10 bedste aktiviteter på Tenerife

Oplev alt det, der venter dig på din rejse til Tenerife med disse fantastiske planer fulde af adrenalin og spænding, hvor du vil lære de smukkeste steder på øen at kende på en helt særlig måde.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

10 bedste aktiviteter på Tenerife

Stjernekiggeri fra El Teide | ©Antonio López

Tenerife er skabt til at blive mærket med alle fem sanser; til at blive spist i små bidder; til at blive rejst rundt til vands, til lands og i luften; til at blive tabt og fundet; til at rette blikket mod horisonten og fortsætte, indtil solen går ned.

Jeg tror, det er den eneste måde, jeg kan beskrive alt det, der venter dig på en rejse til denne vidunderlige ø på De Kanariske Øer, selv om det bedste måske er at lade de imponerende oplevelser, du kan få der, tale for sig selv: Her er listen over de 10 bedste aktiviteter, du kan nyde på din rejse til Tenerife.

1. Katamarantur til hval- og delfinhabitatet

Hval- og delfinspotting fra din katamaran| ©Tony Hisgett
Hval- og delfinspotting fra din katamaran| ©Tony Hisgett

Den første oplevelse på listen er en, du skal gøre de første dage af din rejse for at lægge al stress bag dig og koble af: Du får en smuk udsigt over Tenerife, der stiger op til toppen af Teide-bjerget, mærker havbrisen og solen, der skinner på din krop. Intet siger "ferie" som denne katamarantur langs Costa Adeje.

Men som om det ikke var nok, vil en del af turen føre dig ind i det naturlige habitat for de mange og varierede havdyr, der lever på Tenerife. Du vil kunne se hvaler og delfiner omkring katamaranen og snorkle for at se skildpadder og alle slags fisk.

Book en katamarantur med hval- og delfinsafari.

2. Paragliding-flyvning over Tenerife

Oplev øens smukke landskaber ved at flyve med paraglider| ©Flying Naturist
Oplev øens smukke landskaber ved at flyve med paraglider| ©Flying Naturist

Øen Tenerife er et af de mest imponerende steder i verden at paraglide. På grund af det gode klima og de blide vindstrømme, som også gør disse oplevelser helt sikre.

Du kan tage en paraglidingflyvning over den sydlige del af De Kanariske Øer, perfekt hvis det er din første gang, da varigheden er noget kortere (ca. 20 minutter), og du undgår risikoen for at blive svimmel eller træt, men du vil stadig nyde en utrolig udsigt og en adrenalinfyldt oplevelse, der dækker hele øens sydvestlige kyst fra luften.

Book en flyvetur med paraglider

3. Ræs på bølgerne på en jetski

Kør på bølgerne på din jetski| ©RealKina
Kør på bølgerne på din jetski| ©RealKina

Hvis paragliding over Tenerife var en fugls følelse af frihed, er det at køre på bølgerne på en jetski det tætteste, man kommer på at være en delfin. Fart og adrenalin går hånd i hånd på en tur, hvor du ser klipper, havgrotter og den pragtfulde ø Tenerife rejse sig foran dig.

I denne 1 times jetski-oplevelse vil du opleve et eventyr langs kysten og opdage de hemmelige steder, der er gemt mellem klipperne i selskab med en guide, mens du mærker farten ved rattet på jetski'en.

Hvis du vil føje en snorkeloplevelse til dit eventyr til søs, vil denne jetski-safari fra havnen i Las Galletas tage dig i fuld fart ud på det åbne hav, hvor du kan dykke ned i vandet og opdage den imponerende marine fauna, der lever i Tenerifes dyb.

Og hvis du bare har lyst til at køre på jetski og løbe om kap med dine venner, vil denne jetski-oplevelse sætte dig bag rattet på en jetski på en hurtig rute til strandene i Las Americas og La Caleta, hvor du deler havet i to undervejs.

Book en jetski-udflugt

4. Kajak og snorkel til Guaza-klipperne

Snorkel og opdag øens havbund.| ©Mari Martin
Snorkel og opdag øens havbund.| ©Mari Martin

Et must på denne top 10 over aktiviteter på Tenerife er at booke en kajak- og snorkeltur. Denne 3-timers udflugt giver dig mulighed for at nyde to sjove vandsportsaktiviteter fra stranden i Los Cristianos til klipperne i Guaza.

Sammen med familie eller venner kan du nyde at se delfiner og skildpadder, mens du slapper af med udsigt til Palmar og dens huler. Altid ledsaget af en instruktørguide kan du dykke ned i det kanariske vand og få mest muligt ud af denne oplevelse.

Book en kajak- og snorkeltur

5. Stjernehimlen på Teide, set fra teleskopet

Betragt stjernerne fra Teide-bjerget| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Betragt stjernerne fra Teide-bjerget| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Få oplevelser kan måle sig med at se solnedgangen fra Teide med et glas champagne og derefter beundre nattehimlen med alle dens stjernebilleder. Hvis du synes, det lyder godt, er denne natlige udflugt til Teide med en ekspert i astronomi den perfekte plan at inkludere i din rejse til Tenerife, især som par.

Oplevelsen starter med, at du bliver hentet på dit hotel, hvorfra du kører til Teide Nationalpark. Her går I en kort tur før solnedgang, hvor I sidder ved et udsigtspunkt og ser himlen blive lyserød og orange og langsomt forsvinde ind i natten.

På dette tidspunkt går du til et højtliggende sted, der fungerer som observatorium, og så begynder et helt skuespil for øjnene af dig. Takket være øens meget lave lysforurening er det muligt at se op til 83 forskellige stjernebilleder fra Teide, og din guide vil vise dig, hvordan du finder dem og historien bag hvert enkelt.

Book en astronomisk udflugt til Teide om natten

6. Den komplette tur til Tenerife

Det gamle dragetræ i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.
Det gamle dragetræ i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.

Uanset om du kun er på Tenerife i et par dage, eller om du bliver i en eller to uger og vil udforske øen i dybden, anbefaler jeg denne komplette rundtur på Tenerife, som tager dig til Teide, Icod de los Vinos, Garachico og Masca, nogle af de smukkeste hjørner af De Kanariske Øers juvel.

Du starter i Vilaflor, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt over øen, og kører til Teide Nationalpark, hvor du bestiger vulkanen på en rute fuld af smukke landskaber. Når du når toppen, vil du forstå, hvorfor det er et af de mest besøgte beskyttede områder i Spanien: Du vil få fornemmelsen af at have hævet dig over jorden.

Derefter besøger du Icod de los Vinos, der er berømt for sine søde malvasia-vine og for at være det sted, hvor det gamle dragetræ, et gammelt træ og symbol på øen, er bevaret. Du fortsætter til Garachico, en landsby, der blev genfødt af asken efter at være blevet fuldstændig dækket af lava under Trevejos-udbruddet i 1706.

Som afslutning på udflugten besøger du Masca, en landsby på toppen af en kløft, hvor du vil føle, at du er rejst tilbage i tiden.

Book en komplet rundrejse på Tenerife

7. Opstigningen til Pico Anaga

Anaga naturpark| ©Around Tenerife
Anaga naturpark| ©Around Tenerife

Anaga er en smuk naturpark, som ligger i den nordvestlige del af Tenerife. Den krones af toppen af samme navn, og der er flere stier gennem bjergene og langs kysten, som får dig til at opdage et område, der er glemt af de fleste turister.

Derfor vil jeg ikke slutte denne liste uden at anbefale en vandretur gennem Anaga Rural Park, hvor du starter dagen med at besøge San Cristóbal de la Laguna og det lokale marked, besøger Mercedes-lavbærskoven og mærker dens intense aroma og farve og krydser Anaga Natural Park til Roque de las Bodegas-stranden, der ligger helt nord på øen og er et af mine yndlingssteder på Tenerife at tage billeder.

Derfra går du tilbage og besøger Las Teresitas-stranden, hvis gyldne sand blev transporteret fra Sahara-ørkenen, og stopper ved et par andre steder på øen på vej tilbage til dit hotel, f.eks. Candelaria, hvis basilika er et pilgrimssted, hvor man kan se en sort udhugning af Jomfru Maria.

Book en vandretur i Anaga Park

8. Dagstur til La Gomera fra Tenerife

Udsigt fra udsigtspunktet Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Udsigt fra udsigtspunktet Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble

La G omera er Tenerifes lillesøster og et af de steder, hvis skønhed overvælder dig. Jeg anbefaler et par udflugter fra Tenerife:

På denne dagstur til La Gomera fra Tenerife tagerdu færgen til øen og sætter kursen mod Garajonay Nationalpark, en af De Kanariske Øers skatte.

I selve nationalparken og i dens laurbærskov er der en række udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde en betagende udsigt. Degollada de Peraza er måske det mest berømte udsigtspunkt, hvorfra man kan se den majestætiske Barranco de la Laja-kløft.

Uden for parken kan man på samme udflugt besøge landsbyerne Las Rosas og Agulo, hvor man kan se, hvordan livet leves på dette afsidesliggende sted. Du kommer også forbi nogle af de vigtigste steder i Christoffer Columbus' liv, som stoppede i La Gomera, før han satte sejl mod Amerika.

Book en udflugt til La Gomera

9. Jeeptur til Teide og Masca

Oplev øens hemmeligheder i jeep.| ©-JvL-
Oplev øens hemmeligheder i jeep.| ©-JvL-

Endnu en oplevelse fuld af eventyr og stærke følelser, denne gang til lands. På denne jeepudflugt til Teide og Masca kører du fra dit hotel til toppen af vulkanen og krydser veje, skove og imponerende vulkanske landskaber.

Når du er fremme, udforsker du Teide Nationalpark og stopper for at beundre dens finurlige klippeformationer, dens fauna og flora og udsigten over resten af øen.

Når du har krydset parken, kommer du til landsbyen Masca, som ligger skjult i bjergene og er fuld af skatte, dog kun i overført betydning, da dette sted var et piratskjulested for flere hundrede år siden. Du smager øernes typiske kaffe, barraquito, og spiser frokost på en restaurant med ren kanarisk gastronomi, før du kører tilbage gennem kløfterne.

10. Udflugt til El Hierro fra Tenerife

Beundr det smukke landskab ved El Hierros kyst| ©Julen Iturbe-Ormaetxe
Beundr det smukke landskab ved El Hierros kyst| ©Julen Iturbe-Ormaetxe

El Hierro er en ø med udsigtspunkter med betagende udsigter, uberørte strande og landskaber, der er så dramatisk eroderet af lava, at det giver mening, at dette sted blev betragtet som verdens ende, før Christoffer Columbus opdagede Amerika.

På en heldagsudflugt til El Hierro fra Tenerife kan du udforske de smukke stier, som er en del af UNESCO's biosfærereservat, og som fører dig forbi udsigtspunkter med udsigt over vilde, uspolerede strande og tropiske landskaber inde i landet, forbi fortryllende aloe vera-landbrug, dybgrønne skove af enebær og laurbær og afsidesliggende klipper med eremitboer, små huse og huler.