10 ting at lave i Benidorm i december

Maleriske dekorationer, festligheder, shows af alle slags og endda et løb med juletema - Benidorm i december har alt, hvad der skal til for at skabe en fantastisk tid.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minutters læst

10 ting at lave i Benidorm i december

Letras de navidad en la noche |©RFRumbao

Benidorm er i sig selv en privilegeret by, dens strande, havet og de mange muligheder, den tilbyder for alle typer besøgende, såsom par, familier med børn, grupper af venner eller endda hvis du rejser alene, gør den til et enestående turistmål. Jeg inviterer dig til at opdage alt, hvad denne utrolige spanske by har at byde på, hvis du besøger den i december.

I årets sidste måned har Benidorm perfekt vejr at nyde. Desuden indhyller julestemningen byen i en magisk atmosfære, mens der gøres klar til de mange arrangementer og festligheder i slutningen af året. Udbuddet af underholdning, shows og kunst er meget større på denne tid af året. Nedenfor vil jeg fortælle dig alle detaljerne, så du ved, hvorfor det er værd at være i denne smukke by i december, og hvad der er de vigtigste begivenheder, du ikke må gå glip af, hvis du er her på denne tid af året.

1. Besøg Terra Natura og nyd naturen

Foto af sort elefant|©Harvey Sapir
Foto af sort elefant|©Harvey Sapir

Byen Benidorm har en lang række temaparker med spil og natur, som hele familien kan nyde. En af dem, og uden tvivl et must at besøge, hvis du er i byen, er Terra Natura. Dette sted er en zoologisk have og forlystelsespark med et samlet areal på næsten 320.000 kvadratmeter. Den huser omkring 1500 forskellige dyrearter i en tilstand af semi-frihed.

Dette er uden tvivl en af de 10 bedste ting at lave i Benidorm. Parken er åben hele året rundt, men december, som er en af de køligere måneder, er det ideelle tidspunkt at besøge parken og nyde naturen i al sin pragt. Temperaturen i december er også ideel, hvis du skal stå i kø for at få dine billetter. Det er dog altid at foretrække at købe sine billetter online.

Få dine billetter til Terra Natura

2. Gå rundt i byen og oplev juleudsmykningen

Orange borde under julelysene|©RFRumbao
Orange borde under julelysene|©RFRumbao

Benidorm pynter op til jul, og gaderne har en unik atmosfære, som kendetegner denne særlige tid på året. Rådhuset arrangerer en dekorations- og vinduesudsmykningskonkurrence, hvor de store lokale hoteller, butikker og restauranter viser sig fra deres bedste side og udstiller de mest originale dekorationer til lejligheden.

Hvis du besøger Benidorm i december, vil du være så heldig at opleve denne begivenhed og blive blændet af det førsteklasses julesceneri, der vil tage dig gennem byens gader. Du kan udforske Benidorms centrum på mange måder, til fods, med hop on-hop off-turistbus eller endda på en guidet cykeltur, hvilket bestemt er en god plan. Ikke alene får du set det bedste af byen, men du får også set juleudsmykningen i detaljer i et afslappet tempo og dækker en meget mere omfattende rute, end hvis du skulle gøre det til fods.

Udsmykningen omfatter mange lys og elementer, der skaber et lysspil, hvilket gør det til en af de bedste ting at lave om aftenen i Benidorm i årets sidste måned.

Book en cykeltur i Benidorm

3. Besøg chokoladefabrikken i Villajoyosa

Valor Chokolade Museum|©RFRumbao
Valor Chokolade Museum|©RFRumbao

Kun få minutter fra Benidorm ligger Villajoyosa, nabobyen, der er kendt for sin emblematiske chokoladefabrik. At besøge dette sted er en fornøjelse, der skal nydes med alle sanser, da hele atmosfæren er imprægneret med aromaen af kakao, sukker og de mest lækre essenser.

Du vil føle dig som Charlie selv på chokoladefabrikken, og du kan se hele produktionsprocessen af disse søde delikatesser, mens du lærer alt om denne industri, både på fabrikken og i dens chokolademuseum. Selvfølgelig kan du købe og smage alle slags chokolader, og selv om dette besøg kan gøres året rundt, er varm chokolade en decemberklassiker, og på denne tur får du chancen for at nyde den på en helt særlig måde.

Denne aktivitet foregår normalt på guidede ture og er velegnet til hele familien, så det er helt sikkert en af de bedste ting at gøre i Benidorm med børn. Dine små vil ikke have lyst til at forlade stedet.

4. Lær Benidorms julemarked at kende

Juletræ|©RFRumbao
Juletræ|©RFRumbao

En klassiker i december, som man ikke må gå glip af, er byens julemarked. I den emblematiske Parque de Elche er der et uendeligt antal boder, kaldet paraetes af de lokale, som udgør Benidorms julemarked. Her kan du købe alle slags gaver og souvenirs og vælge mellem en bred vifte af håndlavede produkter, lige fra julepynt, smykker, dekorationer og legetøj til figurer til julekrybben.

Ud over kunsthåndværk finder du på Benidorms julemarked boder, der sælger det bedste fra det lokale køkken og typiske delikatesser som Alicante turron og honning fra den nærliggende Sierra de Guadalest.

Benidorms julemarked er normalt åbent i hele december måned fra kl. 10.00 til kl. 20.00. Der kan du også nyde et godt udvalg af spil og lidt festlig underholdning.

5. Stå på skøjter og hyg dig på julepladsen

mennesker på skøjter|©cottonbro studio
mennesker på skøjter|©cottonbro studio

Epicentret for julen i Benidorm er uden tvivl Plaza SSMM los Reyes de España. I løbet af december forvandles denne plads til Plaza de la Navidad, en magisk atmosfære, der er ideel til at dele og nyde med familien.

En af stjernerne på Plaza de la Navidad er skøjtebanen, hvor du kan have det sjovt med en klassisk årstidsaktivitet i filmlignende omgivelser. Plaza de la Navidad er også vært for adskillige shows og forestillinger for hele familien, oppustelige spil for de mindste og endda gigantiske figurer af de tre vise mænd.

Plaza de la Navidad åbner i begyndelsen af december, og hvis du tilfældigvis er i Benidorm på det tidspunkt, kan du deltage i indvielsen, som omfatter musikalske optrædener og sjove shows, som hele familien kan nyde.

6. Nyd musikalske shows under åben himmel

Mand spiller på musikinstrument|©Ferran Moya
Mand spiller på musikinstrument|©Ferran Moya

Benidorms Julio Iglesias Auditorium, som ligger i Aigüera-parken, er et symbol på byen. I december måned er det rammen om et stort udvalg af kunstneriske musik- og danseshows, der passer til alle målgrupper og er helt gratis.

De musikalske shows omfatter Benidorm Musical Union Symphonic Band, dansegrupper og shows udelukkende for børn, baseret på de bedste animerede børnefilm. Showene er af alle slags, både med festligt og klassisk tema.

For at deltage skal du bare tjekke programmet for de forskellige shows og booke dine favoritter, da datoerne varierer hvert år. På den måde kan du bare lade dig rive med af rytmen og danse til den bedste livemusik.

7. Mød de tre vise mænd i l'Aigüera Park

Benidorm i julen|©Medplaya
Benidorm i julen|©Medplaya

En af de ting, som børn glæder sig mest til på denne tid af året, er at møde de tre vise mænd, og hvis du er i Benidorm i december med de små, kan de gøre netop det. I løbet af de sidste dage af december og de første dage af januar finder De Tre Vises lejr sted i Aigüera-parken.

Ved denne begivenhed vil familiens yngste medlemmer have mulighed for at aflevere deres breve til De Tre Vise Mænd, og endda tale med dem for at fortælle dem, hvordan de har opført sig i løbet af året, og hvilken gave de forventer natten til den 6. januar.

Selv om aktiviteten primært er for små børn, er den meget interessant for alle aldre, da lejrens omgivelser er meget maleriske og vil få dig til at føle, at du er i Fjernøsten, uden at forlade Benidorm.

8. Løb udklædt til løbet i San Silvestre Benidorm

Atleter løber på bane og ovalbane i gråtonefotografi|©Pixabay
Atleter løber på bane og ovalbane i gråtonefotografi|©Pixabay

Selvom det kan virke, som om jul og sport ikke har noget til fælles, kan de kombineres perfekt, og det er, hvad de gør hvert år i december i byen Benidorm. Benidorm San Silvestre juleløbet er en sportsbegivenhed, hvor mange af deltagerne løber udklædt som nisser, rensdyr, julemænd og mange andre julefigurer.

Du kan deltage enten som tilskuer eller som løber. Takket være de forskellige kategorierer løbet åbent for folk i alle aldre og alle fysiske forhold, fra de uerfarne, der leder efter en ny oplevelse, til løbeentusiaster. Du skal selvfølgelig tilmelde dig på forhånd.

Uanset hvordan du vælger at deltage, vil du med garanti få en god oplevelse med sjov og latter. Det er vigtigt at bemærke, at denne begivenhed også organiserer en solidarisk fødevareindsamling, som derefter doneres til de mest sårbare sektorer i samfundet.

9. Fejr nytårsaften på Levante-stranden

Levante-stranden|©Alfredo De la Torre
Levante-stranden|©Alfredo De la Torre

Nytårsaften bliver også fejret med stil i byen Benidorm. Ud over at deltage i en af de mange nytårsgallaer på de mest prestigefyldte hoteller med særlige sæsonmenuer og al den luksus, der følger med, kan man nyde det udendørs liv på Levante Beach og de omkringliggende gader.

Denne populære strand er blevet en klassiker nytårsaften i Benidorm. Hvert år i december samles tusindvis af mennesker her for at sige festligt farvel til det nye år. Efter de 12 klokkeslag fortsætter festen indtil daggry med DJ's og levende musik, så uanset om du spiser på et hotel eller ved havet, har du mulighed for at feste og feste i timevis.

10. Oplev traditionen med julekrybber

Boca del Calvari Museum|©RFRumbao
Boca del Calvari Museum|©RFRumbao

I hele Spanien er traditionen med julekrybber en meget populær fest i december, og Benidorm er ingen undtagelse. I denne by er de mest overraskende julekrybber, hvad angår størrelse og design, udstillet i hele byen. På Plaza SS. MM. los Reyes de España er der for eksempel en imponerende julekrybbe.

Et andet vigtigt sted, hvor man kan nyde denne tradition år efter år, er i rådhusets foyer. Her er julekrybben designet af Asociación Belenista de la Marina Baixa udstillet. På gaden Tomás Ortuño kan man betragte den emblematiske julekrybbe skabt af ACR La Barqueta, som allerede er en klassiker i julen i Benidorm, da den har været udstillet hver december i årevis.

En anden ikonisk julekrybbe er den, der er udstillet i calle Mercurio, nr. 4, som tilhører Casa de Andalucia, og som skiller sig ud med sin skønhed. Og du behøver ikke at bekymre dig, du kan selvfølgelig også selv gå på jagt efter en julekrybbe, der er masser af figurer og dekorationer, som du kan få fat i i denne tid, så du kan sammensætte din egen, når du kommer hjem.

Men vent, der er stadig så meget mere at nyde

Julehuset i Benidorm|©William Helsen
Julehuset i Benidorm|©William Helsen

Som om alt det ovenstående ikke var nok, har Benidorm meget mere at byde på i december. For eksempel arrangerer Casa de la Navidad en række begivenheder og fester, som man kan nyde sammen med de små.

Denne institution, som ligger i Casa-Museo de l'Hort de Colón, tilbyder et program, der omfatter trylleshows, koncerter, workshops af alle slags for de små, teater med dukker, historiefortælling og meget mere.

Denne begivenhed er en fantastisk kombination af sjov og kultur for børn, og hvis du tager derhen i ugen op til juleaften, kan du måske endda støde ind i julemanden!

Hvordan er vejret i Benidorm i december?

Bygninger i Benidorm|©Angelines Hita
Bygninger i Benidorm|©Angelines Hita

Temperaturerne i december måned er en af grundene til at besøge byen på denne tid af året. Mange aktiviteter kan bedre nydes, hvis vejret er rigtigt. Vinteren i Benidorm er relativt tør og mild, så med let frakke klarer du dig fint, da vejret er helt udholdeligt og behageligt.

Temperaturerne ligger i gennemsnit mellem 13 og 16 grader celsius og kan endda nå 18 grader celsius. Derudover er chancerne for regn meget lave i december, med et gennemsnit på 2 eller 3 dage med regn i alt i løbet af hele måneden. Solopgang i december er normalt omkring kl. 8, og solen går ned mellem kl. 17.30 og 18.00, hvilket giver dig i alt 9,5 timer til at nyde dagen.

Som du kan se, er der så meget at se og gøre i Benidorm, så kom og oplev det!