Benidorm Hop on Hop off busture

Benidorm er en by fuld af liv. En tur med turistbus er en god måde at få en første kontakt med byens atmosfære. Og du vil også kunne komme til nogle meget interessante byer i nærheden. Lad os komme i gang!

Sonsoles Jimenez

Sonsoles Jimenez

8 minutters læst

Benidorm Hop on Hop off busture

Bus rojo en vía |©jamiebusdriver

Er du lige ankommet til Benidorm, og er du en smule distræt? Hop på en turistbus og tag en kort tur rundt i byen. Du vil opdage de bedste strande, de store fritidsområder og nogle parker, hvor du kan tilbringe lidt stille tid med de små. Det vil gøre det meget lettere for dig at organisere din ferie.

Men ud over alle de ting, du kan lave i Benidorm, anbefaler jeg, at du, hvis du har tid, opdager utrolige steder kun få kilometer væk. Det bedste? Du kan også nå dem med turistbus. Vil du vide mere? Jeg fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide.

De bedste turistbusser i Benidorm

Benidorm turistbus|©stokie14
Benidorm turistbus|©stokie14

Det er meget nemt at komme rundt i Benidorm. Mere end tyve buslinjer kører på kryds og tværs af byen og tager dig med til alle dens hjørner og kroge. Men under dit ophold skal du være særlig opmærksom på nogle unikke køretøjer: De er røde og gule, har to etager og panoramaudsigt.

De er virkelig en del af byens transportnetværk, men de er ægte turistbusser. De giver dig mulighed for at lære Benidorm bedre at kende, og ikke kun fordi de tager dig fra et sted til et andet. De har også et lydsystem, så du ikke går glip af en eneste detalje af alt, hvad du ser.

Det slutter ikke her. Ud over disse panoramabusser, der giver dig mulighed for at opdage Benidorm, er der to andre turistbusser, der tager dig til nærliggende byer og steder af stor interesse, såsom Guadalest, Altea eller Fuentes del Algar.

Uanset om du vil se det bedste af Benidorm på en dag, eller hvis dit ophold er længere, og du vil have mest muligt ud af det, er disse panoramabusser og turistbusser i det kommunale transportnet en vigtig aktivitet. Desuden er de de eneste af deres slags, der kører i Benidorm.

Panoramabussernes forskellige ruter i Benidorm

Blå bus nær stranden|©Northumberland Driver
Blå bus nær stranden|©Northumberland Driver

Der er fire buslinjer, som du bør kende til. Den mest populære er nummer 30. Men læg også mærke til de andre numre: 31, 16 og 18. Alle giver dig mulighed for at lære Benidorm og omegn at kende på en anderledes og sjov måde. Desuden er panoramabusserne en af de mest underholdende aktiviteter, man kan lave med børn i Benidorm.

Linje 30

Som jeg sagde før, er dette den mest populære og den første mulighed for at komme rundt i Benidorm med en åben bus. Den har endestation i Rincón de Loix, området med det højeste antal skyskrabere i byen. Hvis du ikke vidste det, er der mere end 60 bygninger, der er over 80 meter høje her.

Den anden ende af denne linje er lige i den anden ende, i den sydlige del af byen. På din rejse fra den ene ende af linjen til den anden, som tager omkring en time og et kvarter, kommer du forbi nogle af Benidorms største attraktioner. Hvad kommer du til at se?

 • Levante Beach: Dette er en af Benidorms vigtigste strande, mere end to kilometer lang. Strandpromenaden er fyldt med barer, terrasser og natklubber. Med andre ord: det er epicentret for sjov.
 • Parque de l' Aigüera: Den ligger i en gammel kløft, som i 90'erne blev omdannet til en anlagt promenade med fyrretræer og palmer. Denne park markerer adskillelsen mellem det gamle og det nye Benidorm.
 • Parque de Elche: Dette er en lille, men charmerende bypark, som er en optakt til Poniente-stranden.
 • Poniente-stranden: Dette er Benidorms største strand, den længste, med en længde på mere end tre kilometer. Men den er også lidt roligere end Levante-stranden, perfekt til at nyde vandaktiviteter i Benidorm eller en afslappende dag på stranden med familien.
 • Du kommer også meget tæt på den berømte Balcón del Mediterráneo, som du kan besøge, når du står af bussen.

Buslinje 31

Busserne på denne linje har også panoramaudsigt og afgår fra Rincón de Loix. Men deres rute er anderledes, da de ikke kører sydpå, men forlader byen og kører nordpå til El Albir og Altea.

Hvis du planlægger at nyde Benidorm i august, skal du huske på dette. I de centrale sommermåneder er Benidorms strande meget travle. Strandene i El Albir og Altea er lidt mere rolige, så de er et godt alternativ, hvis du vil undslippe Benidorms stress og jag i et par timer.

En note af interesse, især hvis dit ophold i byen ikke er i de centrale måneder af året: denne linje kører kun mellem april og november. Og hvad vil du se? Nogle af de smukkeste steder på Costa Blanca. Hvis du vil tage på en dagstur, er dette en perfekt plan.

 • På din vej kommer du forbi et unikt naturområde: Serra Gelada Nature Reserve, et beskyttet naturområde. Hvis du kan lide at vandre, er mit råd at bruge en formiddag eller en eftermiddag på at vandre i det for at komme til udsigtspunktet, udsigten er spektakulær.
 • Derefter kommer du til El Albir, en flække i nabobyen L'Alfàs del Pi. Gå ikke glip af hverken stranden eller den særlige Paseo de las Estrellas (Stjernepromenaden). Sidstnævnte har sin egen forklaring: En berømt filmfestival er blevet afholdt her i mere end tre årtier.
 • Du kan blive i El Albir eller fortsætte til Altea. Denne landsby er kendt som Middelhavets kuppel. Hvorfor? Fordi den charmerende, hvidkalkede bymidte er kronet af en kirke med dybblå teglkupler, der står ud som et fyrtårn i landskabet.

Linje 16 og 18

Dette er de to turistlinjer (ikke panoramalinjer), der tager dig ud af Benidorm for at opdage det omkringliggende område. Specifikt vil linje 16 tage dig til den charmerende landsby Guadalest. Denne by har udsigt over landskabet fra en imponerende klippe. Den har også nogle meget mærkelige museer, såsom miniaturemuseet eller salt- og peberbøssemuseet.

Linje 18 tager dig til Fuentes del Algar, et af de mest idylliske og fotogene steder i Alicante. Hvorfor er de så specielle? Fordi det er en række vandfald, der danner bassiner med krystalklart vand i smukke naturlige omgivelser.

Men selvom du kan komme til disse steder med turistbusserne, er min anbefaling at tage på en organiseret udflugt til disse to steder. Du vil få en guide, som vil forklare alle de detaljer, der interesserer dig. Det er meget mindre koldt og mere underholdende end en simpel audiotur i en bus.

Book en udflugt til Guadalest

Hvor meget koster billetten til turistbusserne?

Person tæller billetter|©Omid Armin
Person tæller billetter|©Omid Armin

Prisen på billetterne varierer alt efter linje. En tur med panoramabussernelinje 30 og 31 koster omkring 6 euro. På visse tidspunkter af året kan priserne dog være noget lavere. På begge linjer køber man til gengæld billetten direkte i bussen.

Enkeltbilletten til køretøjerne på linje 16 og 18 er noget billigere. Den koster cirka 4 euro. Chaufførerne vil også give dig den, og du kan stille dem alle de spørgsmål, du måtte have om ruten, eller hvad du kommer til at se på den.

Hvis du bliver i længere tid og planlægger at nyde Benidorm i tre dage eller mere, er mit råd at vælge et turistkort. Der er flere muligheder:

 • 24 timers kort
 • 72 timers kort
 • 7 dages kort

Prisen på kortene varierer alt efter opholdets varighed og ligger mellem 11 og 40 euro. Den store fordel er, at du med dem kan komme med turistbusserne på de fire linjer, jeg har nævnt, såvel som på alle andre bylinjer i Benidorm.

Sådan fungerer turistbusserne

Røde og gule busser på vejen|©Northumberland Driver
Røde og gule busser på vejen|©Northumberland Driver

Som jeg forklarede, købes billetterne i selve bussen. Med en enkeltbillet kan du foretage en enkelt rejse. De er et godt alternativ, hvis du bare vil køre en tur for at få en idé om, hvordan byen er, når du planlægger at se Benidorm på én dag. De er også gode til at rejse til Altea, Guadalest eller Fuentes del Algar på egen hånd.

Hvis du har tænkt dig at bevæge dig mere rundt og vælge et af turistkortene, skal du huske på flere vigtige aspekter:

 • I gyldighedsperioden kan du bruge dem, så meget du vil.
 • Der er ingen begrænsning på antallet af rejser, buslinjer eller destinationer.
 • Kortene kan kun købes på turistlinjerne: 16, 18, 30 og 31.
 • Kortenes gyldighedsperiode starter ved første brug.
 • Kortene er kun til personlig brug, dvs. at de ikke er gyldige for grupper.
 • De købes i bussen.

Du finder det måske ikke nødvendigt at købe disse kort, men husk på, at Benidorm er en storby. Hvis du under dit ophold planlægger at tage en dukkert i Aqualandia, tage til Terra Natura eller nyde alle strandene, vil den hurtigste måde at komme rundt på være med bus, og med disse kort vil du kunne gøre det frit.

Og en sidste ting, jeg gerne vil påpege. De fire turistlinjer har et lydsystem, der giver dig mulighed for at lære vigtige aspekter af de steder, du passerer igennem, at kende. Lyden er tilgængelig på 5 sprog: spansk, engelsk, fransk, tysk og russisk.

Køreplaner for turistbusser

ur med sølv baggrund|© Agê Barros
ur med sølv baggrund|© Agê Barros

Køreplanerne varierer meget fra linje til linje. Det er meget vigtigt at tage højde for dette for at få mest muligt ud af dem, især hvis du beslutter dig for at købe et turistkort.

Du vil ikke have noget problem med panoramabusserne på linje 30. Deres frekvens varierer efter sæsonen, men i intet tilfælde er det mere end 60 minutter. De kører normalt fra kl. 9.30 til efter kl. 22.00.

Køreplanerne for de andre linjer er kortere og afhænger meget mere af turistsæsonen. Derfor er det bedste råd at tjekke køreplanerne på hjemmesiden, når du er i Benidorm.

Fordele ved at bruge turistbusserne

Llorente bus 215|©nj47826
Llorente bus 215|©nj47826

Det er rigtigt, at Benidorm ikke har nogen gamle monumenter, og måske er det derfor, du ikke synes, det er værd at tage en turistbus. Begå ikke den fejl. Det er altid en god idé at rejse med dem. Hvorfor?

 • Du får et globalt overblik over byen, som gør det muligt at finde de bedste strande eller de mest stemningsfulde steder at gå en tur eller feste.
 • De giver dig mulighed for at komme til andre steder af stor turistmæssig interesse, til strande, der er mindre overfyldte end Benidorms, og til naturområder af stor skønhed.
 • Turistbusserne i Benidorm hører faktisk til de urbane transportlinjer. Hvad betyder det? At deres pris er meget overkommelig.

I tilfælde af at byruten ikke overbeviser dig eller ikke fører dig til steder, der interesserer dig, er der altid sjove alternativer. Du kan cykle gennem byen, der er faktisk cykelstier, så du kan gøre det. Eller hvis du ikke har lyst til at anstrenge dig, kan du også vælge en Segway-tur og vælge din egen rute.

Book en Segway-tur i Benidorm

Tips i forbindelse med turistbusser

Mennesker i bussen|©Matt Taylor
Mennesker i bussen|©Matt Taylor

Nu, hvor du ved, hvordan Benidorms turistbusser fungerer og alle deres fordele, er jeg nødt til at give dig nogle tips:

 • Hvis du beslutter dig for at tage panoramabusturen, og solen skinner, så glem ikke at tage en hat og solbriller på samt solcreme.
 • Hvis du vil besøge Benidorm om aftenen, er turistbusserne ikke en god mulighed efter et vist tidspunkt. Under alle omstændigheder kan du nemt komme rundt i de vigtigste fritidsområder i byen til fods.
 • Find ud af køreplanerne, det er noget, du bør insistere på. Hvorfor? Fordi, som jeg allerede har forklaret, frekvensen i nogle tilfælde er reduceret. Problemet er ikke, at du går glip af en bus, men at der på grund af en forglemmelse ikke er nogen forbindelse tilbage til Benidorm, hvis du har besluttet dig for at forlade byen.
 • Hvis du vil besøge disse byer i ro og mag, vil jeg råde dig til at vælge en dagstur til Algar- og Guadalest-vandfaldene. Du vil kunne gøre det på en meget mere afslappet måde.