10 bedste aktiviteter i Benidorm

Benidorm, en livlig ferieby, der perfekt kombinerer smukke gyldne strande, høje skyskrabere, et livligt natteliv og hundredvis af aktiviteter.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 bedste aktiviteter i Benidorm

personas caminando en la calle |©amamolina

Hvis der er en by i Spanien, hvor det er umuligt at kede sig, er det Benidorm, en livlig kystby, der er blevet et af de vigtigste turistmål både nationalt og for resten af Europa. Benidorm tilbyder sine besøgende et uendeligt antal aktiviteter og ting at se og gøre både i og omkring byen.

Denne by i Alicante var engang en lille fiskerlandsby, men i dag er den en populær feriedestination ved Middelhavskysten og besøges af unge mennesker, par og endda familier med børn på grund af dens brede udvalg af aktiviteter, butikker og underholdningssteder, hvor man kan tilbringe et par uforglemmelige dage.

1. Se Middelhavets skønhed på en bådtur

Både på kysten|©Damarys Gonzalez
Både på kysten|©Damarys Gonzalez

Som du måske allerede ved, er en af Benidorms største turistattraktioner strandene og Middelhavets blå vand, der strækker sig ud foran dem. Så ud over at tage en forfriskende svømmetur og slikke sol, mens du slapper af i sandet, vil jeg opfordre dig til at gå lidt dybere ned i det vand, der bader denne turistby, så du kan betragte dens skønhed fra et andet perspektiv.

Så den første aktivitet, jeg vil foreslå, er, at du booker en bådtur i Benidorm, da det vil være en fantastisk mulighed for at beundre Alicantes kystlinje, mens du slapper af og nyder naturen under en fredelig spadseretur. Afhængigt af den tur, du beslutter dig for at booke, kan den også omfatte nogle ekstra ting, såsom muligheden for at nyde alkoholiske drikke under turen.

2. Hav det sjovt i et forfriskende vandland

folk på en vandrutsjebane|©Aqualandia Benidorm
folk på en vandrutsjebane|©Aqualandia Benidorm

Uanset om du rejser til Benidorm med børn eller ej, er en tur til et af byens bedste vandlande altid en spændende og sjov aktivitet, der vil give dig en fantastisk tid. Derfor er min anden anbefaling til dig, at hvis du rejser til Benidorm, må du ikke gå glip af Aqualandia, en park for hele familien, hvor du kan finde attraktioner for enhver smag.

I Aqualandia kan du finde høje vandrutsjebaner at rutsje ned ad, adskillige pools, hvor du kan køle af, og forskellige legeområder og børneområder til de små. Afhængigt af hvilken type sjov, du er på udkig efter, har du desuden mulighed for at vælge mellem tre forskellige ruter, som du kan følge gennem den store park.

Den første rute er den mest stille og er designet til familier og til folk, der ikke er fans af spænding og spild. Den anden er venneruten, og undervejs kommer man igennem både mere afslappede attraktioner og nogle mere spændende. Og endelig er den tredje og sidste den ekstreme rute, der er designet til adrenalinelskere. Men det vigtigste af alt er, at du med denne plan får en dag, du aldrig glemmer.

Køb din billet til Aqualandia

3. Prøv lidt adventure sport med en kajakudflugt

kajak med delfiner|©Jaume Soriano Sivera
kajak med delfiner|©Jaume Soriano Sivera

Hvis du er sportsentusiast eller bare leder efter en spændende oplevelse, er en perfekt aktivitet på din rejse til Benidorm at tage på en kajaktur. Omgivelserne omkring Benidorm er fulde af smukke bugter med gyldent sand og roligt vand, som er ideelle til denne spændende vandsport.

Hvis du beslutter dig for at tage på en kajaktur omkring Benidorm, har du desuden mulighed for at komme ind i mystiske havgrotter, som kun kan nås med dette transportmiddel, eller nogle gange små både. Under turen kan du glide gennem Middelhavets blå vand, mens du betragter skønheden i de naturlige landskaber omkring dig.

Selvfølgelig vil du under hele aktiviteten blive ledsaget af et team af eksperter, der vil forklare hemmelighederne ved denne sjove sport og guide dig gennem de mest interessante hjørner af kysten. Og som om det ikke var nok, inkluderer nogle af disse ture endda muligheden for at snorkle, så du kan betragte den spektakulære havbund.

4. Nyd en dag med spænding på Terra Mitica

Mekaniske attraktioner|©DEREK APPLETON
Mekaniske attraktioner|©DEREK APPLETON

Hvis du kan lide forlystelser, shows og adrenalin, vil jeg opfordre dig til at tilbringe en af dine dage i Benidorm i Terra Mitica.

Terra Mitica er en forlystelsespark i Benidorm, hvis omgivelser er inspireret af forskellige civilisationers historie. Her kan du nyde attraktionerne, mens du ser arenaen i det romerske Colosseum, udforsker Alexandrias port eller opdager det majestætiske Egypten. Denne park er et sted fuld af eventyr, hvor både unge og gamle kan have det sjovt.

Du vil også kunne nyde et bredt udvalg af butikker og restauranter samt en af hovedattraktionerne for voksne, poolbaren, en bar med drikkevarer og forfriskninger, som du kan få adgang til uden at komme op af vandet i en enorm og forfriskende swimmingpool. Alt dette og meget mere er, hvad du finder i denne spændende forlystelsespark.

Køb din billet til Terra Mitica

5. Se Costa Blanca fra oven

parasailing i højderne|©CovBoy2007
parasailing i højderne|©CovBoy2007

I de senere år erparasailing blevet en af de mest populære vandsportsgrene på kystnære turistdestinationer. For at udøve denne eventyrsport bliver du fastgjort til en faldskærm og trukket af en motorbåd, indtil bådens hastighed ved hjælp af vinden får dig til at stige flere meter over vandet.

Forestil dig at betragte Costa Blanca fra højderne, mens du flyver over det smukke Middelhav. Det er en af de mest spændende og originale aktiviteter, du kan lave på din rejse, samtidig med at du nyder den privilegerede panoramaudsigt over strandene i Alicante. Hvis du booker denne fantastiske aktivitet, har du mulighed for at sejle med dine venner eller familie, eller slutte dig til en tilgængelig gruppe.

6. Tag på cykeltur i Benidorm

Cykel tæt på stranden|©Pablo Arias López
Cykel tæt på stranden|©Pablo Arias López

Hvilken bedre måde at lære Benidorm at kende på end med en sjov og livlig cykeltur? Denne aktivitet anbefales især, hvis du rejser til Benidorm i september eller foråret, da du vil kunne nyde det gode vejr uden at lide under for høje temperaturer, der forhindrer dig i at nyde turen.

For at starte turen henter en bus dig direkte fra dit overnatningssted og kører dig til toppen af Aitana-bjerget. Der kan du starte din cykeltur, som er inkluderet i prisen for aktiviteten. I løbet af de næste par timer vil du tage en lang, men afslappet tur og nyde den smukke udsigt, mens du passerer bjerge, imponerende kløfter, mauriske slotte, maleriske landsbyer og dale.

Book en cykeltur i Benidorm

7. Nyd en middag og et show på Benidorm Palace

BAND PÅ SCENEN|©Lyn Brampton
BAND PÅ SCENEN|©Lyn Brampton

Benidorm Palace er et af de mest spektakulære feststeder i Europa. Dette storslåede sted åbnede i 1970'erne og giver mulighed for at se fantastiske shows og forestillinger, mens man nyder en lækker middag. Danseshows, vedetter, dans og magi er blot nogle af de underholdningsformer, der tilbydes på dette sted, som allerede har en lang og værdifuld historie.

Dette sted er også vært for andre typer begivenheder såsom koncerter med store internationale kunstnere eller endda velgørenhedsmiddage. Prisen på billetten afhænger af, om du vil vælge den middag, der tilbydes, men hvis du beslutter dig for at se de vidundere, som dette prestigefyldte sted gemmer på, opfordrer jeg dig til at fuldende din oplevelse med en god middag, og jeg forsikrer dig om, at du vil opleve en fantastisk aften, der er svær at glemme.

Køb din billet til Benidorm Palace

8. Fordyb dig i levestederne for de dyr, der bor i Terra Natura

Terra Natura|©DEREK APPLETON
Terra Natura|©DEREK APPLETON

Terra Natura er en zoologisk park, der har forpligtet sig til at bevare biodiversiteten og deltager aktivt i forskellige internationale programmer for reproduktion af truede arter. Med mere end 1.500 dyr af op til 200 arter er denne park designet med fokus på zoo-immersion, det vil sige, at dyrene ikke er i bur, men går frit rundt i faciliteterne, og nogle gange vil du endda være i kontakt med dem.

Derudover genskaber dette fantastiske sted levesteder fra forskellige dele af verden som Amerika, Asien og Europa. Dette sted er en fantastisk plan, uanset om du elsker dyreliv og natur, eller om du rejser med de små og vil have dem til at drage fordel af det brede uddannelsestilbud, hvor de på den sjoveste måde lærer, hvordan dyr lever, og hvad deres vaner er. I parken finder du selvfølgelig også barer og restauranter, hvor du kan tage en pause eller nyde et lækkert måltid.

Køb din billet til Terra Natura

9. Sus af sted langs Benidorms strande på en jetski

Mennesker på jetski|©Eventos Multiaventura
Mennesker på jetski|©Eventos Multiaventura

Hvis du kan lide fart og gerne vil se Benidorms strande fra et andet perspektiv, vil jeg opfordre dig til at prøve denne sjove aktivitet. At leje en vandscooter er i stigende grad blevet en af strandløvernes og spændingssøgernes yndlingsbeskæftigelser, da det er en sjov måde at beundre kystlandskabet på og nyde havet på en meget original måde.

Denne plan anbefales især, hvis du rejser til Benidorm i august eller i nogle af sommermånederne, da det vil være en fantastisk måde at køle af på, mens du glider i fuld fart gennem Middelhavet. Under turen kan du enten køre alene på en jetski eller være ledsaget af en anden person, og du får selvfølgelig en redningsvest og sikkerhedsudstyr til at gøre denne spændende oplevelse til en sikker oplevelse.

Book en jetski-oplevelse

10. Tag på en dagstur til Valencia

Gade i Valencia|©Jaime Gonzalez
Gade i Valencia|©Jaime Gonzalez

Hvis du rejser til Benidorm i 3 dage eller mere, kan du tage på en fantastisk dagstur til byen Valencia. Smukke Valencia ligger lidt over halvanden times kørsel fra Benidorm, så det er en perfekt plan, hvis du vil væk uden at bruge for meget tid på vejen.

Valencia er en af de mest komplette og interessante byer i landet, og det er også den tredjestørste by i Spanien. Den er især kendt for sin kunst- og videnskabsby, for at være en af de mest moderne og innovative byer og for sin rige historiske arv. Selvfølgelig er Valencia også værdsat for sit livlige liv og sin mest emblematiske ret, paella.

I løbet af denne udflugt kan du slentre gennem den gamle bydel i Valencia, besøge Oceanografic og endda besøge det legendariske fodboldstadion, Mestalla. Du vil også have tid til at udforske denne vidunderlige by på egen hånd og selvfølgelig smage på dens udsøgte gastronomi. Så hvis du har tid nok, vil jeg opfordre dig til at udnytte din rejse til at lære denne destination at kende, som ikke efterlader nogen ligeglade.

Book en rejse til Valencia fra Benidorm

Hvornår er den bedste tid på året at besøge Benidorm?

Gruppe af mennesker går på gaden|©amamolina
Gruppe af mennesker går på gaden|©amamolina

Benidorm har et middelhavsklima, hvor august er den varmeste måned med en gennemsnitstemperatur på omkring 31ºC, og januar er den koldeste med en gennemsnitstemperatur på 17ºC. Der falder ikke meget regn i dette område, men de mest regnfulde måneder er fra september til november, marts og april. Baseret på vejret vil de mest behagelige måneder at rejse til Benidorm derfor være fra maj til august.

Det skal dog bemærkes, at i disse måneder er turisttilstrømningen størst, så priserne stiger uundgåeligt. Højsæsonen er i juli og august, så det kan være svært at finde indkvartering på dette tidspunkt, hvis man ikke booker i god tid, og der kan være ret fyldt på barer og restauranter.

Med alt dette i tankerne er mit råd, hvis du planlægger en tur til den livlige by Benidorm, at gøre det mellem maj og august, så du kan nyde det ideelle vejr og de fantastiske strande. Jeg anbefaler dog på det kraftigste, at du booker din indkvartering i god tid for at undgå for store prisstigninger eller mangel på valgmuligheder. Jeg vil også opfordre dig til at booke dine aktiviteter og billetter i god tid inden din rejse, så du ikke får den ubehagelige overraskelse at være fuldt booket eller ikke have nogen billetter tilbage.

Tips til at få mest muligt ud af din rejse til Benidorm

Turistbus i Benidorm|©amamolina
Turistbus i Benidorm|©amamolina

Hvis du allerede har besluttet, at livlige Benidorm skal være din næste feriedestination, så læs videre for at få nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af din rejse:

Book din bolig i god tid

Benidorm er blevet en af de mest populære feriedestinationer både nationalt og internationalt. Det betyder, at hoteller og ferielejligheder er overfyldte i højsæsonen. Desuden har priserne en tendens til at stige. Så mit første råd er at komme resten af turisterne i forkøbet og booke din bolig i god tid.

Book udflugter og aktiviteter på forhånd

Hvis du rejser til Benidorm i højsæsonen, kan der ligesom med indkvartering være fuldt booket til visse aktiviteter eller udflugter. Det er derfor tilrådeligt at booke dine aktiviteter, før du rejser, så du ikke går glip af noget i denne sjove by.

Klæd dig passende på til lejligheden

Som nævnt ovenfor har Benidorm et middelhavsklima med behagelige temperaturer både sommer og vinter og ingen overdreven nedbør.

Hvis du rejser til Benidorm om sommeren, er det derfor bedst at pakke let og køligt tøj samt behageligt tøj til sightseeing. Glem selvfølgelig ikke dit badetøj, da Benidorms strande er en af hovedattraktionerne.

Hvis du rejser til Benidorm om vinteren, bør du medbringe noget varmt tøj, især om natten. Det er dog ikke alt for koldt i dette område, så du kan have lettere tøj på resten af dagen. Glem ikke at medbringe behagelige sko til dine gåture.

Tag solcreme og solbriller med

Uanset om du rejser til Benidorm om vinteren eller sommeren, vil du sandsynligvis finde solrigt vejr, da nedbør er sjældent i denne del af landet. Derfor er det altid tilrådeligt, at både dine øjne og din hud er godt beskyttet mod solen, så solcreme og sol briller bør være et must i din bagage.

Derudover bør solcreme være egnet til din hudtype og den tid, du vil blive udsat for solen, og solbriller bør have UV-beskyttelse, og det anbefales, at de også er polariserede.