Benidorm på 2 dage: alt du behøver at vide

Det kan virke svært at lære Benidorm at kende på kun to dage, men med den rigtige rejseplan og en intensiv rundvisning kan du besøge byens vigtigste seværdigheder.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

Benidorm på 2 dage: alt du behøver at vide

Benidorm con vista al mar |©jjulio2311

Benidorm er et af de mest besøgte steder i Spanien, og om sommeren skiller det sig ud med sine strande, forlystelsesparker og mange attraktioner, som også er tilgængelige på andre tider af året. Det kan virke umuligt at besøge byen på kun 48 timer, men med den rigtige rejseplan og en intensiv rundtur vil du kunne se alle de vigtigste seværdigheder.

Blandt de bedste ting at se og gøre i Benidorm på to dage foreslår jeg, at du på den første dag af din tur fokuserer på det gamle byområde, som omfatter Balcon del Mediterraneo og det kommunale marked og Mundomar, mens jeg foreslår, at du på den anden dag besøger byens udkanter. Her er alle de aktiviteter, du kan lave på 48 timer i Benidorm.

Dag 1: Besøg den gamle bydel, Middelhavets balkon, spis frokost på det kommunale marked, besøg Mundomar og gå en tur i Elche Park

Udsigtspunkt på slottet|©Dan
Udsigtspunkt på slottet|©Dan

Den gamle bydel i Benidorm koncentrerer nogle af byens vigtigste seværdigheder, så på den første dag foreslår jeg en rundtur i den gamle bydel, herunder Balcón del Mediterráneo, en af de mest besøgte attraktioner, og det kommunale marked.

Du kan også besøge Mundomar, som er en af de mest berømte havdyrparker i Valencia, og Elche Park, som skiller sig ud for sine børneattraktioner og farver.

Start turen i den gamle bydel i Benidorm

En af de bedste ting at lave i Benidorm er at besøge den gamle bydel, som er en gammel fiskerby, der er berømt for sine smalle gader og seværdigheder, herunder San Jaime og Santa Ana-kirken, Plaza Mayor og Mirador del Castillo. Det er også hjemsted for nogle af de bedste ting at lave i Benidorm.

Du kan starte din første dagstur med at gå en tur gennem kvarterets hovedgader, og undervejs kan du spise morgenmad i barerne nær Plaza de la Constitución. Hvis du planlægger at besøge Benidorm i oktober, kan du også gå en tur langs promenaden og nyde det milde vejr og den efterårsagtige udsigt over Middelhavet. Hvis du vil spare tid og energi, kan du tage på tur rundt i den gamle bydel på cykel eller segway, hvilket er en sjov mulighed.

Hvis du er museumselsker, kan du også få mest muligt ud af dit besøg i den gamle bydel ved at besøge Boca del Calvari kommunale museum og det maritime kulturmuseum.

Book en segway-tur i Benidorm

Besøg Middelhavsbalkonen

Balcon_af_Middelhavet|©Diego Delso
Balcon_af_Middelhavet|©Diego Delso

Balcón del Mediterráneo er Benidorms største attraktion. Dette smukke udsigtspunkt ligger på halvøen i den gamle bydel og deler strandene Levante og Mal Pas i to, så ud over at være et ideelt sted at se på havet er det også et populært sted om sommeren blandt turister, som også kommer til de nærliggende restauranter og barer.

På toppen af Balcón del Mediterráneo kan du også gå rundt på pladsen med ternede fliser, hvorfra du kan se en panoramaudsigt over en del af byen, som ligger i den nederste del af bygningerne, for hvilke Benidorm er kendt som Middelhavets New York.

Balcón del Mediterráneo er også et ideelt sted at se solnedgangen, som er en af de klareste og reneste i Spanien, især hvis du planlægger at besøge Benidorm i august, selv om det er en attraktion, du kan opdage når som helst og også nyde under din morgentur gennem den gamle bydel.

Interessante detaljer

 • Pris... Adgang er gratis.
 • Åbningstider... Udsigtspunktet er åbent 24 timer i døgnet.
 • Beliggenhed... Plaza de Castelar 1, Benidorm.

Rundvisning på det kommunale marked i Benidorm

Efter at have set de vigtigste seværdigheder i den gamle bydel og Middelhavets balkon foreslår jeg et stop på det kommunale marked, som ligger fem gader fra kysten og kan nås på 10 minutters gang eller ved hjælp af Benidorms turistbus, da den omfatter et stop i markedsområdet.

Benidorms kommunale marked er et ideelt sted at spise frokost i din pause, da der er friske boder med slagtere, grønthandlere og fisk, men også madboder, hvor du kan købe tapas og andre madvarer og se de farverige dekorationer og vægmalerier på markedet.

På det kommunale marked vil du også kunne opleve en lokal oplevelse, da det er et af de steder, hvor Benidorms lokale folk handler hver dag.

Interessante detaljer

 • Pris... Der er gratis adgang til markedet.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 9.00 til 20.00.
 • Beliggenhed... Carrer del Mercat 1, Benidorm.

Nyd vanddyrparken Mundomar

Mundomar er en af de mest berømte havdyrparker i Valencia og også en af de mest komplette, da den omfatter et delfinarium, damme med søløver og pingviner samt en voliere med eksotiske arter og papegøjer. Denne park ligger også ved siden af Aqualandia, som er en af de bedste vandparker i Benidorm, selv om den kun er åben i sommersæsonen.

Mundomar kan nås med bus på linje L1 og L4 og byens turistbus og er åben hele året rundt, men hvis du besøger Benidorm om vinteren, er nogle delfinoplevelser måske ikke tilgængelige, hvis du besøger Benidorm om vinteren. Mundomar er også ideel, hvis du planlægger at besøge Benidorm med børn, da der er masser af interaktive aktiviteter for de små.

Denne familievenlige attraktion giver dig også mulighed for at se den nordlige del af Benidorm, og da den fulde rundvisning i Mundomar tager mellem 2 og 3 timer, har du også tid til at besøge Levante-stranden, som er en af de mest berømte strande i byen, inden du vender tilbage til den gamle bydel.

Interessante detaljer

 • Pris... Fra 25 euro pr. person, med rabatter ved forudgående køb online.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 10.00 til 19.00.
 • Beliggenhed... Calle Sierra Helada s/n, Benidorm.

Book billetter til Aqualandia

Besøg Elche Park

Elche Park, der ligger på et af hjørnerne af Mal Pas-stranden, er en af de mest repræsentative parker i byen og en af de største, kun overgået af Aigüera Park. Du kan komme til Elche fra Mundomar med bus på linjerne L1, L2 og L4 eller med Benidorm turistbus.

Denne park ligger ved promenaden og skiller sig ud ved sin centrale esplanade, sine springvand og palmestien, som du kan se oplyst, hvis du planlægger at besøge Benidorm om natten.

Fra parken har du også adgang til bugten Mal Pas, hvor jeg anbefaler, at du venter på solnedgangen, som er et magisk skuespil.

Elche Park er også kendt for at være det sted, hvor mange turistserviceudbydere tilbyder kajakoplevelser eller jetski-ture med udgangspunkt i området omkring Benidorm Havns fyrtårn, så der kan du også finde ture, som du kan lave under dit besøg.

Book en jetski-tur i Benidorm

Afslut din første dag med en tur rundt i Benidorms barer

Efter den første dags intense sightseeing foreslår jeg, at du slapper af og nyder det lokale køkken og besøger nogle af byens bedste barer, hvoraf de fleste ligger i områderne tæt på den gamle bydel.

I nærheden af Plaza de la Constitución kan du besøge Cervecería Angelillo, hvor de serverer nogle af de bedste tapas og øl i byen, La Cava Aragonesa, Bar Atxuri og Olivers Bar Old Town, alle steder, hvor du kan nyde god mad og byens gode vejr, da nogle af disse steder også har terrasser.

Hvis du planlægger at besøge Benidorm i september, kan du også smage friske skaldyr og fisk, i fiskesæsonen, så jeg anbefaler dig at prøve tapas, der indeholder disse produkter.

Dag 2: Nyd Poniente-stranden, besøg Terra Mitica, gå en tur i Aigüera-parken og nyd den lokale gastronomi

L'Aiguera-parken.|©pisces1946
L'Aiguera-parken.|©pisces1946

Til den anden og sidste dag af din tur til Benidorm foreslår jeg et besøg på Poniente-stranden, især hvis du planlægger at besøge byen om sommeren, og også et besøg på Terra Mitica, som er en af de mest berømte forlystelsesparker i Valencia.

Du kan også besøge Aigüera-parken, som er den største park i byen og en af de mest berømte, og afslut dit besøg i Benidorm med at nyde den lokale gastronomi på en af de mest berømte restauranter i den gamle bydel.

Tilbring formiddagen på Poniente-stranden

Poniente-stranden er en af de mest berømte strande i byen sammen med Levante-stranden, selv om Poniente skiller sig ud på grund af dens service, dens nærhed til promenaden og fordi det er en af de strande med adgang for offentligheden. Den ligger syd for Balcón del Mediterráneo og har store strækninger med gyldent sand og krystalklart vand.

Hvis du planlægger at besøge Benidorm om sommeren, vil du opdage, at det er et af de mest besøgte steder i byen af turister og også en ideel strand til snorkling, kajaksejlads og vandsportsoplevelser. Den er også meget nem at komme til, fordi du kan komme dertil med bus på linjerne L1, L2 og L4 eller med byens turistbus.

Om sommeren kan du tilbringe formiddagen ved Poniente for at tage en svømmetur og nyde varmen i byen, og hvis du planlægger at besøge byen resten af året, kan du gå langs promenaden, slentre langs stranden eller slappe af med udsigten over Middelhavet fra nogle af de barer og restauranter, der ligger i kystområdet, men du kan på ingen måde forlade Benidorm uden at besøge Poniente-stranden.

Besøg Terra Mitica

Terra Mitica er ikke kun en af de bedste forlystelsesparker i Benidorm, men i hele Spanien, og er placeret i Middelhavets gamle civilisationer i fem divisioner med mere end 20 attraktioner i områder kaldet Egypten, Grækenland, Iberien, Rom og Øerne.

På Terra Mitica kan du køre i rutsjebaner, køre i de adrenalinpumpende forlystelser Titanide og Synkope og deltage i guidede ture for at lære alt om de civilisationer, der engang beboede Middelhavets kyster, hvilket gør det til et sjovt alternativ for hele familien. Hvis du planlægger at besøge Benidorm i oktober, kan du også deltage i Halloween-attraktionerne.

Terra Mitica kan nås fra den gamle bydel med bus på linje L1 eller linje 1 i Alicantes metro, og et besøg i alle parkens attraktioner tager mellem 3 og 4 timer. Inde i parken er der også et bar- og restaurantområde, så du kan spise frokost der, hvis du har lyst.

Interessante detaljer

 • Pris... Fra 37 euro pr. person.
 • Åbningstider... Hver dag fra 10.30 til 20.00.
 • Beliggenhed... Partida de Moralet s/n, Benidorm.

Book billetter til Terra Mitica

Gå en tur rundt i Aigüera-parken

Aigüera-parken er en af Benidorms vigtigste grønne lunger og er også et sted, du ikke kan undgå at besøge under dit besøg i byen, da den huser rådhuset, og i dens haver finder du også Julio Iglesias Auditorium, som i september og oktober måned er vært for mange af de koncerter og festivaler, der afholdes i byen.

Aigüera-parken er også hjemsted for Benidorm Bullring, og om sommeren er der food trucks og lokale madboder, mens parken om efteråret er stedet for Iberia-festivalen og et transitpunkt til strandene Poniente og Levante.

Parken har også en legeplads og attraktioner for børn, så det er også et godt alternativ , hvis du planlægger at tage på tur i byen med børn, og du kan vælge at cykle rundt i parken, enten på en byrundtur eller på egen hånd med en lejet cykel.

Du kan komme til parken fra Terra Mitica med bus på linjerne L1, L14 og L16 og linje 1 i Alicantes metro, og det bedste tidspunkt at besøge parken er om eftermiddagen, så du kan se solnedgangen derfra.

Detaljer af interesse

 • Pris... Adgang til parken er gratis.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 8.00 til 22.00.
 • Beliggenhed... Calle Primavera 22, Benidorm.

Book en cykeltur i Benidorm

Sig farvel til Benidorm, og nyd den lokale gastronomi

En af Benidorms store attraktioner, ud over dens strande og solnedgange, er dens gastronomi, som nærer sig af fisk, risgryderetter og andre avancerede retter som pebrot og coca farcida, så den bedste måde at sige farvel til byen på er at nyde dens typiske mad.

Nogle af de steder, der er værd at besøge i områderne nær den gamle bydel, er La Mejillonera, Restaurante Casa Toni, La Rana, Ducano, Amigos Bar y Bistro og Taita. Alle disse steder er blandt de mest anbefalede af besøgende og skiller sig også ud for deres service.

I den gamle bydel kan du også vælge nogle mere globale alternativer, såsom fastfood, pizzaer og pastaretter, men jeg anbefaler, at hvis du får chancen, må du ikke gå glip af den valencianske paella og Benidorm-risretter, som er juvelen i Benidorms gastronomiske krone.

 • Dag 1
 • Gåtur gennem den gamle bydel
 • Frokost på det kommunale marked
 • Besøg på Mundomar
 • Rundvisning i Elche Park
 • Dag 2
 • Besøg på Poniente-stranden
 • Besøg på Terra Mitica
 • Besøg i Aigüera-parken
 • Nyd den lokale gastronomi