Mallorca på 1 dag: alt du behøver at vide

Hvis du planlægger et hurtigt endagsbesøg på Mallorca, er det bedste, du kan gøre, at tilbringe dagen i hovedstaden Palma. Der er ingen tvivl om, at denne by byder på et stort antal attraktioner for enhver smag.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Mallorca på 1 dag: alt du behøver at vide

Mallorca | ©Sergei Gussev

Palma de Mallorca er hovedstaden på De Baleariske Øer og centrum for hele øgruppens økonomiske og kunstneriske liv. Når du ankommer, står du over for en by fyldt med charme og skønhed: med sine honningfarvede stenbygninger og imponerende gotiske arkitektur.

Der er mange ting at se og gøre på denne destination, men hvis du bare er på gennemrejse på Mallorca, og tiden ikke er på din side, er her min endagsrute, der er designet til at hjælpe dig med at lære en af de mest charmerende byer i hele Spanien at kende.

Brug dagen på at udforske det smukke Palma de Mallorca, men sørg for at komme tilbage på en anden tur for at besøge andre områder af øen som Manacor, Calas de Mallorca eller de ikoniske Drach-grotter.

Denne rejseplan dækker en intens dag med eventyr og sightseeing, så jeg anbefaler, at du får en tidlig nats søvn aftenen før og lader batterierne op. For at få mest muligt ud af din tid i Palma de Mallorca er det en god idé at booke din transfer fra Mallorca Lufthavn på forhånd.

Spis morgenmad i Palmas gamle bydel.

I Palma| ©EdgarJa
I Palma| ©EdgarJa

Hvis du vil have mest muligt ud af din dag i Palma, anbefaler jeg, at du står tidligt op og går på opdagelse i gaderne i den gamle bydel i morgensolen.

Denne anbefaling er især værdifuld, hvis du rejser til Mallorca om sommeren, da du har mulighed for at nyde morgenens ro og kølighed, før mængden af turister og varmen gør sig gældende.

Brug et øjeblik på at spise morgenmad på en af de maleriske caféer i området. Mange åbner deres døre meget tidligt. Her er en liste med forslag.

 • QUADRAT: Restauranten er åben for offentligheden fra kl. 7.30 om morgenen og er en del af Hotel Francés.
 • Sa Bodegueta: Sa Bodegueta åbner dørene kl. 7 om morgenen, adressen er Carrer del Sant Crist no.2.
 • Cappuccino Palau March: Serverer fra kl. 8. Den ligger på nr. 13 Carrer del Conquistador.

Gå en tur gennem Parc de la Mar og nyd landskabet.

Parc de la Mar| ©ILA-boy
Parc de la Mar| ©ILA-boy

For foden af den imponerende katedral på Mallorca ligger en af byens smukkeste offentlige parker: Parc de la Mar. Jeg anbefaler at tage turen tidligt om morgenen på en afslappet spadseretur, mens du venter på åbningstiden for byens monumenter.

Promenaden dækker cirka 70 hektar og er omkranset af træer og smukke palmer, der giver skygge på varme dage, samt en gigantisk saltvandssø, der fungerer som et vandspejl for katedralen.

Som du vil se ved ankomsten, byder Parc de la Mar på en spektakulær udsigt over katedralen.

Hvis du er fotoentusiast, kan du udnytte dette øjeblik til at forevige det gotiske monuments imponerende skønhed.

3. Besøg byens vigtigste religiøse tempel: katedralen Santa Maria de Palma.

Mallorcas katedral| ©Secret Pilgrim
Mallorcas katedral| ©Secret Pilgrim

Enhver rundtur i Palma skal indeholde et stop for at se lokalbefolkningens mest elskede arkitektoniske værk: Mallorcas imponerende k atedral.

Den er bygget med de smukkeste detaljer i gotisk stil, og opførelsen af den smukke facade begyndte i 1229 på ordre fra kong Jaume I af Aragonien.

Selv hvis du kun har én dag til at besøge Mallorca, anbefaler jeg, at du ikke overser katedralens indre, hvor du finder et af verdens højeste midterskibe på 44 meter samt imponerende gotiske glasmosaikvinduer og smukke udsmykninger fra perioden.

Mallorcas katedral, der af de lokale kaldes La Seu, er Palmas mest besøgte turistattraktion. Jeg anbefaler, at man kommer i god tid og om muligt bestiller billetter på forhånd, da køerne til templet kan være lange, og man ikke har tid at spilde.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider: Åbent for offentligheden fra mandag til fredag fra kl. 10 til 17.15 og om lørdagen indtil kl. 14.15. Lukket om søndagen.
 • Pris: Fra 8 euro pr. deltager.
 • Besøgets varighed: 1 time er normalt nok til at udforske stedet.

Rundvisning i det kongelige palads La Almudaina.

Det kongelige palads i La Almudaina.| ©Eduardo Arostegui
Det kongelige palads i La Almudaina.| ©Eduardo Arostegui

Dit næste stop er lige over for den ikoniske katedral: Det kongelige palads La Almudaina, den officielle residens for Spaniens konge og dronning under deres ophold på Mallorca.

Det er også en af øens must-see seværdigheder, da det er et imponerende stykke arkitektur, der kombinerer mange års historie og tradition.

Når du planlægger dit besøg, skal du huske, at kongepaladset på visse dage af året er lukket for turistbesøg. Denne liste omfatter visse højtider som nytår eller jul, eller dage, der er lukket i forbindelse med officielle begivenheder.

Du kan downloade den officielle Almudaina Palace App for at få en gratis audioguide med en forklaret rundtur i de forskellige rum i paladset.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden fra tirsdag til søndag. Åbningstiderne fra oktober til marts er fra kl. 10 til 18 og fra april til september fra kl. 10 til 19. Lukket hver mandag hele året.
 • Pris: Fra 7 € pr. deltager.
 • Besøgets varighed: Mellem 40 og 60 minutter er nok til at se faciliteterne.

Tag en afslappende spadseretur gennem Jardines del Rey.

Kongens haver.| ©Gaspar Serrano
Kongens haver.| ©Gaspar Serrano

I området bag det kongelige palads La Almudaina finder du nogle smukke haver i maurisk stil, som tidligere udgjorde en del af selve paladset.

I dag er stedet en del af Mallorcas offentlige haver, og det bedste tidspunkt at besøge dem på er, når du er færdig med din rundvisning i paladset.

Hvis du tager til Mallorca i april eller på et andet tidspunkt om foråret, vil du opleve, at vegetationen her er på sit højeste.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden 24 timer i døgnet.
 • Pris: Gratis for den brede offentlighed.
 • Besøgets længde: Du kan bruge 20-30 minutter på at gå rundt på stedet.

Tag en frokostpause i kvarteret Llotja de Palma.

Forn de Sant Joan| ©Ken H
Forn de Sant Joan| ©Ken H

Llotja-kvarteret ligger i den gamle bydel og er et must på enhver tur til Palma de Mallorca på grund af to grundlæggende aspekter: skønheden i den gamle gotiske arkitektur og det gastronomiske udbud.

For at komme til stedet fra din placering i Jardines del Rey skal du bare krydse Av. d' Antoni Maura i vestlig retning. Tag en frokostpause, og brug et øjeblik på at slentre gennem de smalle gader og beundre de smukke stenbygninger. Her er nogle forslag.

 • Forn de Sant Joan: Restauranten ligger i et gammelt bageri fra det 19. århundrede. Det gastronomiske tilbud omfatter en række typiske middelhavsretter, men reservationer er påkrævet på forhånd.
 • La Paloma: Stedet ligger i en af de ældste og mest emblematiske bygninger i La Lonja og serverer nogle af de bedste tapas på Mallorca.
 • Orient Express: En spansk gastronomicafé, der er ideel til en let frokost. Stedet har en fabelagtig udsigt over Llotja de Palma, et af de ældste og mest emblematiske gotiske monumenter i Barrio La Lonja.

Besøg de arabiske bade i Palma.

De arabiske bade i Palma.| ©Elena R
De arabiske bade i Palma.| ©Elena R

De arabiske bade var meget almindelige i hele byen i årene med muslimsk besættelse af øen, og et besøg i dem er vigtigt for at forstå byens historiske fortid. Til deres konstruktion var det nødvendigt at forsyne byen med et funktionelt hydraulisk system, der var langt forud for sin tid.

I hjertet af Palma finder du mindst en af disse imponerende strukturer i form af fremragende bevarede ruiner.

Ud over de mange historiske aspekter kan du på dette hurtige besøg lære, hvordan de arabiske bade fungerede, deres rørsystem og de skorstene, der blev brugt til at klimatisere kamrene.

Fra din placering i Barrio la Lonja er stederne ca. 10 minutters gang fra La Catedral.

I byen finder du også funktionelle arabiske bade, hvor du kan få en spa-dag, selvom jeg anbefaler disse til længere besøg, for eksempel en 5-dages tur til Mallorca.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden hver dag fra 09:30 til 20:00. Om vinteren er åbningstiden reduceret til kl. 19.
 • Pris: Indgang til stedet koster ca. 3 €.
 • Besøgets varighed: Det tager normalt omkring 30-40 minutter at gennemføre besøget.

Rundtur i Palma de Mallorca på Segway.

Rundtur i Palma med Segway| ©Louise Brown
Rundtur i Palma med Segway| ©Louise Brown

At køre rundt iPalma de Mallorca på Segway er en af de sjoveste og korteste aktiviteter, som rejsende kan foretage sig under deres første besøg i byen. Aktiviteten er blevet meget populær i den senere tid og kan gennemføres på korte ture på helt ned til 1 dag.

Mange lokale turoperatører tilbyder denne type oplevelse, hvor en ekspertguide tager gruppen af rejsende gennem Palmas historiske højdepunkter, herunder den ikoniske katedral, det jødiske kvarter, regeringsbygningen, den gamle middelaldermur og meget mere.

Det er en god eftermiddagsmulighed, hvis du har fået nok af at gå; det er også en sjov alternativ tur for familier, og selv hvis du kommer til Mallorca med børn på ferie; børn fra 8-9 år er normalt tilladt.

Nyttige oplysninger

 • Tidsplan: Forskellige tidspunkter, morgen og eftermiddag.
 • Pris: Omkring 50 € pr. deltager. Prisen inkluderer leje af alt nødvendigt udstyr til turen.
 • Turens varighed: Varierer afhængigt af det firma, du hyrer, og rejseplanen. Turene tager normalt mellem 1 og 2 timer at gennemføre.

Book en Segway-tur i Palma

Besøg Palmas Plaza Mayor i skumringen.

Plaza Mayor| ©António José Rocha
Plaza Mayor| ©António José Rocha

Byens hovedtorv hedder Plaza Mayor de Palma og er i sig selv en rundtur værd.

Mange vigtige begivenheder er koncentreret her i løbet af året, f.eks. de farverige festlige markeder under julen på Mallorca. I juletiden er der opstillet boder med krybber, hvor der sælges gaver til højtiden.

Uanset hvornår du rejser til Mallorca, anbefaler jeg, at du tager til Plaza Mayor i skumringen for at nyde solnedgangen over byen.

Bygningerne omkring pladsen er for det meste kontorer eller private boliger, men næsten hele stueetagen er optaget af caféer og restauranter, hvor du kan sidde og nyde en snack.

Nyttige oplysninger

 • Åbningstider**:** Altid åbent.
 • Pris: Gratis.
 • Besøgets længde: Så længe du har lyst.

Sig farvel til Mallorca med nogle gode tapas.

Smag de velsmagende tapas i La Lonja-kvarteret| ©Marco Verch
Smag de velsmagende tapas i La Lonja-kvarteret| ©Marco Verch

I de senere år har byen mere end genvundet en af de mest berømte spanske traditioner: tapaskulturen. Jeg anbefaler at sige farvel til en aften i byen på Mallorca ved at nyde denne lækre skik. At gå ud og spise tapas i Palma er den bedste måde at komme i kontakt med den autentiske mallorcinske kultur.

Hvis du tager til Mallorca i november, kan du opleve festivaler som TaPalma Tapas Festival, en af de mest ventede, sjove og lækre kulinariske begivenheder i byens årlige kalender.

Men mit yndlingsalternativ for rejsende, der besøger byen for første gang, er at tage på en gastronomisk rundtur på Mallorca. På denne oplevelse tager en ekspertguide gruppen af rejsende gennem en smagningstur, der inkluderer mad og drikke på forskellige restauranter i byen.

Nyttige oplysninger

 • Tidsplan: Fås på forskellige tidspunkter og i forskellige formater.
 • Pris: Omkring €100 pr. deltager, prisen inkluderer en række smagsprøver.
 • Turensvarighed: T uren tager normalt omkring 3 timer at gennemføre.