Sådan Besøger Du Arenaen I Verone

Arena di Verona ligger i det historiske centrum af byen og er byens mest berømte monument. Du kan naturligvis ikke undlade at besøge dens indre.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

Sådan Besøger Du Arenaen I Verone

Flavio Ciarafoni |© Arena de Verona sin personas

Med mere end tyve århundreders historie afspejler Arena di Verona hele byens fortid og endda nutid. I dag er den et sandt symbol, så blandt de bedste ting at lave i Verona er helt sikkert et besøg i den romerske arena.

For at besøge den romerske arena i Verona skal du tage højde for forskellige specifikationer, såsom åbningstiderne, billetpriserne, hvordan du kan komme til dette sted, de transporttjenester, du har til rådighed for at besøge stedet, blandt andre ting.

Sådan køber du billetter til Arena of Verona

Folk, der køber online|© John Schnobrich
Folk, der køber online|© John Schnobrich

Billetter til Arena di Verona kan findes på to måder. En måde at komme ind i arenaen på er at gå til billetkontoret for at købe billetter direkte uden for monumentet. Ulempen ved at købe billetter på denne måde er, at du skal vente i lange køer, indtil det er din tur til at købe.

Da det er et symbol på byen Verona, er det almindeligt, at køerne for at købe billetter er så lange hver dag. Derfor er den bedste måde at købe sin billet på online. Med denne metode sparer du minutter i kø uden for spillestedet. Især hvis du har valgt denne aktivitet i Verona med børn, er det vigtigt at undgå, at de bliver utålmodige så meget som muligt.

På den officielle hjemmeside for Arena di Verona kan du købe billetter til koncerter og shows, der finder sted både i den romerske arena og i det filharmoniske teater. Hvis du er på besøg i byen og gerne vil se et show, er dette siden, du skal besøge for at købe billetter.

Hvis du derimod gerne vil gå en tur rundt i Arenaen, enten på egen hånd eller med en guidet tur, der tager dig med rundt og forklarer alle detaljer, så skal du gå ind på Veronas museums hjemmeside, den officielle hjemmeside, hvor du kan købe billetter til de forskellige museer og attraktioner i Verona.

Hvor meget koster billetter til Arena of Verona?

Billet til 1 dollar|© Kenny Eliason
Billet til 1 dollar|© Kenny Eliason

Billetter til Arena di Verona kan købes fra 2,10 Euro pr. person, som er børnebilletten. Selvfølgelig kan priserne stige afhængigt af forskellige faktorer. Sæsonen er ikke en afgørende faktor for billetpriserne, så du kan inkludere et besøg i Arenaen blandt de ting, du skal lave i Verona i oktober, juni eller en hvilken som helst anden måned på året.

En almindelig billet koster f.eks. omkring 16 euro pr. person, hvilket inkluderer entréen til museet på omkring 11 euro, plus prisen for at bruge onlinetjenesten, som koster omkring 5 euro mere. Jeg anbefaler, at du besøger Arenaen lige efter, at du har været på en af de bedste ture i Verona, så du kan lære den at kende både indefra og udefra.

For denne pris får du adgang til amfiteatret, ligesom du sikrer dig dit reservationsgebyr og endelig betaler en forsalgspris. Derudover er fordelen, at du ved at betale online ikke behøver at stå i kø, når du ankommer til arenaen på tidspunktet for dit besøg.

En vigtig ting at bemærke er, at billetter ikke kan refunderes, byttes, overdrages eller afbestilles. Når du har købt billetter, skal du bruge dem, ellers bliver du nødt til at købe nye.

Tag på byrundtur i Verona

Hvilke typer billetter er der, er der skip the line-billetter?

Folk uden for Arena of Verona|©Graham S Paton
Folk uden for Arena of Verona|©Graham S Paton

Billetterne er organiseret efter det beløb, du skal betale for hver billet. Med online-billetter undgår du altid lange køer ved billetkontoret, selvom du af sikkerhedsmæssige årsager også skal stå i kø i et par minutter for at få adgang til spillestedet.

Hvad angår billettypen, findes der billetter med reduceret og almindelig adgang samt særlige billetter til børn. Hver af dem har forskellige priser. Dette er for at besøge arenaen indefra og lære om dens historie og karakteristika. Hvis du vil købe billetter til specifikke begivenheder, kan du også gøre det online og uden at stå i kø.

I sidstnævnte tilfælde varierer billetpriserne alt efter det sted og de pladser, du vælger at sidde for at se forestillingerne. Men prisen på billetter til de forskellige shows afhænger også af, hvilken type show du skal se, og hvilke kunstnere der optræder.

Er billetter til Arena Romana inkluderet i nogen city passes?

Verona-kort|©Richard, enjoy my life!
Verona-kort|©Richard, enjoy my life!

Arena di Verona er en af de attraktioner, der er inkluderet i VeronaCard-bypasset. Det er et kort, der er godkendt af det italienske turistministerium, og som giver dig adgang til langt de fleste af byens turistattraktioner. Prisen på dette kort varierer i forhold til forskellige specifikke karakteristika, såsom kortets varighed.

På den anden side inkluderer dette kort også forskellige interessante steder i byen, såsom monumenter, kunstgallerier, pladser og andre interessante steder. Besøgene kan koordineres i henhold til dine interesser og de steder, du håber at se på din tur rundt i byen.

Du kan vælge mellem to typer kort, som begge inkluderer et besøg i Arena di Verona. Det ene har en varighed på 24 timer og det andet på 48 timer. Det betyder, at du i de 24 eller 48 timer, kortet varer, kan bruge det på en hvilken som helst af byens attraktioner.

Hvad angår den romerske arena, skal du vide, at indgangen med bykortet ikke garanterer en guidet tur, men du har mulighed for at bruge den audioguide, der tilbydes af VeronaCard-appen.

Er der nogen billetter, der inkluderer en guidet tur, og er de det værd?

Inde i Verona Arena|©Elisa
Inde i Verona Arena|©Elisa

På den officielle hjemmeside, hvor du kan købe billetter til Arena di Verona, kan du ikke få adgang til guidede ture i forbindelse med billetter til spillestedet. Billetterne giver kun ret til at se arenaen indefra og, mod et ekstra gebyr, at lytte til en audioguide, der fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om dette kulturelle sted.

Den eneste måde, du kan få en guidet tur inde i Arena di Verona, er, hvis du vælger at booke en guidet tur ud over den entré, du tidligere har betalt. En anden mulighed er at tage en selvguidet tur med en audioguide, hvor du har tre muligheder, hvoraf den første er at anmode om denne service, når du køber din billet online.

Den anden mulighed er at købe VeronaCard, bypasset, der giver dig mulighed for at bevæge dig rundt til de mest ikoniske seværdigheder i Verona og forklarer gennem en audioguide de mest interessante detaljer om hvert af disse steder.

Den tredje mulighed er at hoppe på byens turistbus, som også tager dig rundt til Veronas bedste seværdigheder, herunder den romerske arena. Under turen har du en audioguide, der giver dig interessante og relevante oplysninger om arenaen og de andre steder i byen.

Book sightseeingbussen til Verona

Er der rabat på billetterne?

Ældre mand sidder på en bænk|© Huy Phan
Ældre mand sidder på en bænk|© Huy Phan

Rabatbilletter er også en service, du kan benytte dig af under dit besøg i Arena di Verona. Almindelig adgang koster som bekendt ca. 16 euro, men billetter med rabat kan koste lidt mindre. Denne billettype gælder for studerende med et gyldigt studiekort, og også for folk over 60 år.

Hvis du er ledsaget af dine forældre eller andre pensionister, kan du betale en reduceret billet til dem på ca. 13,25 euro hver. Der er ikke flere reducerede billetter for andre besøgende, kun for personer over 60 år og også for studerende med et gyldigt studiekort.

Når det gælder børn, varierer billetterne betydeligt i pris, så de betragtes som særlige billetter. Når det gælder billetter til seniorer og studerende, opretholdes disse priser, selv om du ønsker en guidet tur, så længe det er ved hjælp af en audioguide.

Du skal huske, at hvis du køber billetter til seniorer, er det nødvendigt, at de, når de ankommer til amfiteatret, viser deres identitetsdokument med oplysninger om deres fødselsdato og alder, ellers vil de ikke kunne komme ind på stedet, selvom de har billetter.

Er der særlige billetter til børn?

Børn i leg|©MI PHAM
Børn i leg|©MI PHAM

Selvfølgelig har børn særlige billetter til Arena di Verona. Til at begynde med kan børn op til 7 år komme gratis ind, så længe du får din billet fra Arenaens billetkontor.

Men hvis du vil købe billetter til børn op til 7 år online, kan du gøre det, men du skal betale en gennemsnitspris på 1 euro pr. billet som et webservicegebyr. Under alle omstændigheder er det en fordel at købe på denne måde, fordi det giver dig mulighed for at booke på forhånd og undgå køer.

På den anden side er disse særlige børnebilletter tilgængelige til både den selvguidede tur og den guidede tur på stedet. Børn over 7 år og op til 14 år har mulighed for at betale en reduceret entrépris, forudsat at de er ledsaget af en voksen.

Med andre ord, hvis et barn eller en teenager mellem 8 og 14 år besøger museet, skal de betale fuld entré. Men hvis du tager afsted med børn i disse aldre, kan du betale den reducerede entré, som er ca. 2,10 euro pr. styk.

Hvorfor er det værd at købe billetter online i stedet for i billetkontoret?

Person, der bruger en telefon|© DocuSign
Person, der bruger en telefon|© DocuSign

Det er klart, at det er mere fordelagtigt at købe billetter online end ved billetkontoret, især fordi du på denne måde undgår køer ved indgangen til spillestedet. Det er en fordel at have en reservation, når du besøger den romerske arena, især hvis du besøger Verona på en dag og har lidt tid til at se byen.

Ved at reservere billetter er du sikker på at få en plads på turen, og du kan endda spare nogle penge, fordi billetterne i billetkontoret kan koste lidt mere end online-billetter.

Hvis der er tale om børnebilletter, kan du også få dem online i stedet for at vente på at komme hen til billetkontoret for at få dem. Online-billetter kan også sikres i god tid, hvilket du ikke kan gøre med billetter ved billetkontoret.

Åbningstider for Arena di Verona

Uden for Arena di Verona|©luigi valbusa
Uden for Arena di Verona|©luigi valbusa

Arena di Verona er åben hele dagen hver dag. Monumentet åbner hver dag kl. 8.30, mens lukketiden er kl. 19.30. Når der er en særlig begivenhed i Arenaen om aftenen, forkortes besøgstiden til kl. 16.30.

Om mandagen er der åbent mellem 13:30 og 19:30. Åbningstiden kan også forkortes til kl. 16.30, hvis der er shows i Arenaen i løbet af aftenen. Aftenåbningstiderne afhænger generelt af de specifikke shows, der opføres.

Hvor lang tid har du brug for til at besøge Arena di Verona?

Pige, der besøger Arena di Verona|©g.noir
Pige, der besøger Arena di Verona|©g.noir

For at besøge Arena di Verona skal du bruge mindst en time, men tiden afhænger af, hvilken type besøg du foretager, dvs. hvis du går på egen hånd med en audioguide, kan det tage dig lidt kortere tid at besøge hele stedet.

Hvis du går sammen med en guide, der viser dig rundt, vil det sandsynligvis tage lidt over en time. Det tager tid at gå rundt om hele stedet fra grotten til scenen, og i løbet af de minutter vil du have mulighed for at tage flere billeder af hele stedet.

Hvis du tager byens turistbus, og du tilfældigvis står af ved Arena di Verona for at se stedet indefra, skal du huske på, at der er ventetid på hver bus ved hvert af stoppestederne. På den anden side, hvis du tager til Arena di Verona med børn, så kan besøget tage endnu længere tid afhængigt af den type besøg, du har planlagt, for at de kan nyde pladsen.

Det bedste tidspunkt at besøge Arena di Verona

Arena di verona med få mennesker|©Andrea Bertucci
Arena di verona med få mennesker|©Andrea Bertucci

Det bedste råd, jeg kan give dig om at besøge Arena di Verona, er at tage af sted tidligt om morgenen. Jeg ved godt, at det er lidt svært at komme tidligt op, men det er værd at stå op ved daggry for at komme med i den første gruppe af besøgende til Arena di Verona. Du nyder helt sikkert stedet meget mere, når du ser det uden så mange mennesker omkring dig.

Derudover er en anden fordel ved at se monumentet om morgenen, at vejret er meget bedre, og du har mulighed for at tage meget klarere og mere farverige billeder uden så mange skarer under besøget.

Hvad angår årstiderne, kan du helt sikkert regne Arena di Verona blandt de bedste steder at besøge i Verona om sommeren, fordi temperaturerne er meget mere behagelige, og du kan nyde de shows, der finder sted i arenaen, som f.eks. den meget roste operafestival.

Hvordan kommer man til Arena di Verona?

Piazza Brà, Verona|©Bernard Blanc
Piazza Brà, Verona|©Bernard Blanc

Arenaen i Verona ligger præcis på Piazza Bra, og du kan komme hertil til fods, hvis du er på byrundtur, eller du kan komme hertil i privat eller lejet bil. En anden måde at komme til amfiteatret på er med offentlig transport.

Blandt alle de måder, du kan komme til den romerske arena på, er en af de mest økonomiske byens turistbus. Det er et system med gratis stoppesteder, der også omfatter Arena of Verona.

En anden måde at komme til Arena di Verona på er at tage på en guidet tur med bus eller privat bil, men husk på, at de fleste private ture i byens historiske centrum foregår til fods, og at du selv skal finde frem til mødestedet.

Tips til at besøge Arena of Verona

Folk på Piazza Bra|©luigi valbusa
Folk på Piazza Bra|©luigi valbusa
  • Tag behagelige sko på for at besøge hele komplekset, da du bliver nødt til at gå hele vejen ind i komplekset for at få et bredere overblik over alt det, Arena di Verona har at vise dig.
  • Køb dine billetter online og i god tid, så du er sikker på at komme ind og undgår de lange køer ved indgangen til komplekset, hvor tusindvis af turister hvert år ønsker at besøge dette sted.
  • Hvis du tager af sted i sommersæsonen, skal du sørge for at se et af showene i Arena di Verona, for det er en oplevelse på et andet niveau og i en anden kategori.
  • Hvis du tager afsted med børn eller pensionister, så benyt dig af de rabatterede billetter og gratis billetter, som stedet tilbyder.
  • Spørg efter audioguiden, så du kan få meget mere information om det sted, du besøger.
  • Køb bykortet, som giver dig mulighed for at besøge ikke bare Arena di Verona, men også mange andre interessante steder i byen, til en reduceret pris.