De bedste ting at lave i Benidorm

Nyd strande, bugter, skyskrabere og lækker mad alt sammen på ét sted, Benidorm. Det er ikke uden grund, at byen er kendt som Middelhavets Manhattan.

Adrián Carrero

Adrián Carrero

11 minutters læst

De bedste ting at lave i Benidorm

Vista panoramica de Benidorm |©Emilio Sánchez

Benidorm byder på en udsigt over horisonten, som vil forbløffe dig, især hvis du kan lide at beundre arkitektonisk design på højt niveau. Denne kystby har også en række vandattraktioner, som du bedst kan nyde om sommeren.

Det vil sige, at i Benidorm finder du krystalklart og roligt vand til kajaksejlads, snorkling, dykning osv. Så hvis du spekulerer på, hvad du skal se og lave i Benidorm, så bliv til slutningen af denne artikel, hvor jeg anbefaler 12 spektakulære aktiviteter.

1. Udforsk Benidorms mest emblematiske steder på Segway

Segway-mand|©Per Sistens
Segway-mand|©Per Sistens

Hvis du skal til Benidorm, anbefaler jeg, at du starter med en Segway-udforskning. For at gøre din oplevelse i byen komplet, vil en tur på dette tohjulede køretøj give dig mulighed for at udforske steder som.

  • Callejón de los Gatos: Denne gade ligger i centrum af byen og går fra Playa de Levante til kirken og Mirador. Selvom det er en smal gade, er den stadig meget populær takket være de muntre mennesker og madbutikkerne eller barerne på begge sider.
  • Church of San Jaime and Santa Ana: Denne kirke blev bygget i det 18. århundrede, og dens arkitektur er slående ved første øjekast. Hvis du er katolik, bør du benytte lejligheden til at nyde den hellige messe, så du kan se templet indefra.
  • Parque de Elche: Dette er en bypark, der ligger for enden af Colón Street ved Poniente Beach. Her kan du se en esplanade og et springvand sammen med palmer. Mange mennesker, der besøger denne strand, passerer gennem Parque de Elche.
  • Udsigtspunkt over byen og resterne af slottet: Dette udsigtspunkt er kendt som Middelhavets balkon og er et af mine yndlingssteder at besøge på Segway. Du kan dog kontakte turlederen for andre sightseeingmuligheder i Benidorm. En Segway-tur varer cirka 2 timer.

Book en Segway-tur i Benidorm

2. Kør langs Benidorms kystlinje på en Segway jetski

Jetski i vandet|©Donald Tong
Jetski i vandet|©Donald Tong

En tur på jetski langs Benidorms kyst vil give dig mulighed for at se byens skyline fra havet. De forskellige skyskrabere og strandene Poniente og Levante vil efterlade dig med et minde, du aldrig vil glemme.

Dette er dog en vejrafhængig aktivitet, så det kan ikke gøres på en hvilken som helst dag, og der kan forekomme ændringer i sidste øjeblik. Det er bedst at tage af sted om sommeren, da Benidorms himmel normalt er klar på denne tid af året.

Dette jetski-eventyr inkluderer hjelme og redningsveste, så bare rolig, du behøver ikke at medbringe dem. Turen giver dig også mulighed for at komme helt tæt på nogle af de omkringliggende klipper. Dette er uden tvivl en oplevelse, hvor du kan nyde naturen fuldt ud, og en af de bedste aktiviteter, du kan lave på din ferie i Benidorm.

Book et jetski-eventyr langs Benidorms kyst

3. Hav det sjovt med dine børn i Terra Mitica-parken

Bådtur på Terra Mitica|©DEREK APPLETON
Bådtur på Terra Mitica|©DEREK APPLETON

Terra Mitica er et af de bedste vandlande i Benidorm. Der er ikke kun vandforlystelser, men også mekaniske for lystelser og historiske steder fra forskellige lande som Rom eller Egypten. I Rom finder du for eksempel attraktioner som Flight of the Phoenix, der er som en faldende elevator i det fri, tør du gå op?

En anden attraktion i det romerske område er Ayquesustus, som ligner den foregående, men i dette tilfælde er faldet blidere, hvilket er ideelt for de yngste medlemmer af familien. Og hvis du er på udkig efter noget mere familievenligt, kan du gå ind i temaområdet Iberia, som har 1700 m² pools og spa.

Blandt Iberias muligheder finder du jacuzzier, en stor og afslappende pool, som du kan nyde efter forlystelserne. Du kan tage derhen, hvis du rejser til Benidorm med børn, men også med dine venner eller bare med din partner. På samme måde anbefaler jeg, at du tager dine børn med til Jabato, som er en lille og sikker bilbane.

Køb billetter til Terra Mitica

4. Padl i kajak rundt om Cova Tallada

Tre kajakker i havet|©Alexander Bobrov
Tre kajakker i havet|©Alexander Bobrov

Sejl ikajak langs Alicantes nordkyst, og oplev Cova Tallada. Bemærk venligst, at de fleste kajakture tilbyder servicen plus det nødvendige udstyr, dvs. kajak, pagaj og redningsvest.

På denne tur får du også mulighed for at snorkle, hvilket er et must på din ferie. Husk, at det er en aktivitet, du kan lave individuelt, som par eller i grupper, så det er altid en glimrende mulighed. Sidst på dagen får du en lille snack af det team, der arrangerer turen.

Derudover varer turen 3 timer. Ligeledes vil du altid blive ledsaget af en guide, der er specialiseret i kajakroning, snorkling og grotteudforskning. Faktisk vil guiden forklare dig, hvordan du padler, før du begynder at bruge kajakken, hvis du ikke ved, hvordan man gør.

Hvis du kan lide eventyr og vandaktiviteter, har du så nogensinde overvejet padlesurfing? Der er ture på op til 2 timer rundt i Benidorms bugter og grotter, som giver dig mulighed for at få din første smag af denne fantastiske sport - det kan varmt anbefales!

Book en paddle surfing-tur i Benidorm

5. Besøg de smukke strande i Benidorm

Poniente-stranden ved solnedgang|©sebas Fdez
Poniente-stranden ved solnedgang|©sebas Fdez

Benidorms strande er meget populære om sommeren, da de har krystalklart vand og en spektakulær udsigt over Middelhavet. Derudover har de næsten altid små bølger, så de er sikrere for hele familien. Faktisk er der livreddere på vagt hele tiden for at beskytte badegæsterne.

Her er de vigtigste strande i Benidorm, som du ikke bør gå glip af:

Levante Strand

Levante Beach kan du nyde en solrig eftermiddag med vennerne, mens du svømmer i Middelhavet. Den er 2.084 meter lang, så den er ret bred.

Poniente Strand

Et andet sted, jeg anbefaler dig at besøge for at blive solbrændt og slappe af i det fri, er Poniente Beach, som ligger meget tæt på en række butikker med både tøj og mad. Det er også den største strand i Benidorm, takket være dens længde på 3100 meter.

Mal Pas-stranden

Og hvis du vil nyde en lille eller mindre overfyldt strand, anbefaler jeg Playa de Mal Pas, da den har en længde på 120 meter. Du skal også vide, at denne strand ligger ved siden af Balcón del Mediterráneo.

Fra nogle af disse strande kan du nyde en bådtur langs Alicantes kyst.

Book en udflugt til kysten fra Benidorm

6. Forundres over Benidorms udsigtspunkter.

Benidorm-korset|©Andrey Glazunov
Benidorm-korset|©Andrey Glazunov

I Benidorm er der flere udsigtspunkter, hvor man kan se Middelhavet og byen fra oven, og det er et af mine foretrukne turistmål. Når du er der, kan du se grønne områder, skyskrabere og strande. Du kan nå dem enten til fods eller ved at tage Benidorms turistbus.

Blandt de forskellige udsigtspunkter vil jeg gerne anbefale dig:

Balcón del Mediterráneo

Balcón del Mediterráneo er uden tvivl det bedste udsigtspunkt, da det har store områder, hvor du kan finde mad og frem for alt lokale håndværksboder. Nogle gange er der også grupper eller gadekunstnere, både musik og maleri.

Benidorms kors

Turen til Benidorm Cross er god til lidt motion, da det er en kort sti, hvor du kan nyde både naturlige og urbane udsigter. Jeg kan godt lide at gå om aftenen, da jeg kan se byen lyse op med sine skyskrabere og beundre stjernehimlen på samme tid. Sæt det på din liste over ting, du skal lave i Benidorm om aftenen.

Aguiló-tårnet

Aguiló-tårnet stammer fra det 16. århundrede og ligger i udkanten af byen, men byder på udsigt over Benidorm og Villajoyosas kystlinje. Faktisk kan du nyde Calpes klipper, selvom det bedste for mig er at se solnedgangen derfra. Derfor anbefaler jeg, at du tager op til stedet sidst på eftermiddagen for at se dette naturlige skue i horisonten.

Udsigtspunkt over La Cala

Hvis du vil nyde et historisk sted og samtidig have udsigt over naturen eller byen, skal du tage til Tossal de la Cala. Dette udsigtspunkt er en del af et historisk sted, som nogle arkæologer og historikere tilskriver det romerske styre i det 1. århundrede e.Kr. Lær lidt om historien, mens du ser Middelhavet og byen Benidorm fra toppen.

Book en guidet tur i Benidorm

7. Tag på en guidet vandretur i Benidorm

Slentre gennem Benidorms gader|©Luis Pérez Contreras
Slentre gennem Benidorms gader|©Luis Pérez Contreras

med en guide, som vil fortælle dig historier eller anekdoter om Benidorm og vise dig dine yndlingssteder, f.eks. rådhuset, Gran Hotel Bali, San Jaime og Santa Ana-kirken eller Intempo-skyskraberen. Stederne er forskellige, så find den tur, du bedst kan lide, eller bed om en personlig tur.

Mirador, Benidorm Promenade og de romerske steder er nogle af de steder, du også kan se, hvis du tager en vandretur i byen. Du kan også besøge strandene og bug terne i og omkring Benidorm. Faktisk er der en båd i byen, der giver dig mulighed for at sejle rundt i Middelhavet og se på fiskene, som om du var i en ubåd.

På den anden side anbefaler jeg, at du besøger de forskellige barer i byen for at væde din tunge med cocktails, øl, vin og andre alkoholiske drikke. Som du kan se, har "Middelhavets Manhattan" meget at byde på.

Book en guidet tur i Benidrom

8. Spis et lækkert måltid på en restaurant i Benidorm.

Burger på bordet|©Valeria Boltneva
Burger på bordet|©Valeria Boltneva

En anden attraktion ved Benidorm er dens gastronomi, så jeg inviterer dig til at besøge nogle af restauranterne. På disse steder kan du finde en række forskellige madmuligheder, fra muslinger og burgere til retter fra anerkendte kokke. Her er nogle af de restauranter, du bør besøge for at få et lækkert måltid.

  • La Cava Aragonesa er en restaurant i Benidorms gamle bydel (Plaza de la Constitución) og tilbyder forskellige retter som fiskefideuá, sauterede svampe og asparges eller kødlasagne. De tilbyder også lækre hors d'oeuvres, salat med andeskinke og majscreme.
  • Restaurant Belvedere Benidorm, en luksusrestaurant på 21. etage i Hotel Madeira Centro. Det betyder, at du fra restauranten kan beundre Benidorms skyline. Samtidig kan du spise de kulinariske kreationer af den spanske kok Kiko Lázaro.
  • La Mejillonera Benidorm, denne restaurant tilbyder fremragende muslinger og risvarianter takket være den prisbelønnede kok Josetxo García. Hvis du beslutter dig for at besøge denne restaurant, anbefaler jeg, at du prøver hummerpaellaen, selvom du altid kan bestille, hvad du har lyst til.
  • Amigos Bistro by Nas & Dino, endnu en spansk restaurant, men også med en blanding af andre lande. For eksempel finder du lækre hjemmelavede hamburgere, tomat- og basilikumsuppe, chips, æbletærte, bøffer med peberfrugt osv.
  • Florentine Tea Room, en tesalon med 1930'er-tema, hvor man kan slappe af og blive lidt sødere. Deres valnøddetærte med jasmingrøn te vil glæde dine smagsløg. Du kan også lytte til gammeldags musik som Mantovani.

9. Tag på vandretur i Benidorm

Folk, der går på stien|©Guduru Ajay bhargav
Folk, der går på stien|©Guduru Ajay bhargav

For vandrere er der ikke noget bedre end udsigten og den salte vind fra Middelhavet. Start dit eventyr på Ruta Senderista de Punta del Caballo, en 1,6 km lang sti, der fører dig til udsigtspunktet Sierra Helada, Punta de Cavall o Seguró og udsigtspunktet Punta del Caballo. De tre destinationer ligger relativt tæt på hinanden.

Her er også adressen på Punta de L' Escaleta ifølge Google Maps. Som du kan se, ligger dette turiststed og udsigtspunkt i Benidorm også i nærheden af de destinationer, der er nævnt ovenfor. For enden af disse vandreruter kan du beundre udsigten over Middelhavet, byen Benidorm samt forskellige klipper og bugter.

Udnyt muligheden for at tage på en af udflugterne til byerne og landsbyerne i nærheden af Benidorm. En af de mest anbefalede er den, der tager dig til Valencia, kun 2 timer væk.

Book en udflugt til Valencia fra Benidrom

10. Gå langs Benidorms strandpromenade Paseo Marítimo

Levante-promenaden|©Nicolas Vigier
Levante-promenaden|©Nicolas Vigier

LangsPoniente-stranden ligger Benidorms promenade, som har et arkitektonisk design, der ligner havets bølger. Her er ikke kun plads til at gå, sidde og læse en bog, tage billeder osv., men også en spektakulær udsigt over havet.

Når du går igennem det, vil du også have naturområder på den ene side og det urbane trafikområde, tøjbutikker, mad på den anden side. På den urbane side får du for eksempel britisk mad, hamburgere, pizza, spanske risretter, fisk og skaldyr, slik osv. Med andre ord er der lidt af hvert, så du kan vælge den mad, du har lyst til.

I løbet af dagen kan du gå langs Benidorms Paseo Marítimo, indtil du når Balcón del Mediterráneo. Hele turen byder på udsigt over havet og byen, men på balkonen har du en meget mere panoramisk udsigt. Men om aftenen har du også en smuk udsigt takket være den bæredygtige belysning af Paseo Marítimo og selve byen. Her kan du se flere detaljer om Benidorms promenade.

11. Beundre Benidorms skyline

Lugano-tårnet|©KaMpErƎ & Le-tticia
Lugano-tårnet|©KaMpErƎ & Le-tticia

Fra Benidorms strande og udsigtspunkter kan du beundre Benidorms skyline, men jeg anbefaler også, at du går tæt på hver skyskraber for at se ydersiden af den tæt på, eller hvorfor ikke tage på guidede ture. Som du måske forventer, behøver du ikke betale noget, hvis du vil beundre skyskraberne og tage billeder til dine sociale medier.

Der er dog flere skyskrabere, så jeg har besluttet at anbefale dig 3 af mine favoritter:

Intempo

Intempo tilbyder 256 lejligheder, som du kan leje til din ferie i Benidorm. På 46. etage er der fitnesscenter, spa og jacuzzi. Fra denne etage har du en panoramaudsigt over byen, som du aldrig vil glemme. I øvrigt har denne skyskraber en gennemsnitshøjde på 200 meter.

Grand Hotel Bali

Hvis du er på udkig efter et 4-stjernet hotel, anbefaler jeg Gran Hotel Bali, og på denne måde kan du se Benidorm fra toppen, afhængigt af hvilken etage du bor på. Stedet har restaurant, swimmingpool, fitnesscenter, spillelokale, legeplads og meget mere. Selvfølgelig skal du tjekke de guidede ture, da du på den måde ikke behøver at blive på hotellet. Denne skyskraber er 186 meter høj.

Lugano-tårnet

Dette er den tredjehøjeste skyskraber efter de to, jeg nævnte ovenfor. Den er 158 meter høj og har 43 beboelsesetager, så du kan søge på internettet efter lejligheder til leje, hvis du vil bo der, mens du besøger Benidorm. Lugano Tower ligger i C. de Viena, Benidorm. Jeg vil også gerne informere dig om, at dette tårn har en swimmingpool, fitnesscenter og gratis WiFi.

12. Hav en god oplevelse i Mundomar med din familie

Mundomar som en familie|©Sheena Suthreland
Mundomar som en familie|©Sheena Suthreland

Mundomar er en dyrepark for hele familien, så du kan tage dine børn med for at have det sjovt og lære ved at se på forskellige arter af pattedyr, krybdyr og fugle. Desuden byder stedet på forskellige shows, og man kan endda svømme med søløver eller se delfiner helt tæt på.

Hvis du har lyst, kan du også blive træner for en dag på Mundomar - en oplevelse, du aldrig vil glemme. Og blandt de dyr, du vil se, er der også papegøjer, lemurer og lorier. Tag billeder med så mange af dem, som du har lyst til, og udforsk de grønne områder og de forskellige vandområder.

Du har også mulighed for at se fugle som storke, sorthalsede svaner og flamingoer. I Mundomar finder du også oddere, aber, skildpadder og surikater. Mundomar Park ligger i Calle Sierra Helada. En vigtig fordel er, at den ligger tæt på Aqualandia Benidorm, et andet sted, jeg anbefaler dig at besøge med din familie.

Hvornår skal man tage til Benidorm?

Benidorm er en by, du kan nyde hele året rundt. Beliggenheden på Levantens kyst betyder, at den har milde temperaturer hele året rundt. Så det er ikke overraskende at finde turister selv i lavsæsonen som i oktober eller december. Men hvis du er en af dem, der foretrækker en ferie for rejsende, råder jeg dig til at booke dit fly og din bolig på forhånd, fordi det har tendens til at være meget travlt, især i juli, august og september.

Hvis du er en af dem, der foretrækker at have alle dine planer planlagt, og du er overvældet af så mange forslag, skal du slappe af, jeg efterlader dig vores rejseplaner efter dage, så du kun skal bekymre dig om at pakke din kuffert og nyde alt, hvad Benidorm har at tilbyde!