10 Ting At Lave I Verona Med Børn

I Romeo og Julies by er det ikke kun romantikere, der er garanteret at have det sjovt. Her er nogle af de bedste ting at lave med børn i byen.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

10 Ting At Lave I Verona Med Børn

Chicos sentados en la escalera |©Dieter Müller

Fra simple planer som at krydse Adige-floden over stenbroen til at tage dem med på Marcantonio Stadion - byen Verona har mange attraktioner, som du kan opleve med børnene, og de fleste af dem hører til nogle af de bedste ting at se og lave i Verona.

Det er også en fremragende aktivitet for børn at tage dem med ud at spise is på en af de bedste isbarer i Verona, eftersom det er en af de mest repræsentative desserter i det italienske køkken. Du kan også inkludere et besøg i byens mest fantastiske forlystelsesparker i dine planer.

1. Kom i kontakt med naturen i Parco Natura Viva

Parco Natura Viva, Safari|©Andrea Martini
Parco Natura Viva, Safari|©Andrea Martini

Børn elsker generelt eventyr med dyr, at se dem tæt på og se, hvordan de opfører sig i deres naturlige omgivelser, og derfor er Parco Natura Viva, en zoologisk have nær byen, ideel at tage dem med til og også at inkludere blandt de bedste udflugter fra Verona.

Med omkring 42 hektar skov og mere end 1.500 dyr af 200 forskellige arter. Parken byder på to fantastiske sektioner, man kan besøge. Den ene er Faunistic, som er en sti, hvor man kan gå gennem de forskellige dyrearters områder i henhold til deres kontinenter. Her kan du se op til 90% af det samlede antal arter, og det vil tage dig mindst 4 timer at gå gennem hele området.

Der er også et Safari-område, som er en rundstrækning, hvor du kan køre rundt i parken i din egen bil. For at komme ind i dette område skal du gå gennem en separat indgang, men det hører stadig til Parco Natura Viva. Der kan du se de afrikanske dyr, altid i din bil. Det vil ikke tage dig mere end 40 minutter at gennemføre turen.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetter til denne zoo kan koste mellem 12 og 17 euro pr. person, afhængigt af alder. Der er også gratis billetter til børn op til 5 år.
 • Åbningstider: Den zoologiske have er åben dagligt mellem kl. 9.30 og 16.30.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme derhen med bus om sommeren, men om vinteren er buslinjerne deaktiveret, så du bør konsultere Veronas busside.

Tag en tur fra Verona

2. Rejs tilbage i tiden til romertiden på Arena of Verona

Silhuet af et barn i Arena of Verona|©JORGE NAVARRO
Silhuet af et barn i Arena of Verona|©JORGE NAVARRO

En af de ting, du vil elske at gøre med børn, er at besøge dette amfiteater i Verona. Hvis du ikke ved, hvordan man besøger Arena of Verona, anbefaler jeg dig at finde ud af priserne og også typerne af guidede ture for børn. Det er en rigtig god mulighed, fordi det giver dem mulighed for at lære Arenaen og dens historie at kende fra en underholdende synsvinkel.

Nogle guidede oplevelser for familier med børn omfatter dramatiseringer af den romerske æra. Det er en fremragende plan for børn, men det er vigtigt at booke i god tid for at undgå køer for børnene.

Interessante detaljer

 • Pris: Prisen for denne type besøg kan variere, men indgangen til Arena of Verona kan koste fra 2,5 euro per person.
 • Åbningstider: Arenaen er normalt åben fra 10:00 til 16:30, nogle gange, når der er aftenforestillinger, lukker arenaen lidt senere.
 • Sådan kommer duderhen: Du har flere muligheder for at komme til arenaen, du kan gå, køre i privatbil, tage en taxa eller endda bruge offentlig transport.

3. Gå langs byens flod med børnene

Verona-floden set fra luften|©Antonio Pérez
Verona-floden set fra luften|©Antonio Pérez

En tur på floden er en af de bedste måder at opdage Veronas fascinerende og rige historie på. En af de bedste måder at tage på flodtur på er rafting, og det er en aktivitet, som børn elsker. Denne type tur starter normalt ved Santa Anastasia-kirken.

Efter dette sted fortsætter man til katedralen og bispepladsen, lige før man går over stenbroen. Dette er et af de bedste steder på turen at tage gode billeder, for det er her, man kan se byens bakker, det romerske teater og Peterskirken, vigtige punkter i det forhistoriske Verona.

En af de ting, du og børnene vil synes bedst om, er den måde, Adige-floden deler byen i to, der kun lige er forbundet med hinanden takket være et par gamle broer. Ud over det sjove ved turen vil dine børn virkelig nyde landskabet på det, der helt sikkert er en af de bedste ture i Verona.

Interessante detaljer

 • Pris: Afhængigt af, hvordan du vælger at rejse langs floden, kan du betale fra 18 euro pr. person.
 • Tidsplan: Tidsplanen foreslås af turlederen, selvom disse typer eventyr finder sted om formiddagen.
 • Sådan kommer du derhen: Disse aktiviteter foregår med båd, så du skal selv sørge for at komme derhen med offentlig transport eller privat bil.

Book en af de bedste ture i Verona

4. Tag dem med hen for at smage det store udvalg af is og kiks

Mad på gaden|© Alexis rodriguez
Mad på gaden|© Alexis rodriguez

Hvis der er noget, du ikke må gå glip af med børnene i Verona, så er det at tage dem med ud at smage på nogle af Veronas mest populære is, som også er en tradition blandt den lokale befolkning. Jeg kan forsikre dig om, at den sværeste del af denne aktivitet er at vælge bare én blandt de mange smagsvarianter af cremet is.

Veronese-kiks er også et must for dig og børnene. Hvis du eller børnene foretrækker søde sager i stedet for is, skal du give dig selv chancen for at prøve de berømte Romeos suk og Julies kys.

For at smage de veronesiske kager anbefaler jeg dig at tage på en af de bedste gastronomiske ture i Verona, hvor du vil lære og smage endnu flere varianter af det veronesiske køkken generelt.

Interessante detaljer

 • Pris: Priserne på de gastronomiske ture varierer alt efter typen af tur. Mens priserne på is og andre søde sager varierer fra et sted til et andet.
 • Åbningstider: Du kan nyde is, kiks og slik på alle tider af døgnet. Om de gastronomiske ture vil guiden give dig alle oplysninger.
 • Sådan kommer du derhen: For at nyde Veronas desserter behøver du ikke at rejse langt, for der er mange slikbutikker, hvor du kan smage disse smagsoplevelser. Så den bedste mulighed er at gå rundt om dit overnatningssted. I tilfælde af ture kan du rejse med privat bus, privat bil eller til fods, afhængigt af turen.

Book en gastronomisk tur i Verona

5. Besøg Marcantonio Bentegodi-stadionet

Marcantonio Bentegodi Stadion|©Andrea
Marcantonio Bentegodi Stadion|©Andrea

Hvis du planlægger at besøge Verona i to dage, og du har børnene med, anbefaler jeg, at du tager dem med til Stadio Marcantonio Bentegodi, som, selvom det er et multifunktionelt stadion, hovedsageligt er dedikeret til fodbold, som er en af Italiens passioner. Det er Chievo Veronas og Hellas Veronas faste hjemmebane.

Det blev bygget som erstatning for "Stadio Comunale di Verona" og indviet i december 1963. Navnet er dedikeret til Marcantonio Bentegodi, som var en meget vigtig velgører i Veronas sportshistorie i det 19. århundrede.

Du kan tage børnene med til dette sted, og du kan endda tage dem med for at nyde den fodbold, der bliver spillet her. Hvis du vil tage dem med til fodbold, kan du inkludere dette sted blandt de bedste steder at besøge i Verona i juni.

Interessante detaljer

 • Pris: Hvis du vil se fodbold sammen med børnene, skal du vide, at billetterne kan variere alt efter populariteten af de hold, der spiller. Det mindste, du kan betale for en billet, er ca. 8 euro.
 • Åbningstider: Kamptidspunkterne kan variere afhængigt af sæsonplanen.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til stadion med privatbil, offentlig transport, tog eller bus eller med taxa. Det ligger på Piazzale Olimpia.

6. Nyd forlystelsesparken Gardaland

Gardaland|©rosa640
Gardaland|©rosa640

Hvis du vil have en eventyrlig oplevelse med børnene, kan jeg anbefale dig at besøge Gardaland, som er en af de mest populære forlystelsesparker i Verona og i hele Italien. Den ligger på den sydøstlige bred af Gardasøen, deraf navnet, selvfølgelig.

Hvis der er én ting, du vil elske ved Gardaland, så er det det store antal attraktioner for både voksne og børn. Samtidig er det inddelt i områder med forskellige temaer og shows for alle målgrupper. Disse områder er inddelt i: Fantasy, Adventure og Adrenaline.

Det første område er udelukkende dedikeret til børnenes sjov. Nogle af de sjoveste ting, som børn vil nyde i denne sektion, er Prezzemolo Land, som har et stort middelalderslot. De vil også have det sjovt i Baby Canoe, Kung Fu Panda Academy, Saltomatto, blandt andre attraktioner.

Eventyrafdelingen er fuld af underholdning for alle aldre, mens det tredje område er særligt dedikeret til dem, der søger spænding. Det er helt sikkert en af de bedste ting at lave i Verona om sommeren, hvis du rejser med børn.

Interessante detaljer

 • Pris: Billetterne varierer i pris alt efter, hvilke steder i parken man ønsker at besøge. Den generelle adgangsbillet koster ca. 44 euro. For at komme ind i Gardaland og Miniland Lego skal du betale omkring 49 euro. Og for at komme ind i Gardaland og akvariet skal du betale op til 47 euro.
 • Åbningstider: Det åbner altid omkring kl. 10.00. Lukketiden kan variere afhængigt af måneden. Der er særlige åbningstider på visse vigtige datoer som jul eller Halloween.
 • Sådan kommer du derhen: For at komme til denne park fra Verona kan du tage bus 164, der kører til Garda og stopper ved Gardaland.

7. Kravl op på toppen af Lamberti-tårnet

Veduta Torre dei Lamberti|©Paolo Rosa
Veduta Torre dei Lamberti|©Paolo Rosa

Meget tæt på den berømte balkon i Shakespeare-romanen står Lamberti-tårnet, som er omkring 84 meter højt. Med disse dimensioner er det det højeste i hele den gamle bydel, så på det højeste punkt finder du intet mindre end en 360° udsigt over hele Veroneses bybillede.

Det er naturligvis et eventyr, man ikke må gå glip af med børn, så selv hvis man kun er i Verona en enkelt dag, skal man tage sig tid til at gå op og nyde udsigten. For at komme op til panoramaterrasserne eller til klokketårnet skal man bruge trapperne eller tage en gennemsigtig elevator, hvorfra man kan se bygningens arkitektoniske træk.

Det er en god aktivitet at tage børnene med på i løbet af dagen, og det er endda en af de aktiviteter, jeg ville tage med på min liste over ting, man kan lave i Verona om aftenen, fordi man kan se hele byen i måneskinnet og samtidig opleve magiske og spændende øjeblikke sammen med børnene og hele familien på den panoramiske terrasse.

Interessante detaljer

 • Pris: Almindelig adgang koster ca. 6 euro, mens reduceret adgang koster op til 4,50 euro og gælder for grupper på 15 personer, voksne over 60 år, børn mellem 8 og 14 år og turister med et Verona-provins-kort. Du kan også finde gratis adgang for børn op til 7 år, folk, der har Verona-kortet og ønsker at klatre op ad trappen, samt internationale udvekslingsturister.
 • Åbningstider: Tårnet er åbent fra mandag til fredag fra 10:00 til 18:00. På lørdage og søndage er det åbent fra 11:00 til 19:00.
 • Sådan kommer du derhen: Tårnet ligger præcis på Via della Costa, og du kan komme derhen i privatbil, til fods, med taxa eller med offentlig transport.

8. Tag med på skattejagt rundt i byen

Castelvecchio|©adam w
Castelvecchio|©adam w

En af de sjoveste og mest underholdende ting, som børn helt sikkert vil elske at lave i Verona, er at tage på eventyr og opdage byens mest ikoniske steder gennem en skattejagt med finurlige gåder baseret på attraktioner. Samtidig vil I kunne se forskellige interessante steder som Castelvecchio-broen og Arena of Verona.

Spillet består i, at I ved hver af de attraktioner, I når frem til, vil få nye ledetråde til at opdage det næste sted på jeres besøg, så det er en af de bedste aktiviteter at arbejde som et team og finde skatten, i dette tilfælde det næste sted på rejseplanen. I løbet af denne tid vil I selvfølgelig få nye lokale oplysninger og interessante fakta om byen.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne type aktivitet koster ca. 7 euro pr. person.
 • Tidsplan: Tidsplanen for denne aktivitet bestemmes af rejselederen, og du vil få oplysningerne, når du foretager bookingen.
 • Sådan kommer du frem: For at komme frem til mødestedet skal du selv sørge for at komme frem, enten med privatbil, taxa eller offentlig transport.

9. Gå en tur på Gardasøen og besøg middelalderslottet i Sirmione

Udsigt over slottet ved Gardasøen|©Michael Kemper
Udsigt over slottet ved Gardasøen|©Michael Kemper

Gardasøen adskiller sig fra andre søer i Norditalien og er en af landets mest besøgte turistattraktioner, især fordi den er en populær sommerdestination for rejsende fra Schweiz, Østrig og Tyskland.

Søens popularitet er ikke til at tage fejl af, da det nordlige område ligger i Alperne, mens det sydlige område er helt fladt og billedskønt. Med disse egenskaber er det uden tvivl en fantastisk aktivitet for børn at besøge denne sø.

Men ud over søen vil børn elske at besøge en sjov landsby, der ligger på en smal halvø, og det er ingen ringere end Sirmione. Den gamle bydel er omgivet af vand, så børn vil elske det, fordi de vil tro, at de flyder på vandet.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne oplevelse koster ca. 89 euro pr. person.
 • Tidsplan: Tidsplanen vælges af den guide, som du tager med på oplevelsen.
 • Sådan kommer du derhen: For at tage på udflugten skal du selv komme til startstedet, enten med bus, taxa eller privat bil.

Book din udflugt til Gardasøen fra Verona

10. Kryds Adige-floden på stenbroen

Stenbroen|©Alberto Ramos
Stenbroen|©Alberto Ramos

Historien om Veronas stenbro er den samme som for alle andre broer, den kom simpelthen til at erstatte en træbro, der ikke længere fungerede. Men dens historiske værdi er ubestridelig, da den blev bygget i Romerrigets storhedstid, omkring det 1. århundrede f.Kr.

Alle disse århundreders historie plus den smukke udsigt og broens særegenhed er en perfekt kombination, der giver børn lyst til at krydse den. Det er en enkel, men meget underholdende og lærerig aktivitet, hvor du og børnene lærer om historien bag restaureringen af broen efter Nazityskland.

Interessante detaljer

 • Pris: Det er gratis at krydse floden, men hvis du tager på en guidet tur rundt i byen, skal du nok betale lidt for turen.
 • Åbningstider: Broen er åben hele dagen, så du kan besøge den, når du vil. Hvis du tager på en guidet tur, vil åbningstiderne blive oplyst af rejseselskabet.
 • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til Verona-broen til fods, hvis du er i nærheden, men du kan også komme derhen med privatbil, bus eller taxa.