Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Granada på 1 dag: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Er du klar til at opleve en af de smukkeste byer i Spanien? Granada er et rejsemål, som man kan blive forelsket i, og med kun én dag til at udforske byens gader skal du vælge dine aktiviteter med omhu, så her er hvordan du gør det!

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Granada på 1 dag: en guidebog til at få mest muligt ud af dit besøg

Alahambra, Granada | © Willian Justen de Vasconcellos

Granada ligger i det sydlige Spanien og byder på hundredvis af aktiviteter, som du kan se og nyde i Granada. De tusindvis af besøgende hvert år bliver hurtigt revet med af det hurtige tempo og det sjove i den pulserende by. Hvis du har 24 timer til at se og nyde denne lille, men charmerende destination, så tillykke! Med en veltilrettelagt rejseplan er det bestemt muligt at se det bedste af byen på et hurtigt besøg.

Før jeg begynder at forklare, hvordan man kan gennemføre en dag i Granada, skal du huske på, at det program, som jeg deler med dig i dag, dækker en hel dag fra tidlig morgen til sen aften, uden at tage hensyn til din ankomst eller afrejse fra byen.

1. Vågn tidligt op til en traditionel morgenmad

Cafeteria Casa de Todos| ©Javier de Gonzalo
Cafeteria Casa de Todos| ©Javier de Gonzalo

Som mange andre byer i Sydspanien er maden i Granada lækker. Jeg vil derfor opfordre dig til at stå tidligt op, gå gennem nogle af gaderne i centrum og finde et godt sted at nyde en traditionel morgenmad.

Som du snart vil opdage, er der masser af alternativer og forskellige prisklasser. Selv om Granada i teorien er en billig by at besøge, er sandheden, at priserne som i alle turistcentre har tendens til at stige, især i travle perioder.

Her er nogle gode alternativer til steder at spise en god morgenmad i Granada, som alle ligger i nærheden af det næste punkt på ruten.

 • Café Abencerrajes: Caféen åbner sine døre kl. 07 om morgenen, hvilket gør den til et af de bedste alternativer til at få mest muligt ud af din dag i Granada.
 • Casa de Todos: Dette traditionelle cafeteria åbner sine døre kl. 08.00 om morgenen; et andet glimrende alternativ for dem, der står tidligt op.
 • Café 4 Gatos: Denne lille traditionelle café har smukke borde med en fantastisk udsigt over Alhambra-komplekset og er åben fra kl. 08.30.
 • Crepería Cafetería Elvira81: Dette er et godt sted at nyde en typisk spansk morgenmad, som er en favorit blandt besøgende, og som er åbent fra kl. 9.00.

2. Tag på rundvisning i Alhambra

Alhambra i Granada| ©Damien RAMOS
Alhambra i Granada| ©Damien RAMOS

Alhambra er det bedste eksempel på maurisk arkitektur i hele Europa og den mest besøgte seværdighed i Granada, og det er en enestående arkitektonisk juvel af sin art. Det er en unik arkitektonisk juvel af sin art og et must-see på ethvert ophold i byen.

Den bedste måde at se Alhambra på er at købe billetter påforhånd og om muligt bestille en guidet tur til Alhambra, som omfatter en rundvisning i Alhambra og andre store seværdigheder.

På grund af den historiske enklaves popularitet kan billetterne blive udsolgt. Hvis du ønsker at sikre dig adgang på dagen for dit besøg, skal du ikke vente.

Attraktionen ligger på toppen af Al-Sabika-bjerget og er et muromkranset citadel, der er bygget for at vise den nasridiske magt og rigdom. Her finder du talrige paladser, imponerende haver og et system af teknik og arkitektur, der var helt nytænkende for den tid, det blev bygget på.

 • Åbningstider: Besøg om dagen fra 08:30 til 20:00; natbesøg i Alhambra fra 22:00 til 23:30. (tiderne kan variere lidt på forskellige tidspunkter af året).
 • Entré: Et besøg i hele komplekset koster ca. 36 € pr. person.
 • Besøgets varighed: Der er meget at se i Alhambra, og jeg anbefaler, at man bestiller 3 timer for at se hele komplekset.

Bestil din guidede rundvisning på Alhambra

3. Tag en frokostpause

Spisning på Garnata Restaurant| ©leonor tallon
Spisning på Garnata Restaurant| ©leonor tallon

På grund af kompleksets enorme størrelse og alt det, du vil se indenfor, vil turen til Alhambra tage flere timer, så enten under eller efter turen skal du holde en pause til frokost.

Heldigvis er der masser af muligheder i denne del af byen, så her er nogle interessante forslag, som du kan overveje. Du kan vælge det ene eller det andet alt efter din smag og dit budget.

Frokost i Alhambra

 • Parador de Granada Hvis du ønsker at spise frokost inde i komplekset med en fantastisk udsigt over paladserne, er denne restaurant det bedste alternativ. Det gastronomiske tilbud omfatter retter fra Granada og Andalusien samt en smagemenu med det bedste fra menuen og vin, som koster omkring 50 €.

Frokost i Alhambra's omgivelser

Hvis du foretrækker at spise i området omkring Alhambra, er der masser af gode restauranter at vælge imellem.

Hvis du er færdig med din rundvisning i komplekset, kan du overveje at spise frokost på en af følgende restauranter, som alle ligger kun få minutter fra komplekset.

4. Få en fantastisk udsigt over byen

Udsigtspunkt i Granada| ©CARLOS GIL
Udsigtspunkt i Granada| ©CARLOS GIL

Granada er en by, der er berømt for sine utrolige panoramaudsigter. Granadas mange miradors er spredt ud over hele byen og peger næsten alle mod Alhambra-komplekset, der tårner sig imponerende op over husene og bygningerne ved foden af det.

San Marcos udsigtspunktet er det mest populære og er et besøg værd på ethvert tidspunkt af dagen eller året; andre udsigtspunkter som San Miguel udsigtspunktet, San Cristobal udsigtspunktet eller Mirador de la Churra er også imponerende steder at besøge, især hvis du har mere tid til at udforske byen , f.eks. hvis du har 3 dage i Granada eller mere.

Men fra selve Alhambra-fæstningen kan du få en fantastisk udsigt over hjertet af Granada og det omkringliggende område. Inden for indhegningen finder du strategiske steder som Nasridpaladserne og Generalife, hvorfra du kan nyde panoramaudsigten over Albaicín-distriktet, Sierra Nevada og landsbyerne i Alpujarra.

Alt dette fra de smukke udsmykkede vinduer, der kendetegner Alhambra-bygningerne. Et sidste tip? Gør dit kamera klar, og få din kreative side frem.

5. Tag en tur langs Carrera del Darro

Carrera del Darro, Granada| ©Matt Kieffer
Carrera del Darro, Granada| ©Matt Kieffer

Når vi forlader Alhambra, er det tid til en afslappet spadseretur langs den nok smukkeste gade i Granada, den berømte Carrera del Darro.

Denne vigtige gade ligger ved foden af Alhambra og løber parallelt med Darro-floden og forbinder Plaza Nueva i Granada med Paseo de los Tristes.

På din gåtur langs Carrera del Darro vil du finde mange bygninger fra det 16. århundrede, smukt anlagte facader og flere smukke huse i maurisk stil. Blandt de mest attraktive steder at besøge er Santa Ana-kirken og El Bañuelo, et gammelt arabisk hammam, hvor turister og lokale kan tage et tyrkisk bad.

6. Gåtur til Granada-katedralen og det kongelige kapel

Granada-katedralen om natten| ©Gotardo González
Granada-katedralen om natten| ©Gotardo González

Når vi forlader Carrera del Darro, men bliver i Granadas centrale distrikt, kan jeg anbefale et besøg i byens katedral.

Katedralen i Granada anses for at være et af byens vigtigste besøgsmål og er mere end et religiøst tempel et sted, hvor man kan nyde kunsten og den sammensmeltning af stilarter, der er så karakteristisk for Granadas arkitektur.

Granada-katedralen er designet af Alonso Cano, og facaden er mildest talt imponerende med hundredvis af imponerende arkitektoniske elementer og detaljer. Et besøg for at beundre katedralens indre er dog et must.

Det kongelige kapel er de katolske kongers sidste hvilested, og her kan du finde hundredvis af personlige genstande fra det spanske monarki og gravene for dronning Isabella, hendes datter Juana og hendes svigersøn Felipe.

Det kongelige kapel ligger lige ved siden af domkirken i Granada, og derfor omfatter de fleste ture og udflugter et fælles besøg i begge kirker.

 • Åbningstider: Mandag til lørdag fra 10.00 til 18.30, søndag fra 15.00 til 17.45.
 • Adgangsgebyr: Fra 5 € for voksne. Gratis for børn under 12 år.
 • Besøgets varighed: Katedralen, kapellet og de andre omkringliggende bygninger tager højst 2 timer at besøge.

Bestil en guidet tur i Granada

7. Gå på shopping i Alcaicería

Alcaicería| ©Eric Titcombe
Alcaicería| ©Eric Titcombe

Lad katedralen ligge bag dig og tag til Alcaicería, hvor der ligger en gammel maurisk souk og et populært silkemarked. I dag er det en labyrint af smalle gader fyldt med butikker, der sælger alle slags varer.

Hvis du er på udkig efter souvenirs eller andre kuriositeter, er dette det perfekte tidspunkt at købe dem! Alcaicería anses for at være det bedste sted at shoppe i Granada; ud over de typiske souvenirs kan du finde typisk arabisk håndværk, håndlavede smykker, krydderier og tekstiler.

-Gåafstand**:** Alcaicería ligger kun et minuts gang fra katedralen.

8. Se facaden af Corral del Carbón

Corral del Carbón| ©Shadowgate
Corral del Carbón| ©Shadowgate

Afslut din rundvisning i Alcaicería og tag til Corral del Carbón, en historisk bygning, der ligger kun få minutters gang fra Alcaicería og er et vigtigt sted i Granadas historie.

Denne bygning er den eneste mauriske alhóndiga, der stadig står tilbage i dag; dens formål var at tjene som husly for handelsmænd, der rejste langt, og som på deres rute gjorde ophold i Granada. Selv om den mest attraktive del af bygningen helt sikkert er facaden, er det gratis at besøge det indre, og rundvisningen er ganske kort, hvis du ønsker at se det indre.

 • Åbningstider: Hvis du ønsker at besøge det indre, er der åbningstider fra mandag til fredag fra 10:30 til 20:00. Lørdage indtil kl. 14.00 og lukket på søn- og helligdage.
 • Adgangsgebyr: Der er gratis adgang.
 • Besøgets varighed: Det er et kort besøg på ca. 15 minutter.

9. Tag en kop kaffe og et hvil på Plaza de Bib-Rambla

Bib-Rambla-pladsen| ©Chris Yunker
Bib-Rambla-pladsen| ©Chris Yunker

Lad Corral del Carbón ligge bag dig og tag Reyes Católicos-gaden og drej til højre for at komme til den vigtigste offentlige plads i centrum af Granada: Bib-Rambla.

Gå en tur rundt på Bib-Rambla-pladsen for at indsnuse byens atmosfære, og sæt dig derefter ned på en af de smukke caféer og nyd en aperitif for at hvile dig inden det næste eventyr. Du kan også finde mange butikker, hvor du kan købe kuriositeter.

Dette sted er et af de mest historiske områder i byen, og dets oprindelse går tilbage til den tid, hvor de Nasridiske kongeriger besatte byen.
besattede nasridiske kongedømmer denne del af Spanien.

Som du snart vil indse, er det et sted, der er meget elsket af de lokale, og det er et af de foretrukne steder for de lokale at hænge ud eller bare se solen gå ned. Du er velkommen til at gøre det samme!

10. Om aftenen kan du tage på en tapastur med en gåtur i Albaicín

Tapas- og vinudflugt| ©rob thompson
Tapas- og vinudflugt| ©rob thompson

To andre typisk grenadiske aktiviteter, som jeg anbefaler til alle mine venner, der besøger byen for første gang, er den spanske tapas-smagning og en tur til Albaicín-kvarteret, hvor man kan se det bedste af det.

Et besøg i El Albaicín giver dig mulighed for at lære et af Granadas gamle mauriske kvarterer at kende.

Det er et af de mest charmerende områder i hele byen, et af de mest rodfæstede, et sted, hvor den arabiske indflydelse og arv i Spanien kan mærkes i hver eneste gade og monument.

Den bedste måde at opleve en rundvisning i Albaicín på, især hvis du kun er på et kort besøg i byen, er ved at leje en privat rundvisning.

Heldigvis finder du i Granada mange lokale virksomheder, der tilbyder sådanne ture. En historisk guide ledsager dig gennem Albaicín's smalle gader og til smagsprøver som en del af en af de bedste tapas-ture i Granada.

Jeg anbefaler, at du booker så langt i forvejen som muligt, især hvis din tur til byen falder sammen med højsæsonen, som er forårsmånederne i Granada.

 • Tidsplan: Den kan variere en smule afhængigt af det selskab, du vælger. Aftenomvisninger starter normalt mellem kl. 19 og 20.
 • Pris: Ca. 40 € pr. person. Prisen inkluderer guide og smagning.
 • Varighed: Du bør reservere mellem 2 og 3 timer til denne oplevelse.

Book en tapas-tur i Granada