Tokyo om 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Det bedste ord til at beskrive Tokyo er "pulserende". Denne millionby lever af bevægelse og fremskridt. Kom og oplev verdens teknologiske hovedstad, og lær dens ældgamle traditioner at kende.

Verónica Álvarez

Verónica Álvarez

9 minutters læst

Tokyo om 3 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

©Francesco Ungaro

Ud over at være verdens anime-hovedstad og et vartegn for sine museer og teknologiske steder er der et uendeligt udvalg af ting at se og lave i Tokyo. I denne by finder du en kombination af den nyeste teknologi og gamle traditioner, som fascinerer de besøgende.

Hvis du ikke har meget tid til at udforske byen, skal du ikke være bekymret, for i denne 3-dages rejseplan, som jeg foreslår, kan du se højdepunkterne, fra skyskrabere til naturskønheder, herunder templer. Du vil kunne besøge de vigtigste seværdigheder i Tokyo og få mest muligt ud af din tid under dit ophold.

Dag 1: Tokyos sightseeingtur, National Museum of Emerging Science and Innovation og natfototur

Tokyo om natten| ©Keith Twyman
Tokyo om natten| ©Keith Twyman

På den første dag af dit ophold i Tokyo vil du lære byen at kende på en sjov måde. Efter den første rundvisning i byen spiser du frokost, og om eftermiddagen besøger du Nationalmuseet for videnskab og innovation.

Jeg foreslår, at du slutter dagen af med en aftentur om natten, så du kan tage de bedste billeder af byen.

Guidet byrundtur for at lære Tokyo at kende

Der er flere muligheder for guidede ture i Tokyo, enten til fods, på cykel eller med rickshaw.

Mit råd er, at for at se de vigtigste steder er det bedst at tage på en vandretur og starte tidligt om morgenen for at se de vigtigste steder.

Private og personlige ture (kun for dig og din gruppe, baseret på dine personlige præferencer) kan vare fra 2 til 7 timer, afhængigt af hvad du ønsker at se.

Prisen for denne type tur er ca. 390 euro (den mest enkle to-timers tur) og omfatter guide og afhentning på hotellet, men ikke transport fra et sted i byen til et andet, og heller ikke måltider og drikkevarer. Det omfatter heller ikke adgang til museerne, du vil kun se dem udefra.

En 3 timers tur er nok til at se de vigtigste seværdigheder i Tokyo udefra og samtidig spare penge til andre aktiviteter i byen. Fordelen ved at vælge en privat, personlig rundvisning er, at turen er baseret på dine præferencer, så du ikke spilder tid på ting, der ikke interesserer dig.

Frokost i nærheden af det nationale videnskabsmuseum

Når du er færdig med din rundtur i Tokyo, anbefaler jeg, at du spiser frokost på en af de mange restauranter i byen. Du bør vælge en i området omkring National Museum of Emerging Science and Innovation, som er dit næste stop.

Restauranten på National Museum of Emerging Science and Innovation er den hurtigste mulighed, da den ligger inde på selve museet.

Bestil din personlige rundvisning i Tokyo

Nationalmuseet for nyere videnskab og innovation

Tokyo er synonymt med teknologi. Det er en af de mest moderne byer i verden og fødestedet for store innovationer. Videnskab er en central del af Tokyos liv, og Tokyo har et af verdens vigtigste videnskabsmuseer.

National Museum of Emerging Science and Innovation, også kendt som Miraikan, har et væld af spændende interaktive udstillinger i tre permanente udstillinger.

I udstillingen "Explore The Frontiers" kan du lære om udforskning af rummet ved at gå ind i en model af den internationale rumstation. Der er også udstillingen Discover Your Earth, hvor du kan se en stor skulptur af Jorden lavet af LED-paneler, samt den robotbaserede udstilling Create Your Future, hvor du kan møde Hondas imponerende ASIMO-robot.

Museet har også videnskabelige workshops for børn, hvilket gør det til en af Tokyos foretrukne ting at se og lave med børn for de små.

Det tager mindst 2-3 timer at gå rundt på hele museet, så du har tid til at nyde alle udstillingerne.

 • Åbningstider: Museet har åbent fra kl. 10.00 til 17.00 fra onsdag til mandag.
 • Hvordan man kommer dertil: Museet er let tilgængeligt fra metrostationerne Fune-no Kagakukan og Telecom Center.
 • Pris: Adgang for voksne koster ca. 5 euro og for børn under 18 år ca. 2 euro.

Tip til rejsende

Benyt lejligheden til at besøge museet om lørdagen, da børn under 18 år får gratis adgang.

Fototur i Tokyo om natten

Efter en hektisk dag med sightseeing og læring om den seneste udvikling inden for videnskab er det godt at slappe af. På denne første dag afslutter du din rejseplan med en fototur i Tokyo om aftenen, hvor du kan indfange det bedste af byen med dit kamera.

Tokyo får en helt ny dimension om natten med sine lysende skilte, og byen vibrerer på en helt anden måde. Du kan fange det hele på en guidet fototur om natten.

Disse ture tager dig med på en to og en halv times tur til de steder, du skal se for at tage de bedste billeder. Guiderne er professionelle fotografer, og turen koster ca. 200 euro.

Ved afslutningen af din fototur vil jeg råde dig til at vende tilbage til hotellet for at hvile dig og forberede dig på din anden dag i Tokyo, som vil være dedikeret til traditioner og historie.

Book din fototur i Tokyo

Dag 2: Se Yanaka, Tokyos gamle bydel, Tokyos nationalmuseum og en natlig madtur i Shibuya

På Tokyos nationalmuseum| ©Nianci Pan
På Tokyos nationalmuseum| ©Nianci Pan

Japan er ikke kun synonymt med teknologi, men også med traditioner, og Tokyo er ingen undtagelse.

På den anden dag af denne rejse vil du opleve den mest traditionelle side af byen og lære om de vigtige begivenheder, der har præget dens historie.

Du afslutter dagen med en gastronomisk rundvisning, hvor du kan smage det japanske køkken.

Rundvisning i Yanaka: Tokyos nostalgiske gamle bydel

På denne tur forlader du den moderne del af byen og dens skyskrabere og går på opdagelse i et af Tokyos ældste og mest traditionelle kvarterer.

Yanaka-området i Tokyo er berømt for at være en af de mest maleriske og ældste dele af byen. Den blev skånet for allierede bombardementer under Anden Verdenskrig og overlevede det store jordskælv og brand i Kanto i 1923.

Det var en blomstrende håndværkerby, som var hjemsted for nogle af landets mest berømte forfattere og billedkunstnere.

Se templerne, håndværksværkstederne og de traditionelle aktiviteter i Yanaka

Området er hjemsted for en stor mangfoldighed af kunsthåndværk: tekstiler, blæktryk, træskærerarbejder, papirvarer, keramik og smykker. Hvis du besøger Tokyo for at opleve det traditionelle Japan, skal du bruge en dag i Yanaka-området, hvor der er masser af templer og historie.

I centrum af kvarteret finder du Yanesen Tourist Information Centre, hvor du kan deltage i traditionelle japanske aktiviteter som f.eks. kalligrafiworkshops og teceremonier.

 • Varighed: Turen i Yanaka varer ca. 3,5 timer og tager dig rundt til de vigtigste steder i området.
 • Pris: Prisen er ca. 80 euro pr. person, men inkluderer ikke transport, måltider eller entréer.

Bestil din Yanaka-tur

Besøg Tokyos nationalmuseum

Yanaka-kvarteret ligger meget tæt på dit næste stop. Hvis du er interesseret i historie, er Tokyos nationalmuseum det rette sted at besøge.

Dette museum er et af de vigtigste i landet og rummer omkring 116.000 kunstværker og genstande, der dækker hele Japans historie. I denne artikel kan du finde alle oplysninger om billetter til museet.

Når du slentrer gennem korridorerne i de mange bygninger, kan du se levn såsom samurai-rustninger og -sværd, delikat keramik, kimonoer og kalligrafi, hvoraf nogle er blevet erklæret nationale skatte og vigtige kulturværdier af den japanske regering.

Du kan også se genstande fra hele Asien, herunder buddhistiske skriftruller fra år 607.

Rundvisningen på museet tager ca. 3 timer, så efter besøget er du tilbage på hotellet i god tid til at tage et bad, skifte tøj og gå ud for at nyde den sidste aktivitet på dagens anden dag, en gastronomisk rundvisning om aftenen.

 • Åbningstider: Museet har åbent fra kl. 9.30 til 17.00 hver dag, undtagen mandag, hvor det er lukket.
 • Hvordan man kommer derhen: Museet er let tilgængeligt fra de nærmeste undergrundsstationer, Uguisudani og Ueno undergrundsstationer.
 • Pris: Entré koster ca. 6 euro.

Tip til rejsende

Benyt lejligheden til at besøge Ueno Park før eller efter museet, det ligger lige ved siden af.

Shibuya-madtur om natten

På denne madtur om aftenen kan du smage nogle af Japans karakteristiske retter såsom kobe oksekødsspyd, takoyaki (blækspruttekugler) i Osaka-stil og traditionel sushi.

Du besøger en depachika (et underjordisk spisested), mens din lokale guide fortæller dig om kulinariske fakta, som kun de lokale kender.

Shibuya-området er et af de mindst kendte områder for turister og et af de mest besøgte af lokale på jagt efter fremragende mad.

Madture i Tokyo er også den ideelle måde at lære om den japanske kultur på. De omfatter normalt stop på flere typiske restauranter, og smagsprøver er inkluderet i prisen, ca. 195 euro pr. person.

Efter middagen vender du tilbage til hotellet for at hvile dig og forberede dig på din sidste dag i Tokyo, hvor du kan besøge de naturlige vidundere i nærheden af byen.

Book en natlig madtur i Shibuya

Dag 3: Udflugt til Fuji-bjerget og ishulerne i Aokigahara-skoven, Sensoji-templet, kejserpaladset

Senso-ji buddhistiske tempel| ©mon_vitoria
Senso-ji buddhistiske tempel| ©mon_vitoria

Hvis du rejser til Tokyo, må du ikke gå glip af Fuji-bjerget og ishulerne, som er to af Japans naturvidundere.

Begge disse attraktioner ligger uden for byen, men der er flere muligheder for at tage på udflugt til Fuji-bjerget fra Tokyo.

Når du vender tilbage til byen efter din tur, vil du afslutte dagen med at besøge to af Tokyos vigtigste og mest betydningsfulde bygninger, Sensoji-templet og kejserpaladset.

Udflugt til Fuji-bjerget og ishulerne i Aokigahara-skoven

Fuji-bjerget, der i århundreder har været betragtet som et helligt bjerg af japanerne, er et must for alle, der rejser til Japan, ikke kun på grund af dets skønhed, men også på grund af den historie, der er vævet omkring det.

Udflugter til Fuji-bjerget omfatter også et besøg i ishulerne i Aokigahara-skoven, hvor der ikke er nogen rækværk eller lys, så det kan være lidt farligt, hvis du vil gå på egen hånd.

På de guidede ture vil du blive ledsaget af erfarne guider og få det nødvendige udstyr til at gennemføre turen på en sikker måde. Denne type ture koster ca. 68 euro og varer ca. 3 timer.

Efter dette naturoplevelser vender du tilbage til Tokyo for at spise frokost, tage et bad og klæde om til eftermiddagens aktiviteter, et besøg til to af byens seværdigheder: det kejserlige palads og Sensoji-templet.

Book din tur til Fuji-bjerget og Aokigahara-skovens ishuler

Sensoji-templet

Sensoji-templet er det ældste religiøse sted i Tokyo og er også det mest besøgte med omkring 30 millioner besøgende om året, og det stammer tilbage fra år 628.

Men på trods af dets alder er de nuværende strukturer relativt nye rekonstruktioner af tidligere bygninger, fordi næsten hele templet blev ødelagt under Anden Verdenskrig.

Sensoji-templet er dedikeret til Asakusa Kannon, den buddhistiske gud for barmhjertighed og lykke. Både buddhister og interesserede turister strømmer til denne attraktion i håb om, at Kannons helbredende kræfter vil smitte dem.

Templet tager en til to timer at besøge. Når du er færdig med dit besøg, vil du tage til den sidste destination på din 3-dages rejse i Tokyo, nemlig det kejserlige palads.

 • Åbningstider: Tempelområdet er åbent 24 timer i døgnet, og hovedhallen byder besøgende velkommen dagligt fra kl. 6 til 17. Fra oktober til marts åbner hallen lidt senere, nemlig kl. 6.30 om morgenen.
 • Hvordan man kommer dertil: Sensoji-templet er let tilgængeligt via Asakusa Station.
 • Pris: Det er gratis, men der er ofte penge til overs.

Det kejserlige palads

Det kejserlige palads er ikke et sted med mange turister på grund af en politik, der begrænser antallet af besøgende, da det er hjemsted for Japans kejser og hans familie.

Det er meget svært at få adgang til paladset: man skal ansøge flere uger i forvejen, og det er endnu sværere at få adgang til selve paladset. For at ansøge skal du registrere dig på kejserpaladsets officielle websted.

 • Åbningstider: Rundvisninger på slottet finder sted kl. 10.00 og 13.30 fra tirsdag til lørdag og varer normalt en time og et kvarter.
 • Hvordan man kommer dertil: Den nærmeste metrostation er Nijubashi-mae.
 • Pris: gratis.

Jeg håber, at du nød denne rejseplan for Tokyo lige så meget som jeg gjorde. Hvis du har flere dage til at udforske byen, kan du tjekke vores rejseplan med ting at se og gøre i Tokyo på 7 dage.

 • Dag 1
 • Guidet byrundtur
 • Nationalmuseet for nyere videnskab og innovation
 • Fototur i Tokyo om natten
 • Dag 2
 • Yanaka-tur
 • Tokyos nationalmuseum
 • Shibuya Night Food Tour
 • Dag 3
 • Udflugt til Fuji-bjerget
 • Aokigahara Skovens ishuler
 • Sensoji-templet
 • Det kejserlige palads