Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Pris på billetter til Alhambra-paladset

Alhambra er Granada byens emblem og vigtigste turistattraktion, men hvad koster billetterne? Læs videre, så fortæller jeg dig det i detaljer!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Pris på billetter til Alhambra-paladset

Udsigt fra Alhambra | Victoriano Izquierdo

Mange rejsende drømmer om at rejse til Granada for at se det legendariske Alhambra, hvis skønhed har inspireret folk fra hele verden i århundreder. Det er derfor et meget populært og det mest besøgte monument i Spanien. Men hvor meget koster billetterne, og hvad kan du se gratis?

Bare rolig, jeg fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide om Alhambra-billetpriserne nedenfor.

Hvor meget koster en billet til Alhambra uden kø til at springe køen over?

Udsigt over Alhambra| ©Dimitry B
Udsigt over Alhambra| ©Dimitry B

Billetter til Alhambra (inklusive adgang til Nasridpaladserne, Partal, Alcazaba og Generalife) koster 14 euro.
Alligevel er det ikke den bedste idé at købe billetter på billetkontoret. Mit råd er at købe dine Alhambra-billetter online på forhånd for at undgå de uendelige køer ved billetkontoret. Kapaciteten er begrænset hver dag, og du kan risikere at løbe tør for billetter.

Derfor er den bedste løsning at købe en billet til Alhambra online, som giver dig direkte adgang til monumentet, og du vil få opmærksomhed fra en ekspertguide under hele besøget, som vil vise dig alle hemmelighederne i Nasrid-fæstningen.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvor meget koster en guidet tur i Alhambra?

Guide på en rundvisning i Alhambra| ©Germán Poo-Caamaño
Guide på en rundvisning i Alhambra| ©Germán Poo-Caamaño

Prisen for guidede ture til Alhambra varierer afhængigt af hvilken type tur du bestiller, og hvad turen omfatter.I Hellotickets kan du f.eks. finde en guidet tur til Alhambra i en normal gruppe, der omfatter adgang til Nasridpaladserne, Generalife, Alcazaba og Karl V's palads, fra 37 euro.

Hvis du er på udkig efter en mere personlig oplevelse på din guidede rundvisning i Alhambra, kan du forvente at betale omkring 51 euro for en mere eksklusiv version af rundvisningen i en lille gruppe. Begge inkluderer adgang til alle monumenter med fortrinsadgang.

Guidede ture i Alhambra er uden tvivl den bedste måde at lære den legendariske paladsby fra Nasriderne at kende på, som er det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien. Med en professionel guide kan du dykke ned i historien og arkitekturen i Alhambra i Granada, hvis skønhed fortsat forbløffer rejsende fra hele verden.

Som du kan se, er der muligheder for enhver smag og ethvert budget, så tøv ikke med at bestille din plads på en guidet tur i Alhambra.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvad er prisen på Nasrid Palaces?

El Partal, Nasrid Paladser| ©Cayetano Gros
El Partal, Nasrid Paladser| ©Cayetano Gros

Adgang til Nasridpaladset er inkluderet i billetprisen til Alhambra og i de fleste guidede ture i Alhambra, så du skal ikke betale ekstra for at få adgang til denne del af fæstningen.

Alhambra er det mest besøgte monument i Spanien og verdens ottende vidunder, så der er stor efterspørgsel efter at se det. Især Nasridpaladserne, juvelen i det monumentale kompleks.

Hvis din drøm er at se Alhambra, og du ikke har været omhyggelig nok til at købe billetter online og i god tid inden din rejsedato, kan du altid prøve lykken på monumentets billetkontor og forsøge at få billetter samme dag, men du risikerer at løbe tør for billetter på grund af den store efterspørgsel og stå i endeløse køer for ingenting.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvor meget koster det at komme ind på Generalife?

Vandfontæner i Generalife| ©Ian McKellar
Vandfontæner i Generalife| ©Ian McKellar

Adgang til haverne og Generalife-paladset er inkluderet i de fleste af de guidede ture til Alhambra, som du kan finde i Hellotickets. Så hvis du bestiller en komplet guidet tur, behøver du ikke at betale ekstra for at besøge denne del af den palatiniske by.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvor lang tid i forvejen skal jeg bestille billetter?

Nyd skønheden i Alhambra| ©Marco Montero Pisani
Nyd skønheden i Alhambra| ©Marco Montero Pisani

Af bevarelses- og sikkerhedshensyn er kapaciteten begrænset. Mit råd er, at du bestiller dine billetter til Alhambra så langt i forvejen som muligt, så snart du har bestilt hotel eller fly. Hvis din rejse til Granada falder sammen med helligdage, helligdage eller weekender, anbefaler jeg, at du gør det mindst en eller to måneder før dit besøg.

Husk på, at Alhambra er det mest besøgte monument i Spanien, så der er stor efterspørgsel efter at besøge det både nationalt og internationalt.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvordan kan jeg spare på billetter til Alhambra?

Se de smukt udsmykkede lofter og buer.| ©Jules Antonio
Se de smukt udsmykkede lofter og buer.| ©Jules Antonio

Alhambra i Granada er et af de mest efterspurgte monumenter i verden, og som du nok kan forestille dig, er det svært at finde rabatter, tilbud eller billige last minute-billetter. Det er dog ikke umuligt at spare, når du køber billetter til Alhambra - her er hvordan du kan gøre det!

Køb din billet på billetkontoret

En mulighed er at forsøge at få en enkeltbillet på billetkontoret uden en guidet tur på besøgsdagen. Selv om de er lidt billigere, anbefaler jeg det ikke, da efterspørgslen på at se Alhambra er meget stor, og pladserne er begrænsede. Det er ikke værd at stå i endeløse køer ved billetkontoret, for billetterne er som regel udsolgt på ingen tid, og din tid er også kostbar.

Udnyttelse af den nedsatte sats for visse grupper

Der er rabatter for visse grupper (indehavere af det europæiske ungdomskort, EU-borgere over 65 år, handicappede osv.), som kan købe billetter til Alhambra til en lavere pris end den almindelige offentlighed. Disse personer skal ved billetkontoret fremvise et dokument, der beviser, at de er berettiget til rabatten.

Hvis du er en af disse personer, skal du huske at gå til Alhambra-billetkontoret i god tid i forvejen for at få din endelige billet.

Med Granada-kortet

Et andet interessant alternativ til at spare penge på dit besøg på Alhambra er at få Granada Card, et turistkort, som ikke kun giver dig adgang til Alhambra og Generalife, men også til andre attraktioner i byen. Derudover kan du også bruge bybussen til at bevæge dig komfortabelt mellem forskellige steder.

Der er flere fordele ved at købe Granada-kortet. På den ene side sparer du tid, da du ikke behøver at stå i kø ved billetkontoret ved hvert monument for at få dine billetter. På den anden side kan du spare penge, da dette turistpas til 24, 48 eller 72 timer giver dig adgang til Granadas vigtigste attraktioner til en fast eller reduceret pris. Det giver også betydelige rabatter på andre turisttjenester.

Der findes også et Granada Card for børn fra 2 til 11 år, som omfatter de samme tjenester som Granada Card for voksne.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvad kan jeg se gratis i Alhambra?

Rejs til en anden tid| ©Callum Parker
Rejs til en anden tid| ©Callum Parker

Hvis du er en udenlandsk rejsende

Hvis du ikke kan få billetter til Alhambra på din tur til Granada, skal du ikke bekymre dig, for du kan altid besøge den gratis del af den Nasridiske paladsby og tage nogle smukke billeder.

Selv om det er den mindst spektakulære del af det monumentale kompleks, har det nogle meget interessante steder, der vil fange din opmærksomhed, såsom:

  • Væggene.
  • Retfærdighedsporten, som er den mest ikoniske port i området.
  • Plaza de los Aljibes
  • Vognenes port
  • Karl V's palads, som huser Alhambra-museet og museet for de smukke kunstarter.
  • Calle Real, hovedgaden i den gamle Medina, som er bevaret siden middelalderen.
  • Parador de Turismo de Granada i Alhambra, et tidligere kloster fra det 15. århundrede, som blev bygget af de katolske konger.
  • På esplanaden foran paladset kan du se Vinporten og endda tage et souvenirfoto med Albaicín i baggrunden.

Et andet sted, hvor du gratis kan gå hen for at nyde det vidunderlige Alhambra, er Mirador de San Nicolás i Albaicín-kvarteret. Herfra får du den bedste panoramaudsigt over den andalusiske fæstning med Sierra Nevada i baggrunden. Du vil også have en enestående udsigt over Alcazaba, Nasrid-paladserne og Generalife, og vidste du, at den smukkeste solnedgang i Spanien siges at være her?

Hvis du er fra Granada eller bor i Granada

For at gøre lokalbefolkningen opmærksom på Alhambras historiske og kulturelle betydning lancerede Patronato de la Alhambra y Generalife et initiativ for at give alle indbyggere i Granada og provinsen gratis adgang til monumentet i weekenderne.

For at besøge Alhambra gratis skal interesserede foretage en reservation online ved at udfylde formularen og vedlægge den nødvendige dokumentation. En anden mulighed er at foretage en personlig reservation på beboerkontoret, der ligger i Corral del Carbón.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra