Tokyo om 7 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

En rejse til Japan er en uforglemmelig oplevelse. Man behøver ikke at være en inkarneret fan af japansk kultur for at sætte pris på alle dens charmer.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

12 minutters læst

Tokyo om 7 dage: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

©Ben Cheung

Med en befolkning på næsten 14 millioner og et storbyområde på mere end 13.000 kvadratkilometer kræver Tokyo en god portion planlægning, hvis man vil lære den grundigt at kende.

Hvis din rejse til Japan varer i alt 7 dage, anbefaler jeg, at du fokuserer på metropolen og dens omgivelser. Der er nok attraktioner at se i Tokyo, og du skal bare være klar over, hvad du skal se, og hvordan du kommer rundt.

Dag 1: Shinjuku, lær byens centrum at kende

Inde i Samurai-museet| ©LC Kay
Inde i Samurai-museet| ©LC Kay

Shinjuku er et forretningskvarter, der udvikler sig omkring Tokyos travleste togstation. Efter min mening er det et ideelt første stop for at forstå Japan og fordybe sig i den travleste del af byen.

Den første dag er som regel lidt kompliceret: Turen er meget lang, og du er nødt til at stoppe ved hotellet for at aflevere din bagage. Derfor har jeg lavet en enkel rejseplan, som ikke kræver for mange anstrengelser.

Besøg samurai-museet

Det første stop er en kulturinstitution, der tager dig tilbage til Japans glorværdige fortid. Museet huser de fineste rustninger og katanaer fra Muromachi-, Edo- og Kamakura-perioden. Faktisk havde de japanske krigere tre typer sværd: Ootachi (langt), Katana (mellemlangt) og Tachi (kort).

Du kan lære flere anekdoter på museet, som ligger i gåafstand fra stationen. Hvis du vil vide mere, er der gratis gruppeture hvert 10. til 20. minut. For mere information, besøg den officielle hjemmeside.

Hvis du er interesseret i dette emne, kan jeg også anbefale dig at læse indlægget om ninja/samurai-oplevelser i Tokyo.

Book en cykeltur i Tokyo

Slentre rundt i Shinjuku Gyoen

Efter dit besøg kan du få lidt frisk luft i Shinjuku Gyoen, en af Tokyos største og mest populære parker.

Den blev bygget i Edo-perioden (mellem det 17. og 19. århundrede) som residens for feudalherrer, og i 1903 blev den overtaget af den kejserlige familie, som brugte den til at huse deres gæster.

Ankom ikke for sent. Mange attraktioner i hovedstaden - og i Japan generelt - lukker ret tidligt. Shinjuku Gyoen er ingen undtagelse, da dørene kun er åbne mellem 9:00 og 16:30.

Tokyo Skytree

Du kan også købe billetter til Skytree, et af Japans højeste kommunikationstårne, som er 634 meter højt og bl.a. huser en restaurant, to observationsdæk og den mest fantastiske udsigt over den japanske skyline. Du kan vælge mellem to højder, Tembo Deck (350 m) og Tembo Galleria (450 m), og hvis du booker dine billetter på forhånd, sparer du tid og køer.

Book billetter til Tokyo Skytree

Slut dagen af med en god skål ramen

Før du går i seng - og jeg er sikker på, at du er træt - kan du få en kop ramen. Uanset om det er sommer eller vinter, er det en god måde at afslutte dagen på.

I Shinjuku er den foretrukne restaurant Ichiran. Det er en kæde, men kvaliteten er rigtig god. Husk den, hvis du finder den i andre dele af byen.

Hvis du foretrækker et andet sted, vil du ikke have nogen problemer. Shinjuku er en del af mange madture i Tokyo, og det er en unik oplevelse at gå gennem den berømte Drunkard's Alley.

Book din tur i Tokyo

Dag 2: Asakusa og Ueno, en dag i de vigtigste templer og museer

Det buddhistiske tempel Senso-ji| ©mon_vitoria
Det buddhistiske tempel Senso-ji| ©mon_vitoria

Den anden dag starter normalt ret tidligt: jetlag er utilgiveligt. Få mest muligt ud af din tidlige morgenvækning til at se en meget populær attraktion...

Forundres over Sensō-ji

Dette er det ældste buddhistiske tempel i Tokyo og et must-see på enhver rejse til den opgående sols land, så det er bedst at tage en rundtur i området. Det blev bygget i det 7. århundrede og er knyttet til en legende.

Ifølge den lokale folklore fandt to fiskerbrødre en statue af gudinden Kannon. På trods af deres forsøg på at lægge den tilbage i floden, syntes statuen at følge dem overalt.

Først da forstod de det guddommelige budskab, og derfor besluttede de at opføre templet. Sensoji eromgivet af imponerende porte, en fem-etagers pagode og boder, der sælger souvenirs og traditionelle ting.

Book en tur for at se Sensō-ji templet.

Gå ikke glip af Tokyo Nationalmuseums samling

Det er det ældste af Japans museer og huser en enorm samling af kunstgenstande og arkæologiske fund. Det ligger kun 25 minutter væk fra templet, så jeg anbefaler, at du tager en afslappet spadseretur mellem de to steder.

Blandt de vigtigste værker kan vi nævne følgende:

  • Honkan, det japanske galleri. Dets højdepunkter er zen-malerierne og samurai-tøjet.
  • Toyokan, galleriet dedikeret til asiatiske civilisationer. Det samler værker fra Kina, Indien, Cambodja, Korea og Egypten.
  • Horyuji, skattegalleriet. Det huser gaver fra den japanske kejserfamilie og gigaku, farverige dæmoniske masker fra lokal folklore.

Vær forsigtig: Der er åbent hver dag undtagen mandag. Jeg anbefaler, at du bestiller billetter til Tokyos nationalmuseum på forhånd.

Book din cykeltur i Tokyo

Tag en pause i Ueno Park

Lige ved siden af museet ligger Ueno Park, som er et must, hvis du rejser til Tokyo om foråret. Det er et af de bedste steder at se kirsebærblomsterne, et fænomen, der i Japan kaldes Sakura, og som symboliserer menneskeliv, tidens forgængelighed og ædelhed.

Efter solnedgang er parken endnu mere magisk med utallige lanterner og lys fra madboder, der oplyser træerne.

Dette grønne område er hjemsted for en række attraktioner: Shinobazu-dammen med sine udlejningsbåde, statuen af den sidste samurai (Saigō Takamori), den zoologiske have, udsigtsplatforme og meget mere.

Slut dagen af ved Yamabe Okachimachi

Efter sådan en travl dag er jeg sikker på, at du gerne vil belønne dig selv med en god middag. I gåafstand fra Ueno Park ligger en god, hyggelig og billig restaurant: Yamabe Okachimachi.

Husets specialitet er Tonkatsu, en paneret og friturestegt svinekotelet (6 Chome-2-6 Ueno, Taito City). En god måde at lære alt dette at kende i detaljer er på cykel, og til det kan du booke en meget komplet tur.

Book din tur i Tokyo

Dag 3: Harajuku, Omotesando og Shibuya, en dag uden for centrum

Meiji Jingu-helligdommen| ©Tokuzo in Edomura
Meiji Jingu-helligdommen| ©Tokuzo in Edomura

Harajuku-distriktet ligger mellem Shinjuku og Shibuya og er let tilgængeligt med undergrundsbanen. Chiyoda- og Fukutoshin-linjerne passerer igennem her.

Far vild i Meiji Jingu-helligdommen

Dette pragtfulde vartegn i Tokyo er dedikeret til kejser Meiji, den første kejser i det moderne Japan, og kejserinde Shoken. Den stod færdig i 1920, men overlevede ikke bombardementerne under Anden Verdenskrig. Ligesom andre bygninger i Den Stigende Sol blev den fuldstændig genopbygget efter konfliktens afslutning.

Når man træder ind, hænger storbyens lyde ved døren. Det er omgivet af en skov, der dækker et område på 70 hektar og er hjemsted for mere end 200 forskellige træsorter. Der er åbent hver dag året rundt fra daggry til solnedgang, og der er gratis adgang.

Book din tur i Tokyo

Tag dine små med til KiddyLand

Hvis du rejser til Tokyo med børn, anbefaler jeg, at du gør et stop ved denne butik, som kun ligger 5 minutter fra det forrige punkt på din tur. Faktisk er det mere end en butik, det er en rigtig institution i byen.

På de fire etager kan du finde alle de vigtigste figurer fra den opgående sol (Hello Kitty, Rilakkuma, Studio Ghibli osv.) samt internationale franchises (Marvel, Disney osv.). For at få en idé kan du tage et kig på den officielle hjemmeside.

Far vild i Shibuya

Shibuya er lige så kendt for sin shopping som for sit livlige natteliv. Faktisk er der to emblematiske ting i kvarteret: verdens travleste fodgængerovergang (lige foran stationen) og statuen af hunden Hachiko.

Hvis du ikke kender hans historie, kan du læse synopsen af filmen om hans historie.

Book en pub-tur i Tokyo

Dag 4: Toyosu, Odaiba og Ginza, en dag med shopping

Gundam-statue| ©Yokiko
Gundam-statue| ©Yokiko

Dag fire begynder med en klassiker i den japanske hovedstad: Toyosu fiskemarked.

Hvis navnet ikke ringer en klokke, er det, fordi det oprindeligt lå i Tsukiji. Det blev dog lukket i 2016, og det nye ligger her.

Start din dag på fiskemarkedet

Strukturen blev bygget på mindre end to år og står på en kunstig ø i Tokyo-bugten. Det nye marked er mindre kaotisk, og du kan ikke se den berømte tunauktion på nært hold. Men det er værd at se, hvordan den fisk, der senere ender i byens bedste sushirestauranter, bliver købt.

Der er gratis adgang, men man skal hente et særligt adgangskort ved hovedindgangen. Det kan være lidt besværligt - kun få taler engelsk i Japan, og spansk er endnu mindre kendt - så jeg råder dig til at finde ud af det lidt i forvejen.

Book din madtur i Tokyo

Tag et nærmere kig på Gundam-statuen

Hvis du forlader markedet og går et par minutter, kommer du til den anden attraktion. Gundam-statuen i Odaiba-distriktet er en model i skala 1:1 af robotten fra den animerede serie.

Hvis du ser godt efter, vil du bemærke ligheden med den originale model, og hvis du bliver et par minutter, vil du kunne se lyseffekterne, hovedets bevægelser og dampen, der kommer ud af dens brystkasse.

Gå på opdagelse i Ginza

Efter en spadseretur gennem Odaiba kan du tage metroen (Yurikamome-linjen til Shimbashi + Asakusa-linjen til Higashi-ginza), og på få minutter er du fremme i byens mest eksklusive distrikt.

Dette område koncentrerer de bedste nationale og internationale mærker. Du kan udnytte dit ophold til at besøge disse butikker:

Book en bustur i Tokyo

Dag 5: Kawaguchi, en udflugt væk fra byens stress og jag

Fuji-bjerget| ©***irene***
Fuji-bjerget| ©***irene***

Tokyo er vidunderlig og overrasker dig hver dag. Men det er også en kæmpe metropol med enorme bygninger, en jungle af reklameskilte og utallige mennesker på gaderne.

Hvis du vil have en pause fra stress og jag, foreslår jeg en tur til Kawaguchi, en af de fem søer på Fuji-bjerget.

Beundre silhuetten af Fuji-bjerget

At tage en udflugt med lyntoget eller booke en tur til Fuji-bjerget fra Tokyo er to af de bedste måder at slippe væk fra byens stress og jag i et par timer.

Især Fuji-bjerget er et af landets symboler og et sted med et stærkt spirituelt bånd til japanerne. Det er også Japans højeste punkt og målet for mange vandreture.

Hvis du rejser til Tokyo om vinteren, vil du ikke kunne bestige den - adgangen er lukket - men der er intet, der forhindrer dig i at beundre den.

Fra Kawaguchiko Station kan du tage en bus til Kawaguchiko 5th Station. Herfra har du en vidunderlig udsigt over søerne og bjerget.

Book din rejse til Fuji-bjerget fra Tokyo

Prøv Hoto-nudler

I denne del af den opgående sol er stjerneretten Hoto Noodles, håndlavede nudler kogt i misosuppe med græskar og andre ingredienser. Man mener, at Takeda Shingen, den lokale krigsherre, plejede at spise denne opskrift, før han gik i kamp.

I Kawaguchi kan du finde den mange steder, men der er én restaurant, der laver den bedste: Houtou Fudou. Den er typisk japansk, og hvis du sidder indenfor, kan du nyde frokosten siddende på en tatamimåtte (3631-2 Funatsu, Fujikawaguchiko, Minamitsuru District, Yamanashi).

Sejl en tur på søen

Mens du er på bredden, hvorfor så ikke forkæle dig selv med et minicruise. Du kommer til Fuji-bjerget i en luksusbus, sejler på en båd på Ashi-søen og tager en svævebane op for at se Hakone og vender tilbage til Tokyo med lyntog. Hvad siger du til det?

I begge tilfælde tager turen ca. en halv time og koster omkring 100 euro.

Book din tur til Fuji-bjerget med krydstogt

Dag 6: Nikko, en smagsprøve på det landlige Japan

Toshogu-helligdommen| ©Guilhem Vellut
Toshogu-helligdommen| ©Guilhem Vellut

Med sine skovklædte bakker og pragtfulde templer er Nikko en ideel destination til at udforske det landlige Japan. Hvis du bestiller en tur til Nikko, vil du opdage nogle af Japans smukkeste templer og helligdomme med en komfortabel bus til transport og en professionel guide.

Gå ind i Toshogu-helligdommen

Nikko ligger ved indgangen til nationalparken af samme navn og er bedst kendt for Toshogu-helligdommen. Komplekset er rigt dekoreret og ligger midt i en skov.

Det indeholder både shintoistiske og buddhistiske elementer, og et af dets vartegn er den femetagers pagode, der står to trin fra indgangen. Den kombinerede indgangs- og museumsbillet koster ca. 2100 yen (15 €).

Book din cykeltur i Tokyo

Fordyb dig i naturen

Kanmangafuchi Gorge er en kløft, der er et par hundrede meter bred. Den blev dannet efter et vulkanudbrud, og det særlige ved den er de 70 stenstatuer (bodhisattvaer), der vender ud mod floden.

Jeg anbefaler, at du tager hertil for at gå en dejlig tur. Kanmangafuchi Abyss kan nås på ca. 30 minutter til fods fra helligdommen.

Kig efter primaterne ved Tōshō-gu-helligdommen

Du kender de berømte "jeg kan ikke se, jeg kan ikke høre, jeg kan ikke tale"-aber. De er ikke bare humørikoner, men et sandt symbol på buddhistisk kultur. De hedder Mizaru, Kikazaru og Iwazaru, og de henviser til ondskab. Lad mig forklare bedre: "se intet ondt", "hør intet ondt" og "tal intet ondt".

De stammer sandsynligvis fra Konfucius' skrifter og ankom til Japan fra Kina omkring det 8. århundrede.

I Edo-perioden (mellem det 17. og 19. århundrede) steg antallet af disse primater betydeligt. Tōshō-gu-templet blev faktisk bygget på dette tidspunkt og huser nogle perfekt bevarede skulpturer.

Book en rejse til Nikko

Dag 7: Naka Meguro

Asakuras gamle hus| ©Cabeza2000
Asakuras gamle hus| ©Cabeza2000

Før vi vender tilbage til hverdagen, anbefaler jeg, at vi udforsker et roligt kvarter lidt uden for alfarvej. Det er nemt at komme dertil, Nakameguro station ligger på Tokyu-Toyoko og Hibiya undergrundslinjerne.

Morgenmad med stil

Bydelen ligger omkring en lille flod og er hjemsted for en række barer, hvor du kan starte din dag med energi.

Personligt anbefaler jeg at prøve I'm Donut? Alle deres doughnuts er lavet med en original blanding af japansk mel og transfedtfrit smør. Du kan vælge mellem forskellige glasurer (pistacie, hindbær, citron) til en individuel pris på ca. 200 yen (ca. 1,5 €).

Rejs tilbage i tiden i Asakuras gamle hus

Som du kan forestille dig, er dette et hundrede år gammelt træhus i to etager. Det blev bygget af Torajiro, en mand, der kom til Tokyo for at søge lykken og hurtigt blev en succesrig tømmerhandler.

Huset har overlevet adskillige jordskælv og også bombardementerne under Anden Verdenskrig. Du kan besøge det for omkring 100 yen.

Book en privat køretur i Tokyo

Sig farvel til Japan på Yebisu Beer Museum

I den opgående sols land dukkede øl først op i slutningen af det 19. århundrede. Hollænderne var de første til at producere det i Nagasaki til eget brug, mens det første bryggeri blev grundlagt i 1869 i Yokohama. Yebisu debuterede et par år senere (i 1889) og udmærkede sig fra begyndelsen ved sin kvalitet.

Da virksomheden var i sin vorden, lå fabrikken ude på landet, mens den i dag ligger i et stærkt urbaniseret område. Det er en let gåtur på 20 minutter fra det gamle hus i Asakusa.

Yebisu Beer Museum fortæller om mærkets historie og viser, hvordan den kostbare ravfarvede væske bliver produceret. Du kan også se gamle reklameplakater og tv-reklamer.

Selvfølgelig er smagsrummet, hvor du kan smage et par øl, et must. Museet er åbent hele ugen undtagen mandag, og der er gratis adgang. Du behøver kun at åbne din tegnebog for at smage øllene, eller hvis du vil købe en souvenir i butikken. For mere information anbefaler jeg, at du tager et kig på den officielle hjemmeside.

Er det værd at blive i Tokyo i en uge?

I Akihabara| ©BartPhotography
I Akihabara| ©BartPhotography

Efter min mening, ja. For at udforske Japan er 7 dage ikke nok. Hvis du kun har en uges ferie, er det en glimrende idé at blive i hovedstaden og udnytte de gode forbindelser.

Du kan nemt besøge Yokohama, Todoroki-dalen, øen Enoshima, kystbyen Kamakura eller booke en tur til Fuji-bjerget og Ashi-søen fra Tokyo.

Book din tur til Fuji-bjerget fra Tokyo

Budget for rejse til Tokyo

Tokyo penge| ©redaslove
Tokyo penge| ©redaslove

Den japanske hovedstad er ret dyr, men ikke så dyr, som du måske tror. Det er rigtigt, at der er nogle ting, der koster mere i Japan end i Spanien - for eksempel frugt, nogle importerede produkter eller ture med lyntoget (Shinkansen) - men generelt kan du finde alle prisklasser.

Når det kommer til at spise, har du meget overkommelige muligheder: en bentō (blandet måltid) koster omkring 400/600 yen (mellem 3 € og 5 €), en skål gyudon med misosuppe koster omkring 400 yen, mens en skål ramen koster mellem 500 og 800 yen.

Du kan også finde forskellige lokale snacks til overkommelige priser i 7/11 (og på alle tider af døgnet).

Hvad angår indkvartering, koster en nat på et godt hostel omkring 20 € pr. nat. Hvis du vil opleve en lokal tradition, karaoke, koster det omkring 3000 yen (ca. 25 euro) at leje et værelse i to timer med en drink inkluderet.

Generelt skal du betale henholdsvis 600 og 800 yen for en øl og en drink.

Book din tur i Tokyo