Benidorm på 1 dag: alt du behøver at vide

Hvis du besøger Benidorm på en dag, kan du læse denne rejseplan for at få mest muligt ud af din tid i Alicantes badeby.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Benidorm på 1 dag: alt du behøver at vide

Edificación blanco y azul |©Emilio Sánchez

Benidorm er en badeby i Alicante-provinsen. Kommunen er kendt, både nationalt og internationalt, for sin turistkarakter. Men Benidorm handler ikke kun om det. Hvis du planlægger en tur til denne by i Alicante og ikke kan komme i tanke om noget at se og lave i Benidorm, så læs videre.

Med denne idé til en 1-dags tur til Benidorm vil du opdage, at denne by har meget mere at byde på end bare sine strande. Og du vil få mest muligt ud af dit besøg.

Den gamle bydel

Den gamle bydel, Benidorm|©Ezert
Den gamle bydel, Benidorm|©Ezert

Det første, du bør se på din dagstur til Benidorm, er den gamle bydel. Den strækker sig fra Elx-parken til den trekantede plads. Jeg anbefaler, at du vandrer gennem gaderne og kigger på butikker og restauranter. Da dit besøg i Benidorm kun varer en dag, vil du ikke kunne bruge meget tid på de forskellige monumenter, der udgør den gamle bydel, men du vil kunne se de vigtigste.

Et af de foretrukne steder for turister og lokale er balkonen over Middelhavet, også kendt som Castle Viewpoint. Det ligger mellem de to hovedstrande i Benidorm og er en stor del af byens historie.

Der, hvor udsigtspunktet ligger i dag, var der engang et slot, som blev bygget i 1325, men som blev ødelagt under uafhængighedskrigen.

Ud over udsigtspunktet anbefaler jeg også, at du besøger Plaza del Torrejó, hvor det gamle rådhus lå. Det ligger ved siden af Levante-stranden og huser i dag Benidorms kommunale turistkontor.

Endelig er et andet af byens vigtigste monumenter den neoklassiske kirke San Jaime. Dette tempel blev bygget, efter at Jomfruen af Valgret blev fundet i en drivende båd, hvilket er grunden til, at hun blev byens skytshelgen.

Parken Elx

Elx Park|©amamolina
Elx Park|©amamolina

Elx Park er en af de vigtigste parker i hele byen og er også kendt som Parque de Las Palomas på grund af den store tilstedeværelse af disse fugle i området. Afhængigt af hvornår du besøger Benidorm, kan du måske komme til at deltage i et af de arrangementer, der afholdes i parken, som f.eks. det middelalderlige gademarked, der afholdes i maj måned i Benidorm.

Hvis du går til Elx Park fra kirken San Jaime og Santa Ana, tager det kun omkring 15 minutter. Alt du skal gøre er at gå op ad Emilio Ortuño gaden, indtil du når parken, som starter den gamle bydel. Du kan også tage denne rute med en turistbus fra Benidorm.

L'Aigüera Park

Springvand i L'Aigüera|©snappyshots
Springvand i L'Aigüera|©snappyshots

L'Aigüera Park blev designet af arkitekten Ricardo Bofill i 1980. Den består af i alt 120.000 kvadratmeter fyldt med palmer. Parken ligger i en kløft mellem Plaza de Toros og det nye rådhus. Den er hjemsted for to udendørs auditorier: Julio Iglesias Auditorium og Óscar Esplá Auditorium. Det er her, mange af de koncerter, der afholdes i Benidorm, finder sted.

Hvis du er på vej til L'Aigüera Park fra Elx Park, skal du gå langs Winter Street, hvilket tager mindre end 10 minutter.

Du har også mulighed for at ankomme via Avenida Alfonso Puchades eller Calle Emilio Ortuño. Da rejsen til fods tager omtrent lige så lang tid som med bus, anbefaler jeg ikke denne anden mulighed, medmindre du har svært ved at gå.

Korset i Benidorm

Benidorm-korset|©Jorge Juan Oltra Sirvent
Benidorm-korset|©Jorge Juan Oltra Sirvent

Hvis du vil nyde den bedste udsigt over Benidorm, anbefaler jeg, at du tager til udsigtspunktet La Cruz. For at komme dertil fra L'Aigüera Park, skal du tage bilen og køre langs Tokio Avenue.

Turen tager cirka 15 minutter. Ikke at du ikke kan gå, men det vil tage dig omkring en time at komme til udsigtspunktet. Da du kun besøger byen i én dag, er det ikke tilrådeligt at bruge så meget tid på at bevæge sig fra et sted til et andet.

Benidorm-korset blev bygget i 1962 og ligger på toppen af Sierra Helada. Oprindelsen til dette kors var en protest fra den katolske kirke mod Franco-regeringens tilladelse til at bære bikini på byens strande. En procession bar derfor korset op på toppen af bjerget, hvor det står i dag.

Frokost på La Cava Aragonesa

La Cava Aragonesa: Tapas|©deramaenrama
La Cava Aragonesa: Tapas|©deramaenrama

Halvvejs mellem Benidorm-korset og din næste destination ligger restauranten La Cava Aragonesa. Den ligger lidt over 20 minutter fra dit forrige stop. Det er en tapasbar, der specialiserer sig i Alicante-køkkenet med risretter og faste menuer.

La Cava Aragonesas specialitet er deres tinder, som ikke er andet end ristet catalansk brød med olivenolie og tomat. Disse kan tilpasses med mere end 100 varianter af pålæg , saltet og røget kød og oste.

Ud over at prøve de berømte 'yescas' som forret, anbefaler jeg også, at du bestiller en af deres risretter, selvom du skal bestille i forvejen. Du kan vælge mellem arroz a banda, ris med hummer, torsk og grøntsager, torsk og kammuslinger, den klassiske skaldyrspaella eller den udsøgte sorte ris.

Udsigtspunkt over kapellet Virgen del Mar

Udsigtspunkt over eremitagen Ermita Virgen del Mar i Benidorm|©RFRumbao
Udsigtspunkt over eremitagen Ermita Virgen del Mar i Benidorm|©RFRumbao

Jeg fortsætter med et andet af byens vigtigste udsigtspunkter, udsigtspunktet ved eremitagen Virgen del Mar.

Dette sted ligger lige over for udsigtspunktet ved korset, og man kan komme fra det ene til det andet ad en meget godt skiltet sti, enten i bil eller til fods. Som med Cruz-udsigtspunktet er det bedre at tage bilen, da turen tager omkring 2 timer.

Fra udsigtspunktet ved eremitagen Virgen del Mar kan man se strandene Poniente og Levante. Derudover kan du selvfølgelig også se eremitagen Virgen del Mar, som har givet navn til udsigtspunktet. Her finder du Jomfruen med barnet i armene, og den er som regel dekoreret med blomster.

Hvis du har lyst, kan du benytte dig af muligheden for at tage på en dejlig cykeltur. Det er en sikker og nem rute, som du vil nyde meget.

Book en cykeltur i Benidorm

Gran Hotel Bali

Gran Hotel Bali|©Alexander Sheludyakov
Gran Hotel Bali|©Alexander Sheludyakov

Et andet af de bedste steder at betragte udsigten over Benidorm er udsigtsterrassen på Gran Hotel Bali. Det er et af de vigtigste hoteller i byen og er 182 m højt, fordelt på 53 etager.

For at komme op til udsigtspunktet og nyde en af de bedste ting at lave i Benidorm, kan du tage en elevator med glasvægge. Når du er kommet op, skal du købe en billet for at komme ind på udsigtsterrassen, som inkluderer en drink i hotellets poolbar.

Som et kuriosum kan det nævnes, at Gran Hotel Bali er det højeste hotel i Europa og i en periode var den højeste bygning i Spanien, men i 2006 blev det overgået af Torre Espacio, som ligger i Madrid. Oprindeligt skulle den have en totalhøjde på 210 meter.

For at komme til hotellet fra Mirador Ermita Virgen del Mar skal man gå i 15 minutter ad Calle de la Ermita og Calle Asturias. Hvis du vil køre i bil, skal du tage Vicente Llorca Alós Avenue.

Oplev de bedste strande i Benidorm

Luftfoto af en strand i Benidorm|©jjulio2311
Luftfoto af en strand i Benidorm|©jjulio2311

Benidorm byder hver sommer tusindvis af turister fra hele verden velkommen. Byen er et paradis af fine sandstrande og krystalklart vand. Desuden er de fleste af Benidorms strande udstyret med alle former for service, fra brusere til strandbarer og legepladser.

De to vigtigste strande i Benidorm er Poniente og Levante. Poniente-stranden er den længste strand i Benidorm med en samlet længde på 3 km. Den ligger tættest på Gran Hotel Bali, kun 8 minutters gang væk. Den er noget roligere end Levante-stranden og har en promenade med et stort antal barer og restauranter. Ligesom den foregående har den også mange tjenester, såsom flydende platforme eller strandbiblioteker.

Levante-stranden er 2 kilometer lang og ligger mellem Punta Pinet og Punta Canfali.

Denne strand har et blåt flag og miljøkvalitetscertifikater. Blandt de tilgængelige tjenester kan jeg fremhæve livredderposterne, legepladser til børn, fodbade og udlejning af liggestole og parasoller. Jeg anbefaler, at du nyder stranden på en anden måde og dyrker lidt vandsport. For eksempel er der mange kajakaktiviteter i Benidorm.

Andre strande i Benidorm

Ud over de strande, der er nævnt ovenfor, har Benidorm også andre naturparadiser, hvor du kan solbade og tage en dukkert. Da du kun har én dag i byen, har du sikkert ikke tid nok til at se disse andre strande. Det er dog sandt, at de er mindre overfyldte end Poniente- og Levante-strandene, så måske foretrækker du dem.

En af mine favoritter er Mal Pas-bugten, som ligger foran Benidorm-øen og byder på en smuk udsigt over øen. Nedenfor øen ligger La Llosa Marine Reserve, et af de bedste steder at dykke i Benidorm. Mal Pas-stranden har et blåt flag og er i alt 120 meter lang.

Ud over Mal Pas-bugten kan du også vælge Tio Ximo-bugten, som ligger på nordkysten af kommunen. Dette er det ideelle sted for dig, hvis du vil flygte fra turisterne og nyde en stille eftermiddag. Det er også ideelt til snorkling.

Besøg Villajoyosa

Villajoyosa i det fjerne|©Pablo Arias López
Villajoyosa i det fjerne|©Pablo Arias López

Efter at have tilbragt lidt tid på stranden er det tid til at tage bilen og besøge byen Villajoyosa. Denne by ligger mindre end 20 minutters kørsel fra Benidorm og er en af de smukkeste i Alicante-provinsen.

Byen har mange ting at se, men jeg vil fortælle dig de vigtigste, da du kun har kort tid. Min anbefaling er at gå til de hængende huse, en af de mest karakteristiske konstruktioner i kommunen.

Under selve husene kan du se en gåtur langs floden, som ender ved byens kyst. Bagefter vil jeg råde dig til at gå op til den gamle bydel, hvor du vil kunne se Villajoyosas søfartskarakter. Du vil også se gamle levn fra bronzealderen og fra Romerriget. Når du går gennem gaderne i den gamle bydel, vil du se middelaldermure og romerske ruiner.

Middag i havnen i Villajoyosa

Tilberedt mad på et hvidt keramikfad|©BP
Tilberedt mad på et hvidt keramikfad|©BP

For at afslutte din dag i Benidorm med stil, foreslår jeg en særlig middag på en af de bedste restauranter i Villajoyosa. Restauranten Hogar del Pescador ligger i Club Nautico og har en smuk udsigt over havnen i Villajoyosa. Menuen er specialiseret i fisk og skaldyr, og retterne er tilberedt med 0 km produkter.

Blandt restaurantens specialiteter er fideuá, hummergryde, fiske- og skaldyrsgryde eller suquet med kylling og havtaske. Restauranten har også et omfattende vinkort. Som afslutning på din middag kan du prøve en af desserterne på Hogar del Pescador, f.eks. Rocherr Gold eller karamelliseret torrija.

Hvis det ikke er for sent, og du har lidt mere tid, anbefaler jeg, at du tager en tur rundt om havnen i Villajoyosa. Ved siden af ligger promenaden, som fører ind til centrum af byen.

Som du kan se, er der mange ting at lave i Benidorm i løbet af en dag. Byen tilbyder en meget bred vifte af aktiviteter ud over sin velkendte rolle som sommerfeststed, du kan finde fra planer med børn i Benidorm til planer i Benidorm i december, januar eller en hvilken som helst anden måned af året. Det er klart, at uanset anledningen, vil Benidorm altid have noget perfekt til dig.