De bedste ting du kan lave i Malaga

Malaga er en af de mest befolkede byer i Andalusien, og dens pulserende atmosfære indbyder til endeløse aktiviteter. Her er nogle af de ting, du kan lave her.

Andressa García

Andressa García

13 minutters læst

De bedste ting du kan lave i Malaga

Luftfoto af Malaga | ©Martijn Vonk

Malaga er et kystområde og byder på strandaktiviteter, udsøgte havsmag og vandsport. Men denne by er meget mere end det, det er også en by med et imponerende natteliv, så dens barer og natklubber vil invitere dig til at blive og nyde god musik og gode vine.

Jeg vil fortælle dig nogle af de bedste ting at lave i Malaga, som har aktiviteter for alle slags besøgende, du kan endda leve utrolige oplevelser med børnene, hvis du rejser med dem.

1. Gå rundt i det historiske centrum af byen med en guide

Malaga| ©F Delventhal
Malaga| ©F Delventhal

Malaga er en fantastisk by at besøge og gå gennem dens gader og stræder, så hvis der er noget, du skal gøre, så snart du ankommer til denne by, og efter at du har foretaget transporten fra Malaga lufthavn, er det at nyde hvert et historisk og kulturelt hjørne, som den har at vise dig. Jeg anbefaler dig at tage en guidet tur med en ekspert, som vil fortælle dig alt, hvad du ønsker at vide om byen.

Der er mange måder, hvorpå du kan foretage denne form for rundvisning. Du kan tage en hurtig gåtur, eller du har mulighed for at tage en tur rundt i byen på cykel eller segway. En anden mulighed, som jeg synes er en af de sjoveste, er at tage en elektrisk tuk tuk-tur. Kort sagt, der er masser af muligheder for at tage rundt i byen.

En del af det, du vil se på denne type tur, er byens historiske centrum, som har strukturer af stor turistmæssig interesse såsom katedralen La Manquita, universitetet i Malaga eller endda Picasso-museet, som jeg i øvrigt anbefaler dig at kende åbningstider og priser, før du besøger det.

Derudover kan du foretage ture ved solnedgang for at lære Malagas natteliv at kende og nyde de mest forfriskende drinks og de mest udsøgte tapas.

Bestil din rundvisning i Malaga i selskab med en rejseleder

2. Tag byens sightseeingbus med båd inkluderet

Turistbus| ©City Sightseeing
Turistbus| ©City Sightseeing

Malaga sightseeingbus er en glimrende mulighed, hvis du har lidt tid til at besøge Malaga, og du ønsker at se så mange steder som muligt. Hvis der er én ting, jeg kan lide ved denne tur, er det, at du har mulighed for at komme både på bussen og båden.

Udover at du får set hele byen på land, tager den dig også med på en interessant tur i bugten, en aktivitet, som jeg anbefaler, at du gør i Malaga i november, hvor temperaturerne er meget mere behagelige. Du kan tage denne bus ved at købe en billet og stige på på det tidspunkt, du ønsker inden for busplanen, og du kan desuden nyde godt af passet i de næste 24 timer fra det tidspunkt, hvor du foretager købet.

Du har mulighed for at vælge mellem tre buslinjer, en rød, en grøn og en blå. Hver af linjerne bringer dig meget tæt på de forskellige interessante steder i byen. Du kan blive i bussen uden at stoppe og blot lytte til audioguide-kommentaren, eller du kan stige af ved hvert stop for at se nærmere på hvert enkelt sted.

Jeg er vild med denne mulighed, for ud over at spare penge er det en fleksibel billet, der giver dig mulighed for at udforske byen i dit eget tempo, uden pres, og nyde hver enkelt seværdighed, som du ønsker, indefra eller udefra.

Book din billet for at komme med turistbussen i Malaga

3. Tag på en bådtur i Malaga-bugten

Puerto Marina, Malaga| ©Jose A
Puerto Marina, Malaga| ©Jose A

Malaga, der er klassificeret som et kystområde, tilbyder flere muligheder for at besøge byen med båd og se den fra kysten. Bådturen i Malaga er tilgængelig på alle tidspunkter af dagen, så du kan tage på denne tur ved daggry, i løbet af dagen eller i skumringen for at nyde, hvordan solen går ned på Malagas skyline.

Du kan gå om bord på bådkrydstogter, katamaraner eller sejlbåde. Afhængigt af den mulighed, du vælger, er der tale om ture, som du kan foretage privat med kun din gruppe af venner og familie, eller du kan dele turen med andre turister, der er på gennemrejse i byen.

Drinks, måltider og snacks er normalt inkluderet i disse ture. Afhængigt af tidspunktet, hvor du går om bord, tilbyder nogle af disse ture frokost eller middag, så det er en komplet oplevelse med hav, sol og smagsprøver af de mest udsøgte tapas og vine, som er en af de bedste gastronomiske ture i Malaga værdig.

På den anden side giver mange af disse ture dig mulighed for at dyrke visse sportsgrene som f.eks. snorkling og andre vandaktiviteter, mens du rejser om bord på en båd. Du kan endda tage på halvdags- og heldagsudflugter, hvis du ønsker en mere spændende oplevelse end blot et par timer om bord.

Book din bådtur i Malaga-bugten

4. Tag på paddelsurfing eller dyrk en hvilken som helst anden vandsport

Paddelsurfing i Malaga| ©fran_laguna
Paddelsurfing i Malaga| ©fran_laguna

Kystområdet tilbyder dig en masse vandaktiviteter at dyrke, så du skal tage til Malaga i mindst 4 dage for at dyrke nogle af de sjoveste ekstreme sportsgrene. En af mine yndlingssportgrene at dyrke i Malaga er paddle surfing, og der er mange ture, der tilbyder dig at tage vandruter for at dyrke denne sport.

Hvis du ønsker at fortsætte med at leve utrolige oplevelser i havet, kan du tage ud og snorkle. Denne aktivitet er fantastisk at lave sammen med familien og med børn, fordi de elsker at vide, hvordan livet i havet er. I nogle tilfælde kræver denne type oplevelse en minimumsalder for at gennemføre den, men for det meste kan børn deltage.

Hvis du vil fortsætte med at nyde havet, er der også mange ture og udflugter, der tilbyder at tage dig med på kajaktur langs kysten, hvilket er en af de 10 sjoveste aktiviteter i Malaga, som du kan lave med familie og venner. Endelig er parasailing et eventyr i stor højde.

Denne sidste oplevelse er for de modigste, og hvis du er en af de mennesker, der elsker ekstreme eventyr, skal du helt sikkert inkludere dette blandt de aktiviteter, du skal lave i Malaga, du skal bare gå ombord på et krydstogtskib, der tilbyder denne mulighed, og begynde at flyve gennem luften over havet og få en utrolig udsigt over byen.

5. Se flamenco-shows i tablaos

Kelipé Flamenco Art Centre| ©Milan Mirkovic
Kelipé Flamenco Art Centre| ©Milan Mirkovic

Flamenco-showet er en af de mest repræsentative traditioner i hele Spanien, og hvis der er et sted, hvor du kan nyde denne kunst, er det i Andalusien, og især i Malaga. Så hvis du tager på en tur i mindst én dag til Malaga, skal du besøge en tablao og nyde et af de bedste flamenco-shows i Malaga.

Hvis du ønsker at deltage i denne kulturelle aktivitet, kan du gøre det på egen hånd ved at gå på en flamenco-tablao om aftenen, hvor du ud over showet kan nyde udsøgte tapas og søde vine af lokal produktion. Men hvis du ikke ved, hvilke steder du skal besøge, og hvordan du skal nyde denne kunst, kan du leje en guidet tur.

Generelt tager mange af de bedste ture i Malaga dig med til at nyde flamenco i tablaos, de tilbyder dig meget mere end entréen til hvert sted, de tilbyder dig også drikkevarer og snacks, samt de præcise kommentarer fra turlederne, som altid er opmærksomme på at vise dig, hvad der er de bedste muligheder for drikkevarer og mad på det sted, hvor de går.

Dette er et show, som man kan nyde som familie, vel vidende at flamenco er meget mere end blot dansere. Det er en komplet scene, der blander sangere, guitarister og farverige kostumer samt kastagnetter og andre typiske elementer.

Book dit besøg på de forskellige flamenco-"tablaos"

6. Besøg Alcazaba og andre Al-Andalus-monumenter

Alcazaba, Malaga| ©manuelfloresv
Alcazaba, Malaga| ©manuelfloresv

Alcazaba er et af de steder, hvor du kan værdsætte den rige kulturelle arv, som den islamiske periode har efterladt Spanien. Det er en fæstning med en utrolig velbevaret struktur, der står vagt på skråningerne af Gibralfaro-bjerget. På toppen af dette bjerg kan du også besøge Gibralfaro-borgen.

Begge strukturer er stadig ikoner for byen Malaga og er et must at se, ikke kun for historieelskere, men også for turister generelt, som elsker at opdage interessante steder. Inden du besøger Alcazaba, anbefaler jeg dig at tjekke åbningstider og billetpriser.

Hvis der er én ting, du vil elske ved at gå op på Gibralfaro-slottet, er det den utrolige udsigt, du kan nyde fra dette sted. Da dette slot ligger på toppen af bjerget, er det muligt at se Malaga, som utvivlsomt er en af de 10 bedste byer i Andalusien, fra et andet synspunkt.

Men dette er ikke de eneste Al-Andalus-monumenter, som du kan se i Malaga, faktisk er der mange strukturer i denne by, der minder dig om denne islamiske fortid, ikke kun i Malaga, men også i hele Spanien, idet den romerske bro er en af dem, som du kan medtage på din liste over steder, du skal besøge med din familie.

Bestil dit besøg til Alcazaba

7. Tag en tur til de bedste museer i Malaga

Adgang til Picasso-museet| ©Dr Bob Hall
Adgang til Picasso-museet| ©Dr Bob Hall

Malaga er en kulturby par excellence, og den betydning, som kunsten har i denne by, er utrolig, og det er derfor, at et af kælenavnene for Malaga er museernes by, da der her ligger nogle af de mest interessante og sjove at nyde med familien i Spanien.

Blandt de 10 bedste museer at besøge i Malaga er det museum, der er dedikeret til Pablo Picasso, i betragtning af at det er hans hjemby. Du kan også besøge bil- og modemuseet, Centre Pompidou i Malaga, det eneste uden for Frankrig, blandt mange andre.

Dette er en af de aktiviteter, man ikke må gå glip af, hvis man er en kunst- og kulturelsker. Andre interessante museer at besøge i Malaga er: det russiske museum, vinmuseet, glasmuseet, musikmuseet og kunstcentret i Malaga. I nogle af dem kan du endda deltage i workshops, og de har som regel interaktive rum.

For at besøge dem alle skal du lave en rejse til Malaga på mindst 3 dage, hvor du dedikerer en stor del af rejsen til at besøge museerne. Men hvis du ikke har så meget tid, anbefaler jeg, at du besøger mindst et par af dem, og at du udnytter det faktum, at de fleste af dem tilbyder billig, reduceret entré og nogle gange gratis adgang for børn og seniorer.

Book dit besøg på de bedste museer i Malaga

8. Tag en tur til vingårdene og vinmarkerne i udkanten af byen

Vingårde i Malaga| ©Cayetano
Vingårde i Malaga| ©Cayetano

I udkanten af byen finder du en masse vingårde, som du kan besøge, hvis du har tid nok i byen. Derfor er en af de aktiviteter, som jeg anbefaler dig at lave i Malaga om sommeren, og hvis du er vild med vin og god mad, en god tur til vinbyerne i udkanten af Malaga.

Marbella er en anden by, der ligger lige uden for Malaga, og er et vinområde, hvor du også kan nyde de forskellige vinsorter. Inden du begiver dig ud på eventyr til denne by, anbefaler jeg, at du tjekker, hvordan du kommer til Marbella fra Malaga.

De lokale vine er af høj kvalitet og for det meste ret søde, så du vil sikkert have lyst til at smage mere end ét glas under turen. Jeg kan godt lide denne slags vinudflugter, fordi du ikke kun får lov til at smage de ældste og bedste vine af højeste kvalitet, men du får også mulighed for at lære om vinfremstillingsprocessen.

Hvis du ikke ønsker at forlade byen for at lære de forskellige smagsvarianter af vine at kende, som Malaga har at byde på, kan du blive og besøge nogle af de mest specielle vingårde i byen, eller endda tage på en vin- og tapas-tur, der tager dig med til de barer, hvor de serverer de bedste lokale og forfriskende vine.

Et af de must-visits, du ikke må gå glip af, er Antigua Casa de Guardia, et vinhus, der blev grundlagt omkring 1840, og som har været i drift lige siden, selv i de sværeste øjeblikke af den spanske historie. Dens vinkort byder på et bredt udvalg af vine med forskellige lagringstider, hvilket gør det til et af de bedste steder at smage kvalitetsvine.

9. Tag en tur til Caminito del Rey

Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle
Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle

Dette er en af de mest imponerende vandrestier i Andalusien, og den blev engang betragtet som en af de farligste ruter i verden, men er nu blevet omlagt, så den er blevet meget mere sikker.

Dette eventyr, der betragtes som en af de bedste udflugter fra Malaga, ligger en time fra byen i bil, så det er et godt alternativ, hvis du vil lave en anden aktivitet uden for byen.

Du kan finde ture, der tager dig fra Malaga til dette fantastiske sted, og du kan endda få selskab af en rejseleder, der viser dig vejen og alt, hvad du har brug for at vide om denne rute.

Det, der helt sikkert vil tage pusten fra dig under ruten, er, at den ligger i en imponerende højde over havets overflade. Det er en god oplevelse at inkludere blandt de aktiviteter, man kan lave i Malaga i oktober.

Noget du bør vide, før du begiver dig ud på dette eventyr, er, at du skal være helt sikker på, at du vil være i stand til at gennemføre hele ruten, for når du først begynder at krydse, kan du ikke vende tilbage, fordi stien er ensrettet, og hvis du går i den modsatte retning, vil du simpelthen ikke kunne passere.

Book din udflugt til Caminito del Rey fra Malaga

10. Slap af i badene i Hammam Al Ándalus

Hammam Al Ándalus| ©OneTwoTrip Travel Expert
Hammam Al Ándalus| ©OneTwoTrip Travel Expert

Badene i Hammam Al Ándalus er et af de steder i det islamiske Spanien, som stadig står tilbage og repræsenterer en gylden fortid fra denne islamiske æra. Dette er et af de mest interessante steder at se og besøge i Malaga på 1 dag. Du vil blive transporteret tilbage i tiden, så snart du træder ind på dette sted.

For at besøge dem kan du tage af sted på egen hånd og bestille billetterne online inden din rejse, men du kan også leje en guidet tur, der tager dig til dette sted i selskab med en ekspertguide, som vil lære dig alt, hvad du har brug for at vide om den islamiske kultur og Hammam-badene.

Indenfor kan du lave et væld af afslappende aktiviteter såsom at nyde massage, deltage i afslapningsritualer og levende oplevelser, der vil få dig til at genfinde forbindelsen med din indre natur og fred. Dette er en af de aktiviteter, der afbryder dig fra resten af verden, og som vil hjælpe dig med at føle, at du nyder din rejse og din ferie maksimalt, faktisk er det en ideel aktivitet at lave i Malaga om vinteren.

En af de tjenester i de arabiske bade, som jeg holder mest af, og som jeg er sikker på, at du også vil kunne lide, er de såkaldte vandrejser, som er afslappende sessioner, hvor vandet vil få dig til at føle fred, ro og ro fra begyndelsen til slutningen af oplevelsen.

Book din billet til Hammam Al-Andalus Baths

11. Besøg den botaniske have i La Concepción

Botanisk have i La Concepción| ©Isa Ruiz
Botanisk have i La Concepción| ©Isa Ruiz

Den botaniske have i La Concepción er et af de steder, som man ikke kan gå glip af. Den ligger i Malaga og tilbyder dig en rejse gennem alle verdens steder gennem planter. Her kan du opleve de forskellige planter og blomster, der findes i mange dele af verden.

Derudover kan du besøge denne have om dagen og reservere på forhånd for at undgå køer, men du har også mulighed for at besøge den om natten, hvilket er en god plan at inkludere blandt de ting at se og gøre i Malaga om natten, især er det en aktivitet, som jeg anbefaler dig at inkludere i din liste over ting at gøre i Malaga i december, for at sætte pris på de lys, der oplyser haven.

Dette er en af de bedste ting at gøre i Malaga med børn og familie, fordi det altid er interessant at kende den flora, der findes mange steder i verden. En anden ting du skal vide om denne botaniske have er, at de har en masse aktiviteter for hele familien, derfor anbefaler jeg dig, inden du besøger den, at du besøger hjemmesiden for at finde ud af, hvilke aktiviteter der er tilgængelige.

For at besøge dette sted kan du gøre det på egen hånd med offentlig transport, taxa eller lejebil. Du kan også tage turistbussen på den grønne linje, som kører dig direkte til haven. En anden mulighed er at leje en rundvisning med en erfaren guide, som vil føre dig rundt i haven og fortælle dig alt, hvad du gerne vil vide om haven.

12. Tag på en udflugt til Granada

Alhambra. Granada.| ©VALDITHRASH
Alhambra. Granada.| ©VALDITHRASH

En fantastisk plan at gøre, når du er i Malaga, er at tage på en udflugt til en anden by og/eller by, og hvilket sted er bedre at besøge end Granada. Dette er et af de smukkeste steder at besøge i Andalusien. Granada med sit berømte Alhambra er et af de rejsemål, som du ikke må gå glip af på en så berigende rejse som denne til Malaga.

Der er flere interessante kvarterer at besøge i Granada, og du kan endda bruge noget tid på at lære den lokale gastronomi at kende, inden du vender tilbage til Malaga. Den anden mulighed, du har, er at tage på en guidet tur.

Generelt er turlederen på denne type guidede ture normalt chaufføren af køretøjet, og i mange tilfælde kan du finde disse ture på andre sprog end spansk, hvis du ønsker at besøge byen sammen med nogle venner eller familiemedlemmer, der ikke taler sproget.

Denne form for udflugter til Granada varer normalt en hel dag, så jeg anbefaler, at I kun tager denne tur, hvis I skal blive i Malaga i mere end en dag, så I kan bruge den nødvendige tid til at besøge byen i al sin pragt og opleve de forskellige stemninger og farver, den har at byde på.