10 ting at gøre i Tokyo om efteråret

Tokyo er en helt utrolig by 365 dage om året, men hvis du besøger byen om efteråret, vil du straks blive forelsket i dens farver, behagelige temperaturer og al dens magi.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minutters læst

10 ting at gøre i Tokyo om efteråret

Efterår i Tokyo | Seiji Enokido

Nyd den eklektiske by Tokyo omgivet af smukke udsigter takket være efterårets rødlige og gule toner sammen med forskellige sæsonbestemte aktiviteter og retter. Gå ikke glip af disse 10 fantastiske ting, du kan lave i efteråret i Tokyo.

Der er virkelig meget at se og gøre i Tokyo, så hvis du planlægger at besøge Japans hovedstad, er efteråret en af de bedste årstider at gøre det på. Byen begynder at sige farvel til den sviende sommer, når bladene på ahorn og ginkgoer får en karakteristisk okkerfarve. Tag med mig på denne rundtur i en af verdens mest interessante byer.

1. Nyd Ginkgo Festival i Meiji Jingu Gaien Park

Ginkgo Festival i Meiji Jingu Gaien Park| ©Cowadion
Ginkgo Festival i Meiji Jingu Gaien Park| ©Cowadion

Besøg den smukke Meiji Jingu Gaien Park, der ligger i Shinjuku-kvarteret i det vestlige Tokyo, nær Meiji Jingu-helligdommen.

Parken er berømt for sin 300 meter lange allé med Ginkgo træer, der får gyldne blade om efteråret. Dette naturfænomen er så værdifuldt i japansk kultur, at det har sit eget navn: Kōyō eller momiji.

Jingu Gaien Ginkgo-festivalen afholdes i november og er et populært sted at fotografere bladene og tilbringe dagen med familien eller blot smage på Ginkgo-baserede retter ved de mere end 300 boder, der er opstillet til lejligheden. Hvis du stadig er sulten efter japanske retter, kan du altid tage på en af Tokyos bedste madture. I løbet af festivalen er parken også åben om natten, så man kan nyde de oplyste træer.

Hvis du er interesseret i kunst, kan du i samme park besøge Meiji Memorial Picture Gallery, der blev bygget i 1925 og består af malerier af livet i denne gamle periode.

2. Nyd kastanjefestivalen ved Okunitama-jinja-helligdommen

Okunitama-jinja-helligdommen| ©Shoji
Okunitama-jinja-helligdommen| ©Shoji

Okunitama-jinja er et af de ældste helligdomme i byen, ca. 2000 år gammelt, og ligger i byen Fuchū vest for Tokyo.

Okunitama-Jinja efterårsfestival, også kendt som kastanjefestivalen, afholdes den 27. og 28. september og har været en højt værdsat fødevare siden oldtiden, fordi den er let at dyrke i området. I løbet af disse to dage er festivalpladsen oplyst af næsten 200 papirlanterner, mens du kan nyde den traditionelle parade af vogne og Fuchū Noh-teatergruppen.

Man kan komme til Okunitama-Jinja-helligdommen med tog. Det ligger 5 minutters gang fra Keio-linjen og 5 minutters gang fra Fuchu Honmachi-stationen på JR Musashino-linjen på Nambu-linjen.

3. Besøg Rikugien Garden

Belysning af Rikugien-haverne| ©Raita Futo
Belysning af Rikugien-haverne| ©Raita Futo

Rikugien Garden ligger i Bunkyo-distriktet nord for Tokyo og blev designet af Yoshiyasu Yanagisawa i 1702. Designet var baseret på scener fra berømte digte fra den tid. Det blev senere doneret til byen Tokyo og betragtes nu som et særligt sted med en smuk natur i henhold til loven om beskyttelse af kulturel ejendom med høj kunstnerisk og ornamental værdi.

Efteråret er en af de bedste årstider at besøge, da man kan se den store dam omgivet af ahorn og keyakis i deres karakteristiske årstidsfarver eller panoramaudsigten over hele haven fra den kunstige bakke. Det er en populær destination på denne tid af året, og derfor er et besøg i Rikugien Garden en af de 10 bedste ting at se og gøre i Tokyo i november.

Fra midten af november til begyndelsen af december udvider haven sine åbningstider gennem Momiji takket være den natlige udsigt over de oplyste træer indtil mørkets frembrud. Stierne er ikke særlig tidskrævende, hvilket er ideelt, hvis du befinder dig i nærheden af Ueno Park eller Nezu-Jinja Shrine eller fra Tokyo Station på Yamanote-linjen til Ueno til Komagome Station.

4. Nyd Momiji på en dagstur til Mt. Mitake

Mitake-bjerget| ©steve happ
Mitake-bjerget| ©steve happ

Det 929 meter høje bjerg Mitake ligger 90 minutter fra Tokyo. Det er det næstmest populære bjerg efter Takao-bjerget til vandreture og Momiji-observation. Du kan nå toppen med Mitake Tozan-jernbanen. Udsigten langs denne rute vil give dig en magisk, eventyrlig oplevelse.

På toppen ligger Musashi-Mitake-helligdommen. For at nå frem til helligdommen skal du igennem en lille landsby med gamle huse og et lille butiksområde med restauranter og souvenirbutikker. Når du krydser skrinet, kan du komme til en sti, der fører til klippegården. På denne sti er der også to vandfald, Nanayo no taki og Ayahiro no taki.

Et andet must-see er Sawanoi Sake-destilleriet, som ligger meget tæt på Mitakesan.

Du kan komme til Mount Mitake fra Shinjuku Station eller Tokyo Station med JR chuo-linjen til Ome Station og derefter skifte til toget på Ome Line til Mitake Station. Her skal du tage bussen fra Nishi Tokyo Bus Company, som sætter dig af ved foden af Mount Mitake-bahnbanen.

5. Efterårsfarver og kōyō-festival i Showa Kinen Park

Showa Kinen Park| ©yoko.wannwannmaru
Showa Kinen Park| ©yoko.wannwannmaru

Showa Kinen Park blev bygget i 1983 til minde om kejser Hirohitos 50-års fødselsdag. Det ligger kun 30 minutter fra det centrale Tokyo fra Nishi-Tachikawa Station på JR Ome Line.

Den er ideel til cykling på grund af sine 180 hektar land. Hvis du ikke har din egen cykel, kan du leje en ved de forskellige stativer rundt om i parken mod et mindre gebyr. En anden mulighed for udlejning er at sejle i kano på dammen.

I november måned er parken et af de bedste steder at se træernes farverige løv på sit højeste. Fra hovedindgangen vil du blive mødt af en gylden tunnel af Gingko, og om aftenen afholdes kōyō-festivalen, hvor du kan nyde de oplyste træer. I modsætning til kirsebærblomstfestivalen, som normalt er meget kortvarig, kan kōyō-festivalen strække sig over flere uger, ja endog mere end en måned. Du vil kunne se efterårets farver i fuldt flor.

Der er også et picnic- og grillområde, men hvis du foretrækker at købe din mad på stedet, kan du gøre det i lokale boder og restauranter.

6. Besøg Mount Takao og det omkringliggende område

Takao-bjerget| ©Luis Rodriguez
Takao-bjerget| ©Luis Rodriguez

Mount Takao er ca. 599 meter højt og er et godt valg, hvis du vil tage en pause fra byen uden at komme for langt væk. Det ligger i byen Hachioji, vest for det centrale Tokyo. Du kan tage Semi Limited Express-toget på den private Keio-linje fra Shinjuku Station til Takaosanguchi Station. Du kan også se flere JR Pass-tilbud eller blot tage en af turene med Tokyo Bullet Train.

Hvis du kan lide at vandre, har bjerget flere stier af forskellig sværhedsgrad. Hvis du foretrækker ikke at gå, kan du nå toppen via en kabelbane eller en svævebane, som ligger 5 minutter fra Takaosanguchi Station. Du kan føle dig overvåget til tider, men bare rolig, det er sikkert bare en Tengu, der holder øje med dig.

Takao-bjerget er meget populært om efteråret på grund af Kōyō eller Momiji, hvor du kan nyde de smukke farver på løvet. Fra svævebanen kan du nyde udsigten over Tokyo, og du kan endda se Fuji-bjerget, hvis vejret tillader det. Det er helt sikkert et af de bedste steder til fotografering. Og hvis du er til fotografering, bør du ikke gå glip af en af de bedste fototure i Tokyo.

Hvad angår mad, er der en række lokale restauranter og tehuse omkring bjerget og på toppen. Du kan også nyde Takaosan-Onsen ved dens fod.

Bestil en af de bedste ture med højhastighedstog i Tokyo nu!

7. Halloween og den røde løber i biografen sammen i Roppongi!

Halloween i Roppongi Hills| ©Ted Barrera
Halloween i Roppongi Hills| ©Ted Barrera

Hvis du er en filmfan, må du ikke gå glip af Tokyo International Film Festival. Denne begivenhed finder sted hvert år i oktober og november måned. På festivalen kan du nyde filmfremvisninger under åben himmel af forskellige internationale og nationale genrer på forskellige steder i Roppongi Hills. Ud over filmforevisningerne er der forskellige udstillinger og foredrag om den syvende kunst.

Selv om Halloween ikke er en japansk højtid, er den blevet meget populær i de seneste år og har langsomt tilpasset sig alle målgrupper. I slutningen af oktober arrangeres Roppongi Hills Halloween, hvor mere end 2000 børn deltager i kostumer, mens de voksne har deres chance om aftenen med parader og festligheder i gaderne, barer og natklubber.

Man kan komme til Roppongi Hills fra Shibuya og Shinjuku. Fra Shibuya tager du Yamanote-linjen til Ebisu station, og fra Shinjuku tager du Oedo metrolinjen. Hvis du rejser fra Tokyo Station, skal du tage Marunouchi-linjen til Kasumigaseki og kombinere den med Hibiya-linjen til Roppongi.

8. Held og velstand i erhvervslivet: Tori no Ichi Festival i Asakuza

Tori no Ichi Fair| ©Rudy Herman
Tori no Ichi Fair| ©Rudy Herman

Hvis du kommer forbi Tokyo i efteråret, må du ikke gå glip af Tori no Ichi-festivalen. Denne traditionelle fejring afholdes i november i templer og helligdomme, der er relateret til hanens dag, og har til formål at bede om succes i erhvervslivet. Den vigtigste af dem afholdes i Otori-templet i Asakusa.

I løbet af festivalens tre dage kan du se og købe Kumades, fint dekorerede riveformede amuletter, der er et symbol på velstand og held og lykke. Her kan du også nyde de typiske madboder og danseforestillinger, især Otori Mai, som har været opført for at afværge onde ånder siden Edo-perioden.

Man kan komme til Asakusa-templet med metroen i Tokyo på Hibiya-linjen.

9. Overvære en traditionel sumobrydningskamp i Tokyo

Sumo i Tokyo| ©Ben & Gab
Sumo i Tokyo| ©Ben & Gab

Vil du gerne se en sumokamp? Sumo er Japans nationalsport, og i øjeblikket er der 6 nationale turneringer om året, hvoraf den ene er Aki Basho-turneringen, som afholdes i september på Ryogoku Kokugikan sumo stadion i Ryogoku, kun 13 minutter fra Tokyo Station.

Ryogoku Kokugikan stadion kan besøges selv på dage uden for turneringen, hvilket er ideelt til fotomuligheder. Hvis du ønsker at se en kamp live, anbefales det, at du bestiller billetter på forhånd i autoriserede boder eller på Nihon Sumo kyokai's websted.

I nærheden af stadion ligger Sumo-museet, hvor du kan udforske denne historiske sports historie. Og hvis vi taler om historie, så er Ryogoku hjemsted for Edo-Tokyo-museet, som består af modeller, der viser livet i Tokyo fra dets begyndelse til i dag. Hvis du vender tilbage via Ryogoku Station, må du heller ikke glemme at besøge Ryogoku Edo Noren, en gammel Edo-gade med restauranter fra dengang og en sumo-ring.

10. Nyd Todoroki-dalen kun 20 minutter fra Tokyo

Todoroki Ravine Park| ©Voyapani
Todoroki Ravine Park| ©Voyapani

Gå en tur gennem et af Japans mest naturligt charmerende steder. Todoroki-dalen ligger i byen Setagaya, sydvest for Tokyo. Det er den eneste dal, der er helt og holdent designet af naturen selv og ikke af mennesket, som det er tilfældet med de haver og parker, der findes i byen.

Dalen kan vandres ad slæbestien langs Yazawa-floden, der er en biflod til Tamagawa-floden. Langs de 1,2 km kan du nyde bambusskoven, små vandfald og de fantastiske efterårsfarver i vegetationen. Hvis du er interesseret i regionens historie, er der arkæologiske udgravninger af meget gamle grave i form af tunneller, der sandsynligvis tilhører Kofun- eller Nara-perioden, og dalen blev erklæret et sted af historisk interesse på grund af denne opdagelse.

Et besøg på dette sted om efteråret har den ekstra attraktion, at det er et vidunderligt skuespil af dens farver, og her kan du helt sikkert nyde Momiji i al sin pragt. Hvis du stadig har lidt tid tilbage, kan du besøge Gotokuji-templet. Dette tempel er berømt for sine heldige maneki-neko-katte. Det siges, at templet for legenden om den heldige kat er Gotokuji. Helligdommen har flere haller, nogle med figurer af disse søde små katte.

Fra Todoroki-dalen til Gokuji-templet kan du tage sporvognen på Setagaya Line. Turen tager ikke mere end 20 minutter, og du kan benytte lejligheden til at se visse seværdigheder i nabolaget.