Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

La Alhambra guidet tur

Besøg den legendariske paladsby Nasrid, det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien, hvis skønhed har inspireret rejsende fra hele verden i århundreder.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minutters læst

La Alhambra guidet tur

Inde i Alhambra | ©Cayetano Gros

Når vi tænker på Granada, er det første, der falder mange rejsende ind, det legendariske Alhambra. Granada, der er erklæret verdensarv, modtog mere end fem millioner turister i 2019 og slog dermed sin hidtidige rekord.

Da det er Spaniens mest populære monument, er det tilrådeligt at købe billetter til Alhambra i Granada mindst en måned eller to i forvejen. Hvis du ønsker at inkludere den i din tur til byen, er der flere måder at opleve denne gamle andalusiske paladsby på. Jeg vil forklare dem nedenfor:

Den bedste løsning

Alhambra komplet: Ticket Skip-the-Line Nasrid Palace og Generalife med guide

Den fulde guidede rundvisning i Alhambra inklusive adgangsbilletter

Det er meget mere interessant at opleve Alhambra og dets historiske og kunstneriske betydning, hvis du gør det sammen med en ekspertguide. Denne guidede tur omfatter også alle indgangsgebyrer.

Varighed: 3 til 4 timer

Det bedste ved denne aktivitet er den gode værdi for pengene, da du vil kunne besøge Alhambra, Nasridpaladserne og Generalife sammen med en specialiseret lokal guide. Denne guidede tur varer næsten 4 timer og er meget fornøjelig takket være de utrolige steder, du vil opleve, og guidens erfaring, som gør turen til et meget behageligt besøg.

Med disse billetter til at springe køen over er du desuden sikret direkte adgang til monumentet uden ventetid (hvilket er meget vigtigt i betragtning af det store antal besøgende på Alhambra). Du vil kunne se Nasridpaladserne, Alcazaba, Generalife, Karl V-paladset, El Partal-paladset og Alhambra-haverne.

Du vil tage på en sand rejse tilbage i tiden og se, hvordan det islamiske kongerige Granada var i middelalderen, hvem der gav ordre til at bygge Alhambra, hvorfor det blev bygget, og hvordan det blev residens for kristne kongelige i 1492.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er den mest komplette mulighed for at lære Alhambra, Nasridpaladserne og Generalife at kende med en ekspertguide til en meget rimelig pris.

Anbefales, hvis... du ønsker at afslutte dit besøg i Granada med at kende de bedst bevarede hemmeligheder i Alhambra.


I små grupper

Guidet tur i mindre gruppe til Alhambra og Generalife i Granada

For lidt mere kan du få den samme guidede tur i Alhambra i små grupper

Hvis du ønsker at besøge Alhambra med en ekspertguide, men ikke er forført af tanken om at slutte dig til en stor gruppe turister, kan du overveje muligheden for en lille gruppe. Som i den foregående mulighed omfatter den også adgangsbilletter til monumenterne.

Varighed: 3 timer

Hvis en gåtur gennem Alhambra og dens haver med en ekspertguide er en oplevelse, der kan anbefales 100 %, så er det en oplevelse, der tilføjer charme til besøget, hvis man gør det i små grupper. I en lille gruppe (her er der højst 20 personer) vil du få en bedre kontakt med guiden, du vil kunne stille flere spørgsmål, bede om forslag...

Generelt er guidede ture i små grupper ofte mere effektive og mere effektive at lytte til, og prisforskellen kompenserer for det. Med hensyn til turens rejseplan og varighed er den den samme som i den foregående mulighed. Du vil besøge Nasridpaladserne, Alcazaba, Generalife, Karl V's palads, El Partal-paladset og Alhambra-haverne.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Det er en komplet rundvisning i Alhambra for at opleve dets majestæt med en guide, men i en lille gruppe, hvilket forbedrer kvaliteten af oplevelsen.

Anbefales, hvis du har lyst til at tilføje et premium touch til oplevelsen.


Sammenfattende sammenligner vi mulighederne


Hvor meget koster en guidet rundvisning på Alhambra i Granada?

Prisen for adgang til Alhambra afhænger af, hvilken type tur du bestiller, og hvad den omfatter. I Hellotickets kan du sammenligne priser og billettyper (dag- eller natture, med eller uden guidet tur, i små eller store grupper osv.) for at vælge den, der passer bedst til din smag og dit budget.

Du kan f.eks. finde en guidet tur til Alhambra fra 37 € (inklusive Nasridpaladserne, Generalife, Alcazaba og Karl V's palads) i en standardgruppe, men hvis du er på udkig efter en mere personlig oplevelse, kan du også finde muligheder fra 50 € for en mere eksklusiv version af dette besøg i en lille gruppe.

I indlægget Alhambra-billetpriser fortæller jeg dig alt, hvad du har brug for at vide om dette og andre ting, f.eks. hvordan du bestiller billetter i forvejen, eller hvad du kan se gratis i Nasrid-fæstningen. Gå ikke glip af det!

Hvorfor tage en guidet tur i stedet for at besøge Alhambra på egen hånd?

Den indre gårdhave i Karl V's palads| ©Clark Van Der Beken
Den indre gårdhave i Karl V's palads| ©Clark Van Der Beken

At købe billetter og besøge Alhambra uden en ekspertguide er ikke den mulighed, jeg anbefaler. Der er ingen tvivl om, at hvis du udforsker Alhambra på egen hånd, vil du se et smukt monument, men oplevelsen er måske ikke nok.

Det er et meget stort monumentalt kompleks, der er opdelt i flere dele, og hvis du ikke er bekendt med dets historie og arkitektur, kan du gå glip af mange detaljer og kuriositeter om de forskellige rum, der udgør det, hvis det er første gang, du besøger det. Kort sagt får du ikke det samlede overblik over Nasrid-fæstningen, som en professionel guide kan give dig.

Hvis du tager på en guidet rundvisning i Alhambra, kan du desuden være sikker på, at du vil få en god oplevelse, fordi guiderne ikke bare fortæller kedelige fakta, men interagerer med gruppen og ved, hvordan de kan gøre et kulturelt besøg til en meget fornøjelig oplevelse.

Hvor lang tid tager det at besøge Alhambra?

Detalje af de nasridiske paladser| ©Clark Van Der Beken
Detalje af de nasridiske paladser| ©Clark Van Der Beken

Dengennemsnitlige forventede besøgstid er 3 timer med 30 minutters ventetid i indgangskøen. Det er dog svært at sige, hvor lang tid det tager at se Alhambra i Granada, da et besøg til et monument af denne størrelse, historiske betydning og kunstneriske skønhed afhænger af din fascination.

Hvis du blot ønsker at se Alhambra fra toppen for at føje det til din liste over seværdigheder på rejsen, er dette nok til at få en idé om paladsets kompleks, eller måske mindre. Men hvis du er en historie- og kunstentusiast, vil du ikke ønske at bruge mindre end 4-6 timer i Alhambra for at udforske det tomme for tomme i detaljer.

Hvis du er ved at arrangere en rejse til Granada, kan du i min artikel Varighed af besøget på Alhambra få en detaljeret beskrivelse af, hvor lang tid du skal bruge for at se monumentet i sin helhed, eller hvor lang tid besøget i Nasridpaladserne og Generalife varer, blandt andre spørgsmål.

Hvor lang tid i forvejen skal jeg bestille besøget?

Generalife| ©Paul VanDerWerf
Generalife| ©Paul VanDerWerf

Alhambra er det mest besøgte monument i Spanien og verdens ottende vidunder, så der er stor efterspørgsel efter at besøge det både nationalt og internationalt.

Af sikkerheds- og bevaringsmæssige årsager er kapaciteten begrænset, så vi anbefaler, at du bestiller din guidede tur til Alhambra i Granada så tidligt som muligt.

Hvis din rejse falder sammen med helligdage, weekender eller offentlige helligdage, skal du gøre det mindst en eller to måneder før rejsen.

Skal børn betale for at komme ind på Alhambra?

Udsigt over Alhambra| ©Vidar Nordli-Mathisen
Udsigt over Alhambra| ©Vidar Nordli-Mathisen

Besøget i Alhambra er betalt, og det er obligatorisk for børn at have en billet for at få adgang til dette monumentale kompleks. Børn kan dog få dem til en lavere pris end voksne, hvilket gør det muligt for familierne at spare lidt på ferien, hvilket altid er en god ting.

Hvis du drømmer om at besøge Alhambra, og du gerne vil besøge det med din familie til en billigere pris eller gratis, kan du læse i indlægget Sådan får du gratis eller nedsatte billetter til Alhambra om, hvordan du kan gøre det.

Dette er et af de tips, jeg giver dig, når du besøger Nasrid-fæstningen, men hvis du rejser til Granada med børn, anbefaler jeg, at du læser indlægget Besøg Alhambra i Granada med børn for at se flere tips, som helt sikkert vil være nyttige for dig.

Åbningstider på Alhambra

Blænder dig selv med den smukke dekoration af paladserne| ©Austin Gardner
Blænder dig selv med den smukke dekoration af paladserne| ©Austin Gardner

Det monumentale Alhambra-kompleks er åbent alle dage undtagen den 25. december og 1. januar. Alhambra har følgende åbningstider:

  • I lavsæsonen (fra den 15. oktober til den 31. marts) er der åbent fra 8.30 til 18.00.
  • Højsæsonen (fra 1. april til 14. oktober) er åben fra 8.30 til 20.00 om morgenen.

Hvis du vil vide mere om åbningstiderne på Alhambra og især om de symbolske steder i monumentet som Nasridpaladserne og Generalife, anbefaler jeg dig at læse artiklen Timetables of the Alhambra in Granada, hvor jeg forklarer alt i detaljer.

Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Alhambra i Granada på?

Normalt er det bedste tidspunkt at besøge monumentet, når det åbner. Tidligt om morgenen er der normalt færre mennesker ved monumentet, og efter besøget kan du bruge resten af dagen på andre udflugter rundt om i byen.

Om eftermiddagen, omkring kl. 15-16, falder antallet af besøgende noget, så det er også et godt tidspunkt at besøge stedet på. Du vil også have mulighed for at nyde solnedgangen, mens du slentrer rundt på murene og ser Alhambra, som farves af solnedgangens rødlige lys.

Men hvis du ønsker at fokusere på at se Nasridpaladserne eller Generalife og dets haver, er natbesøgene i Alhambra (om sommeren kl. 22.00 og om vinteren kl. 20.00) meget charmerende og kan varmt anbefales, hvis du ønsker at nyde monumentet på en original og intim måde. At betragte den i nattens stilhed og i månelyset er en magisk og gådefuld oplevelse, som du vil elske.

Hvad er det bedste tidspunkt på året at besøge Alhambra i Granada?

For at beundre Generalife-haverne i al deres skønhed og nyde det gode vejr er foråret (april, maj og juni) og efteråret (september og oktober) den bedste tid på året.

Om sommeren er temperaturen meget høj, og varmen er kvælende. Men hvis du beslutter dig for at besøge Alhambra om sommeren, skal du huske at tage køligt og behageligt tøj på, en ventilator og en hat, og du skal altid være godt hydreret.

Om vinteren begynder træerne i Alhambra at skifte farve, og blomsterne begynder at falme. Sæsonskiftet i lavsæsonen kan også være et godt tidspunkt at besøge dette monument på, hvis du først og fremmest ønsker at beundre arkitekturen og tage billeder.

Hvordan kommer man til Alhambra?

Bus til Alhambra| ©Tim Adams
Bus til Alhambra| ©Tim Adams

Fæstningen ligger i byens centrum på en bakke, som man kan nå ved at klatre op ad flere skråninger. Der er flere muligheder for at komme til Alhambra, og afhængigt af dine præferencer kan du gå, tage en bus eller køre i bil.

Til fods

Hvis du går fra Plaza Nueva, skal du blot tage Gomérez-bakken. Når du når Puerta de las Granadas, skal du dreje til venstre og fortsætte til Puerta de la Justicia, som er indgangen til Alhambra i Granada.

Bus

Der er flere buslinjer, der kører til Alhambra. Nogle af dem er C30, C32 og C35. En enkeltbillet koster 1,40 euro.

I bil

Adgang for biler er via Ronda Sur (A-395). Kør mod Granada ringvej (N-323/ A-44) i retning mod syd (Motril). Når du er kommet uden om byen, kan du se vejvisningen mod Alhambra (Ronda Sur) til monumentets parkeringsplads, hvor du kan parkere din bil. Prisen er 2,35 euro/time.

Hvis du planlægger et besøg til Alhambra, kan du læse om alle måder at komme til monumentet på i indlægget Sådan kommer du til Alhambra.

Hvorfor er det værd at besøge Alhambra i Granada?

Patio de los Leones| ©Junta de Andalucía
Patio de los Leones| ©Junta de Andalucía

Der er flere grunde til, at jeg mener, at et besøg på Alhambra i Granada er et must for enhver rejsende. Hele monumentet er absolut beundringsværdigt, og bare ved at betragte det fra et af dets udsigtspunkter, der falder ind i de smukke naturlige omgivelser, vil du føle dig som i en drøm.

Det er det smukkeste monument i Spanien

For det første er det et verdens ikon, en paladsby, der er enestående i Europa og et referencepunkt for islamisk arkitektur og kunst i Spanien. Hvis du kan lide kulturelle besøg, er Alhambra i Granada et meget specielt monument fuld af kunst og historie, som vil gøre dig målløs.

For bedre at forstå dens betydning i landets historie anbefaler jeg, at du tager en guidet tur, som altid er meget mere komplet og interessant end at gøre det på egen hånd.

At gå rundt i Alhambra er at betragte Nasridernes pragt

I modsætning til Medina Azahara, den anden store andalusiske paladsby i Cordoba, der blev ødelagt efter afslutningen af det umayyadiske kalifat, er Alhambra i Granada i en fremragende bevaringstilstand, og at gå gennem de forskellige rum er som at tage en rejse tilbage i tiden til de sidste år af Al-Andalus' pragt. Man kan mærke den arabiske essens i hver eneste bygning og gade som ingen andre steder.

Blandt alle de rum, der udgør Nasrid-fæstningen, vil Nasridpaladserne, den store juvel i det monumentale kompleks og et eksempel på dette dynastiets gode smag og raffinement, efterlade dig målløs!

Det er en kilde til kunstnerisk inspiration

Alhambra i Granada er desuden et sted fuld af mysterier og legender, som har inspireret mange rejsende og romantikere som Washington Irving til hans berømte bog "Tales of the Alhambra". Hvem ved? Hvis du har en bohemeagtig sjæl, er Alhambra måske også din inspirationskilde.

Den uforlignelige skønhed af det sted, hvor det ligger

Alhambra i Granada er uden tvivl et privilegeret sted, hvor det smukke landskab, der omgiver det, og dets arkitektoniske finesse passer perfekt sammen. Et drømmested, hvor du kan nyde at tage nogle af de bedste billeder af din rejse.

Alhambras dyrebare og delikate haver

En anden grund til at besøge Alhambra i Granada er at nyde omgivelserne og Generalife-haverne på Cerro del Sol-bjerget. Det smukkeste ved disse haver er efter min mening samspillet mellem vegetationen, lyset og vandet i bassinerne. Et symbol på det paradis, som Gud har lovet på jorden.

Sådan får du mest muligt ud af dit besøg på Alhambra

Når vi tænker på Granada, er Alhambra det første monument, vi kommer til at tænke på, og som vi forbinder med denne charmerende andalusiske by.

Besøget skuffer ikke, og derfor er det Spaniens mest populære turistattraktion og et must på en rejse til det gamle Nasridkongedømme.

Hvis du planlægger at besøge Granada snart, anbefaler jeg, at du tager et kig på indlægget Tips til at besøge Alhambra, hvor du vil finde nyttige oplysninger om, hvordan du får mest muligt ud af denne oplevelse.

Spise godt i nærheden af Alhambra

Ud over det legendariske Alhambra er Granada kendt for noget, så er det for sin lækre gastronomi og kunsten at lave tapas. Et af de bedste minder, jeg tog med mig, var netop dette, smagen af dette land.

Hvis du allerede har reserveret hotel og billetter til Alhambra, er det næste skridt at gøre det samme på en restaurant i byen, så du ikke skal ud på en odyssé midt i myldretiden for at få et gratis bord i et så turistet område, når du forlader rundvisningen i monumentet.

For at du ikke behøver at lede efter en god restaurant i sidste øjeblik med al den stress, som det medfører, kan du i artiklen Hvor man kan spise i nærheden af Alhambra se nogle forslag til, hvor du kan spise et godt måltid meget tæt på Paladset og med en vidunderlig udsigt.

Hvad skal man ellers se i Granada?

Oplev Albaicins charme og skønhed| ©L'odyssée Belle
Oplev Albaicins charme og skønhed| ©L'odyssée Belle

Granada er det land, som mange rejsende drømmer om for at nyde en uforglemmelig ferie.

En charmerende by, som mange forelsker sig i på grund af den livlige atmosfære i gaderne og på barerne, på grund af den varme befolkning og naturligvis på grund af den smukke historiske og kulturelle arv, som den bevarer som følge af de forskellige folkeslags passage, der har sat deres præg her i århundredernes løb.

Alhambra er det mest populære monument i byen, men det er ikke det eneste,Granada er fuld af drømmesteder, der venter på at blive opdaget!

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, anbefaler jeg, at du tager et kig på artiklen De bedste guidede ture og udflugter i Granada for at få nogle idéer. Det bedste er, at det er organiserede aktiviteter, hvor du bare skal give dig selv slip og have det sjovt.

Hvis du har lyst til en mere afslappende, men lige så autentisk oplevelse, skal du ikke tøve med at nyde et hammam-ritual i de arabiske bade i Granada.