Malaga Alcazaba åbningstider

Alcazaba er en juvel af andalusisk arkitektur, som du ikke må gå glip af på din rundtur i Malaga. Her er de tidspunkter, hvor du kan besøge den.

Andressa García

Andressa García

8 minutters læst

Malaga Alcazaba åbningstider

Alcazaba | ©Julien Maury

En af de bedste og mest must-see og must-do ting at gøre i Malaga er helt klart Alcazaba. Faktisk kan du på den samme gåtur til Alcazaba også se Gibralfaro-slottet, som begge anses for at være ægte juveler fra den spansk-islamiske periode.

Jeg vil vise dig, hvornår og hvad der er de bedste tidspunkter for at besøge dette vidunder, der er forankret i Malaga. Hvad du skal huske på, hvis du vil besøge dette par monumenter, er, at du skal bruge mere end én dag i Malaga for at nyde denne tur.

Generelle åbningstider for Alcazaba i Malaga

Indgangen til Alcazaba| ©manuelfloresv
Indgangen til Alcazaba| ©manuelfloresv

Der er visse ting, du bør vide om de generelle åbningstider for Alcazaba, og det er, at den har forskellige åbningstider for vinter og sommer. Det er også vigtigt at vide, at både Gibralfaro-slottet og Alcazaba er åbne hele året rundt med undtagelse af to helligdage: 25. december og 1. januar.

En anden ting, du bør vide, inden du besøger Alcazaba, er, at hver mandag er elevatorerne, der fører direkte til Nasridpaladserne, lukket. Der er ingen ændringer i tidsplanen i forhold til ugedagene, dvs. mandag, søndag eller andre ugedage overholdes Alcazaba og Gibralfaro Castle's indgangstider.

Bestil dit besøg i Alcazaba

Natåbningstider for Alcazaba i Malaga

Udsigt over Alcazaba og det romerske teater| ©Adán Sánchez de Pedro
Udsigt over Alcazaba og det romerske teater| ©Adán Sánchez de Pedro

Da åbningstiderne for disse monumenter afhænger af årstiden, er der perioder, hvor de er åbne om natten, og andre måneder, hvor de ikke er det. Alcazaba er normalt åben om aftenen indtil kl. 20.00.

Hvis du ønsker at besøge Alcazaba eller Gibralfaro-slottet om aftenen, anbefaler jeg, at du først reserverer plads til at komme ind på stedet. Denne reservation er for at sikre din adgang, for generelt er antallet af turister på stedet tæt på lukketid normalt i hundredvis, og du risikerer at gå glip af chancen for at komme ind.

I nogle måneder af året er åbningstiderne om natten ikke så omfattende og tilbyder adgang indtil kl. 18.00. Hvis du ikke kan eller ønsker at reservere på forhånd, er det vigtigt, at du ankommer tidligt nok til at købe en billet til natomvisningen, da køen ved billetkontoret normalt er lang.

Du skal også være opmærksom på, at hvis du vil se faciliteterne om natten, skal du gøre det på egen hånd, da de guidede ture kun fungerer om dagen og ikke om natten, så det hører ikke rigtig til blandt de bedste ting at se og gøre i Malaga om natten.

Tidsplan for guidede ture i Alcazaba i Malaga

Alcazaba| ©horrapics
Alcazaba| ©horrapics

Det bedste tidspunkt at besøge Alcazaba i Malaga er helt klart om morgenen, men tidsplanen for de guidede ture kan ændre dine planer, og hvis du ønsker at besøget i Alcazaba skal være en af de bedste aktiviteter at lave i Malaga, anbefaler jeg dig at gøre det med en guidet tur, som du helst skal bestille i noget tid i forvejen.

Du har to muligheder for guidede ture for turister, en af dem er den almindelige eller klassiske guidede tur, hvor du skal betale et gebyr, der inkluderer adgangen til faciliteterne sammen med turen med en ekspert. I dette tilfælde er turen åben for offentligheden.

Den almindelige guidede rundvisning starter først kl. 17.00 hver dag og varer ca. halvanden time. Hvis du ønsker at spare tid, er dette uden tvivl en god måde at lære stedet at kende på. Jeg anbefaler dog, at hvis du ønsker at se begge monumenter, bør du bruge mindst to dage på at besøge dem, en dag til Alcazaba og en dag til Gibralfaro-slottet.

En anden mulighed, du har, er at besøge Alcazaba privat, dvs. at leje en unik oplevelse for dig og din gruppe, hvor I kan koordinere den tidsplan, som I ønsker at nyde denne oplevelse. Denne type guidede ture henvender sig til grupper på op til 25 personer, og prisen kan ændre sig alt efter antallet af personer, men inden du lejer denne oplevelse, opfordrer jeg dig til at læse mere om priserne på Alcazaba i Malaga.

Sommeråbningstider for Alcazaba i Malaga

Alcazaba| ©Daniel Lobo
Alcazaba| ©Daniel Lobo

Som jeg allerede har nævnt, ændrer åbningstiderne for disse monumenter sig alt efter årstiden. I sommerperioden, som løber fra 1. april til 31. november, er Alcazaba åben fra 9:00 til 20:00. På dette tidspunkt kan du besøge begge monumenter om aftenen.

Fra den 1. november begynder vintersæsonen i Malaga, så det er på dette tidspunkt, at Alcazabas åbningstider er forkortet, idet den er åben for offentligheden fra 9:00 til 18:00 alle ugens dage, uanset om det er weekend eller hverdag.

Du skal vide, at uanset årstiden, vinter eller sommer, begrænser begge monumenter adgangen til mindst 45 minutter før lukketid, så jeg anbefaler dig at ankomme mindst et par timer før lukketid for at nyde stedet.

Faktisk, da rundvisning på dette sted er inkluderet blandt de bedste ting at gøre i Malaga om sommeren, anbefaler jeg dig at besøge byen i mere end én dag, så du kan nyde Alcazaba på én dag og Gibralfaro-slottet på en anden dag. Selv om begge strukturer ligger meget tæt på hinanden, er de ikke forbundet med hinanden, og det er virkelig udmattende at besøge dem begge på samme dag.

Hvilke dage er Alcazaba i Malaga lukket?

Alcazaba| ©F Delventhal
Alcazaba| ©F Delventhal

Alcazaba og Gibralfaro-slottet er næsten aldrig lukket, begge monumenter er åbne hele året rundt, uanset helligdage, weekender eller andre årsager. Der er kun to dage om året, hvor stedet lukker dørene for offentligheden.

Den 25. december og den 1. januar hvert år er ikke de ideelle dage til at besøge monumenterne, da det er de eneste dage, hvor de ikke er i drift. Faktisk er mange af de 10 bedste museer i Malaga og andre seværdigheder i byen normalt lukket i løbet af disse dage, men de arbejder dog aftenen før disse dage, dvs. juleaftensdag og nytårsaftensdag.

Bedste tidspunkt at besøge Alcazaba i Malaga på

Udsigt fra Alcazaba| ©Nigel Hoult
Udsigt fra Alcazaba| ©Nigel Hoult

En af de anbefalinger jeg gerne giver til at besøge både Alcazaba ogGibralfaros borger, at det er meget bedre at tage af sted i morgentimerne, på den måde sikrer du dig, at du kan tage al den tid du har brug for til at lære hvert af disse steder i ro og mag at kende.

Igen, hvis vi taler om de dage, hvor det er bedre eller dårligere at besøge dette sted, er der ingen tvivl om, at et af de bedste tidspunkter at gøre det på er under den guidede rundvisning, der finder sted hver dag kl. 17:00. At tage en guidet rundvisning er den bedste måde at lære stedet at kende som en lokal, og derfor foretrækker jeg altid at tage herhen om eftermiddagen for at nyde denne guidede rundvisning.

Hvad angår tidspunktet på året for at se begge monumenter, er sommeren uden tvivl det bedste tidspunkt at gå rundt i både Alcazaba og Gibralfaro-slottet på. Hvis du beslutter dig for at tage af sted om sommeren, anbefaler jeg, at du tager af sted om eftermiddagen, hvor vejret er meget mere behageligt end om dagen.

Ulempen ved at se disse to bygningsværker om sommeren er det store antal mennesker, der kommer for at besøge dem hvert år. Det betyder ikke, at du er nødt til at gå strengt om sommeren, faktisk kan det tælle som en af de bedste ting at gøre i Malaga om vinteren, men prøv altid at finde en solskinsdag og tag varmt tøj med for at gå op.

Transporttidsplan for at komme til Alcazaba i Malaga

Alcazaba| ©Alf Melin
Alcazaba| ©Alf Melin

Når du er ved foden af Gibralfaro-bjerget, kan du forsøge at komme til monumenterne på to måder, den ene er ved at bruge elevatoren på Calle Guillén Sotelo. Dette er uden tvivl den bedste løsning, hvis du har besluttet at inkludere et besøg til Alcazaba blandt de bedste ting at se og gøre i Malaga med børn.

Du skal dog huske på, at denne måde at komme op til Alcazaba på kun er tilgængelig fra tirsdag til søndag, for om mandagen er elevatoren lukket for offentligheden, og du skal selv gå op til toppen af monumentet. Du har også turistbussen fra Malaga til rådighed, som på sin røde rute kører dig meget tæt på Alcazaba.

Den næste måde at bestige bjerget på er at gøre det til fods, det er en tur, som jeg anbefaler, hvis du tager af sted med din familie eller venner, fordi det giver dig mulighed for at lære lidt efter lidt at kende alt det, som bjerget har at byde på. På denne vandretur vil du få en utrolig udsigt over byen, og den betragtes som en god opvarmningsvandring, før du når Alcazaba eller Gibralfaro slottet.

Dette er en mulighed, som jeg ikke vil anbefale kørestolsbrugere, gravide kvinder eller personer med rygproblemer på det kraftigste. Hvad angår den tid, det kan tage at gennemføre denne vandring, anslås det at tage mellem 35 og 45 minutter, så hvis du har til hensigt at gennemføre denne vandring, så prøv at gøre det i god tid før lukketid, så du kan nå op på toppen i tide.

Åbningstider for attraktioner i nærheden af Alcazaba i Malaga

Malaga-katedralen| ©F Delventhal
Malaga-katedralen| ©F Delventhal

Omkring Alcazaba finder du forskellige attraktioner, som du også gerne vil besøge på din tur til Malaga, men du skal bruge mere end en dag til at se dem. Den nærmeste er naturligvis Gibralfaro-slottet, som du kan besøge samme dag, som du tager til Alcazaba, eller du kan tage af sted på en anden dag.

Men ud over slottet, hvilke andre turistattraktioner kan man så besøge i nærheden af Alcazaba, og hvornår er de åbne? Lad mig fortælle dig det.

Det romerske teater i Malaga

Det ligger meget tæt på Alcazaba og er et af de ikoniske steder i byen. Det romerske teater i Malaga repræsenterer den romerske fortid i byen Malaga. Det er en af de mest specielle strukturer i Malagas kulturarv, fordi det repræsenterer en af byens gyldne tidsaldre.

Det er åbent fra 10:00 til 18:00, fra tirsdag til lørdag. På helligdage og søndage er der åbent fra kl. 10.00 til 16.00. Den er lukket den 1. og 6. januar samt den 24., 25. og 31. december. Der er gratis adgang, og du kan besøge stedet uden at reservere på forhånd.

Book din vandretur i det romerske teater

Malaga-katedralen

Den ligger også tæt på Alcazaba og er et af de monumenter, som du ikke må gå glip af under dit besøg i Malaga. Den er en af de mest betydningsfulde strukturer i byen og er populært kendt som Manquita, takket være det faktum, at byggeriet af dens sydlige tårn aldrig blev afsluttet.

Dette sted er et skuespil at besøge både på grund af den ydre arkitektur og detaljerigdommen indeni. Kapellerne og strukturen i den indre del af dette religiøse tempel forklarer meget godt værdien af detaljer og den udsmykning, der fremhævede den spanske renæssance.

Til katedralen i Malaga kan du gøre det med en guidet tur eller på egen hånd, men uanset hvilken måde du gør det på, skal du købe en billet. Prisen kan variere alt efter alder, og den dyreste billet koster ca. 12 euro. Den er åben fra 10:00 til 20:00 fra mandag til fredag. Om lørdagen er den åben fra 10:00 til 18:00 og om søndagen fra 14:00 til 18:00.

Bestil din rundvisning i det historiske centrum og katedralen i Malaga

Hammam Al Ándalus i Malaga

Dette er et af de bedste Al Ándalus-monumenter, der stadig står tilbage i Malaga, og det er en indhegning, der fungerer som spa, hvor du kan gå hen for at nyde forskellige opmærksomheder og afslapningsbehandlinger.

Det er et af de foretrukne steder for både lokale og turister til at afstresses og finde sig selv igen. Men det er også en struktur, der er blevet bevaret gennem tiden, og som giver turisterne et glimt af, hvordan disse underholdningscentre fungerede i den islamiske periode i Spanien.

Hvad angår åbningstiderne for Hammam Al Ándalus i Malaga, er det åbent for offentligheden fra mandag til søndag fra 10:00 til 22:00. Billetter kan købes online, eller du kan spørge efter dem på billetkontoret.

Book din oplevelse i de arabiske bade Hammam Al Ándalus i Malaga