La Alhambra guidet tur

Besøg den legendariske Nasrid-paladsby, det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien, hvis skønhed har inspireret rejsende fra hele verden i århundreder.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minutters læst

La Alhambra guidet tur

Inde i Alhambra | ©Cayetano Gros

Når vi tænker på Granada, er det første, der falder mange rejsende ind, det legendariske Alhambra. Granada er erklæret verdensarv og modtog mere end fem millioner turister i 2019, hvilket er rekord.

Som Spaniens mest populære monument er det tilrådeligt at købe billetter til Alhambra i Granada mindst en måned eller to i forvejen. Hvis du vil inkludere det i din tur til byen, er der flere måder at opdage denne gamle andalusiske paladsby på. Jeg vil forklare dem nedenfor:

Den bedste løsning

Granada Alhambra og Generalife guidet tur

Den fulde guidede tur til Alhambra inklusive indgangsbilletter

At opdage Alhambra og dets historiske og kunstneriske betydning er meget mere interessant, hvis du gør det med en ekspertguide. Denne guidede tur inkluderer også alle indgangsbilletter.

Varighed: 3 timer

Det bedste ved denne aktivitet er, at du får meget for pengene, da du kan besøge Alhambra, Nasrid-paladserne og Generalife med en specialiseret lokal guide. Denne guidede tur varer næsten 4 timer og er meget fornøjelig takket være de utrolige steder, du vil opdage, og guidens erfaring, som gør turen til et meget behageligt besøg.

Med disse skip-the-line-billetter er du desuden sikret direkte adgang til monumentet uden ventetid (noget meget vigtigt i betragtning af det store antal besøgende i Alhambra). Du vil kunne se Nasrid-paladserne, Alcazaba, Generalife, Karl V's palads, El Partal-paladset og Alhambra-haverne.

Du vil tage en rigtig tur tilbage i tiden for at se, hvordan det islamiske kongerige Granada var i middelalderen, hvem der beordrede Alhambra bygget, hvorfor det blev opført, og hvordan det blev residens for de kristne kongelige i 1492.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er den mest komplette mulighed for at lære Alhambra, Nasrid-paladserne og Generalife at kende med en ekspertguide til en meget rimelig pris.

Anbefales, hvis... du vil afslutte dit besøg i Granada med at kende de bedst bevarede hemmeligheder i Alhambra.

Om natten

Granada Alhambra guidet nat-tur

For lidt mere, den samme guidede tur til Alhambra i måneskinnet

Hvis du gerne vil besøge Alhambra med en ekspertguide, men ikke er forført af tanken om at slutte dig til en stor gruppe turister, kan du overveje natmuligheden i en lille gruppe. Som med den forrige mulighed inkluderer det også indgang til monumentet.

Varighed: 2 timer

Hvis det er en 100% anbefalelsesværdig oplevelse at gå rundt i Alhambra og dets haver med en ekspertguide, tilføjer det besøget charme at gøre det i små grupper og om natten. I en lille gruppe (her vil der maksimalt være 10 personer) vil du få bedre kontakt med guiden, du vil kunne stille flere spørgsmål, komme med forslag...

Generelt har nat-guidede ture i Alhambra en tendens til at være sjovere, og forskellen i pris gør op for det. Desuden betyder det at gøre det i skumringen, at komplekset er mindre overfyldt, og du kan nyde besøget på en meget speciel måde.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: det er den komplette tur til Alhambra for at opdage dens majestæt med en guide, men i en lille gruppe, hvilket forbedrer kvaliteten af oplevelsen.

Anbefales, hvis... du har lyst til at tilføje et premium touch til oplevelsen.


Sammenfattende sammenligner vi mulighederne


Hvor meget koster en guidet tur til Alhambra i Granada?

Prisen for indgangen til Alhambra afhænger af, hvilken slags tur du booker, og hvad den inkluderer. På Hellotickets kan du sammenligne priser og billettyper (dags- eller aftenture, med eller uden guidet tur, i små eller store grupper osv.) og vælge den, der passer bedst til din smag og dit budget.

For eksempel kan du finde en guidet tur til Alhambra fra 37 euro (inklusive Nasrid-paladserne, Generalife, Alcazaba og Karl V's palads) i en standardgruppe, men hvis du er på udkig efter en mere personlig oplevelse, kan du også finde muligheder fra 50 euro for en mere eksklusiv version af denne tur i en lille gruppe.

I indlægget Alhambra-billetpriser fortæller jeg dig alt, hvad du har brug for at vide om dette og andre emner, såsom hvordan du booker billetter på forhånd, eller hvad du kan se gratis i Nasrid-fæstningen. Gå ikke glip af det!

Book en guidet tur i Alhambra

Hvorfor tage på en guidet tur i stedet for at besøge Alhambra på egen hånd?

Den indre gårdhave i Karl V's palads| ©Clark Van Der Beken
Den indre gårdhave i Karl V's palads| ©Clark Van Der Beken

At købe billetter og besøge Alhambra uden en ekspertguide er ikke den løsning, jeg anbefaler. Der er ingen tvivl om, at hvis du udforsker Alhambra på egen hånd, vil du se et smukt monument, men oplevelsen er måske ikke nok.

Det er et meget stort monumentalt kompleks opdelt i flere dele, hvor du, hvis du ikke er bekendt med dets historie og arkitektur, kan gå glip af mange detaljer og nysgerrigheder om de forskellige rum, der udgør det, hvis det er første gang, du besøger det. Kort sagt får du ikke det overblik over Nasrid-fæstningen, som en professionel guide giver.

Hvis du tager på en guidet tur til Alhambra, kan du desuden være sikker på, at du får en god oplevelse, fordi guiderne ikke bare reciterer kedelige fakta, men interagerer med gruppen og ved, hvordan man gør et kulturelt besøg til en meget fornøjelig oplevelse.

Book en guidet nattur i Alhambra

Hvor lang tid tager det at besøge Alhambra?

Detalje af Nasrid-paladserne| ©Clark Van Der Beken
Detalje af Nasrid-paladserne| ©Clark Van Der Beken

Den gennemsnitlige tid for et besøg er 3 timer med 30 minutters ventetid i indgangskøen. Det er dog svært at afgøre, hvor lang tid det tager at se Alhambra i Granada, da et besøg i et monument af denne størrelse, historiske betydning og kunstneriske skønhed vil afhænge af din fascination af det.

Hvis du bare vil se Alhambra for at tilføje det til din liste over rejsemål, kan denne tid være nok til at få en idé om, hvordan paladskomplekset er, eller endda mindre. Men hvis du er passioneret omkring historie og kunst, vil du ikke bruge mindre end 4 eller 6 timer inde i Alhambra for at kunne udforske det i detaljer.

Hvis du planlægger en tur til Granada, fortæller jeg dig i detaljer i min artikel Varighed af Alhambra-besøget, hvor lang tid du skal bruge for at se monumentet i sin helhed, eller hvor længe besøget i Nasrid-paladserne og Generalife varer, blandt andre spørgsmål.

Book en guidet tur i Alhambra

Hvor lang tid i forvejen skal jeg booke besøget?

Generalife| ©Paul VanDerWerf
Generalife| ©Paul VanDerWerf

Alhambra er det mest besøgte monument i Spanien og verdens ottende vidunder, så der er stor efterspørgsel på at besøge det både nationalt og internationalt.

Af sikkerheds- og bevaringshensyn er kapaciteten begrænset, så jeg råder dig til at booke din guidede tur til Alhambra i Granada så lang tid i forvejen som muligt.

Hvis din rejse falder sammen med lange weekender eller helligdage, skal du gøre det mindst en eller to måneder før besøget.

Book en guidet tur i Alhambra om natten

Skal børn betale for at komme ind i Alhambra?

Udsigt over Alhambra| ©Vidar Nordli-Mathisen
Udsigt over Alhambra| ©Vidar Nordli-Mathisen

Ja, man skal betale for at besøge Alhambra, og det er obligatorisk for børn at have en billet for at få adgang til dette monumentale kompleks. Børn kan dog få dem til en lavere pris end voksne, hvilket gør det muligt for familier at spare lidt på ferien, hvilket altid er en god ting.

Hvis din drøm er at besøge Alhambra, og du gerne vil besøge det som familie for færre penge eller gratis, fortæller jeg dig i indlægget Sådan får du gratis eller nedsatte billetter til Alhambra, hvordan du kan gøre det.

Dette er et af de tips, jeg giver dig, når du besøger Nasrid-fæstningen, men hvis du rejser til Granada med børn, anbefaler jeg dig at læse indlægget Besøg Alhambra i Granada med børn for at se nogle flere, der helt sikkert vil være nyttige for dig.

Book en guidet tur i Alhambra

Åbningstider for Alhambra

Lad dig forblænde af paladsernes smukke udsmykning| ©Austin Gardner
Lad dig forblænde af paladsernes smukke udsmykning| ©Austin Gardner

Det monumentale kompleks Alhambra er åbent hver dag undtagen den 25. december og 1. januar. Åbningstiderne i Alhambra er som følger:

  • Lavsæson (fra 15. oktober til 31. marts) åben fra kl. 8.30 til 18.00.
  • Højsæsonen (fra 1. april til 14. oktober) er åben fra kl. 8.30 til 20.00.

Hvis du vil vide mere om åbningstiderne i Alhambra og især for de emblematiske steder i monumentet som Nasrid-paladserne eller Generalife, så anbefaler jeg, at du læser artiklen Åbningstider for Alhambra i Granada, hvor jeg forklarer alt i detaljer.

Book en guidet aftentur i Alhambra

Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Alhambra i Granada?

Normalt er det bedste tidspunkt, når Alhambra åbner. Tidligt om morgenen er monumentet mindre overfyldt, og efter besøget har du resten af dagen til at tage på andre udflugter rundt i byen.

Om eftermiddagen, omkring kl. 15 eller 16, falder antallet af besøgende noget, så det er også et godt tidspunkt at besøge Alhambra på. Du har også mulighed for at nyde solnedgangen, mens du spadserer inden for murene og ser Alhambra blive farvet rødlig af solnedgangslyset.

Men hvis du vil fokusere på at se Nasrid-paladserne eller Generalife og dens haver, er natbesøgene i Alhambra(om sommeren kl. 22 og om vinteren kl. 20) meget charmerende og en stærkt anbefalet mulighed, hvis du vil nyde monumentet på en original og intim måde. At betragte det i nattens stilhed og i måneskinnet er en magisk og gådefuld oplevelse, som du vil elske.

Book en guidet natlig tur i Alhambra

Hvad er den bedste tid på året at besøge Alhambra i Granada?

For at beundre skønheden i Generalife-haverne i al deres pragt og nyde det gode vejr, er foråret (april, maj, juni) og efteråret (september og oktober) de bedste tidspunkter på året.

Om sommeren er temperaturerne meget høje, og varmen er kvælende. Men hvis du beslutter dig for at besøge Alhambra om sommeren, skal du huske at medbringe køligt, behageligt tøj, en vifte og en hat, og altid være godt hydreret.

Om vinteren begynder træerne i Alhambra at skifte farve, og blomsterne begynder at forsvinde. Sæsonskiftet i lavsæsonen kan også være et godt tidspunkt at besøge dette monument, hvis du prioriterer at beundre dets arkitektur og tage billeder.

Book en guidet tur i Alhambra

Hvordan kommer man til Alhambra?

Bus til Alhambra| ©Tim Adams
Bus til Alhambra| ©Tim Adams

Fæstningen ligger i centrum af byen på en bakke, som kan nås ved at klatre op ad flere skråninger. Der er flere muligheder for at komme til Alhambra, og afhængigt af dine præferencer kan du gå, tage en bus eller køre i bil.

Til fods

Hvis du forlader Plaza Nueva, skal du bare tage Gomérez-bakken. Når du kommer til Puerta de las Granadas, skal du dreje til venstre og fortsætte, indtil du kommer til Puerta de la Justicia, som er indgangen til Alhambra i Granada.

Bus

Flere bybuslinjer kører til Alhambra. Det drejer sig om C30, C32 og C35. En enkeltbillet koster 1,40 euro.

I bil

Biler kan komme til Alhambra via Ronda Sur (A-395). Kør mod Granadas ringvej (N-323/ A-44) i retning mod syd (Motril). Når du har kørt uden om byen, vil du se retningen Alhambra (Ronda Sur) til monumentets parkeringsplads, hvor du kan parkere din bil. Prisen er 2,35 euro/time.

Hvis du planlægger et besøg i Alhambra, fortæller jeg dig om alle de måder, du kan komme til monumentet på i indlægget Sådan kommer du til Alhambra.

Hvorfor er det værd at besøge Alhambra i Granada?

Patio de los Leones| ©Junta de Andalucía
Patio de los Leones| ©Junta de Andalucía

Der er flere grunde til, at jeg mener, at et besøg i Alhambra i Granada er et must for enhver rejsende. Hele monumentet er absolut beundringsværdigt, og bare ved at betragte det fra et af dets udsigtspunkter, der blander sig med de smukke naturlige omgivelser, vil du føle, at du er i en drøm.

Det er det smukkeste monument i Spanien

Til at begynde med er det et verdensikon, en paladsby, der er unik i Europa, og et referencepunkt for islamisk arkitektur og kunst i Spanien. Hvis du kan lide kulturelle besøg, vil du i Alhambra i Granada finde et meget specielt monument fuld af kunst og historie, der vil gøre dig målløs.

For bedre at forstå dets betydning i landets historie anbefaler jeg, at du tager en guidet tur, som altid er meget mere komplet og interessant end at gøre det på egen hånd.

At gå gennem Alhambra er at betragte nasridisk pragt

I modsætning til Medina Azahara, den anden store andalusiske paladsby i Cordoba, som blev ødelagt efter afslutningen på Umayyad-kalifatet, er Alhambra i Granada i en fremragende bevaringstilstand, og at gå gennem dens forskellige rum er som at tage en tur tilbage i tiden til de sidste år af Al-Andalus' pragt. Du kan mærke den arabiske essens i hver bygning og gade som ingen andre steder.

Blandt alle de rum, der udgør Nasrid-fæstningen, skiller Nasrid-paladserne sig især ud, den store juvel i det monumentale kompleks og en prøve på den gode smag og raffinement i dette dynasti. De vil efterlade dig målløs!

En kilde til kunstnerisk inspiration

Alhambra i Granada er desuden et sted fuld af mysterier og legender, der har inspireret mange rejsende og romantiske kunstnere som Washington Irving til hans berømte bog "Tales of the Alhambra". Hvem ved? Hvis du har en bohemesjæl, er Alhambra måske også din inspirationskilde.

Den uforlignelige skønhed i omgivelserne

Alhambra i Granada er uden tvivl et privilegeret sted, hvor det smukke landskab, der omgiver det, og dets arkitektoniske delikatesse passer perfekt sammen. Et drømmested, hvor du kan nyde at tage nogle af de bedste billeder på din rejse.

Alhambras smukke og delikate haver

At nyde omgivelserne og Generalife-haverne på Cerro del Sol-bakken er en anden grund til at besøge Alhambra i Granada. Det smukkeste ved disse haver er efter min mening samspillet mellem vegetationen, lyset og vandet i bassinerne. Et symbol på det paradis, som Gud har lovet på jorden.

Book en guidet aftentur i Alhambra

Sådan får du mest ud af dit besøg i Alhambra

Når vi tænker på Granada, er Alhambra det første monument, vi forbinder med denne charmerende andalusiske by.

Besøget skuffer ikke, hvilket er grunden til, at det er Spaniens mest populære turistattraktion og et must-see på en rejse til det gamle Nasrid-rige.

Hvis du planlægger at besøge Granada snart, anbefaler jeg, at du kigger på indlægget Tips til at besøge Al hambra, hvor du finder meget nyttig information til at få mest muligt ud af denne oplevelse.

Spis godt i nærheden af Alhambra

Med tilladelse fra det legendariske Alhambra, hvis Granada er kendt for noget, så er det for sin lækre gastronomi og tapas-kunsten. Et af de bedste minder, jeg tog med mig, var netop dette, smagen af dette land.

Hvis du allerede har booket hotel og billetter til Alhambra, er næste skridt at gøre det samme på en restaurant i byen, så du ikke skal ud på en odyssé midt i myldretiden for at få et ledigt bord i et så turistet område, når du forlader rundvisningen i monumentet.

For at du ikke skal lede efter en god restaurant i sidste øjeblik med al den stress, det medfører, kan du i artiklen Hvor kan man spise i nærheden af Alhambra se nogle forslag til, hvor du kan få et godt måltid meget tæt på paladsbyen og med en vidunderlig udsigt.

Book en guidet nattur i Alhambra

Hvilke andre steder skal man se i Granada?

Oplev charmen og skønheden i Albaicín| ©L'odyssée Belle
Oplev charmen og skønheden i Albaicín| ©L'odyssée Belle

Granada er mange rejsendes drømmeland for en uforglemmelig ferie.

Deter en charmerende by, som mange forel sker sig i på grund af den livlige atmosfære i gaderne og på barerne, befolkningens varme og selvfølgelig den smukke historiske og kulturelle arv, som er resultatet af de forskellige folkeslag, der har sat deres præg her gennem århundrederne.

Alhambra er det mest populære monument i byen, men det er ikke det eneste.Granada er fuld af drømmesteder, som venter på, at du skal opdage dem!

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, anbefaler jeg, at du kigger på artiklen De bedste guidede ture og udflugter i Granada for at få nogle ideer. Det bedste er, at det er organiserede aktiviteter, hvor du bare skal give dig hen og have det sjovt.

Hvis du har lyst til en mere afslappende, men lige så autentisk oplevelse, skal du ikke tøve med at nyde et hamamritual i de arabiske bade i Granada.