 • Åbningstider: Porta Borsari er åben 24 timer i døgnet, mens Arche Scaligere er åben for besøg mellem kl. 10.00 og 13.00. Og derefter mellem kl. 15.00 og 18.00.
 • Sådan kommer du derhen: Den bedste måde at komme til og besøge begge steder på er til fods. Du kan også komme dertil i privatbil, taxa, offentlig transport eller andre transportmidler, men husk, at du skal gå lidt for at komme til disse monumenter.

10. Udflugt til Gardasøen og Sirmione

Gardasøen Bardolino|©Stefano Picchioni
Gardasøen Bardolino|©Stefano Picchioni

Det tager ikke mere end en halv times kørsel fra Verona at nå Gardasøen. Det er en af de oplevelser, jeg vil anbefale på en rejse til Verona på 4 dage eller mere. Det er en god udflugt, sjov at gøre med børn og fantastisk at gøre som et par, med venner eller med familien.

Gardasøen er en gletsjerkilde ved foden af Alperne og er omgivet af mange maleriske middelalderlandsbyer. Du kan også opdage flere små, varme strande, hvor du kan svømme og gå langs bredden. Landskabet her er tusindvis af fotografier værdigt.

En aktivitet, jeg anbefaler, når du besøger dette sted, er en bådtur på søen, der fører dig til Sirmione, en lille by med et berømt hvidt slot. Det særlige ved dette sted er, at det ligger lige inde i søen, hvilket gør det til et helt særligt og originalt sted.

Inde i byen Sirmione kan du gå gennem alle gaderne, og hvis du tager på en guidet tur med en lokal, vil du højst sandsynligt lære om forskellige historiske kuriositeter i byen. Sirmione er også et ideelt sted at shoppe og endda smage på nogle af det italienske køkkens delikatesser, som Sirmione og Verona er berømte for.

Interessante detaljer

 • Pris: Udflugten til Gardasøen kan koste ca. 90 euro pr. person, hvis man inkluderer rundturen i byen Sirmione. Hvis du tager af sted på egen hånd, kan prisen være betydeligt lavere.
 • Tidsplan: Hvis du tager på en guidet oplevelse, er det guiden, der bestemmer tidsplanen, men denne type udflugter finder som regel sted om formiddagen.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til Gardasøen i privat bil eller med offentlig transport. Men hvis du tager med på en guidet tur, vil transporten foregå i bus med alle bekvemmeligheder. Når du først er på siden, foregår transporten til byen Sirmione med båd.