10 ting at lave i Benidorm i august

Benidorm er en af de mest turistede byer i hele Spanien, og især i august fyldes den med en enorm mængde turister. Læs videre for at få en idé om alle de ting, du kan lave, hvis du er en af dem.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

10 ting at lave i Benidorm i august

Primera línea de playa |© Sergio Santos Otero

Sommeren er den travleste og mest underholdende tid på året i mange spanske byer. Derfor er de ting, man kan se og lave i Benidorm i august, designet til alle typer turister og alle typer budgetter. Hvilket er meget praktisk, i hvert fald når man ved, at dette er en af de vigtigste destinationer på den spanske middelhavskyst.

Med dette i tankerne råder jeg dig til at læse denne samling af planer og aktiviteter, som jeg har udarbejdet, hvis du vil have en mere præcis og konkret idé om den slags tur, du kan nyde, hvis du beslutter dig for at besøge denne berømte valencianske by i årets varmeste måned.

1. Nyd verbenaen fra Cofradía Nuestra Señora Esperanza (Broderskabet af Vor Frue af Håbet)

Castelar-pladsen|©CovBoy2007
Castelar-pladsen|©CovBoy2007

År efter år beslutter rådet for skytshelgenfesterne i byen Benidorm at arrangere en underholdende og beskeden ver bena på Plaza Castelar. Den ligger lige ved siden af det turistede Castell. Det er kendt som Verbena Fest og finder normalt sted den anden lørdag i august omkring kl. 18 eller 19.

Arrangementet er kendetegnet ved et ret bredt udvalg af mad og drikke til meget rimelige priser for at tiltrække så mange lokale og turister som muligt. Der er et akkompagnement af populær valenciansk musik samt nogle velkendte lokale kunstnere.

Af netop den grund kan det være et godt underholdningsalternativ, hvis du ønsker at gøre dig bekendt med Benidorms kultur. Husk på, at Plaza del Castelar ligger i den mest turistede del af byen, og derfor kan Hop On Hop Off-busserne i Benidorm være et godt transportalternativ, hvis du vil udforske området yderligere.

Hvis du ankommer til byen, er tanken om at nyde en bådtur for at se solnedgangen efter en rundtur i verbena faktisk en ideel situation til at starte en fantastisk ferie i den mest besøgte turistdestination på Costa Blanca.

Book dine billetter til Benidorms Hop On Hop Off-busser

2. Fejr Sant Roc som en lokal

Kirken San Jaime og Santa Ana (Benidorm)|©RFRumbao
Kirken San Jaime og Santa Ana (Benidorm)|©RFRumbao

I Calvari-kvarteret, som ligger i et ret centralt område af Benidorm, er der år efter år den 16. august en meget underholdende festdag, som har til formål at fejre traditionen med Sant Roc. Det er en begivenhed med religiøse rødder, som i årenes løb er blevet meget populær blandt lokalbefolkningen.

Som sådan deltager deltagerne normalt i spil, snacks og nogle arrangementer med live underholdning med valenciansk musik omkring kirken Sant Jaume i Santa Anna.

Så dette kunne være en lokal festival at opleve i Benidorm, hvis du ankommer til byen i midten af måneden. Uanset hvad skal du være opmærksom på, at begivenheden varer hele dagen, og at du ikke nødvendigvis behøver at tilbringe alle dine timer der for at nyde det. Derfor er et besøg i vandparkerne i Benidorm noget, du sagtens kan gøre om morgenen eller eftermiddagen, hvis du afsætter resten af dagen til denne aktivitet.

De bedste vandlande i Benidorm

3. Tag til La Nucia for at fejre skytshelgenens fiestas

La Nucia|©RFRumbao
La Nucia|©RFRumbao

Hvis du er så ivrig efter at udforske traditionerne i Benidorm-regionen, at du ikke har noget problem med at komme ud i det omkringliggende område, så kan du ikke gå glip af nabobyens Fiestas de Agosto. Husk på, at det er La Nucias skytshelgenfestival, så fra den 14. til den 18. august har du normalt mulighed for at opleve forskellige arrangementer for alle slags publikum.

Blandt traditionerne kan jeg fremhæve den berømte kostumeparade, der normalt finder sted den 17. august, og som er en begivenhed, hvor de lokale klæder sig ud, som om de var til karneval for at danse sig vej til Plaça Major. Det gastronomiske udbud og de gratis koncerter er en anden af de store attraktioner ved denne begivenhed, og det samme er den glæde, man mærker hos alle deltagerne.

Dette er uden tvivl en af de aktiviteter, man skal se og lave i Benidorm med børn. Hvis du samtidig har lyst til at udforske andre samfund på Costa Blanca, har du mulighed for at nyde en privat tur, der giver dig mulighed for at udforske området uden at ændre din logistiske rejseplan for meget.

4. Tøv ikke med at tage del i en strandbiografforestilling

Biograf på stranden|©Zhifei Zhou
Biograf på stranden|©Zhifei Zhou

En anden af Benidorms store traditioner, som vil overraske folk, der ved, hvor travle byens strande kan være, er det faktum, at nogle aftener i august er reserveret til Cinema on the Beach-sessioner arrangeret af byrådet. Som du kan forestille dig, er der helt gratis adgang til denne aktivitet, og hvert år ændrer datoen sig i forhold til weekenderne i august.

Men der er normalt to eller tre forestillinger om måneden, og de er normalt planlagt til lørdag eller søndag i den første og tredje uge af august. De vælger som regel klassikere fra spansk film eller familiefilm som tegnefilm. Faktisk er der som regel to forskellige film på hver dato.

Dette er en god aktivitet, hvis du kun har tre dage i Benidorm, og det kan bestemt være en god plan at nyde efter at være vendt tilbage fra en katamarantur i Denia-bugten.

5. Nyd en koncert i Julio Iglesias Auditorium eller på Guillermo Amor Stadium.

Julio Iglesias Auditorium|©Leandro Godoi
Julio Iglesias Auditorium|©Leandro Godoi

Antallet af besøgende, der ankommer til Benidorm om sommeren, er så stort, at byens befolkning fordobles og endda tredobles i løbet af nogle weekender. Denne kendsgerning har en direkte effekt på byens kulturelle tilbud, og derfor er der i august måned det største antal koncerter på hele året. De fleste af dem afholdes i det udendørs auditorium Julio Iglesias eller på det maleriske Guillermo Amor stadion.

Så hvis du skal være i byen længe nok til at være interesseret i at udnytte dit besøg til at nyde en af månedens musikalske begivenheder, skal du ikke tøve med at vælge dem, der afholdes på et af disse to steder. Husk på, at der i en gennemsnitlig august kan være helt op til tre eller fire musikarrangementer i samme weekend. Det er logisk, når man tænker på mangfoldigheden og antallet af sommergæster i en by som Benidorm.

6. Gå ud og fest i den bedste måned på året til det!

Velgørenhedsaften med Benidorm-tema|©Phoenix Bar and Restaurant
Velgørenhedsaften med Benidorm-tema|©Phoenix Bar and Restaurant

På den anden side er fest måske Benidorms mest karakteristiske kulturelle aspekt i turistindustriens øjne, og især august er den bedste tid på året til årets bedste fester. Festscenen i byen er så betydningsfuld, at der er mindst syv forskellige områder, hvor du finder meget forskellige oplevelser.

For eksempel er La Carretera en del af byen, der ligger lige uden for byen på nationalvej 332 i retning af Altea. Det er epicentret for de store diskoteker, og det er her, mange tager hen omkring klokken fire om morgenen, når de mere moderate barer lukker. Callejón de los gatos i den gamle bydel er også et godt område at feste i, især fordi det er meget nemt at komme til de berømte diskoteker på Levante-stranden.

Det turistområde, der modtager flest britiske turister, ligger i Calle Girona, Lepanto og Avinguda de Mallorca. Så hvis du besøger dette område, vil du kunne opleve den slags natteliv, som briterne ønsker at nyde i løbet af en sommer i Benidorm. Husk på, at det at gå ud og danse er en af de bedste ting at lave i Benidorm om aftenen, uanset hvad dit budget er, eller hvilken slags oplevelse du leder efter.

7. Benyt lejligheden til at tage en tur til udkanten af byen

Algar-vandfaldet|©Werner Wilmes
Algar-vandfaldet|©Werner Wilmes

Benidorm er en turistdestination, som er bedst i august måned, det er der ingen tvivl om. Men dagsture fra Benidorm er også blandt de bedste ting at lave i denne måned. Det skyldes den simple kendsgerning, at der vil være nok variation i udbuddet til, at du kan nyde denne type aktivitet når som helst og booke i god tid.

Algar-kilderne

Dette er et af de bedste steder at udforske omkring Benidorm. Det er et smukt naturreservat, der er fyldt med vandfald, vandbassiner og forskellige stier, der hjælper med at rense sindet hos besøgende, der kommer på jagt efter en smule afslapning.

Guadalest

Guadalest er en relativt lille landsby, der blandt andet skiller sig ud ved sit smukke gamle middelalderslot, som ligger lige på toppen af et meget lille bjerg. Dette skaber et af de mest maleriske steder i hele det omkringliggende område af Costa Blanca.

Naturparken Sierra Helada

Hvis du tænker på steder tæt på Benidorm, der er en tur værd, så kan du ikke udelade naturreservatet Sierra Helada. Det er et naturreservat, der starter lige for enden af Levante-stranden, og det er dybest set byens grønne lunge. Jeg råder dig til at gå så langt som til Albir-fyrtårnet eller Punta Bombarda for at få en af de bedste udsigter over området.

8. Gør nogle indkøb på gademarkederne i midten af august

Håndværksbod i Benidorm|©Shiva Benidorm
Håndværksbod i Benidorm|©Shiva Benidorm

Sommergademarkeder er ret karakteristiske for alle spanske kystbyer om sommeren. Men dem, der afholdes i august i Benidorm, er værd at beundre, da de har en mangfoldighed af kunsthåndværk, landbrugsprodukter og tøj som få andre steder i denne stil i det spanske Middelhavsområde.

Hovedårsagen til, at de er så velassorterede, er den store tilstrømning af udenlandske turister, der definerer denne by i august måned. Et marked, der skiller sig ud på grund af sin kvalitet og berømmelse, er det, der finder sted på den udendørs parkeringsplads på Albir-vejen. Det ligger cirka fem minutters kørsel nordpå fra Levante-stranden.

Husk, at det normalt er åbent onsdage, torsdage og søndage fra klokken otte om morgenen til klokken seks om aftenen. Jeg kan ikke lade være med at minde dig om, at forhandling er et grundlæggende og anbefalet element for at spare et par euro på denne form for shoppingoplevelse. Faktisk er dette en så typisk oplevelse i Benidorm i august, at det er en anbefalet plan, hvis du har en dagstur til Benidorm.

9. Tag en tur i parasailing

To personer i parasailing|© AJ Garcia
To personer i parasailing|© AJ Garcia

Parasailing er en meget typisk sport for besøgende i Benidorm i august måned. Dybest set handler det om at ride på en base, der er fastgjort til en paraglider, mens en båd sejler med topfart rundt i byens bugt med det formål at tage dig højt op i luften og nyde denne ret ekstreme, men helt sikre oplevelse.

Bemærk, at dette er en aktivitet, der kun anbefales til voksne. Og at det anbefales endnu mere i august måned, har at gøre med, at der vil være nok alternativer til, at du kan ende med at betale for en service, som du føler dig tryg og sikker ved.

10. Udforsk byens strande med en jetski

Folk på jetski|©Ludovic Gauthier
Folk på jetski|©Ludovic Gauthier

Benidorms største attraktion for alle de turister, der besøger byen i august måned, er strandene. Det er det vigtigste offentlige rum i hele byen, og et besøg på de to største strande, Levante og Poniente, er en af de bedste ting at lave i Benidorm.

Der er andre strande lige så tæt på byens berømte skyskrabere som Mal Pas-stranden eller Tio Ximo-bugten, som begge også er et besøg værd. Almadrava-bugten er en anden favorit for turister, der undersøger de mest anbefalede strande i byen, og noget, jeg ikke kan lade være med at anbefale, hvis du besøger Levante eller Poniente, er, at du benytter lejligheden til at nyde en tur på en jetski i Benidorm.

Det er nemlig en af de karakteristiske aktiviteter, man kan opleve på en dag på stranden om sommeren, og i august er priserne som regel ret fordelagtige på grund af det store kommercielle udbud, der er af denne service.

Book din jetski i Benidorm

Temperaturer i Benidorm i august

To mænd i bjergene|©instant crime
To mænd i bjergene|©instant crime

Temperaturerne i Benidorm i august er ret forudsigelige i forhold til byen, og det er varmen, der præger atmosfæren. Maksimumstemperaturen plejer at ligge omkring 31 eller 32 °C, mens minimumstemperaturen normalt ikke falder til under 26 eller 27 °C.

Antallet af turister i Benidorm i august

Poniente-stranden er fuld|©Jose A.
Poniente-stranden er fuld|©Jose A.

Der er flest turister i Benidorm i løbet af året, og derfor kan du forvente lange køer og ventetider. Den eneste undtagelse fra denne regel kan være strandtjenesterne, da antallet af handlende er stort nok til, at dette ikke er et problem.

Priser i Benidorm i august

Tomme restaurantborde|©asegilbenidorm
Tomme restaurantborde|©asegilbenidorm

Da det er den travleste måned på året, er det logisk, at priserne i Benidorm i august er lidt høje på grund af den store efterspørgsel på indkvartering og turisttjenester. Min anbefaling for at undgå dette er at prøve at booke alt online, da disse priser har tendens til at forblive statiske uden at blive påvirket for meget af lokal konkurrence.

Hvad skal man pakke til et besøg i Benidorm i august?

Tre blå kufferter|© American Green Travel
Tre blå kufferter|© American Green Travel

Solcreme og behageligt, åndbart tøj er grundlæggende ting, du bør pakke, hvis du planlægger at besøge Benidorm i august. Afhængigt af den type aktiviteter, du har tænkt dig at deltage i, kan det være en god idé at pakke et par smarte sæt tøj, men det er vigtigt, at det er behageligt, hvis det er varmt.