Amsterdam kanal bådtur

Amsterdam er utænkelig uden sine kanaler, og at sejle langs dem og endda nyde en aperitif eller middag om bord vil være en uforglemmelig oplevelse. Her er alle mulighederne

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Amsterdam kanal bådtur

Kanalrundfart i Amsterdam | @DennisM2

Amsterdam er en charmerende by fyldt med cykelbroer, der spænder over de 165 kanaler, som den hollandske hovedstad er bygget på. En bådtur er en must-do oplevelse på din tur.

1. Den mest grundlæggende mulighed: 1-times kanalrundfart

Kanaler ved solnedgang
Kanaler ved solnedgang

Denne 1-times sejltur er en af de nemmeste og billigste. I den halvåbne, solcelledrevne båd med plads til 70 personer sejler du rundt i Amsterdams berømte kanalbælte i en time, mens du lytter til kommentarer om byens historie og op til 14 seværdigheder, som du ser, mens du sidder komfortabelt og takket være en audioguide på alle sprog.

Du vil se købmændenes huse bygget i det 16. og 17. århundrede, Golden Curve-distriktet og dets store herregårde, krydse byens broer som Magere Brug og komme forbi steder som husmuseet, hvor den unge Anne Frank boede og gemte sig, det vidunderlige Van Gogh-museum eller det vigtigste kunstgalleri i Amsterdam og landet med en imponerende facade: Rijksmuseum.

Book en kanalrundfart i Amsterdam

2. Den bedste løsning: luksusbådtur og guide gennem Amsterdam

Rijksmuseum, Amsterdam|©Miriam Papp
Rijksmuseum, Amsterdam|©Miriam Papp

Giv din kanalrundfart et ekstra touch, og gå om bord på en luksussejlbåd med en privat skipper. På en luksussejltur langs Amsterdams kanaler kan du i ca. en time opleve byens hovedattraktioner, såsom Rijksmuseum eller det berømte teater i Red Light District Moulin Rouge, mens du sejler komfortabelt med en privat sk ipper, der også fungerer som din guide.

Under sejladsen har du også mulighed for at få en drink om bord, da båden har en bar. Det er en anderledes oplevelse, men du behøver ikke at bruge mange penge på det, du kan booke det for kun 158 kr.

Book en luksusbådtur i Amsterdam

3. Den mest romantiske mulighed: natkrydstogter

Amsterdams kanaler ved nattetide| ©Jorge Láscar
Amsterdams kanaler ved nattetide| ©Jorge Láscar

En anden fantastisk måde at opleve en kanalrundfart i Amsterdam på er, når byen er i hvile. Dette natkrydstogt er også superbilligt og minder meget om de foregående, men med det vil du opdage en anden side af denne smukke og dynamiske by oplyst i skumringen.

Du sejler gennem byens kanaler med huse, broer og kvarterer, der spejler sig i vandet i skumringen, med de livlige barer og caféer ved havnefronten og passerer op til 10 attraktioner, såsom den imponerende gotiske bygning på Amsterdams hovedbanegård, Centraal Station, Anne Franks Hus eller Heineken-ølmuseet, med lydkommentarer om bord på op til 19 sprog.

Book et natkrydstogt i Amsterdam

4. Den kombinerede mulighed: krydstogt med entré til Madame Tussauds

Madame Tussauds Amsterdam| ©bertknot
Madame Tussauds Amsterdam| ©bertknot

Med dette to timers krydstogt og entré til Madame T ussauds kan du opleve byens kanaler og et af de sjoveste steder i Amsterdam, især hvis du er sammen med familie og børn, nemlig det verdensberømte Madame Tussauds voksmuseum, og spare penge og tid ved at købe begge oplevelser sammen med fast-track-adgang.

Du starter dit eventyr med at besøge det hyperrealistiske voksmuseum, en kopi af det tilsvarende i London, hvor du står ansigt til ansigt med hundredvis af de mest berømte personer fra film-, musik-, politik-, monarki- og showbusinesshistorien og meget mere... Ombord på krydstogtet kan du nyde det 17. århundredes huse, broer, kirker og brostensbelagte gader, mens du sejler langs byens vigtigste kanaler med forklaringer fra en audioguide.

Book et krydstogt med billetter til Madame Tussauds

5. For ølelskere: et krydstogt med adgang til Heineken Experience

Amsterdam Heineken Pub|©ocprtony
Amsterdam Heineken Pub|©ocprtony

Dette 90-minutters krydstogt med Heineken Experience-billet er specielt designet til ølelskere, inklusive mad og drikke om bord, og starter med et hurtigt besøg i det interessante Heineken Experience, Hollands mest ikoniske ølmuseum skabt i det oprindelige bryggeri, hvor du vil opdage øllets historie, udvikling og brygning gennem en interaktiv rejse og en smagning af to af øllene.

Efter besøget går du ombord på aftenkrydstogtet og nyder en lækker pizzamiddag med 6 forskellige typer pizza at vælge imellem og endda en Ben & Jerry's-is til dessert, mens du lytter til de interessante kommentarer om bord om byen og historiske monumenter som Magere Brug-broen, det kongelige palads og Sankt Nikolaj Kirke.

Book et krydstogt med billetter til Heineken Experience

6. Hvis du også vil se Ice Bar: krydstogt med entré til Ice Bar

Frossen Heineken-hane|©James Knitis
Frossen Heineken-hane|©James Knitis

Hvis du aldrig har været i en bar, der udelukkende er lavet af is, er dit besøg i Amsterdam måske det rette tidspunkt at råde bod på det. På dette originale Amsterdam Ice Bar Cruise tager du termotøj på og får en velkomstdrink plus to Smirnoff-cocktails eller Heineken-øl serveret iisbægre!

Efter denne sjove tur går du om bord på en luksusbåd med glastag for at starte dit kanalcruise og se Amsterdams hovedattraktioner, såsom Anne Franks Hus og Magere Brug.

Book et krydstogt med billetter til isbaren

7. Sparemuligheden: krydstogt med entré til Van Gogh-museet

Van Gogh-museet|©Francisco Enrique Camacho Mezquita
Van Gogh-museet|©Francisco Enrique Camacho Mezquita

En anden måde at spare penge på din rejse til Amsterdam, hvis du er sikker på, at du vil besøge dette must-see museum, er at booke et krydstogt med billet til Van Gogh Museum. Efter en times sejlads langs kanalerne, hvor du ser de vigtigste monumenter, kan du fordybe dig i den berømte malers historie og arbejde, mens du springer køerne over for at komme ind.

Denne mulighed sparer dig tid og penge, da du får en mere overkommelig pris, når du køber denne kombination og springer køerne over ved porten til Amsterdams mest populære museum.

Book et krydstogt med billetter til Van Gogh-museet


Hvorfor det er værd at tage på kanalrundfart i Amsterdam

Blomstermarkedet| ©Laura
Blomstermarkedet| ©Laura

Amsterdams kælenavn, Nordens Venedig, er helt berettiget. Faktisk har den italienske by færre end 500 broer, mens den hollandske hovedstad har i alt 1.281 broer. En tredjedel af Hollands territorium ligger under eller ved havets overflade, så landet har et særligt forhold til vand, hvilket kan ses i dets kanaler, vindmøller og diger.

Byens vigtigste kanaler, der blev skabt i det 17. århundrede for at imødekomme den voksende befolkning i området, blev erklæret for verdensarv i 2010. Tre af disse kanaler (Prinsengracht, Keizersgratch og Herengracht) danner en ring af byens vigtigste kanaler, kendt som Grachtengordel. Herengracht er den mindste i areal, men den mest maleriske, med nogle af byens mest slående palæer.

Man lærer ikke Amsterdam at kende, før man tager på en af kanalrundfarterne. Det er en afslappende måde at opdage en anden side af denne venlige by på og lære om dens historie og nogle af dens seværdigheder. Blandt de vigtigste er husmuseet, hvor Anne Frank boede og gemte sig, kanalmuseet, det nationale Rijksmuseum, det farverige flydende blomstermarked og andre kuriøse steder som taskemuseet og Van Loon-familiemuseet.

Book en kanalrundfart i Amsterdam

Andre interessante aktiviteter i Amsterdam

Amsterdam-cykler|©Adam Slota
Amsterdam-cykler|©Adam Slota

Hvis du har forelsket dig i byen langs kanalerne, bør du overveje at tage en guidet tur rundt om hvert hjørne. Du kan enten leje en cykel og gøre det på egen hånd eller tage en guidet tur i en gruppe. I denne artikel opsummerer jeg de bedste: Amsterdam-ture.

Book en tur i Amsterdams Red Light District