Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Pris på billetter til Alhambra-paladset

Alhambra er Granada byens emblem og den største turistattraktion, men hvad koster billetterne? Læs videre, så fortæller jeg dig det i detaljer!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Pris på billetter til Alhambra-paladset

Udsigt fra Alhambra | Victoriano Izquierdo

Mange rejsende drømmer om at rejse til Granada for at se det legendariske Alhambra, hvis skønhed har inspireret folk fra hele verden i århundreder. Det er derfor et meget populært monument og det mest besøgte i Spanien. Men hvor meget koster billetterne, og hvad kan du se gratis?

Bare rolig, jeg fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om Alhambra-billetpriser nedenfor.

Hvor meget koster en billet til Alhambra uden kø til at springe køen over?

Udsigt over Alhambra| ©Dimitry B
Udsigt over Alhambra| ©Dimitry B

Billetter til Alhambra (inklusive adgang til Nasridpaladserne, Partal, Alcazaba og Generalife) koster omkring 26 euro.

Alligevel er det ikke den bedste idé at købe billetter på billetkontoret. Mit råd er at købe dine Alhambra-billetter online på forhånd for at undgå endeløse køer ved billetkontoret. Hver dag er kapaciteten begrænset, og du kan risikere at løbe tør for billetter.

Derfor er den bedste løsning at købe en billet til Alhambra online, hvor du får direkte adgang til monumentet, og du vil få opmærksomhed fra en ekspertguide under hele besøget, som vil vise dig alle hemmelighederne i Nasrid-fæstningen.

Bestil billetter til Alhambra

Hvor meget koster en guidet rundvisning i Alhambra?

Guide på en rundvisning i Alhambra| ©Germán Poo-Caamaño
Guide på en rundvisning i Alhambra| ©Germán Poo-Caamaño

Prisen for guidede ture i Alhambra varierer alt efter hvilken type tur du bestiller, og hvad turen omfatter. I Hellotickets kan du f.eks. finde en guidet tur i Alhambra i en normal gruppe, der omfatter adgang til Nasridpaladserne, Generalife, Alcazaba og Karl V's palads, fra 37 euro.

Hvis du er på udkig efter en mere personlig oplevelse på din guidede tur til Alhambra, kan du forvente at betale omkring 51 euro for en mere eksklusiv version af turen i en lille gruppe. Begge inkluderer adgang med prioriteret adgang til alle monumenterne.

Guidede ture i Alhambra er uden tvivl den bedste måde at lære den legendariske paladsby fra Nasriderne at kende på, da den er det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien. Med en professionel guide kan du dykke ned i historien og arkitekturen i Alhambra i Granada, hvis skønhed fortsat forbløffer rejsende fra hele verden.

Som du kan se, er der muligheder for enhver smag og budget, så tøv ikke og book din plads på en guidet tur i Alhambra.

Bestil billetter til Alhambra

Hvad er prisen for Nasrid Paladserne?

El Partal, Nasrid Paladserne| ©Cayetano Gros
El Partal, Nasrid Paladserne| ©Cayetano Gros

Indgangen til Nasrid Paladserne er inkluderet i prisen på Alhambra-billetterne og i de fleste guidede ture i Alhambra, så du behøver ikke at betale ekstra for at få adgang til denne del af fæstningen.

Alhambra er det mest besøgte monument i Spanien og verdens ottende vidunder, så der er stor efterspørgsel efter at se det. Især Nasridpaladserne, som er juvelen i det monumentale kompleks.

Hvis din drøm er at se Alhambra, og du ikke har været omhyggelig nok til at købe billetter online og i god tid før din rejsedato, kan du altid prøve lykken ved monumentets billetkontor og forsøge at få billetter der til samme dag, men du risikerer at løbe tør for billetter på grund af den store efterspørgsel og stå i kø for ingenting.

Bestil billetter til Alhambra

Hvor meget koster det at komme ind på Generalife?

Vandfontæner i Generalife| ©Ian McKellar
Vandfontæner i Generalife| ©Ian McKellar

Adgang til haverne og Generalife-paladset er inkluderet i de fleste af de guidede ture til Alhambra, som du kan finde i Hellotickets. Så hvis du bestiller en komplet guidet tur, behøver du ikke at betale ekstra for at besøge denne del af paladset.

Bestil billetter til Alhambra

Hvor lang tid i forvejen skal jeg bestille billetterne?

Nyd skønheden i Alhambra| ©Marco Montero Pisani
Nyd skønheden i Alhambra| ©Marco Montero Pisani

Af hensyn til bevarelse og sikkerhed er kapaciteten begrænset. Mit råd er, at du bestiller dine Alhambra-billetter så langt i forvejen som muligt, så snart du har bestilt hotel eller fly. Hvis din rejse til Granada falder sammen med helligdage, helligdage eller weekender, anbefaler jeg, at du gør det mindst en eller to måneder før dit besøg.

Husk på, at Alhambra er det mest besøgte monument i Spanien, så der er stor efterspørgsel efter at besøge det både nationalt og internationalt.

Bestil billetter til Alhambra

Hvordan kan jeg spare penge ved at købe billetter til Alhambra?

Forundres over de smukt udsmykkede lofter og buer.| ©Jules Antonio
Forundres over de smukt udsmykkede lofter og buer.| ©Jules Antonio

Alhambra i Granada er et af de mest efterspurgte monumenter i verden, og som du kan forestille dig, er det svært at finde rabatter, tilbud eller billige last minute-billetter. Det er dog ikke umuligt at spare, når du køber billetter til Alhambra. Her er hvordan du kan gøre det!

Få billetter på billetkontoret

En mulighed er at forsøge at få en enkeltbillet på billetkontoret uden en guidet tur til den dag, du skal besøge Alhambra. Selv om de er lidt billigere, anbefaler jeg det ikke, fordi efterspørgslen på at se Alhambra er meget stor, og pladserne er begrænsede. Det er ikke værd at stå i endeløse køer ved billetkontoret, for billetterne er som regel udsolgt på ingen tid, og din tid er også dyrebar.

Udnyttelse af den nedsatte pris for visse grupper

Der er rabatter for visse grupper (indehavere af det europæiske ungdomskort, EU-borgere over 65 år, handicappede osv.), som kan købe billetter til Alhambra til en lavere pris end den almindelige offentlighed. Disse personer skal ved billetkontoret fremvise et dokument, der beviser, at de er berettiget til rabatten.

Hvis du er en af disse personer, skal du huske at gå til billetkontoret i Alhambra i god tid for at få din endelige billet.

Med Granada-kortet

Et andet interessant alternativ til at spare på dit besøg på Alhambra er at få Granada Card, et turistkort, som ikke kun giver dig adgang til Alhambra og Generalife, men også til andre attraktioner i byen. Derudover giver det dig også mulighed for at bruge bybussen til at bevæge dig komfortabelt mellem forskellige steder.

At købe Granada Card har flere fordele. På den ene side sparer du tid, da du ikke behøver at stå i kø ved billetkontoret ved hvert monument for at få dine billetter. På den anden side sparer du penge, da dette turistkort til 24, 48 eller 72 timer giver dig adgang til Granadas vigtigste seværdigheder til en fast eller reduceret pris. Der er også betydelige rabatter på andre turisttjenester.

Der findes også et Granada Card for børn fra 2 til 11 år, som omfatter de samme tjenester som Granada Card for voksne.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra

Hvad kan jeg se gratis i Alhambra?

Rejs til en anden æra| ©Callum Parker
Rejs til en anden æra| ©Callum Parker

Hvis du er en udenlandsk rejsende

Hvis du under din rejse til Granada ikke kan få billetter til Alhambra, skal du ikke bekymre dig, for du kan altid besøge den gratis del af den Nasridiske paladsby og tage nogle smukke billeder.

Selv om det er det mindst spektakulære af det monumentale kompleks, har det nogle meget interessante steder, der vil fange din opmærksomhed, såsom Alhambra:

  • Murene.
  • Retfærdighedsporten, som er det mest ikoniske af komplekset.
  • Plaza de los Aljibes
  • Porten med vognene
  • Karl V's palads, som huser Alhambra-museet og museet for de smukke kunstarter.
  • Calle Real, hovedgaden i den gamle Medina, som er blevet bevaret siden middelalderen.
  • Parador de Turismo de Granada i Alhambra, et tidligere kloster fra det 15. århundrede, der blev bygget af de katolske konger.
  • På esplanaden foran paladset kan du se Vinporten og endda tage et souvenirfoto med Albaicín i baggrunden.

Et andet sted, du gratis kan gå hen for at nyde det vidunderlige Alhambra, er Mirador de San Nicolás i Albaicín-kvarteret. Herfra får du den bedste panoramaudsigt over den andalusiske fæstning med Sierra Nevada i baggrunden. Du vil også have en uovertruffen udsigt over Alcazaba, Nasridpaladserne og Generalife. Vidste du, at det siges, at den smukkeste solnedgang i Spanien er her?

Hvis du er fra Granada eller bor i Granada

For at øge bevidstheden om Alhambras historiske og kulturelle betydning blandt lokalbefolkningen har Patronato de la Alhambra y Generalife lanceret et initiativ, der giver gratis adgang til monumentet i weekenden for alle Granada-boere og indbyggere i provinsen.

For at få gratis adgang til Alhambra skal interesserede foretage en online-reservation ved at udfylde formularen og vedlægge den nødvendige dokumentation. En anden mulighed er at reservere personligt på indbyggerkontoret, der ligger i Corral del Carbón.

Sammenlign billetter og ture til Alhambra