Verona På 1 Dag: Alt Du Skal Vide

At opdage Verona på en enkelt dag kan virke som en umulig mission, men med den rigtige rejseplan kan du opleve de vigtigste steder i byen, der inspirerede William Shakespeare til historien om Romeo og Julie.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Verona På 1 Dag: Alt Du Skal Vide

Vista del lago en Verona |©Ronny Siegel

Verona har så mange attraktioner at byde på, at det lyder næsten umuligt at nå rundt på en enkelt dag, men med den rette organisering og den rette rejseplan kan du opdage nogle af de vigtigste steder i byen, som inspirerede William Shakespeare til historien om Romeo og Julie, men som er så meget mere end det.

Blandt de bedste ting at se og gøre i Verona på en dagstur er at besøge Verona Arena og Piazza Bra, se Julies Hus og den mest berømte balkon i verden, se byen fra højderne i Torre dei Lamberti, besøge Verona Domkirke og Stenbroen og opleve solnedgangen fra udsigtspunktet i Castel San Pietro.

1. Start turen med et besøg på Arena of Verona og Piazza Bra

Inde i den tomme arena i Verona|©Stefano Parisi
Inde i den tomme arena i Verona|©Stefano Parisi

Arenaen i Verona er et romersk amfiteater, der er næsten 2000 år gammelt, og det er også en af de mest besøgte attraktioner i byen, kun overgået af Julies Hus. Hvert år afholdes der musikalske begivenheder og shows, herunder Verona Festival, som består af en række operakoncerter, der finder sted hvert år mellem juni og august.

Jeg foreslår, at du starter din tur ved Arena di Verona, for om morgenen undgår du de lange køer, og du vil også kunne nyde dette romerske amfiteater, som er det bedst bevarede af sin slags i verden, med færre tilskuere. Under turen, som du kan tage på egen hånd eller med en guide, kan du lære arenaens indre at kende og også lære om dens historie og de mange anvendelser, den har haft gennem årene.

Turen rundt i Arena of Verona tager ca. halvanden time, og når du er udenfor, anbefaler jeg, at du går en kort tur rundt på Piazza Bra, som ligger lige uden for amfiteatret og er en af de travleste og mest berømte offentlige pladser i byen og også et mødested for de bedste ture i Verona.

Interessante fakta

 • Pris... Billetter til det indre af arenaen koster ca. 10 euro pr. person.
 • Hvor... Piazza Bra 1, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinjerne 11, 12, 31, 32, 33 og 52 eller med byens hop on-hop off-turistbus.

2. Besøg Julies hus og den mest berømte balkon i verden

Verona Casa di Giulietta|©Geoff Buck
Verona Casa di Giulietta|©Geoff Buck

Julies Hus er Veronas mest besøgte seværdighed og også omdrejningspunktet i byen, der ånder gennem dramaet om Romeo og Julie, som er en af William Shakespeares mest berømte kreationer. Man kan komme dertil fra Arena på 10 minutters gang ned ad de syv gader eller med bus 11, 13 og 52.

Museet Juliet's House er et udstillingsvindue for nogle af de elementer, der er relateret til Shakespeares stykke, og også et kig på historien om det middelalderlige palads, som man mener har eksisteret i hvert fald siden det 12. århundrede, hvor det var beboet af Capulet'erne, Julies familie. Det meste af huset blev dog genopbygget i 1940, og af den oprindelige struktur er kun indgangsdøren tilbage.

Museets hovedattraktioner er statuen af Julie, som ifølge en veronesisk legende skal berøres for at bringe lykke, og balkonen, hvor en af de vigtigste dialoger i Shakespeares skuespil finder sted.

Bemærk, at Julies Hus altid er meget overfyldt, og at du måske skal stå i kø for at besøge det eller tage et billede med paladsets front. Hvis du vil besøge museet, er det bedst at købe dine billetter på forhånd online.

Interessante fakta

 • Pris... Billetter til museet koster ca. 6 euro pr. person.
 • Hvor... Piazzetta Navona, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinjerne 11, 13 og 52 eller med byens hop-on-hop-off-turistbus.

Book Romeo og Julie-turen i Verona

3. Se en panoramaudsigt over byen fra Lamberti-tårnet

Lamberti-tårnet, Verona|©Claudio Spreafico
Lamberti-tårnet, Verona|©Claudio Spreafico

To gader fra Julies hus ligger Torre dei Lamberti, som er et gammelt middelalderligt civilt tårn på 84 meters højde, der engang blev betragtet som en af byens højeste bygninger, og som nu er et af panoramapunkterne, hvorfra man kan se byens skyline, og som også fungerer som klokketårn.

Torre dei Lamberti er slående på grund af den komplekse konstruktion, de anvendte materialer og de to klokker på toppen, hvoraf den ene signalerer brande og tidspunktet på dagen, og den anden bruges til at kalde folk til våben for at forsvare byen. Hvis du besøger det, kan du også opdage vindeltrappen, der fører dig til toppen, og en elevator, der blev tilføjet i begyndelsen af det 20. århundrede.

Fra Torre dei Lamberti kan man se en bred panoramaudsigt over byen, inklusive Adige-flodens udløb, San Pietro-slottet, den gamle bydel, arenaen og katedralen. Hvis du planlægger at besøge Verona om sommeren, vil du også kunne se den første bjergkæde i Alperne.

Interessante fakta

 • Pris... Billetter til udsigtspunktet koster ca. 6 euro pr. person.
 • Hvor... Via della Costa 1, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinjerne 11, 13 og 52 eller med byens hop-on-hop-off turistbus.

4. Frokost på Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe.|©Vítor Ribeiro
Piazza delle Erbe.|©Vítor Ribeiro

En af de bedste ting at gøre i Verona er at nyde italiensk mad, og derfor foreslår jeg, at du, når du er færdig med dit besøg i udsigtspunktet Torre dei Lamberti, spiser frokost på Piazza delle Erbe, som er et af byens centrale punkter og ligger to gader væk fra tårnet.

Piazza delle Erbe er et af de mest berømte offentlige rum, og hvis du planlægger at besøge Verona ved juletid, vil du hvert år se et kæmpe juletræ, men det er også kendt for at være hjemsted for nogle af byens bedste restauranter og barer, hvilket gør det til det ideelle sted at spise frokost.

Da du ikke kan tage på en madtur i Verona på grund af tidsmangel , kan du i det mindste besøge nogle af de steder, der normalt er inkluderet i madture, såsom Ristorante Maffei, Billy Paletta eller Osteria del Bugiardo. I området omkring Piazza delle Erbe finder du restauranter af alle slags og menuer i alle prisklasser, så du kan vælge den mulighed, der passer bedst til din gane.

Hvis du efter frokosten også vil prøve den traditionelle italienske gelato, kan du vælge det berømte Gelateria Impero eller Amorino, to af de mest berømte gelato-butikker i gaderne nær Piazza delle Erbe.

Book en madtur i Verona

5. Besøg Veronas katedral

Veronas katedral|©Salvador Safina
Veronas katedral|©Salvador Safina

Efter frokosten på Piazza delle Erbe foreslår jeg, at du bevæger dig mod Adige-siden af floden til Verona Domkirke, som ligger seks gader væk fra pladsen. Du kan tage 10 minutters gang, buslinje 70 eller hop-on-hop-off-turistbussen fra byen

Veronas katedral skiller sig ud med sin enkle, romanske struktur og markante facade med gavltag. Desuden rummer interiøret renæssancefresker og -skulpturer, og alteret er bygget af resterne af de to kirker, der tidligere lå på katedralens grund og blev revet ned af et jordskælv i det 11. århundrede.

Som et særkende har Veronas katedral et ufærdigt klokketårn, og mellem de karakteristiske midtergange kan man skimte farvede glasvinduer i en enkelt blå farve, som er slående. Selvom katedralen er en af de vigtigste katolske bygninger i byen på grund af dens indvielse, er den ikke en af de mest besøgte kirker i Verona, da den plads er optaget af de klostre og kapeller, som Shakespeare nævner i Romeo og Julie.

Man kan besøge Veronas domkirke hver dag og også deltage i de religiøse hospicer om søndagen. Der er gratis adgang til det indre af bygningen, men indgangen til klokketårnet er i øjeblikket lukket.

Interessante fakta

 • Pris... Der er gratis adgang til katedralen.
 • Hvor... Piazza Vescovado, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinje 70 eller med byens hop on-hop off-turistbus.

Book hop on hop off-bussen rundt i Verona

6. Tag et billede på stenbroen, den ældste bro i byen

Ponte Pietra (Verona)|©emptyseas
Ponte Pietra (Verona)|©emptyseas

Meget tæt på katedralen, fire gader væk, ligger stenbroen, som er en af de otte romerske broer, der krydsede Adige-floden i antikken, og som i dag er den eneste, der stadig står, selv om den delvist blev genopbygget efter Anden Verdenskrig. Man kan nå broen på 10 minutters gang eller med buslinje 70.

Stenbroen er ikke kun den ældste bro i byen, men også et af hovedtrækkene i Veronas skyline, som er bemærkelsesværdig for sine middelalderlige konstruktioner og den romerske indflydelse på hovedbygningerne. Fra denne bro kan man tage nogle af de bedste billeder af byen, og man kan også fotografere sig selv på den.

Stenbroens betydning var central i antikken, da den forbandt den gamle del af byen med San Pietro-slottet, som kronede byens modstandskraft mod angribere. Derfor er broen med på de fleste af de guidede ture, der handler om byens historie, også dem, der er rettet mod børn, så hvis du planlægger at besøge Verona med børn, kan det være en ideel mulighed at besøge den, da den er meget iøjnefaldende.

Interessante fakta

 • Pris... Besøget på broen er gratis.
 • Hvor... Stenbroen, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinje 70 eller med byens hop-on-hop-off-turistbus.

Book de bedste ture rundt i byen for at lære Verona at kende

7. Besøg det romerske teater og det arkæologiske museum.

Det romerske teater i Verona|©Fulvius
Det romerske teater i Verona|©Fulvius

På den anden side af broen ligger det romerske teater, som er over 2000 år gammelt og en af de ældste bygninger, der stadig står med sin oprindelige struktur i Verona, uden at være blevet bygget om i løbet af sin historie. Teatret, som er vært for koncerter og shows, huser også det arkæologiske museum.

Museet er et arkæologisk udstillingscenter, der omfatter mere end 600 udstillede værker indendørs og yderligere 200 udendørs. Blandt de ting, man kan se, er inskriptioner, skulpturer, mosaikker, bronzer, vaser, steler og gravaltre, etruskiske urner og græske inskriptioner samt keramiske skåle og metalmøbler.

Et besøg på dette museum vil være interessant for dig, hvis du er historieinteresseret, men du vil også kunne finde nysgerrige elementer til at finde ud af, hvordan livet var i byen i romertiden, og hvordan de sociale skikke ændrede sig under de successive erobringer. Det arkæologiske museum er uden tvivl et af de bedste museer i Verona.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til museet koster ca. 4,5 euro pr. person.
 • Hvor... Regaste Redentore 2, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Bus 11, 12, 31, 32, 33 og 90 og hop on-hop off turistbusserne i byen.

Book billetter til de bedste museer i Verona

8. Klatre op på toppen af Castel San Pietro for at se solnedgangen

San Pietro-slottet|©Spiritualized Kaos
San Pietro-slottet|©Spiritualized Kaos

Få meter fra det romerske teater ligger Castel San Pietro, som er et af de højeste punkter i Veronas storbyområde, og det er også det ideelle sted at nyde en bred panoramaudsigt over byen og dens omgivelser fra udsigtspunktet. For at komme op til udsigtspunktet på toppen af slottet, kan man bruge trapperne eller San Pietro kabelbanen.

Hovedattraktionerne i byen, som du kan se fra San Pietro-slottet, er de blomstrede huse på bredden af Adige-floden, de forskellige farver, teksturer og materialer på stenbroen og de smalle gader i den gamle del af Verona, som er en af de mest maleriske dele af byen.

Fra udsigtspunktets højde kan man også se en af de bedste solnedgange i Italien, hvis man går op på det sidste skift, så jeg anbefaler, at man venter med at besøge San Pietro-slottet til sidst på turen, så man kan nå at se solnedgangen fra toppen.

Interessante fakta

 • Pris... Indgang til slottet og udsigtspunktet koster ca. 10 euro pr. person.
 • Hvor... San Pietro-slottet, Verona.
 • Sådan kommer du derhen... Du kan komme derhen med buslinjerne 21, 22, 23, 24 og 61 eller med Veronas hop on-hop off-turistbusser.

9. Gå en tur langs Adige-flodens bredder, slentre gennem byen og spis på en restaurant på Via Mazzini

Verona - Adige-floden|©Carlos Alm
Verona - Adige-floden|©Carlos Alm

Mod slutningen af turen foreslår jeg, at du stiger af ved Castel San Pietro, krydser stenbroen og begynder en langsom gåtur langs Adige-flodens bredder. Hvis du planlægger at besøge Verona i januar, vil du opdage, at den kølige brise fra floden vil hjælpe dig med at komme varmen til livs, og hvis du besøger byen i den køligere årstid, vil en let frakke hjælpe med at beskytte dig, men det er værd at starte din afsked med byen fra floden.

Hvis du stadig har lyst til at gå rundt i byen, kan du vælge en spadseretur gennem den gamle del af byen, og hvis ikke, kan du gå direkte til Via Mazzini for at spise middag på en af restauranterne i området. Jeg anbefaler, at du vælger Le Vecete eller Il Bacaro dell'Arena, men du kan helt sikkert finde andre interessante steder.

Du kan sige farvel til byen ved at gå på en lokal bar eller café og få en kop kaffe eller smage på nogle af de lokale desserter, som er meget velsmagende.

 • I morgen
 • Arenaen i Verona
 • Bra-pladsen
 • Julies hus
 • Lambertis tårn
 • Middag
 • Piazza delle Erbe
 • Maffei / Billy Paletta
 • Gelateria Impero / Amorino
 • Verona Katedral
 • Eftermiddag
 • Stenbroen
 • Romersk teater
 • Arkæologisk museum
 • San Pietro-slottet
 • Nat
 • Adige-floden
 • Byvandring
 • Via Mazzini
 • Le Vecete / Il Bacaro