Kajakaktiviteter i Benidorm

Gør dig klar til at nyde Benidorm og omegn på en anderledes måde: fra vandet. Har du lyst til et eventyr? Ombord på en kajak vil du opdage steder, hvor naturen er forblevet næsten uberørt.

Sonsoles Jimenez

Sonsoles Jimenez

10 minutters læst

Kajakaktiviteter i Benidorm

Vista aerea de barco en el mar |©sergio souza

Benidorm er ikke kun strand og fest i Benidorm. Omgivelserne gemmer på rolige bugter med krystalklart vand, grotter, storslåede klipper og en havbund, der vil glæde enhver snorkel- eller dykkerentusiast.

Men mange af disse steder kan kun nås fra havet. Derfor er en kajakudflugt en af de bedste aktiviteter, du kan lave i Benidorm. Det er også en oplevelse, som du vil have det sjovt med, hvis du rejser med venner eller familie.

Er du klar til eventyret? Tænk ikke to gange, der er steder, du ikke kan forestille dig i Benidorm. For at du ikke skal være i tvivl, vil jeg forklare, hvilke kajakudflugter der er de bedste. Og jeg vil også give dig nogle andre oplysninger, som måske vil interessere dig.

Kom med mig!

1. Kajak, snorkling og huler i Cabo San Antonio

Kajaktur i fugleperspektiv for to personer|©Jonathan Lassen
Kajaktur i fugleperspektiv for to personer|©Jonathan Lassen

Alicantes kyst gemmer på fascinerende økosystemer. Et par kilometer nord for Benidorm ligger Cape San Antonio, som er et naturreservat, der er beskyttet på grund af sin høje økologiske værdi. Her kan du sejle ved foden af klipper, der er over 150 meter høje. Og hvis du dykker ned i vandet, vil du se posidonia-enge, koraller og utallige fisk og krebsdyr.

Alt dette gør det til en af de mest spændende ting at lave i Benidorm, men hvad kommer du til at se og lave på dette eventyr? Vær opmærksom på det:

 • Du kommer rundt om den smukkeste del af San Antonio-odden. I mellemtiden vil en professionel guide forklare alle hemmelighederne ved dette geografiske træk og naturreservatet.
 • Du besøger Cova Tallada, en hule ved havets overflade, som var et stenbrud mellem det 12. og 14. århundrede. Gå ikke glip af dens klippebuer, og hvordan de arbejdede for at udvinde stenen. Der er også en naturlig swimmingpool indeni, et af de mest overraskende steder på Alicantes kyst!
 • Du har tid til at tage dit snorkeludstyr på og opdage den interessante marine flora og fauna i dette naturreservat.

2. Kajak- og snorkeludflugt fra klipperne i Cala Tangó

Kajaksejlads i havet|©Rohan Smith
Kajaksejlads i havet|©Rohan Smith

Hvis du er på udkig efter lidt spænding og eventyr, kan jeg anbefale denne oplevelse. Cala Tangó i Jávea er et af de mest overraskende og unikke steder på Costa Blanca. Det er ikke let at komme dertil til fods, så kajakroning er den bedste måde at nyde det på.

Men det er ikke det, der gør det så specielt. Hvorfor skal du opdage det? Her er bare et par gode grunde:

 • Du vil kunne springe ud fra klipper. Du får masser af adrenalin og, vigtigst af alt, sikkert. I denne bugt er der små platforme i forskellige højder, hvor man kan hoppe uden at løbe nogen risiko.
 • Når du bliver træt af at springe, kan du tage en afslappende dukkert eller snorkle i vandet. Det er absolut krystalklart. Desuden er bugten normalt ikke særlig overfyldt, så det er en af de bedste aktiviteter, du kan planlægge i Benidorm i august.
 • Selvom det kan være et ekstremt eventyr, vil du også nyde skønheden ved San Antonio-odden og dens klippevægge. Du vil føle dig som en rigtig opdagelsesrejsende!

Hvis du har mod på denne udflugt, og uanset om du er kunstelsker eller ej, anbefaler jeg, at du kigger på et maleri først: "Badende børn blandt klipper, Jávea", af Joaquín Sorolla. Hvorfor? Fordi Cala Tangó er det sted, der inspirerede maleren. Det vil ikke være svært for dig at identificere de klipper, som hovedpersonerne i værket læner sig op ad.

3. Kajak- og snorkeludflugt i Cala Granadella

Kajaksejlads på kysten|©.carleS
Kajaksejlads på kysten|©.carleS

Cala Granadella er et spektakulært sted at starte en kajakudflugt. Årsagen? Det turkisblå og krystalklare vand indbyder til, at man kaster sig ud i det. Og hvis du følger kystlinjen, kommer du til nogle af de smukkeste steder i nærheden af Benidorm.

Hvis du vil nyde en stille og afslappende oplevelse, er dette et valg, du er sikker på at træffe! Desuden er det en af de bedste ting, man kan lave i Benidorm i oktober, hvis man ikke har lyst til at tage en svømmetur. Vær opmærksom på, hvad der venter dig:

 • Du vil opdage En Caló, en smuk bugt mellem klipper med en enorm klippe i midten. Den er kun tilgængelig via havet, og når du ser den, vil den helt sikkert minde dig om de skjulte strande, der er typiske for eksotiske lande. Men glem ikke, at du kun er et stenkast væk fra Benidorm!
 • Du kan også besøge Cova del Llop Marí, en havgrotte, der vil overraske dig med sine dimensioner. Det er også et ideelt sted at dykke ned i vandet og snorkle.
 • Når du følger Jáveas kystlinje, kommer du til Cala Ámbolo. Her kan du se vagttårnet, der blev bygget i det 16. århundrede for at forsvare sig mod piratangreb. Så ud over at opdage nogle fascinerende landskaber kan du også lære lidt mere om dette områdes historie.

4. Kajakudflugt for at opdage havgrotter

Kajaksejlads i en grotte|©albertggr
Kajaksejlads i en grotte|©albertggr

Når man følger Benidorms kyst mod nord, bliver kystlinjen stejl. I disse klipper med udsigt over havet gemmer der sig utallige huler. De er mere end landskaber, de er levende geologilektioner. Ombord på en kajak vil du kunne se naturens enorme kræfter helt tæt på.

Hvis du har en sjæl af en eventyrer, skal du vove at opdage nogle af disse huler, ikke kun for deres skønhed, men også for den varierede fauna, de huser. Men når jeg anbefaler dette eventyr, er det ikke kun på grund af det.

Hvad venter der dig ellers?

 • Du kan tage en dukkert i Den Blå Lagune. Det er en lille naturlig pool, hvis vand med en intens turkis farve er perfekt til at tage de billeder, der vil gøre dine sociale netværk misundelige.
 • Har du lyst til at gå i huler? Perfekt! Der er et meget specielt stop på din rute: Cova del Llop Marí, en af de mest spektakulære grotter på Alicantes kyst.

5. Kajaksejlads og snorkling i Portixol Cove

Folk snorkler|©Dolphin Discovery
Folk snorkler|©Dolphin Discovery

Portixol-bugten i nabobyen Jávea er et af de mest fotogene steder på Levantine-kysten. Det krystalklare vand og fiskernes hytter på bredden skaber en scene, der helt sikkert vil minde dig om de græske øer.

Men dette sted er meget mere end bare et foto. Bugten er perfekt til en hyggelig kajaktur, til et dyk og til at hygge sig omgivet af klipper. Jeg vil forklare mere detaljeret om alt det, der venter dig:

 • Du kan snorkle i Cala El Pom. Den er kun tilgængelig via havet. Det er hjemsted for interessante marine strukturer, en havbund, der er værd at beundre, og endda et vandfald!
 • Du ankommer ved foden af Cap Negre, en 100 meter høj klippe. Hvis du har tid efter udflugten, kan du klatre op til udsigtspunktet, for udsigten over kysten er spektakulær.
 • Du vil erobre øen Portixol. Gå ikke glip af skønheden i dens huler, men frem for alt dens naturlige pool. Med sit krystalklare vand er den perfekt til en dukkert. Tør du springe ud fra klipperne? Du kan gøre det her.

6. Udflugt rundt i Benidorms bugt

Mennesker på stranden|©amamolina
Mennesker på stranden|©amamolina

Vidste du, at der er 26 bygninger over 100 meter høje i byen, og at tre af dem er over 150 meter høje? Men du kan kun beundre Benidorms unikke skyline, hvis du går et par hundrede meter væk fra kysten.

Hvis du sejler i kajak rundt om bugten, kan du se meget mere, f.eks. øen eller den berømte Levante-strand. Og hvis du har kræfter tilbage, anbefaler jeg, at du følger kysten nordpå for at nå naturreservatet Serra Gelada. Hvad vil du se der? Over 300 meter høje klipper, grotter og den lille ø Mitjana, som gemmer på en klippebund fuld af liv.

7. Udflugt til øen Benidorm

Øen Benidorm|©Carlos Sánchez
Øen Benidorm|©Carlos Sánchez

Denne ø rejser sig lidt over 73 meter over havets overflade. Det er nok en af Benidorms mest ikoniske seværdigheder. Men hvad du måske ikke ved, er, at den har en utrolig økologisk værdi. Utallige fugle bygger rede her, og den rige havbund gør den til et godt sted at dykke.

Men hvordan kommer man derhen? En god måde er med kajak. Du tror måske, at denne ø ligger meget langt væk, men det er ikke tilfældet. Den ligger lidt over tre kilometer fra kysten, hvilket er cirka tre kvarters padling.

Og en kuriositet: Der er mange legender, der fortæller om dens oprindelse. Nogle siger, at det var kong Jakob 1. Erobrers hest, der knuste et bjerg med et slag. Andre tilskriver fortjenesten til apostlen Sankt Jakobs bjerg. Og andre igen til Karl den Stores sværd eller mytologiske væsener. Du kan prøve at opdage mysteriet, når du kommer derhen.

8. Lej en kajak og tag en tur på egen hånd

Person i havet med kajak|©Sasha Prasastika
Person i havet med kajak|©Sasha Prasastika

Dette er en anden interessant mulighed, da den giver dig mulighed for at sejle frit. Du bestemmer selv, hvor du vil sejle hen med din kajak, og hvor du vil holde pause. Der er heller ingen tidsbegrænsning. Har du lyst til at se solnedgangen? En mulighed er at tage en bådtur for at se solnedgangen, men du kan også gøre det fra en kajak.

Den frihed er den store fordel ved at leje båden på egen hånd. Jeg anbefaler dog kun eventyret, hvis du har en vis erfaring, er i god fysisk form og på forhånd har informeret dig om de steder, du vil have adgang til i kajak. Og hvis det er muligt, så rejs ikke alene.

På trods af fordelene ved denne mulighed må du ikke glemme, at du på en guidet udflugt altid vil have støtte fra en professionel. De vil ikke kun tage dig med til de mest spektakulære steder på kysten, men de vil også give dig masser af information og hjælp, hvis du har brug for det.

Hvad skal du bruge for at få mest muligt ud af en kajaktur?

Kajakroning i grupper|©Hui Huang
Kajakroning i grupper|©Hui Huang

Det vigtigste er, at du har lyst til at have det sjovt og dyrke sport. Udflugterne varer omkring to en halv time, men bare rolig, ruterne er ikke for krævende. Du vil kunne klare dem uden de store problemer, selv hvis du ikke dyrker sport regelmæssigt.

Du skal selvfølgelig kunne svømme. Du behøver selvfølgelig ikke at være en olympisk atlet, du skal bare være i stand til at forsvare dig godt i vandet. Under alle omstændigheder, hvis du vælger en guidet udflugt, vil du blive ledsaget af en ekspertguide. Derudover er det obligatorisk at bære en redningsvest, som du får udleveret, før du starter aktiviteten, fordi sikkerhed er grundlæggende.

Hvad skal du ellers bruge? Meget lidt, faktisk:

 • Badetøj, vandtæt tøj og fodtøj og et håndklæde, især hvis du vil benytte udflugten til at snorkle eller tage en dukkert.
 • Enhat, solbriller og en god solcreme for at forhindre solen og brisen i at påvirke din hud.
 • Du kan medbringe vand til at holde dig hydreret eller en snack, selvom disse normalt er inkluderet i turen.

Andre vigtige aspekter

Mænd løber på stranden|©Kindel Media
Mænd løber på stranden|©Kindel Media

Der er et par andre ting, du skal overveje, før du booker din kajaktur, for ikke alle oplevelser er ens:

 • Varigheden kan være lidt forskellig, men ikke mindre end to og en halv time. Glem ikke at få mest muligt ud af dit ophold, og nyd de bedste planer for at nyde Benidorm.
 • Normalt kan du vælge mellem to tidsplaner, morgen og eftermiddag.
 • Minimumsalderen kan variere afhængigt af typen af oplevelse. Normalt skal man være over 10 år, men for de mest krævende udflugter kan grænsen hæves til 16 år.
 • Priserne afhænger også af, hvilken oplevelse du vælger. Som hovedregel ligger de mellem 40 euro og 70 euro.

Sådan booker du

Undervands person|©Pixabay
Undervands person|©Pixabay

Det er meget enkelt. Det første, du skal gøre, er at vælge den kajakudflugt, du helst vil på. Husk, at der er forskellige ruter, og at nogle aktiviteter inkluderer muligheden for at snorkle eller grotte. Men ikke dem alle.

For det andet skal du markere den valgte dag og det valgte tidspunkt, og hvor mange mennesker der skal med på udflugten. Hvis der er ledige pladser, skal du blot indtaste dine personlige oplysninger og booke. Det er vigtigt, at du ikke glemmer at printe bookingen ud på papir eller i det mindste at have bekræftelsesmailen på din mobiltelefon. Du skal fremvise den ved aktivitetens start.

Du skal også huske på, at disse oplevelser, ligesom andre såsom bananbåd i Benidorm, kræver et minimum antal deltagere. Hvis dette minimumsantal ikke nås på den dag og det tidspunkt, du har valgt, vil aktiviteten blive aflyst. Men vær forsigtig! Det betyder ikke, at du er nødt til at opgive det, der kan altid være ledige pladser på et andet tidspunkt.

Og hvad sker der, hvis aktiviteten aflyses på grund af dårligt vejr? Bare rolig, du får dine penge tilbage, eller du kan ændre datoen uden problemer. Og du får også pengene tilbage, hvis du ikke kan deltage i turen, og du giver mindst 24 timers varsel.

Hvis du ikke har lyst til at padle, er der alternativer!

Båd i havet|©Pablo Arias López
Båd i havet|©Pablo Arias López

Ethvert kajakeventyr vil give dig mulighed for at se på Benidorm med nye øjne. Men det er muligt, at du ikke kan eller ikke har lyst til at padle i et par timer. Gå ikke glip af chancen for at se byens silhuet fra havet eller for at nyde skønheden ved den omkringliggende kystlinje.

Et alternativ er at tage på en af bådturene fra Benidorm. Du vil se bugten, Levante-stranden eller øen. Hvis du leder efter planer for at nyde Benidorm med børn, skal du vælge en båd med undervandsudsigt. De små vil elske at se bunden af havet og et uendeligt antal dyr, der svømmer næsten ved siden af dem.

Der er mere, for fra land er det også muligt at beundre Costa Blancas landskaber, dens klipper og nogle af dens huler. Det bedste er, at disse ture til kysten og grotterne fra Benidorm også fører dig til virkelig smukke nabobyer.

Og hvis du stadig er sulten efter mere, så husk, at du er i en by, der er synonym med sjov. Der er uendelige muligheder for at nyde Benidorm på tre dage, to eller endda bare én.

Er det en miniferie eller en længere ferie? Så er her et sidste tip: Afsæt en dag til at tage på en afdagsturene fra Benidorm. Kun et stenkast fra byen er der vidunderlige steder som Calpe, Altea eller Algar-kilderne. Oplev dem!