Verona På 3 Dage: En Guide Til At Få Det Meste Ud Af Dit Besøg

Verona er berømt for den romantiske historie om Romeo og Julie, men byen har så meget mere at byde på, at 3 dage måske ikke er nok til at lære byen at kende, selv om du med en organiseret rejseplan og et intensivt tempo vil kunne besøge mange af de vigtigste attraktioner.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Verona På 3 Dage: En Guide Til At Få Det Meste Ud Af Dit Besøg

Rio en Verona |©Roberto Oggiano

Hvis man siger om Rom, at et helt liv ikke er nok til at lære den at kende, kan man sige det samme om Verona, for byen, som inspirerede William Shakespeare til at skrive en af de mest berømte kærlighedshistorier nogensinde, har mange flere attraktioner at byde på ud over den populære balkon i Julias hus.

Nedenfor kan du opdage de bedste ting at se og gøre i Verona, så du kan lære byen at kende på 3 dage:

Dag 1: Besøg Julias hus, gå en tur på Piazza delle Erbe, spis frokost i den gamle bydel, gå op på toppen af Lamberti-tårnet, besøg katedralen og se et show i Arena di Verona

Piazza delle Erbe, Verona|©Bernard Blanc
Piazza delle Erbe, Verona|©Bernard Blanc

Veronas største attraktioner ligger i det historiske centrum, så den første dag foreslår jeg en tur rundt i den gamle bydel, som fremhæves af Julias hus, Piazza delle Erbe, Lamberti-tårnet, hvorfra man har den bedste udsigt over byen, og Arenaen.

Besøg Julias hus

Veronas største attraktion er museet Julias Hus, som er et middelalderpalads bygget i byens centrum, der fungerede som hjem for familien Capulet, en af hovedpersonerne i William Shakespeares Romeo og Julie.

Dets balkon, som er den mest berømte i verden, danner rammen om en af de mest mindeværdige scener i stykket og den mest berømte dialog Romeo og Julie. I dag er det det mest besøgte sted i Verona, og alle turister søger at få taget et billede ved siden af balkonen.

Julias hus ligger i centrum af den gamle bydel og indgår ofte i de bedste ture i Verona, som også ofte kommer forbi Romeos hus, som ligger et par gader væk, men som ikke er åbent for offentligheden.

 • Pris: Almindelig adgang til museet koster ca. 6 euro pr. person.
 • Hvor... Piazzetta Navona, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Busser 31, 32, 33 og 95 og byens hop-on-hop-off turistbusser.

Bestil dine billetter til de bedste museer i Verona

Gå en tur på Piazza delle Erbe og spis frokost i den gamle bydel

Meget tæt på Julias hus, 4 gader væk, ligger Piazza delle Erbe, som er et af de mest berømte offentlige rum i byen. Hvis du planlægger at besøge Verona i julen, kan du se det gigantiske juletræ, der hvert år bliver sat op, og du kan besøge nogle af de bedste restauranter og barer på pladsen.

Da du måske ikke kan foretage en gastronomisk rundvisning i Verona på grund af tidsmangel, kan du i det mindste besøge nogle af de steder, der er inkluderet i disse rundvisninger, såsom Ristorante Maffei, som er kendt for sin pasta, Billy Paletta eller Osteria del Bugiardo. Der kan du spise frokost, inden du fortsætter din tur.

Hvis du også er en iselsker, kan du i området omkring Piazza delle Erbe støde på to af de mest berømte isbarer i Verona, nemlig Gelateria Impero og Amorino.

Book en madtur i Verona

Kravl op på toppen af Lamberti-tårnet

Lamberti-tårnet|©■ dieffe
Lamberti-tårnet|©■ dieffe

Torre dei Lamberti, et 84 meter højt borgertårn fra middelalderen, blev betragtet som en af de højeste bygninger i byen og tjener nu som udsigtspunkt og er et af de steder, hvor man kan betragte byens skyline.

Denne konstruktion, som også fungerer som klokketårn, er slående på grund af materialernes kompleksitet og arkitekturen. Det har også to klokker på toppen, hvoraf den ene signalerer byens brande og dagens timer, og den anden kalder befolkningen til at gribe til våben for at forsvare sig mod angribere.

Du kan besøge tårnet for at se en bred panoramaudsigt over byen, herunder Adige-floden, San Pietro-slottet, den gamle bydel, arenaen og katedralen. Hvis du besøger Verona om sommeren, kan du også se bjergkæden Alperne.

 • Pris... Billetter til adgang til belvedere koster ca. 6 euro pr. person.
 • Hvor... Via della Costa 1, Verona.
 • Sådan kommer du dertil... Du kan komme dertil med buslinje 11, 13 og 52 eller med byens hop-on-hop-off turistbus.

Besøg Verona-katedralen

Fem gader fra Torre dei Lamberti ligger Verona-katedralen, som du kan nå efter 10 minutters gang, med buslinje 70 eller med hop-on-hop-off turistbussen fra byen.

Katedralen skiller sig ud ved sin enkle romanske struktur og sit sadeltag, hvilket er usædvanligt for religiøse bygninger. Indenfor kan du opleve fresker og skulpturer fra renæssancen og alteret, der blev bygget af ruinerne fra de to tidligere kirker, der lå på stedet og blev revet ned af et jordskælv.

Domkirken i Verona er åben hver dag, og du kan også overvære religiøse ceremonier om søndagen.

 • Pris... Der er gratis adgang til domkirken.
 • Hvor... Piazza Vescovado, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Du kan komme dertil med buslinje 70 eller med byens hop on-hop off-turistbus.

Gå rundt i Verona Arena og se et show

Arenaen i Verona er et af de vigtigste romerske amfiteatre i Italien, og med sine 2000 år ville den være byens største attraktion, hvis det ikke var for Julias hus. Her afholdes der hvert år musikkoncerter og Verona Festival, en række operaforestillinger, der finder sted hvert år mellem juni og august.

Du kan besøge Arena di Verona på egen hånd eller i en gruppe med en guidet rundvisning. Med entrébilletten kan du se ind i Arenaen, lære om dens historie og også om de mange anvendelser, den har haft gennem årene.

Den samlede rundvisning i Arenaen tager ca. halvanden time, så du har god tid til også at besøge Piazza Bra, som ligger ved udgangen af amfiteatret og er en af de travleste pladser i byen og et mødested for rundvisninger i Verona.

Hvis I har lyst, og da det allerede er blevet mørkt, kan I vælge at se et show i Veronas Arena, som er tilgængelig hele året rundt, og efter middagen på restauranterne i den gamle bydel.

 • Pris... Billetter til at se inde i Arenaen har en startpris på ca. 10 euro pr. person.
 • Hvor... Piazza Bra 1, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Du kan komme dertil med buslinjerne 11, 12, 31, 32, 33 og 52 eller med bybussen hop on-hop off.

Bestil billetter til Arena of Verona

Dag 2: Besøg Castelvecchio, tag et billede ved stenbroen, besøg det romerske teater og det arkæologiske museum, og se solnedgangen fra San Pietro-slottet

Castelvecchio, Verona|©Mario Gonzalez Leyva
Castelvecchio, Verona|©Mario Gonzalez Leyva

På anden dagen, efter at have besøgt de vigtigste seværdigheder på første dag, foreslår jeg et besøg i udkanten af det historiske centrum for at besøge Castelvecchio, den maleriske stenbro, hvor du kan tage nogle af de bedste billeder af byen, og det romerske teater med sit museum, før du klatrer op på toppen af San Pietros slot for at se solnedgangen.

Besøg Castelvecchio og Veronas mest berømte museum

Det mest berømte museum i byen er Castelvecchio, som er kendetegnet ved sine 20 udstillinger, der har nogle af de vigtigste kunstværker i landet, og som også er bemærkelsesværdigt for bygningens arkitektur.

Museet har også to Veronesiske klokker fra det 14. århundrede, fresker fra de kongelige residenser, malerier fra middelalderen og renæssancen samt det største antal venetianske værker fra det 15. århundrede. Her kan du også finde nogle af byens vigtigste skulpturer, som blev fjernet fra de offentlige pladser under Anden Verdenskrig.

Du kan tage på guidede ture på museet eller udforske det på egen hånd, og hvis du planlægger at besøge Verona om sommeren, kan du også deltage i aftenudstillingerne.

 • Pris... Entré til museet koster ca. 6 euro pr. person.
 • Hvor... Corso Castelvecchio 2, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Busser 91, 92, 93, 94 og 95 og hop on-hop off turistbusser i byen.

Tag et billede på stenbroen

Fra Castelvecchio kan du komme til stenbroen med buslinje 70, og der kan du tage nogle af byens bedste billeder på den eneste romerske bro, der stadig står i byen, og som siden oldtiden er blevet brugt til at krydse floden Adige.

Stenbroen er ikke kun den ældste bro i byen, men også et af hovedtrækkene i Veroneses skyline, som skiller sig ud ved sine middelalderlige konstruktioner og den romerske indflydelse i de vigtigste bygninger. Desuden er den på grund af sin mærkelige arkitektur en favorit blandt børn, så et besøg på den er en ideel plan, hvis du planlægger at besøge Verona med børn.

Stenbroens betydning var central i fortiden, da den forbandt den gamle del af byen med slottet San Pietro, som kronede byens modstand mod angriberne.

 • Pris... Besøget på broen er gratis.
 • Hvor... Stenbroen, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Du kan komme dertil med bus på linje 70 eller med byens hop-on-hop-off turistbus.

Book de bedste byrundture for at lære Verona at kende

Besøg det romerske teater og det arkæologiske museum

Når du krydser stenbroen, finder du det romerske teater, som med sine 2000 år er det ældste teater i byen og stadig er i drift! I dag er teatret scene for koncerter og shows og huser også det arkæologiske museum.

Dette museum omfatter mere end 600 værker indendørs og yderligere 200 udendørs, og her kan du finde indskrifter, skulpturer, mosaikker, bronzer, vaser, steler og gravaltre, etruskiske urner og græske indskrifter.

Hvis du er historieinteresseret, vil du nyde teatret og udstillingerne, der giver dig et indblik i, hvordan livet var i byen i romertiden. Det arkæologiske museum er uden tvivl et af de bedste museer i Verona.

 • Pris... Entré til museet har en startpris på ca. 4,5 euro pr. person.
 • Hvor... Regaste Redentore 2, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... med buslinjerne 11, 12, 31, 32, 33 og 90 og med byens hop on-hop off turistbusser.

Se solnedgangen over byen fra Castel San Pietro

På toppen af bakken ved siden af det romerske teater finder du Castel San Pietro, som er det højeste punkt i Veronas hovedstadsområde og det ideelle sted at nyde en panoramaudsigt over byen ved solnedgang fra belvedere. For at komme dertil kan du bruge trapperne eller San Pietros kabelbane.

Fra udsigtspunktet San Pietro kan du opleve de farverige huse på bredden af Adige-floden, stenbroens teksturer og materialer og de smalle gader i Veronas gamle bydel, som huser byens vigtigste attraktioner.

For at se solnedgangen fra belvedere skal du op i løbet af sidste skift, og derfor foreslår jeg, at du besøger Castel San Pietro mod slutningen af den anden dags tur.

 • Pris... Entré til slottet og udsigtspunktet har en startpris på ca. 10 euro pr. person.
 • Hvor... Castel San Pietro, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Du kan komme dertil med buslinjerne 21, 22, 23, 24 og 61 eller med Verona hop on-hop off turistbusser.

Dag 3: Tag på udflugt til Gardasøen, nyd de termiske bade i Sirmione, og sig farvel til byen ved at gå langs Adige-flodens bredder og spise på en restaurant på Via Mazzini.

Søen i Verona|©Carmelo Raineri
Søen i Verona|©Carmelo Raineri

På den sidste dag af jeres besøg foreslår jeg en udflugt til Veronas udkant for at opleve den berømte Gardasø, de termiske bade i Sirmione og den kølige brise på bredden af Adige-floden.

Tag en tur til Gardasøen

Gardasøen er Italiens største sø og har også noget af det bedste landskab, der findes på alle årstider uden for Verona. Hvis du planlægger at besøge Verona i juletiden, vil du få en magisk oplevelse på loppemarkederne, og i juni vil du opleve det bedste vejr ved søen.

I Garda kan du tage på vandreture, besøge de termiske bade, besøge kurbade og opleve landsbyerne ved søen, herunder Sirmione, Salò og Torri del Benaco.

En tur til Gardasøen er en af de bedste aktiviteter, du kan lave fra Verona, og også et anderledes alternativ til at komme væk fra Veronas gamle bygninger og middelalderlige arkitektur under din intensive 3-dages tur.

 • Pris... Der er gratis adgang til søområdet.
 • Hvor... Gardasøen, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... med Flixbus privatbusser.

Book en dagstur fra Verona

Nyd de termiske bade i Sirmione

En af de smukkeste byer i Garda er Sirmione, men det er også det bedste sted at nyde det termiske vand i et kompleks med udsigt over søen. I byens termiske center finder du boblesenge, whirlpools og ferskvandsbassiner.

I modsætning til andre termiske feriesteder i området tilbyder Sirmione naturlige omgivelser ved søen med en af de bedste åbne udsigter over Garda og også medicinske tjenester, hvilket er grunden til, at Sirmione i lang tid blev betragtet som en klinik for genopretning af kroppen.

Du kan besøge Sirmione en halv dag på din tur til Gardasøen eller gøre det til en heldagstur, selv om et par timer til afslapning i så fald vil være nok, inden du vender tilbage til byen for at afslutte din Verona-tur.

 • Pris... Adgang til Sirmione termalkomplekset koster ca. 68 euro for et dagskort.
 • Hvor... Piazza Don A. Piatti 1, Sirmione.
 • Hvordan du kommer dertil... Du kan komme dertil med Flixbus' private busforbindelse.

Gå langs bredden af Adige-floden, og spis på en restaurant på Via Mazzini

For at sige farvel til Verona foreslår jeg en gåtur langs bredden af Adige for at køle dig af i flodbrisen, som vil hjælpe dig med at slå varmen, især hvis du planlægger at besøge byen om sommeren. Hvis du gør det om vinteren, vil en frakke være nok til at holde dig varm.

Hvis du stadig har lyst til at gå rundt i byen, kan du også vælge at gå en tur i den gamle by del, eller du kan gå direkte til Via Mazzini for at spise middag på nogle af de bedste restauranter. Jeg anbefaler, at du vælger Le Vecete eller Il Bacaro dell'Arena, men du finder helt sikkert masser af interessante steder.

Du kan sige farvel til byen på en bar eller cafe for at prøve den lokale kaffe og lækre desserter.