11 aktiviteter for børn i Madrid

Madrid er en ideel by at besøge med børn, hvis man kender de rigtige steder og måder at gøre det på. I dette indlæg vil du finde de bedste planer for at besøge Spaniens hovedstad med de små.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

11 aktiviteter for børn i Madrid

Madrid, Spanien | ©Chris Yunker

Madrid er en by med meget at se og gøre, men at gå rundt i gaderne og besøge de mest turistede steder kan være en meget kedelig opgave for børn. Heldigvis byder byen selv på hundredvis af alternativer, så børn kan more sig lige så meget eller endda mere end voksne.

Der er måder at tilpasse besøg på museer og monumenter, der normalt keder de små, og andre aktiviteter, der udelukkende er designet til, at de kan nyde det mest. Du kan opdage de bedste muligheder for at besøge Madrid med børn ved at læse videre.

1. Madrids forlystelsespark, et sikkert valg

I Madrids forlystelsespark| ©Pavlemadrid
I Madrids forlystelsespark| ©Pavlemadrid

Det er altid en god idé at give børnene en uforglemmelig dag med sjov. Og hvad er så bedre end at købe billetter til forlystelsesparken i Madrid?

Den ligger i Madrids Casa de Campo og er meget nem at komme til med metro, bus eller bil. I parken er der alle mulige attraktioner, som voksne også kan nyde.

Et andet alternativ er Warner Park, som du også kan få billetter til på forhånd, selvom den ligger i den sydlige del af byen, i udkanten af Madrid. Under alle omstændigheder er det altid en god idé at besøge en forlystelsespark, hvis du rejser med børn.

Køb dine billetter til forlystelsesparken

2. Zoologiske haver er altid et af de foretrukne steder for de små

Akvarium i Madrids zoologiske have| ©Daniel
Akvarium i Madrids zoologiske have| ©Daniel

Ud over forlystelsesparker er andre yndlingssteder for børn zoologiske haver. Ud over forlystelsesparken i Madrid er der også Zoo Aquarium, som du kan købe billetter til online. Her er der arter af alle slags og fra hele verden, men den mest berømte stjerne er den gigantiske pandabjørn. Pandaen er ledsaget af store pattedyr, savannedyr, havdyr og mange flere.

Et andet alternativ i udkanten af byen er Faunia-parken, som du kan købe billetter til her, og som ligger lidt længere væk fra den klassiske vision om traditionelle zoologiske haver, og områderne er mere åbne. I nogle af områderne kan man endda interagere med dyrene. Det er let tilgængeligt med bil og offentlig transport.

Og endelig kan du også besøge Atlantis Aquarium og booke din billet uden at stå i kø. Det ligger i udkanten af Madrid, nærmere bestemt i Arroyomolinos. Her lever op til 10.000 havdyr af mange forskellige arter som hajer, rokker, skildpadder, vandmænd ... og børnene kan nyde interaktive aktiviteter, virtual reality og meget mere!

Køb dine billetter til Madrid Zoo

3. Det historiske centrum af Madrid med børn

Plaza Mayor i Madrid| ©Marco Chiesa
Plaza Mayor i Madrid| ©Marco Chiesa

Madrid er en by, der varmt kan anbefales at opdage til fods. En spadseretur gennem det historiske centrum vil helt sikkert glæde de voksne ... men måske ikke så meget børnene. De kan normalt ikke lide lange gåture, medmindre vi tilbyder dem nogle strategiske stop, hvor de kan lege og hvile sig.

Heldigvis er det nemt i centrum af Madrid. Steder som den historiske Plaza Mayor er fulde af gadeartister, hvis færdigheder altid tiltrækker børns opmærksomhed. Karruseller og små markeder er også almindelige på selve pladsen samt andre steder som parker og pladser, der er perfekte til et stop på din rejseplan.

En anden vigtig aktivitet i centrum af Madrid er at spise frokost eller morgenmad. De typiske churros madrileños er en delikatesse, der som regel er et hit hos de små i huset.

Book din turistbus i Madrid

4. Museer er også steder for de små

Piger på Prado-museet| ©Alfredo Arias
Piger på Prado-museet| ©Alfredo Arias

At besøge de bedste museer i Madrid er et must, hvis du rejser til byen for første gang. Det er rigtigt, at hvis man rejser med børn, kan det være udmattende og lidt kedeligt for de små at tilbringe lange dage på et museum.

For at overvinde denne barriere er der nogle særlige aktiviteter for børn, når de besøger Prado eller Reina Sofía, samt rabatter på billetter.

Atbringe kunsten tættere på de små er muligt med en guidet tur, hvor guiderne er forberedt på at underholde og undervise vores børn på samme tid. På Prado-museet, som er det vigtigste museum i Madrid, er der meget nyttige interaktive workshops til at underholde børnene. Alle museer har også reducerede priser for børn under en vis alder. Her kan du købe dine billetter til Prado-museet.

Book dit besøg på Prado-museet

5. Sansernes og illusionernes museer, som du læser!

Ikono madrid|©Ava Flowers
Ikono madrid|©Ava Flowers

Og hvis vi fortsætter med museer, foreslår vi denne gang to andre museer, der er lidt anderledes, men perfekte at besøge med børn. På den ene side er der Ikonos, et fordybende kunstmuseum, hvilket betyder, at dine sanser vil være hovedpersonerne. Du vil komme i kontakt med lys, farver, fornemmelser, teksturer, billeder ... det vil få din og de smås fantasi til at flyve! Du kan købe billetter på forhånd her.

Og hvad med at besøge et museum, der er dedikeret til illusioner? En oplevelse, der allerede har millioner af besøgende, og hvor du kan nyde, både unge og gamle, udstillinger, der vil narre dit sind og stimulere din fantasi og logik. 3D-puslespil, Dilemmasalen eller Illusionsrummet... er nogle af de udfordringer, I skal overvinde som familie, er I klar til det? Du kan få dine billetter her...

Book dine billetter til Sansenes Museum

6. Det kongelige palads med børn

Indgang til det kongelige palads| ©Edmund Gall
Indgang til det kongelige palads| ©Edmund Gall

En anden af Madrids must-see seværdigheder, som ved første øjekast måske ikke begejstrer børn, er et besøg på det kongelige palads i Madrid. Nøglen her ligger i besøgets fokus.

Det er altid en god idé at tale om store konger, prinser og prinsesser og forvandle besøget på det kongelige palads til en eventyrlig tur. Den bedste måde at gøre det på er at få dem til at leve sig ind i atmosfæren lige fra starten.

For at opnå dette kan du starte med vagtskiftet, hvor børnene vil blive fascineret af soldaterne på hesteryg, og fortsætte inde i det kongelige arsenal med dets samling af våben og rustninger. Det sværeste for børn kan være de lange køer, så det anbefales på det kraftigste, at du køber dine billetter online, før du besøger paladset.

Book din guidede tur til det kongelige palads

7. Fodboldfans vil nyde Bernabeu-turen eller museet Cívitas Metropolitano

Mennesker på turen| ©alljengi
Mennesker på turen| ©alljengi

Hvis dine børn er vokset op som fodboldfans, vil de nyde byen Madrid, en af verdens hovedstæder for det smukke spil.

På Paseo de la Castellana finder du Santiago Bernabéu-stadionet, Real Madrids hjemmebane, som du ikke kun kan besøge for at se en kamp, men også for at tage Bernabéu-turen til museet og stadionet. Det huser alle trofæerne fra Real Madrids historie, og du kan gå rundt på en del af stadion, komme ind i omklædningsrummene eller sidde på bænken.

Madrids andet store fodboldflagskib er Atlético de Madrid, hvis stadion, Cívitas Metropolitano, man også kan besøge på museet og se faciliteterne på den moderne fodboldbane ved at leje en rundvisning. Stadionet ligger længere væk fra byens centrum, men kan nemt nås med metro.

Book en rundvisning på Santiago Bernabéu

8. I Madrid kan du besøge tandfeens hus

Tandfeens hus| ©Charlytas
Tandfeens hus| ©Charlytas

De færreste ved, at tandfeen boede og stadig bor i Madrid. Faktisk kan man besøge hans hus-museum, som helt sikkert vil begejstre de små. Det ligger meget tæt på Puerta del Sol i centrum af byen i Prats-konditoriet, hvor musen ifølge historien boede i en æske med kiks.

Museet er også nyttigt for voksne, der vil lære om oprindelsen til denne fortælling. Selv om tandfeen har middelalderlige rødder, optrådte han første gang på skrift i 1902 i den historie, som Luis Coloma Roldán skrev til Alfonso XIII, da han var barn. Uden tvivl et magisk sted at besøge med børn.

9. Leg, mens du ser Retiro-parken

Eftermiddag i Retiro-parken| ©Nicolas Vigier
Eftermiddag i Retiro-parken| ©Nicolas Vigier

Retiro Park er et andet vigtigt sted at besøge på din rejse til Madrid og et af de bedste steder for børn at nyde, og du kan gøre det ved at leje en tur. Denne store park har tusindvis af meter grønne områder, hvor de små kan løbe og lege, områder med gynger, sportsbaner, gadeartister ... der er snesevis af muligheder for, at børnene kan have det sjovt.

De voksne kan også hygge sig, og der er faktisk perfekte aktiviteter for hele familien, som f.eks. en sejltur på den berømte Retiro-sø. Der er også barer og restauranter med store terrasser, hvor man kan slappe af, mens man lader batterierne op med god mad.

Der findes få bedre steder til en familiedag end Retiro-parken, som ligger lige i centrum af hovedstaden.

Book en rundtur i Madrid

10. Tag dem med ind og se Løvernes Konge eller et teater i Gran Via.

På vej for at se Løvernes Konge| ©Manuel
På vej for at se Løvernes Konge| ©Manuel

Gran Vía er en af hovedfærdselsårerne i byen. Den er især kendt for sine butikker, men frem for alt for de mange teatre, der ligger langs den. Lope de Vega teatret er vært for et af de mest populære shows i Madrid og en favorit blandt børn. Jeg taler om musicalen Løvernes Konge, et show, der foregår i Disneys film, ideelt for hele familien.

Det gode er, at hvis Løvernes Konge ikke overbeviser os, er der snesevis af andre muligheder på selve Gran Vía, såsom trylleshows og andre shows, der også er velegnede til børn.

På Plaza de Callao, midt på Gran Vía, er der også biografer, som er et godt alternativ, hvis man ikke er overbevist af teatrene.

11. Besøg Teatro Circo Price i Madrid eller Den Magiske Krypt

I den magiske krypt| ©Noelia S
I den magiske krypt| ©Noelia S

Apropos teater, så er der to alternativer for børn, som helt sikkert vil være det rigtige valg. Teatro Circo Price, som ligger i nærheden af Atocha og Reina Sofia, er normalt vært for magi- og cirkusshows, som altid er et sikkert valg at se med familien.

I nærheden af det samme teater har vi også Cripta Mágica. Et gammelt teater fra 1900, hvor der opføres de mest varierede og forskellige trylleshows, med den ekstra bonus, at du kan nyde dem, mens du får en kop kaffe eller en snack.

Andre tips til at besøge Madrid med børn

Tyrolerbus gennem Madrids gader| ©Son of Groucho
Tyrolerbus gennem Madrids gader| ©Son of Groucho

Som du kan se, er der masser af muligheder for at besøge Madrid med børn. Men det er ikke altid nok at vælge en god plan, især hvis vi ikke tager et par ting i betragtning. For at sikre, at intet går galt, og at både børn og voksne hygger sig, er her nogle tips, du bør huske på:

  • På de mest turistede steder, som Prado eller Det Kongelige Palads, er det almindeligt med køer. I disse tilfælde er det altid bedst at købe billetter online for at undgå lange ventetider. Vi ved alle, at køer og børn ikke går godt sammen.
  • Det er også en god idé at købe billetter på forhånd til teatre og shows som Løvernes Konge. Men i dette tilfælde er det ikke for at undgå køer, men for at undgå at stå uden plads, da efterspørgslen er ret stor.
  • På museer er der audioguides og muligheder for børn. Spørg i billetkontoret, og de vil informere dig om de museumsressourcer, der er tilpasset til børn.
  • Selvom Madrid er en by, der er stolt af at blive set til fods, kan lange gåture være anstrengende for børn. Metroen er den bedste måde at komme rundt i Madrid på, og det er en transportform, som børn elsker.
  • Lav strategiske stop midt i turistområderne, så børnene kan hvile sig og koble fra. Heldigvis er der mange pladser og parker i Madrid, som er perfekte til dette.