Verona Hop On Hop Off Busture

En af de bedste måder at lære byen Verona at kende på er at tage en bus med gratis stoppesteder. Her er fordele, stoppesteder, priser og detaljer om bussen.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

Verona Hop On Hop Off Busture

Autobús azul y verde |©John Carter

I denne dobbeltdækkerbus får du mulighed for at se alle de mest interessante steder i Verona. Det er virkelig nemt at komme rundt i Romeo og Julies by med det gratis stoppestedssystem, hvor du kan hoppe på og af, så mange gange du vil.

Som du ved, er et besøg til nogle af de mest interessante monumenter et must på din liste over ting at se og gøre i Verona. Det er her, denne turistbus kommer ind i billedet, hvor du får mulighed for at lære hver enkelt af disse interessante steder at kende på en enkel og hurtig måde.

Den bedste turistbus i byen

City Sightseeing bus Verona|©SXM-747
City Sightseeing bus Verona|©SXM-747

Veronas turistbus er City Sightseeing-bussen, som har to linjer med gratis stoppesteder, hvor du kan stige af og på, så mange gange du vil, for at lære de mest interessante steder i byen og dens historie at kende. Det er en af de bedste måder at komme rundt i byen på en sjov og økonomisk måde.

Det er en dobbeltdækkerbus, som du også kan blive siddende i under hele turen og nyde udsigten, mens du lytter til en audioguide med interessante oplysninger om hver af byens mest populære seværdigheder, fra Arena di Verona til Julies Hus.

I øvrigt er bussen med flere stop en god måde at komme til den romerske arena på, hvis du er på udkig efter en måde at besøge Arena di Verona på. På den anden side er dette en service, som du kan bruge i et bestemt tidsrum med en enkeltbillet.

Bemærk, at bussen lader dig køre forbi alle seværdighederne, men billetten inkluderer ikke adgang til nogen af monumenterne. Alligevel er dette helt sikkert en af de bedste oplevelser, du kan skrive på din liste over ting, du kan lave i Verona med børn, fordi den kører hele dagen.

Book sightseeingbussen til Verona

Ruter med Verona-sightseeingbus

Rød bus på farten|©Chris Sampson
Rød bus på farten|©Chris Sampson

Veronas flexi-stop-bus har to linjer, linje A og linje B. Linje A kører direkte til Pradoval-haverne, og undervejs kan man se middelaldermurene, inden man kører mod San Zeno-området, hvor den populære basilika ligger.

Herfra kører bussen direkte til Adige, gennem Castelvecchio og videre til Porta dei Borsari, for derefter at vise dig det romerske teater og stenbroen, sidstnævnte opført som det ældste monument i Verona.

Buslinje B kører fra den østlige del af byen og kører direkte til Castel San Pietro, en af de smukkeste seværdigheder i byen. Du vil se, hvordan bussen kører ned ad bakken og direkte ind i den gamle bydel. Der kan du beundre klokketårnene i Santa Anastasia-katedralen.

Endelig tager busrute B dig til Piazza delle Erbe og Piazza dei Signori, lige før du når frem til Julies hus. For at opsummere, her er stoppestederne for hver linje:

 • Linje A
 • Piazza Bra Arena C
 • Corso Porta Nuova, 55
 • Verona Porta Nuova
 • Piazza Pozza
 • Castelvecchio A3
 • Via Armando Diaz
 • Museo Archeologico al Teatro Romano
 • San Fermo B1
 • Linje B
 • Piazza Bra Arena C
 • Via Pallone, 14
 • Via Giardino Giusti
 • L'Immobiliare Caesar Project srl
 • Sanktuarium for Vor Frue af Lourdes
 • Piazza Duomo
 • Piazza Erbe
 • Castelvecchio A3

Book sightseeing-bussen til Verona

Fordele ved at bruge Verona Sightseeing Bus

Castelvecchios eksteriør i Verona|©Frank Kovalchek
Castelvecchios eksteriør i Verona|©Frank Kovalchek

Verona Sightseeing Bus er virkelig fordelagtig, fordi den giver dig mulighed for at se så mange af seværdighederne som muligt, før du tager på en af de bedste ture i byen Verona. Det er en ret billig bustur , der tager dig med til de mest specielle og emblematiske steder i byen.

En anden interessant fordel ved denne bus er, at dens stoppesteder er gratis, hvilket betyder, at du kan stige på og af bussen, så mange gange du vil, og ved de stoppesteder, du vil, uden at skulle købe en ny busbillet hver gang. Faktisk, og det er endnu en fordel, har billetterne til denne bus en varighed på 24 og 48 timer.

Det betyder, at du i dette tidsrum har mulighed for at bruge denne transport rundt i byen med den samme billet. Denne busrute er også fordelagtig, fordi den har et par linjer, der tilsammen tager dig til de mest interessante turist- og kultursteder i byen.

Med kun ét stop kan du stå af ved et eller flere af Veronas vigtige monumenter. En anden fordel ved denne tur er, at hvis du ikke ønsker eller ikke har tid til at stå af ved hvert stop for at få en rundtur til hvert monument eller interessante sted, kan du blive om bord og lytte til audioguiden på engelsk med alle de oplysninger, du har brug for om disse steder.

Book sightseeingbussen til Verona

Hvor lang er den komplette tur med turistbussen?

Folk går rundt i gaderne|©Frank Kovalchek
Folk går rundt i gaderne|©Frank Kovalchek

Sandheden er, at det er en af de bedste muligheder, du har, hvis du besøger Verona på to dage, eller hvis du simpelthen ikke har tid nok til at se byen. Det skyldes, at turen varer lige så længe, som du vil have den til at vare. Som minimum sidder du i bussen i præcis en time, kører rundt i hele byen og stiger ikke af, før du er tilbage ved udgangspunktet.

Hvis du derimod ønsker at stige af og på bussen flere gange for at se hver enkelt af byens seværdigheder, kan den tid, det tager at gennemføre turen, naturligvis blive betydeligt længere. Hver af de seværdigheder, hvor bussen stopper, er værd at besøge i mindst en halv time, og bussen har i alt 16 stoppesteder.

Bussen kører med mellemrum i ca. 60 minutter, dvs. at den passerer et af stoppestederne hver time. Dette tidsrum kan variere, når trafikken på Veroneses gader er lettere eller tungere. I aftentimerne kan det for eksempel tage lidt længere tid at gennemføre rejsen, fordi trafikken stiger.

Morgenen er det bedste tidspunkt at stige på bussen og nyde både udsigten og de præcise kommentarer fra audioguiden, fordi der er mindre trafik på gaden, og du har også mulighed for at nyde hvert af de steder, du kommer forbi under turen rundt i byen, i et klarere og bedre lys.

Book sightseeingbussen til Verona

Hvad jeg vil se fra turistbussen

Porta dei Borsari, Verona|©Sebastià Giralt
Porta dei Borsari, Verona|©Sebastià Giralt

Som du ved, tager denne bustur på mindst en time dig til de bedste og mest interessante steder i Verona, så her er nogle af de steder, som du vil kunne se og kende fra den dobbeltdækkede turistbus.

 • Pradoval Gardens: Det er en plads med mange buske og gangstier, hvor du kan nyde skyggen, mens du går rundt og lærer stedet at kende. Hvis du ikke har lyst til at stå af bussen, vil du høre interessante oplysninger om dette sted. Hvis du har lyst til at besøge pladsen, kan du gøre det på alle tider af døgnet.
 • Basilica di San Zeno: Det er et af de vigtigste arkitektoniske værker i Verona, som også er klassificeret som et mesterværk inden for romansk kunst. Den er opført til ære for Sankt Zeno, som var den ottende biskop i Verona. Som ved alle stoppestederne kan du stå af eller blive siddende i bussen. Du får mulighed for at tage flere billeder af komplekset.
 • Arenaen i Verona: Uden tvivl det mest symbolske sted i byen. Det er en romersk arena, hvor man i dag kan nyde forskellige koncerter og offentlige shows. Det er et ideelt sted at besøge, uanset om du forventer at blive i Verona en dag eller længere.
 • Porta dei Borsari: Den kan dateres tilbage til det første århundrede f.Kr. og er et af de mest utrolige gamle kunstværker i byen. Den ligger i det historiske centrum af byen Verona og er den dekorative port til det gamle romanske Verona.
 • Romersk teater: Dette er et friluftsteater bygget omkring det 1. århundrede f.Kr. Det er et højt værdsat værk i Verona, fordi det er en del af byens historiske og kulturelle fortid. I dag bruges det, ligesom Arenaen, til forestillinger og shows.
 • Stenbroen: Denne stenbro er uden tvivl det ældste romerske bygningsværk i Verona, da det er en stor bro over Adige-floden. Den blev grundlæggende bygget for at erstatte den gamle træbro, der også gik over floden.
 • Santa Anastasia-katedralen: Dette er et gotisk værk, som også ligger i byens historiske centrum. Det er et must-see, hvis du rejser til Verona, så det er et glimrende stop for at tage billeder og lytte til dens særegne historie.
 • Piazza Erbe: I dag er det en af de mest anbefalede pladser at besøge i verden, men i romertiden var det centrum for det politiske og økonomiske liv i byen Verona. Den tilhørte det, der er kendt som det romerske forum, med mange romerske konstruktioner, der blev bygget omkring den, og som ikke længere eksisterer.
 • Piazza dei Signori: Denne plads er også kendt som Dantes plads og genkendes hurtigt på statuen af Dante, der står i midten af den. Du kan også se forskellige bygninger og caféer, der er bygget af de velhavende folk i området. Selvom det er den mindste af Veronas pladser, er det en sand skønhed at besøge.

Book en sightseeingbus til Verona

Sprog i bussen

person holder sprogskilt|© Alexander Grey
person holder sprogskilt|© Alexander Grey

En interessant ting ved denne bus er, at du vil blive ledsaget af en audioguide med forskellige sprog at vælge imellem. Et af de sprog, du kan vælge imellem, er selvfølgelig spansk.

De andre sprog, der er tilgængelige på busturen, er: italiensk, fransk, portugisisk, tysk, engelsk, japansk, russisk, dansk, hollandsk, arabisk og kinesisk. Den store fordel ved dette er, at du kan tage af sted med andre venner, som du ikke deler sprog med, da oplevelsen er for alle.

For at vælge det sprog, som du ønsker at nyde guiden og mobilapplikationen på, skal du gå til appen, hvor du kan konfigurere det sprog, som du ønsker at se alle detaljer om turen på. Når du har indstillet det, kan du nyde turen på dit modersmål.

Book sightseeingbussen til Verona

Hvor meget koster en turistbusbillet?

Person med 100 ¤ billetter|© Sasun Bughdaryan
Person med 100 ¤ billetter|© Sasun Bughdaryan

Du kan få billetter til bussen for så lidt som 25 euro stykket. Børn op til 4 år kommer gratis med. Inkluderet i prisen er nogle rejsefunktioner, såsom adgang til City Sightseeing-appen, som bl.a. giver dig mulighed for at se realtidsplaceringen af hver bus og ventetiden for hver bus.

I appen kan du også se andre vigtige oplysninger som f.eks. et kort over byen med antallet af attraktioner, du kan besøge undervejs. Prisen inkluderer også en audioguide på mindst tolv sprog, som du kan ændre, så ofte du vil.

For 25 euro får du også assistance om bord, hvis der skulle opstå problemer undervejs. Transfer til og fra hotellet eller indkvarteringen er ikke inkluderet, ej heller måltider, drikkevarer eller snacks under rejsen. Hvis du vil prøve autentisk italiensk mad, anbefaler jeg, at du tager på en af de bedste madture i Verona.

Indgangsbilletter er ikke inkluderet i prisen til de steder, hvor bussen stopper, så du skal selv købe billetter til disse interessante steder. Selvfølgelig er den guidede tur inde i de historiske monumenter ikke inkluderet i prisen, bortset fra audioguiden.

Book sightseeingbussen til Verona

Køreplan for turistbussen

Lyserød bus i Verona|©John Carter
Lyserød bus i Verona|©John Carter

Som hovedregel begynder turistbussen at køre fra kl. 10.00 på sine to linjer. Lukketiderne kan dog variere afhængigt af linjerne og nogle gange afhængigt af ugedagene, om det er arbejdsdage eller helligdage. For eksempel kører linje A fra juni til september hver dag til kl. 18.00.

Fra september til maj det følgende år kører linje A hver dag til kl. 17.00. For linje B kører busserne fra 10:00 til 17:30 fra september til maj, ligesom linje A. Men mellem juni og september kan du finde to ruter inden for linje B.

Den ene rute kører fra 10:15 til 18:15, og den anden rute kører fra 10:45 til 16:45. Forskellen mellem de to ruter er, at den første rute har en frekvens på ca. 60 minutter. Den anden har en frekvens på 30 minutter mellem hver bus.

Køreplanerne kan også variere i forhold til helligdage og fridage. Køreplanen kan ændres i henhold til bussernes tilstand og selskabets regler, men når du booker din busrejse, kan du downloade den opdaterede køreplan.

Book sightseeingbussen til Verona

Sådan fungerer turistbussen

Folk i turistbussen|© Carla Martinesi
Folk i turistbussen|© Carla Martinesi

Grundlæggende er det en bus med gratis stoppesteder, hvor du kan stige på og af, så mange gange du vil. Du kan ogsåen audioguide, som giver dig alle de oplysninger, du har brug for om de forskellige seværdigheder i byen.

Turistbussen fungerer meget enkelt, det er en billet med en varighed på 24 eller 48 timer, hvor du kan bruge din billet så mange gange, du vil, indtil tiden løber ud. Aktiveringen sker, når du stiger ombord på bussen for første gang.

Du har adgang til en interaktiv og intuitiv app, hvor du kan se alt vedrørende busserne, stoppestederne, de busser, der er til rådighed, det interaktive kort over byen og andre interessante funktioner.

Med denne betjening er turistbussen et af de bedste værktøjer, du kan have på dit besøg i byen, især hvis du vil besøge Verona i tre dage eller mere.

Book turistbussen til Verona