Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan får du billige eller gratis billetter til Alhambra-paladset

Hvis du gerne vil besøge Alhambra billigt eller gratis, kan du i dette indlæg læse om, hvordan du kan gøre det.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Sådan får du billige eller gratis billetter til Alhambra-paladset

Detalje af Alhambras buer | Luis Cardoso

Alhambra er et af de smukkeste monumenter i Spanien, som hvert år modtager tusindvis af besøgende. Det er en enestående paladsby i Europa og en kulturel reference for spansk-muslimsk kunst i Vesten, hvis skønhed har inspireret rejsende fra alle verdenshjørner.

For at besøge den skal du købe en billet. Det er nemt at købe billetter til Alhambra på internettet, fordi udbuddet er bredt og varieret. Det er dog ikke så let at finde rabatter, der giver dig mulighed for at se Alhambra for færre penge eller gratis, selv om der er nogle undtagelser.

Hvis du gerne vil vide, om du er en af de besøgende, der kan få adgang til billigere billetter til Alhambra, kan du læse videre her.

Den mest omkostningseffektive måde at se Alhambra på: en guidet tur

Få mest muligt ud af dit besøg på Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Få mest muligt ud af dit besøg på Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Hvis du rejser til Granada på et stramt budget og ønsker at spare så meget som muligt på Alhambra, fordi du har andre planlagte aktiviteter, kan du altid købe en enkeltbillet (uden rundvisning eller audioguide) på monumentets officielle websted eller på billetkontoret.

Disse billetter kan dog ikke annulleres i tilfælde af uforudsete omstændigheder, og hvis du vælger at købe dem på billetkontoret samme dag, kan køerne være uendelige, og du risikerer at løbe tør for billetter, da der er begrænset antal pladser. Standardprisen for billetter til voksne er 14 euro.

Efter min mening er den bedste mulighed for at udforske denne mytiske paladsby i Nasrids paladsby for lidt flere penge at tage på en guidet tur i Alhambra med en professionel guide, som vil afsløre alle hemmelighederne bag dette vartegn for islamisk arkitektur og kunst i Spanien

Prisen for guidede ture i Alhambra varierer afhængigt af hvilken type tur du bestiller, og hvad turen omfatter, men hos Hellotickets kan du finde muligheder fra 37 euro.

Book et besøg med billet til Alhambra

Hvordan kan jeg spare på billetter til Alhambra?

Besøg dette arkitektoniske vidunder fuld af historie| ©Sharon Mollerus
Besøg dette arkitektoniske vidunder fuld af historie| ©Sharon Mollerus

Alhambra i Granada er et af de mest berømte og mest besøgte monumenter i Spanien. Som du kan forestille dig, er det svært at finde rabatter, tilbud eller billige billetter i sidste øjeblik. Det er dog ikke umuligt at spare penge, når man køber billetter til Alhambra. Jeg skal fortælle dig, hvordan du kan gøre det, det er meget nemt!

Køb af billet i billetkontoret

En mulighed er at forsøge at købe en enkeltbillet uden en guidet tur til samme dag som besøget på billetkontoret. Selv om det er lidt billigere, anbefaler jeg det ikke, fordi efterspørgslen på at se Alhambra er meget stor og pladserne er begrænsede.

Billetterne er normalt udsolgt på ingen tid, og det er ikke værd at stå i endeløse køer ved billetkontoret. Din tid er også værdifuld, og hvis du køber dine Alhambra-billetter online på forhånd, kan du bruge den på andre sjove aktiviteter i Granada.

Besøg på Alhambra med Granada Card

En anden mulighed for at spare penge på dit besøg på Alhambra er at få Granada Card, et turistpas, som giver dig mulighed for at besøge Alhambra og Generalife samt andre meget interessante attraktioner i byen. Med dette kort kan du også bruge bybussen til at komme komfortabelt siddende fra et sted til et andet.

Der er flere fordele ved at købe Granada-kortet. Du sparer ikke kun tid (du behøver ikke at stå i kø ved billetkontoret ved hvert monument for at få dine billetter), men også penge, fordi dette turistkort til 24, 48 eller 72 timer giver dig adgang til de vigtigste seværdigheder i Granada til en reduceret eller fast pris. Du kan også få rabatter på andre turisttjenester.

Børn fra 2 til 11 år kan også bruge Granada Card for børn, som omfatter de samme tjenester som voksenkortet, så hvis du rejser som familie, er det en mulighed, du kan overveje for at spare lidt mere.

Udnyt rabatter

Alhambra har nogle rabatter for specifikke grupper (handicappede, indehavere af det europæiske ungdomskort, EU-borgere over 65 år osv.), som kan købe billetter til en lavere pris end offentligheden, men for at kunne nyde godt af disse rabatter er det vigtigt, at disse personer kan fremvise en dokumentation ved billetkontoret.

Book et besøg med billet til Alhambra

Hvem har adgang til nedsatte priser på Alhambra?

Indretning af Alhambra| ©Gwen Fran
Indretning af Alhambra| ©Gwen Fran

Besøget på Alhambra i Granada er betalt, og du skal købe en billet for at få adgang. Nogle grupper kan dog få dem til en lavere pris end den almindelige offentlighed.

Dette er i store træk listen over personer, der kan få rabat på Alhambra:

 • Indehavere af det europæiske ungdomskort.
 • EU-borgere over 65 år.
 • Grupper med tilknytning til kultur- eller uddannelsesinstitutioner med 15 eller flere medlemmer, med forudgående tilladelse.
 • Handicappede personer.

Hvis du er en af dem, skal du ved monumentets billetkontor fremvise et dokument, der beviser, at du er berettiget til rabatten. For at gennemføre denne procedure og få din endelige billet anbefaler jeg, at du går til billetkontoret i god tid, så denne procedure ikke tager for meget tid fra dit besøg i Alhambra.

Alhambra-billetter til børn

Grupper af guidede ture| ©Rob Hodgkins
Grupper af guidede ture| ©Rob Hodgkins

Billetter i billetkontoret

Familier, der ønsker at forsøge at få enkeltbilletter uden rundvisning til samme dag som besøget ved billetkontoret, kan benytte sig af de gratis eller nedsatte billetter til børn.

 • Det almindelige besøg for børn op til 11 år (inklusive) er gratis, når de ledsages af en voksen.
 • Det almindelige besøg for børn fra 12 til 15 år (inklusive) har en nedsat pris på 8 euro, når de ledsages af en voksen.

Du skal dog medbringe et identitetsdokument, hvor barnets alder kan kontrolleres ved billetkontoret og adgang til Alhambra.

Selv om de er gratis, er det obligatorisk for enhver besøgende at have en billet for at få adgang til monumentkomplekset, da det er en garanti mod enhver hændelse, der kan opstå i det.

Køb billetter online

Den store fordel ved at bestille dine Alhambra-billetter online på forhånd er, at du vil have billetterne med dig inden din rejse, og du behøver ikke at stå i endeløs kø på billetkontoret for at forsøge at få en af de billetter, der er til salg samme dag.

Kapaciteten er begrænset, og efterspørgslen er meget stor, så du kan risikere at løbe tør for billetter, når du har været der så længe.

I Hellotickets kan du finde billetter eller guidede ture til Alhambra, hvor prisen på børnebilletter også er noget lavere end for voksne, så du kan spare penge uden at skulle købe billetterne i sidste øjeblik, når du er i Granada!

Bestil et besøg med billetter til Alhambra

Hvornår er det gratis at komme ind på Alhambra?

Retfærdighedsporten| ©Matt Kieffer
Retfærdighedsporten| ©Matt Kieffer

Der er i øjeblikket ikke nogen bestemt dag, hvor du kan komme gratis ind i Alhambra. For at besøge det indre af det monumentale kompleks skal du købe en billet på forhånd.

Der er dog nogle undtagelser, som gør det muligt for dig at nyde Alhambra uden at bruge en euro. Her er hvordan du kan gøre det!

Hvis du er fra Granada eller bosiddende i Granada

Alhambra er det store symbol for byen Granada, og for at øge bevidstheden om dens historiske og kulturelle betydning blandt lokalbefolkningen har Patronato de la Alhambra y Generalife lanceret et initiativ, så alle lokale og indbyggere i provinsen kan få gratis adgang i weekenderne.

De, der ønsker at besøge Alhambra gratis, skal foretage en reservation online ved at udfylde formularen og vedlægge den nødvendige dokumentation. En anden mulighed er at reservere personligt på beboerkontoret i Corral del Carbón.

Desværre kan folk, der ikke er fra Granada eller ikke bor der, ikke deltage i dette initiativ, men udlændinge har stadig en anden mulighed for at se Alhambra uden at åbne deres tegnebog.

Hvis du er en udenlandsk rejsende

Hvis du har et stramt budget på din tur til Granada og foretrækker ikke at købe billetter til Alhambra for at se andre steder, eller hvis du ikke har råd til billetter til monumentet, skal du ikke bekymre dig, for du kan altid besøge den gratis del af den Nasridiske paladsby og tage nogle smukke billeder som souvenir.

Selv om den gratis del er den mindst spektakulære del af det monumentale kompleks, er der nogle meget interessante steder at se, f.eks:

 • Murene
 • Retfærdighedsporten, som er den mest ikoniske port i indhegningen.
 • Plaza de los Aljibes
 • Puerta de los Carros
 • Karl V's palads, som huser Alhambra-museet og museet for de smukke kunstarter.
 • På esplanaden foran paladset kan du se Vinporten og endda tage et souvenirfoto med Albaicín i baggrunden.
 • Calle Real, hovedgaden i den gamle Medina, som er bevaret siden middelalderen.
 • Parador de Turismo de Granada i Alhambra

Et andet sted, hvor du gratis kan gå hen for at nyde det vidunderlige Alhambra, er Mirador de San Nicolás i Albaicín-kvarteret.

Det siges, at dette er den smukkeste solnedgang i Spanien, og herfra får du den bedste panoramaudsigt over den andalusiske fæstning med Sierra Nevada i baggrunden. Du vil også have en uovertruffen udsigt over Alcazaba, Nasridpaladserne og Generalife.

Bestil et besøg med billetter til Alhambra

Kort sagt, hvad kan jeg se gratis i Alhambra?

Karl V's palads| ©michael clarke stuff
Karl V's palads| ©michael clarke stuff

Adgang til det monumentale Alhambra-kompleks i Granada er gratis, og du skal købe en billet for at få en rundvisning i den nasridiske paladsby. Der er dog nogle steder i Alhambra, som du kan se uden at bruge penge.

For at gøre det mere overskueligt er her en oversigt over, hvad du kan se gratis i Alhambra, og hvad du ikke kan se:

Kræver en betalt entrébillet

 • Nasridpaladserne
 • Generalife-haverne og -paladset
 • Alcazaba
 • Moskeens bad

Det er gratis og kræver ingen billet

 • Murene
 • Retfærdighedsporten
 • Plaza de los Aljibes
 • Karl V's palads, som huser Alhambra-museet og museet for skønne kunster.
 • Den kongelige gade i Alhambra
 • Vinporten
 • Mirador San Nicolas
 • Vognporten
 • Granada-paradoren i Alhambra, et tidligere kloster fra det 15. århundrede, der blev bygget af de katolske konger.

Bestil et besøg med billetter til Alhambra