10 Ting At Lave I Verona I Oktober

Efteråret er en del af Veronas lavsæson, men Romeo og Julias by har mange attraktioner at opleve og byder på ideelt vejr til vandreture og til at nyde de varme kilder ved Gardasøen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

10 Ting At Lave I Verona I Oktober

personas caminando en las calles de Verona |©VR63

Verona er i højsæson om sommeren og i julen, hvor byen er mest fyldt med turister, og hvor byens attraktioner, musikkoncerter og klassiske operafestivaler på Arenaen er populære, men byen har også meget at byde på om efteråret, og oktober er den bedste måned i sæsonen med hensyn til vejr og festligheder.

Blandt de bedste ting at se og gøre i Verona i oktober kan du deltage i åbningen af udstillingerne på det arkæologiske museum for det romerske teater, besøge San Zeno-antikkens marked om søndagen i måneden, tage på en vinudflugt i Lugana og deltage i Gardasøens kor- og orkesterfestival.

1. Deltag i åbningen af udstillingerne på det arkæologiske museum

Romersk teater Arkæologisk museum|©Daniel Cassany
Romersk teater Arkæologisk museum|©Daniel Cassany

Det arkæologiske museum for det romerske teater, der ligger på den anden side af stenbroen og ved foden af Castel San Pietro, er et af de mest berømte i byen. Dets permanente udstillinger omfatter mere end 600 genstande indenfor og yderligere 200 udenfor, herunder skulpturer, mosaikker, bronzer, vaser, keramik og gravaltre. Der er også midlertidige udstillinger, som indvies hvert år i oktober.

Hvis du planlægger at besøge Verona i oktober, kan du overvære åbningen af de midlertidige udstillinger på det arkæologiske museum og også præsentationen af de nye genstande på museet, da der løbende foretages arkæologiske udgravninger i byen og det omkringliggende område, og de fundne genstande er bestemt til at udvide samlingen.

Under åbningen kan du få en rundvisning på stedet med hjælp fra en lokal guide og også deltage i cocktailpartyerne i forbindelse med præsentationerne. Det er et interessant alternativ til at lære et af de bedste museer i Verona at kende og også et af de ældste i byen, da det har været åbent uformelt siden 1857.

Interessante fakta

 • Pris... Entré til museet har en startpris på ca. 4,5 euro pr. person.
 • Hvor... Regaste Redentore 2, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Busser 11, 12, 31, 32, 33 og 90 samt turistbusser i byen, der kører med hop on-hop off-busser.

Bestil billetter til de bedste museer i Verona

2. Besøg antikvitetsmarkedet i San Zeno

San Zeno. Efterår. Verona|©Max Zanotti
San Zeno. Efterår. Verona|©Max Zanotti

Kvarteret San Zeno, der er opkaldt efter en af byens skytshelgener og efter basilikaen af samme navn, som også er den kirke, hvor Romeo og Julie blev gift, er om søndagen i oktober vært for det uformelle antikvitetsmarked, der samler mere end 50 boder, hvor lokale køber og sælger små dekorative genstande af sten, træ, keramik og andre materialer.

Dette omrejsende loppemarked, som normalt skifter sted ved hver udgave, men som altid afholdes i nærheden af Piazza San Zeno, er et af de mest berømte og populære i Verona, og hvis du beslutter dig for at besøge det, har du den perfekte undskyldning for at suge Veronas kultur til dig og deltage i en typisk lokal aktivitet.

Hvis du tager til San Zeno, kan du også besøge de vigtigste attraktioner i kvarteret, som er den berømte basilika, der er opkaldt efter William Shakespeares skuespil, San Zeno-porten og San Procolo-kirken, samt de barer og restauranter i området, der normalt er inkluderet i de bedste gastronomiske ture i Verona.

Interessante fakta

 • Pris... Adgang til San Zeno-markedet er gratis.
 • Hvor... Piazza San Zeno, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Busser 31, 32 og 33 og turistbusserne hop on-hop off i byen.

Bestil en gastronomisk rundvisning i Verona

3. Besøg Aquille Forti-galleriet under Contemporary Art Day

Malerier på væggen|© Dannie Jing
Malerier på væggen|© Dannie Jing

Aquille Forti Art Gallery er museet for byens store værker af moderne kunst og er også kernen i donationer fra private samlinger af malerier og skulpturer fra det 20. århundredes store avantgarderier. Hvis du planlægger at besøge Verona i efteråret, kan du besøge dette galleri i forbindelse med dagen for moderne kunst, som fejres den 8. oktober hvert år.

På dette museum kan du finde nogle af de vigtigste værker fra den italienske modernisme og repræsentative kunstnere fra bevægelsen som Francisco Hayez, Pompeo Marino Molmenti, Felipe Casorati, Pinto Casarini og Guido Trentini blandt andre fremragende malere. Du kan også beundre udsigten fra bygningen mod Plaza de las Hierbas og den række af konferencer, der er arrangeret for at fejre dagen for moderne kunst.

Under denne fest er der i øvrigt gratis adgang til galleriet, og du kan også få mest muligt ud af dit besøg ved at besøge attraktioner i nærheden af museet, såsom det gamle marked, hvor du, hvis du planlægger at besøge byen i julen, kan opleve Santa Lucia-markedet, et af de mest traditionelle, og Torre dei Lamberti, der fra sin top byder på en af de bedste åbne udsigter over byen.

Interessante fakta

 • Pris... Billetter til museet koster i første omgang ca. 4 euro pr. person, selv om der er gratis adgang under Contemporary Art Day.
 • Hvor... Cortile Mercato Vecchio 6, Verona.
 • Hvordan man kommer dertil... Busser 33, 93 og 95 og byens hop-on-hop-off turistbusser.

4. Tag en tur på Lugana-vinruten

Lugana-vin på glas|©Miserabile
Lugana-vin på glas|©Miserabile

En af de store attraktioner i de magiske omkringliggende landsbyer ved Gardasøen er Lugana-vinene, som er bemærkelsesværdige for deres smag og farve og drikkes i hele Italien, især de hvide vine. Lugana-vinen betragtes som en efterårsvin på grund af sin struktur, og det er også den tid, hvor vinmarkerne præsenterer deres høst.

Hvis du planlægger at besøge Verona i oktober, kan du enten tage en tur fra Verona, der følger Lugana-vinruten, eller arrangere en tur på egen hånd. De vigtigste vinhuse og vinmarker ligger i Manerba del Garda, Torri del Benaco og Santa Maria di Lugana i Brescia. Blandt højdepunkterne kan jeg anbefale et besøg på Cantina Corte Anna, som er en af de mest berømte producenter og ofte indgår i udflugter.

Husk, at disse udflugter generelt kun er for voksne, fordi der drikkes alkohol, og at Gardasøområdet ligger ca. 75 km fra centrum, så det kan være ubehageligt at besøge det, hvis du planlægger et kort ophold. Hvis det er tilfældet, er der her en liste over ting, du kan gøre for at opleve Verona på 3 dage.

Book en dagstur fra Verona

5. Tag på en vandretur til fods til de vigtigste seværdigheder i byen

folk i nærheden af det romerske teater|©ErWin
folk i nærheden af det romerske teater|©ErWin

Verona er en ideel by at udforske til fods, nyde dens gader og bygninger og forelske sig i dens mad, men den største ulempe i højsæsonen er det store antal turister og om vinteren vejret, som ofte bliver uvenligt med temperaturer under frysepunktet. Hvis du besøger Verona i oktober, i begyndelsen af efteråret, vil du kunne opleve byen med få besøgende og også i behageligt vejr.

Det bedste alternativ er at leje en guidet tur, og ellers kan du selv tilrettelægge en rute, hvor du kan besøge Julias hus, stenbroen, arenaen, San Pietros slot, basilikaerne og kirkerne samt de pladser og museer, som om sommeren i Verona normalt er overfyldt med besøgende.

Jeg anbefaler også, at I under turen går langs bredden af Adige-floden, som er en af Italiens længste, for at nyde udsigten til byens broer og også til begge sider af Verona, med den gamle bydel på den ene side og slottene og udsigtspunkterne bygget højt over byen på den anden side.

Book de bedste byrundture i Verona

6. Deltag i festivalen for kor og orkestre ved Gardasøen

Folk der spiller på strengeinstrumenter|©Kazuo ota
Folk der spiller på strengeinstrumenter|©Kazuo ota

Gardasøen er den største sø i Italien og også en af de vigtigste i landet, selv om den ikke har samme berømmelse som Comosøen, der ligger lige uden for Milano. Hvert år i den tredje weekend i oktober afholdes der en kor- og orkesterfestival i Sirmione, en af de smukkeste landsbyer i området.

Denne festival samler nogle af de bedste orkestre i Norditalien og bringer også dirigenter sammen, så for mange musikstuderende er det den perfekte mulighed for at vise sig frem og få stipendier til at studere på konservatorier og klaver- og sangskoler. Desuden kan man under festivalen også deltage i møder og foredrag med musikere.

Du kan få mest muligt ud af din rundtur i byen og også besøge kurstederne, de termiske bade i Sirmione, som er blandt de mest berømte i Italien, og Scaligero-slottet, som er en af de vigtigste attraktioner ved Gardasøens bredder.

Interessante fakta

 • Pris... Billetter til de 4 dage af festivalen starter ved ca. 55 euro.
 • Hvor... Sirmione, Gardasøen.
 • Hvordan man kommer dertil... Med private Flixbus-tjenester.

7. Deltag i de italienske festligheder i Verona

Mand på en sort hest|©kinha81
Mand på en sort hest|©kinha81

På grund af sin strategiske beliggenhed har Verona en historie med krige, besættelser og invasioner, og i 1797 blev den besat af Napoleons hær. Et år senere indtog østrigerne byen, og det var først den 16. oktober 1866, at byen endelig blev overtaget af Italien, så den officielt blev en del af landet.

Hvis du rejser til Verona i oktober, kan du deltage i de italienske festligheder, hvor de lokale fejrer afslutningen på invasionerne, den uafbrudte fredsperiode, som kun blev ændret af bombningerne under Anden Verdenskrig, og den endelige tilhørsforhold til Italien, deraf navnet på festlighederne.

Under disse festligheder vil du se byens flag i alle vinduer, du kan deltage i temaudflugter, overvære festlighederne i barer, restauranter og cantinas, og de bedste ture i Verona vil fokusere på byens historie og dens tilhørsforhold og loyalitet over for den italienske højborg.

8. Deltag i mindehøjtideligheden af afslutningen af Første Verdenskrig.

Militærfolk poserer til billeder|©1st Mission Support Command The largest federal US Army Command in the Caribbean
Militærfolk poserer til billeder|©1st Mission Support Command The largest federal US Army Command in the Caribbean

Første Verdenskrig var den første blodige konflikt, der ramte Europa som helhed, og Italien var en del af den allierede krigsindsats, som var den vindende side. I oktober 1918 indledte den italienske hær en voldsom offensiv, der endte med sejr i slaget ved Vittorio Veneto og sikrede afslutningen på krigen på fronten, og derfor mindes våbenhvilen hvert år i oktober.

Fejringerne for afslutningen af Første Verdenskrig finder sted i hele Italien, men især i det nordlige Italien, da hovedkampfronten lå i Alpeområdet, så de fleste italienske soldater var oprindeligt fra de nordlige byer. Verona deltager aktivt i disse hyldester.

Fejringerne til minde om afslutningen af Første Verdenskrig falder ofte sammen i Verona med fejringen af det italienske, så i oktober gennemgår byen uger med patriotiske festligheder, og et optog løber fra Stenbroen til Arena di Verona, hvor der engang lå et felthospital, for at mindes de faldne.

9. Nyd de termiske bade på den bedste tid af året

Termiske bade|©leleleoni57
Termiske bade|©leleleoni57

Hvis du planlægger at besøge Verona i oktober og ønsker at flygte for en stund fra de kolde eller blæsende temperaturer, kan du nyde de termiske bade i og omkring Verona, hvis naturlige bassiner i nogle tilfælde når op på 40°. Efteråret er det ideelle tidspunkt i byen til at tage et termisk bad, da der kun er få besøgende, og du kan som regel få rabat på entréen.

Hvis du planlægger at besøge Verona med børn, kan du også besøge Aquardens, som er en vandpark med termisk vand, opvarmede bassiner, børnebassiner, legeplads, barer og restauranter. Aquardens, der ligger i udkanten af byen, er et af de største termiske bade i Europa og tilbyder et alternativ for hele familien.

Bemærk også, at de fleste af de termiske bade ligger i udkanten af byen, og at det anbefales at købe et heldagskort for at nyde bassinerne, så det kan være uforeneligt med et kort besøg. Hvis det er dit tilfælde, er her en liste over alternativer, så du kan få det meste ud af Verona på 2 dage.

10. Besøg Salò og de fortryllede landsbyer ved Gardasøen

Salò med udsigt over havet|©ELENA TABASSO
Salò med udsigt over havet|©ELENA TABASSO

Hvis du er villig til at finde attraktioner uden for byen, er en af de bedste planer, du kan lave, at besøge Saló, som er den mest symbolske landsby blandt alle de landsbyer, der ligger ved Gardasøens bredder. Saló har en fortid, der er knyttet til Lugana-vinen, men er også et vigtigt punkt i Italiens historie, fordi det var det sidste punkt for fascistisk modstand.

I oktober kan du nyde denne by i al sin pragt, med sin skov malet af efterårsfarverne og med en behagelig temperatur, selv om det er lidt blæsende på grund af dens nærhed til søen, så jeg anbefaler, at du medbringer en let jakke for at nyde seværdighederne, blandt hvilke er duomoen, den gamle bydel, rådhuspaladset og Alto Garda Bresciano Park, som er et naturreservat.

I Garda kan du også besøge det maleriske Sirmione, hvor du i oktober kan deltage i festivalen for kor og orkestre, Rivoltella, Torri del Benaco, Gargnano og Toscolano Maderno, som er bemærkelsesværdig for de små gyder i sit historiske centrum. Under alle omstændigheder er et besøg i Gardasøområdet en af de bedste ting at gøre fra Verona.

Temperaturer i Verona i oktober

Turister på vandring i Verona|©Michael Kemper
Turister på vandring i Verona|©Michael Kemper

Efteråret er normalt meget koldt i Verona, men i oktober kan du stadig nyde milde temperaturer, med højder på 25°, lavder på 12° og gennemsnitstemperaturer på 18°, så du kan stadig nyde udendørs udflugter.

Du skal huske på, at Verona er en våd by, og i oktober er der normalt flere regnvejrsdage, så jeg råder dig til altid at have en vandtæt jakke ved hånden og også til at tjekke vejret, inden du begynder dine udflugter.

Antallet af turister i Verona i oktober

Turister på vandretur i Verona|©Garda Bike Hotel
Turister på vandretur i Verona|©Garda Bike Hotel

Det bedste ved at besøge Verona i oktober er, at du vil opleve, at der er moderat travlt i byen, så du vil kunne nyde det gode vejr og de fleste af byens hovedattraktioner med meget få besøgende.

Hvis du besøger Verona i juni eller ved juletid, kan du opleve, at hvis du ikke har booket på forhånd, er nogle ture udsolgt eller overfyldt, men i oktober kan du endda komme ind til attraktioner og museer ved at købe billetter i sidste øjeblik.

Priser i Verona i oktober

Tegnebog med visakort|©Emil Kalibradov
Tegnebog med visakort|©Emil Kalibradov

Oktober er en del af byens lavsæson, så priserne på overnatning og nogle udflugter er væsentligt lavere end om sommeren eller foråret, hvilket gør det til en ideel måned til at opleve byen relativt billigt.

Du kan også få rabatter og andre fordele ved at bestille nogle udflugter online på forhånd.

Hvad skal du pakke til et besøg i Verona i oktober

Blå kuffert|© American Green Travel
Blå kuffert|© American Green Travel

Vejret i oktober i Verona er mildt, men også regnfuldt, så jeg råder dig til at medbringe følgende i din kuffert:

 • Lette jakker
 • Vandtætte og komfortable støvler
 • Trøjer af uld
 • Letvægtsbukser
 • Paraply
 • Mackintosh
 • Komfortabelt fodtøj
 • Varme sokker
 • T-shirts til varme dage