Mallorca på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Det er ikke umuligt at lære Mallorca at kende på tre dage, så længe du nøje tilrettelægger tidspunktet for hvert enkelt besøg på din rejseplan.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Mallorca på 3 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Mallorca | ©Rolf Schotsch

Mallorca er en ø med en masse historie og en lang række destinationer, som du kan opleve. Fra katedraler, kirker, kurbade, strande, museer, udsigtspunkter, naturområder og ruiner til kunsthåndværkermarkeder, restauranter, caféer og barer.

Der er helt sikkert masser af ting at lave på Mallorca, og dit ophold på tre dage kan virke lidt kort. Der er dog masser af tid til at se de vigtigste seværdigheder, deltage i en rundvisning, gå i dit eget tempo, shoppe og nyde det lokale natteliv.

Dag 1: Udforsk nogle af Mallorcas seværdigheder

De arabiske bade i Palma.| ©Elena R
De arabiske bade i Palma.| ©Elena R

Start din første dag på Mallorca med at udforske nogle af de vigtigste monumenter i øens hovedstad Palma de Mallorca.

denne rejse kan du se på disse steders arkitektoniske stil og lære om den historie, de gemmer på.

Besøg de arabiske bade i Palma de Mallorca og slap af i deres termiske vand

De arabiske bade i Palma de Mallorca er et godt sted at starte din første dag på øen, da du kan nyde øens historie, se den imponerende muslimske arkitektur i badene og slappe af i de varme kilder efter en lang transport fra lufthavnen.

Ved ankomsten vil du føle dig som om du er blevet transporteret tilbage til det 11. århundrede, den periode, hvor badene blev bygget, og nyde en af de få rester af den muslimske tilstedeværelse i byen. Desværre blev alle de andre bygninger fra denne periode erstattet efter ankomsten af Jaime I's erobringstropper.

Du vil kunne få adgang til et centralt rum med halvkugleformede kupler og en række søjler med buer. Når du tager et varmt bad i det område, der er afsat til dette formål, vil du desuden hurtigt bemærke nogle mærkelige fordybninger i gulvet, som gør det muligt for damp og vand at cirkulere.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 3€ pr. person.
 • Åbningstider: 9:30-19:00 (vinter) og 9:30-20:00 (sommer).
 • Hvor: De arabiske bade i Palma de Mallorca på Carrer de Can Serra 7.

Bestil transportservice fra lufthavnen

Betragt den arkitektoniske skønhed i Basilica Church of San Francisco

Når du har slappet af i de arabiske bade, kan du benytte dig af nærheden til San Francisco-basilikaen til at besøge dette nationale monument, der blev bygget mellem det 14. og 16. århundrede.

Under dette besøg vil du opleve dette berømte arkitektoniske ensemble, der består af den lille basilika, klosteret og andre bygninger. De er alle bygninger af stor historisk betydning for Mallorca og dens hovedstad.

Under rundvisningen vil du først se kirkens facade, hvor barokke stilen er fremherskende. Statuen af Fray Junípero Serra skiller sig også ud.

Inde i bygningen kan du se, at designet er barok, og du kan finde et interessant billede af Sankt Georg. Gå ikke glip af klosteret, der ligger lige ved siden af kirken. Det er en symbolsk bygning, hvis trapezform og arkitektoniske skønhed vil overraske dig.

Nyttige oplysninger

 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider: tirsdag til lørdag (10:00 til 18:00).
 • Hvor: Basilica Church of San Francisco.

Nyd shoppingcentret, kunsthåndværkermarkedet og nattelivet på Mallorcas historiske Plaza Mayor.

Turen fortsætter på Plaza Mayor, som ligger ca. syv minutter fra den tidligere destination. Her vil du have mulighed for at gå gennem en af øens største og mest ikoniske pladser, hvor der for århundreder siden lå inkvisitionstribunalet.

På denne plads ligger et stort indkøbscenter, der blev bygget i slutningen af 1960'erne. Du kan slentre rundt i butikkerne og shoppe, sidde på en af caféerne eller spise på restauranterne og endda gå på kunsthåndværkermarkederne fredag og lørdag formiddag.

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave på Mallorca om aftenen, er dette torv også et godt sted at besøge de livlige barer og nyde de tilbagevendende musikalske shows, der finder sted der (lokale kunstnere).

Book en Segway-tur i Palma de Mallorca

Besøg Santa Maria-katedralen, og beundr øen fra dens terrasse

Mallorca katedral| ©Secret Pilgrim
Mallorca katedral| ©Secret Pilgrim

Når du forlader Plaza Mayor, skal du gå ca. seks minutter til San Maria de Mallorca-katedralen eller La Seu, som dette monument også kaldes.

Denne religiøse bygning er bygget i gotisk stil. Dens historie går mere end 700 år tilbage, nærmere bestemt til 1229, da den ophørte med at være en moské og blev indviet til kristen tilbedelse på ordre af erobrer Jakob I af Aragonien.

Dette monument skiller sig ud blandt Europas katedraler, fordi det har den højeste struktur på hele kontinentet og har det største rosenvindue i gotisk stil. Under besøget, som varer ca. en time, får du mulighed for at se katedralen og museet for hellig kunst indefra.

Du kan også klatre op i klokketårnet og på de flyvende stræbepillers terrasser for at nyde en fantastisk panoramaudsigt over havet og øen generelt. Dette er helt sikkert en passende aktivitet, som du kan inkludere blandt de ting, du kan lave på Mallorca om sommeren, vinteren eller på alle årstider.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 20 €.
 • Åbningstider: mandag til søndag (10:00 til 16:45).
 • Hvor: Santa María-katedralen.

Lær det kongelige palads La Almudaina på Mallorca at kende

Det kongelige palads La Almudaina er en obligatorisk destination for enhver turist, så du bør inkludere det blandt de bedste aktiviteter på Mallorca på din første dag.

Du vil få mulighed for at besøge den kongelige Alcazar, som officielt blev anerkendt som kongelig residens fra det 13. til det 14. århundrede. I dag er det blevet omdannet til et museum, som du kan besøge fra tirsdag til søndag.

Rundvisningen i det kongelige palads La Almudaina, der blev bygget på ordre af Jakob II af Mallorca på det sted, hvor der engang lå et arabisk citadel, begynder i skorstenssalen, der har fået sit navn efter, at varmeanlægget var placeret her.

Du kan derefter gå ind i Kongesalen, hvor du kan finde nogle portrætter af øens monarker, og straks gå videre til Kaninrummet. Bagefter kan du gå op på terrasserne og betragte middelalderhaven S'Hort del Rei og bugten.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 7€. (onsdage og søndage gratis efter kl. 15.00)
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag (kl. 10.00-19.00).
 • Hvor: Det kongelige palads La Almudaina. Du kan komme dertil ved at gå sydpå ad Carrer del Palau Reial mod Carrer del Mirador, ca. et par minutter fra Santa Maria-katedralen.

Dag 2: Besøg i nogle landsbyer og naturområder

Drach-hulerne i Porto Cristo| ©Norman G
Drach-hulerne i Porto Cristo| ©Norman G

Selv hvis du kun har to dage til at besøge Mallorca, vil jeg anbefale dig at bruge en af dem på den rute, som jeg foreslår for denne anden dag.

I løbet af denne dag vil du besøge nogle af øens landsbyer og naturområder. Men for at se så mange attraktioner som muligt og få mest muligt ud af dagen, anbefaler jeg, at du står tidligt op.

Besøg grotterne i Drach

Den anden dag på Mallorca begynder med et besøg i Drach-hulerne, som du kan besøge enten med en guidet tur eller ved at købe billetter på billetkontoret.

I begge tilfælde skal du køre til Porto Cristo, som ligger ca. 45 minutter i bil fra Mallorca. På denne måde vil du opleve et eventyr på en time, hvor du går gennem grottens indre (1.200 meter), mens du nyder de imponerende naturlige omgivelser.

Ved afslutningen af denne tur vil du blive overrasket af en kort koncert med instrumentalmusik.

Bagefter er det tid til at forlade grotten og deltage i en af de mest overraskende bådture på Mallorca, hvor du sejler gennem det krystalklare, rolige vand i den underjordiske Martel-sø.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 15 €.
 • Åbningstider: hver dag (9:00 til 17:00).
 • Hvor: Cuevas del Drach.

Bestil en tur til Drach-hulerne på Mallorca

Lær Hams' grotter at kende

Kun fire kilometer væk i bil finder du din næste destination, Cuevas dels Hams, hvor naturen og menneskets hånd omfavner hinanden for at tilbyde dig et geologisk område af stor skønhed.

Her kan du nyde forskellige og fantastiske naturlandskaber, som er ideelle, hvis du rejser til Mallorca med børn.

Normalt går du gennem den botaniske have i den runde grotte til den blå grotte, hvor der er et blåt belysningssystem, der skaber en række interessante visuelle kontraster.

I dette område vil du også have mulighed for at se en projektion med øens historie og detaljer om opdagelsen af hulen. Herefter vil du gå ind i den klassiske grotte med hundredvis af stalagmitter og stalaktitter for til sidst at nå frem til den underjordiske sø Sea of Venice og overvære en klassisk koncert.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 22€.
 • Åbningstider: hver dag (10:00 til 17:00).
 • Hvor: Cuevas dels Hams.

Tag på en udflugt til landsbyen Valldemossa

Valldemossa| ©Mia & Steve Mestdagh
Valldemossa| ©Mia & Steve Mestdagh

Når du har besøgt dette par grotter, anbefaler jeg, at du tager til den vestlige del af øen, nærmere bestemt til landsbyen Valldemossa, som normalt er en af de bedste dagsture på Mallorca.

Det bedste er at udforske denne smukke bys gader til fods, mens du efterhånden opdager dens historie, tager billeder, spiser og hviler dig på en af dens restauranter, køber souvenirs og meget andet.

På denne udflugt vil du også se Valldemossas kongelige charterhus, der er kendt for at være kong Sancho I's tidligere residens og senere komponisten Frédéric Chopins hjem.

Lige ved siden af finder du Kong Sanchos palads og Kong Juan Carlos' have, hvis panoramaudsigt vil overraske dig. Det bedste du kan gøre er at gå en tur gennem byens historiske kvarter og opleve de maleriske gader og Sant Bartolomeu-kirken.

Spadseretur gennem landsbyen Sóller

Landsbyen Sóller i den nordvestlige del af Mallorca (ca. 55 minutter fra Valldemossa) er endnu en af øens attraktioner, der bør indgå i de 10 ting, man kan lave på Mallorca i juni eller en hvilken som helst anden måned på året.

Undervejs skal du gå gennem imponerende tunneller, der går gennem bjergene, indtil du når frem til denne smukke by, der er omgivet af en majestætisk dal. Her finder du en fredelig atmosfære med en masse historie, en række monumenter og en privilegeret udsigt over naturen.

Du kan se Plaza de la Constitución med terrasser, caféer, restauranter og San Bartolomé-kirken. Du kan også se sporvognsskinnerne, som krydser pladsen. Du kan faktisk tage dette transportmiddel for at komme til Sóllers havn.

Bagefter kan du gå ind på Can Prunera Modernist Museum og se en vigtig udstilling af møbler fra det 20. århundredes samfund. Fortsæt udflugten på Sóller Station, hvor du kan se et par permanente udstillinger af Pablo Picasso og Joan Miró.

Bestil en guidet tur på Mallorca

Dag 3: Rundtur til Mallorcas bugter og strande

Cala Millor| ©rbjag71
Cala Millor| ©rbjag71

Som afslutning på din tre-dages tur til Mallorca er der intet bedre end en tur rundt til øens bugter og strande.

Du vil opdage skjulte landskaber af stor naturskønhed, hvor det blå vand står i kontrast til sandet, de grønne områder og solens stråler.

Mondragó-bugten

Cala Mondragó er et naturreservat, der ligger ca. en time sydvest for Mallorca. Dette er udgangspunktet for den anbefalede rute for den tredje og sidste dag på turen.

I bugten kan du gå langs det hvide sand og dykke ned i det krystalklare vand. Hvis du ønsker at finde noget skygge, bør du gå til bagsiden af denne bugt, hvor du finder en lille grøn lunge, der består af en række ørkenplanter og nogle fyrretræer.

I denne bugt kan du desuden gøre nogle sportslige oplevelser, såsom at deltage i en af øens bedste cykelture eller vandreture.

Du skal vide, at dette sted er egnet til kørestolsbrugere og er udstyret med alt det nødvendige til hele familiens fornøjelse.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 6 €.
 • Åbningstider: hver dag (kl. 9.00-16.00).
 • Hvor: Cala Mondragó.

Book en cykeltur på Mallorca

S'Amarador-bugten

Den næste destination ligger ca. 10 minutter fra Cala Mondragó, så du kan nemt gå fra den ene til den anden langs en sti.

Når du når frem til Cala S'Amarador, vil du bemærke, at den er større end den foregående. Desuden vil du føle dig indhyllet i en atmosfære af ro, da det er en skjult bugt og derfor er mindre overfyldt.

I denne bugt kan du svømme i det rolige vand, ligge på sandet og solbade eller blot sidde i skyggen af den vegetation, der omgiver dette område, og betragte udsigten.

Afhængigt af tidspunktet og årstiden kan du faktisk se solen smelte ned i vandet. Et sandt visuelt skuespil, hvor der kun er dig og naturen. Dette er uden tvivl et passende besøg, hvis du ikke ved, hvad du skal lave på Mallorca i juni og september, som er de varmeste måneder på året.

Caló des Moro

Når du har nydt skønheden og roen i Cala S'Amarador, kan du sætte dig ind i bilen igen og køre til Caló des Moro (ca. 23 minutter væk). Når du kommer dertil, skal du gå ad en lidt lang sti med ujævnt underlag. Men det er det hele værd, for lidt efter lidt vil du opleve en utrolig panoramaudsigt over bugten.

Når du først er i bugten, vil du se det smukke turkisblå vand, hvor du kan dykke og svømme sikkert. Det skyldes, at vandet er lavt, og takket være klipperne er du beskyttet mod vind og bølger. Du vil også nyde det hvide sand, den omkringliggende vegetation og den utrolige udsigt til solnedgangen.

Es Trenc strand

Som afslutning på den tredje dags rute skal du køre ca. 34 minutter fra Caló des Moro til Mallorcas sydkyst, hvor du finder Es Trenc-stranden.

Dette er et naturområde med en udstrækning på syv kilometer med klitter, hvidt sand og turkisblåt vand, der indbyder til at dykke ned i det. Du kan slappe af, udnytte naturen og endda solnedgangen til at tage nogle billeder.

Dette er helt sikkert en god plan at inkludere i de ting at lave på Mallorca i juli eller en hvilken som helst anden måned i sommer- og efterårssæsonen.

Herefter kan du vende tilbage til Palma de Mallorca, og afhængigt af flyvetiden kan du deltage i en sidste aktivitet på højst tre timer. For eksempel en af Mallorcas gastronomiske ture eller en Segway-tur gennem hovedgaderne.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 5 €.
 • Åbningstider: hver dag (kl. 9.00-21.00).
 • Hvor: Es Trenc-stranden.

Bestil en gastronomisk rundtur på Mallorca

Turistkort for at spare på rejseplanen

Palma Pass Express| ©Angele C
Palma Pass Express| ©Angele C

Turistkortet vil være din bedste allierede, når du besøger Mallorca. Du får betydelige rabatter på adgang til monumenter, museer, restauranter, butikker og visse transportruter.

Du kan købe Palma Pass Express (adgang til tre museer), Palma Pass 72 timer (adgang til øens transportmidler, alle monumenter og museer) og Palma Pass Family (3 attraktioner for et par voksne og børn).

 • Dag 1: Seværdigheder på Mallorca
 • Arabiske bade
 • Fra 3€
 • Hver dag
 • Beliggenhed: Palma de Mallorca
 • Dag 2: Landsbyer og naturområder
 • Drach-hulerne
 • Fra 15€
 • Hver dag
 • Beliggenhed: Palma de Mallorca Kommune Manacor
 • Dag 3: Vigge og strande
 • Cala Mondragó
 • Fra 6 €
 • Hver dag
 • Beliggenhed: Kommune Santanyí