Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 bedste aktiviteter på Tenerife

Oplev alt det, der venter dig på din rejse til Tenerife med disse fantastiske planer fulde af adrenalin og spænding, hvor du vil lære de smukkeste steder på øen at kende på en helt særlig måde.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

10 bedste aktiviteter på Tenerife

Stjernekiggeri fra El Teide | ©Antonio López

Tenerife er skabt til at blive mærket med alle fem sanser; til at blive spist i bidder; til at blive rejst rundt til vands, til lands og i luften; til at blive tabt og fundet; til at rette blikket mod horisonten og fortsætte, indtil solen går ned.

Jeg tror, det er den eneste måde, jeg kan beskrive alt det, der venter dig på en rejse til denne vidunderlige ø på De Kanariske Øer, selvom det måske er bedst at lade de imponerende oplevelser, du kan få der, tale for sig selv: Her er listen over de 10 bedste aktiviteter til at nyde din rejse til Tenerife.

1. Katamaran-tur til hval- og delfinhabitatet

Hval- og delfinsafari fra din katamaran| ©Tony Hisgett
Hval- og delfinsafari fra din katamaran| ©Tony Hisgett

Den første oplevelse på listen er en, du skal gøre de første par dage af din rejse, for at lægge al stress bag dig og slappe af: Du har en smuk udsigt over Tenerife, der stiger op til toppen af Teide-bjerget, mærker havbrisen og solens glød på din krop. Intet siger "ferie" som denne katamarantur langs Costa Adeje.

Men som om det ikke var nok, vil en del af turen tage dig med ind i det naturlige habitat for de mange og varierede havdyr, der lever på Tenerife. Du vil kunne se hvaler og delfiner omkring katamaranen, og snorkle for at se skildpadder og alle slags fisk.

Book en katamaran-tur med hval- og delfinsafari.

2. Paragliding-flyvning over Tenerife

Oplev de smukke landskaber på øen ved at flyve i paragliding| ©Flying Naturist
Oplev de smukke landskaber på øen ved at flyve i paragliding| ©Flying Naturist

Øen Tenerife er et af de mest imponerende steder i verden at paraglide. På grund af det gode klima og de milde vindstrømme, som også gør disse oplevelser helt sikre.

Du kan tage en paraglidingflyvning over den sydlige del af De Kanariske Øer, perfekt hvis det er din første gang, da varigheden er noget reduceret, og du undgår sandsynligheden for at blive svimmel eller træt, men du vil stadig nyde en utrolig udsigt og en adrenalinfyldt oplevelse, der dækker hele sydvestkysten af øen fra luften.

Men hvis du er klar til hovedretten, vil premium paragliding-flyvningen fra Teide til Puerto de la Cruz tage dig til over 2.000 meter over havets overflade, før du bliver sendt op i luften for at svæve gennem luftstrømmene i omkring 40 minutter. At se Teide-bjerget fra fugleperspektiv er en af de mest magiske oplevelser, du kan få på øen, med havet, der strækker sig ud i horisonten, og Tenerifes vidunderlige landskaber for dine fødder.

Book en flyvetur med paragliding

3. Kør om kap med bølgerne på en jetski

Rid på bølgerne på din jetski| ©RealKina
Rid på bølgerne på din jetski| ©RealKina

Hvis paragliding over Tenerife var en fugls følelse af frihed, er det at ride på bølgerne på en jetski det tætteste, man kommer på at være en delfin. Fart og adrenalin går hånd i hånd på en tur, hvor du vil se klipper, havgrotter og den fantastiske ø Tenerife rejse sig foran dig.

På denne 1 times jetski-oplevelse vil du opleve et eventyr langs kysten og opdage de hemmelige steder, der er gemt mellem klipperne i selskab med en guide, mens du mærker farten ved rattet på jetskien.

Hvis du vil tilføje en snorkeloplevelse til dit eventyr på havet, vil denne jetski-safari fra havnen i Las Galletas tage dig med fuld fart til det åbne hav, hvor du kan dykke ned i vandet og opdage den imponerende marine fauna, der lever i Tenerifes dybder.

Og hvis du bare har lyst til at køre på vandscooter og ræse om kap med dine venner, sætter denne vandscooteroplevelse dig bag rattet på en hurtig rute til strandene i Las Americas og La Caleta, hvor du deler havet i to undervejs.

Book en jetski-udflugt

4. Jeep-udflugt til Teide og Masca

Oplev øens hemmeligheder i jeep.| ©-JvL-
Oplev øens hemmeligheder i jeep.| ©-JvL-

Endnu en oplevelse fuld af eventyr og stærke følelser, denne gang til lands. På denne jeepudflugt til Teide og Masca kører du fra dit hotel til toppen af vulkanen og krydser veje, skove og imponerende vulkanske landskaber.

Når du er fremme, udforsker du Teide Nationalpark og stopper op for at beundre dens finurlige klippeformationer, dens fauna og flora og udsigten over resten af øen.

Når du krydser parken, kommer du til landsbyen Masca, der ligger gemt i bjergene og er fuld af skatte, dog kun i overført betydning, da dette sted var et piratskjulested for flere århundreder siden. Du smager øernes typiske kaffe, barraquito, og spiser frokost på en restaurant med ren kanarisk gastronomi, før du kører tilbage gennem kløfterne.

Book en jeeptur til Teide og Masca

5. Dagstur fra Tenerife til La Gomera

Udsigt fra udsigtspunktet i Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Udsigt fra udsigtspunktet i Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble

La Gomera er Tenerifes lillesøster og et af de steder, hvor man bliver overvældet af skønheden. Jeg anbefaler et par udflugter fra Tenerife:

På denne dagstur til La Gomera fra Tenerife tager dufærgen til øen og kører til nationalparken Garajonay, en af De Kanariske Øers skatte.

I selve nationalparken er der, ud over laurbærskoven, en række udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde en betagende udsigt. Degollada de Peraza-udsigtspunktet er måske det mest berømte, hvorfra man kan se den majestætiske Barranco de la Laja-kløft.

Uden for parken kan man på samme udflugt besøge landsbyerne Las Rosas og Agulo, hvor man kan se, hvordan livet leves på dette afsidesliggende sted. Du kommer også forbi nogle af de vigtigste steder i Christoffer Columbus' liv, som stoppede i La Gomera, før han satte sejl mod Amerika.

Book en udflugt til La Gomera

6. Udflugt til El Hierro fra Tenerife

Beundre det smukke landskab ved El Hierros kyst| ©Julen Iturbe-Ormaetxe
Beundre det smukke landskab ved El Hierros kyst| ©Julen Iturbe-Ormaetxe

El Hierro er en ø med udsigtspunkter med betagende udsigter, uberørte strande og landskaber så dramatisk eroderet af lava, at det giver mening, at dette sted, før Christoffer Columbus opdagede Amerika, blev betragtet som verdens ende.

På en heldagsudflugt til El Hierro fra Tenerife kan du udforske de smukke stier, der er en del af UNESCO's biosfærereservat, og som fører dig forbi udsigtspunkter med udsigt over vilde, uspolerede strande og tropiske landskaber inde i landet, forbi fortryllende aloe vera-landbrug, dybgrønne skove med enebær og laurbær og afsidesliggende klipper med eremitboder, små huse og huler.

Find din rejse til El Hierro

7. Kajak og snorkling til klipperne i Guaza

Snorkel og oplev øens havbund.| ©Mari Martin
Snorkel og oplev øens havbund.| ©Mari Martin

Et must i denne top 10 over aktiviteter på Tenerife er at booke en kajak- og snorkeltur. Denne 3-timers udflugt giver dig mulighed for at nyde to sjove vandsportsgrene, fra stranden i Los Cristianos til klipperne i Guaza.

Med familie eller venner kan du nyde at se delfiner og skildpadder, mens du slapper af med udsigten til Palmar og dens huler. Du er altid ledsaget af en instruktør, så du kan dykke ned i det kanariske vand og få mest muligt ud af denne oplevelse.

Book en kajak- og snorkeltur

8. Stjernehimlen på Teide, set fra teleskopet

Betragt stjernerne fra Teide-bjerget| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Betragt stjernerne fra Teide-bjerget| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Få oplevelser når op på niveau med at se solnedgangen fra Te ide med et glas champagne og derefter beundre nattehimlen og alle dens konstellationer. Hvis du synes, det lyder godt, er denne natudflugt til Teide med en astronomisk ekspertguide den perfekte plan at inkludere i din rejse til Tenerife, især som par.

Oplevelsen starter med, at I bliver hentet på jeres hotel, hvorfra I kører til Teide National Park. Her går I en kort tur inden solnedgang, hvor I sætter jer ved et udsigtspunkt og ser himlen blive lyserød og orange og langsomt forsvinde ind i natten.

På dette tidspunkt går du hen til et forhøjet sted, der fungerer som observatorium, og så begynder et helt skuespil for øjnene af dig. Takket være øens meget lave lysforurening er det muligt at se op til 83 forskellige konstellationer fra Teide, og din guide vil vise dig, hvordan du finder dem og historien bag hver enkelt.

Book en astronomisk udflugt til Teide om natten

9. Den komplette rundtur på Tenerife

Det gamle dragetræ i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.
Det gamle dragetræ i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.

Uanset om du kun er på Tenerife i et par dage, eller om du bliver i en eller to uger og vil udforske øen i dybden, anbefaler jeg denne komplette rundtur på Tenerife, som tager dig til Teide, Icod de los Vinos, Garachico og Masca, nogle af de smukkeste hjørner af De Kanariske Øers juvel.

Fra Vilaflor, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt over øen, går turen til Teide Nationalpark, hvor du bestiger vulkanen på en rute fuld af smukke landskaber. Når du når toppen, vil du forstå, hvorfor det er et af de mest besøgte beskyttede områder i Spanien: du vil få fornemmelsen af at være steget op over jorden.

Derefter besøger du Icod de los Vinos, der er berømt for sine søde malvasia-vine og for at være stedet, hvor det gamle dragetræ, et forfædres træ og symbol på øen, er bevaret. Du fortsætter ruten til Garachico, en landsby, der blev genfødt fra asken efter at være blevet fuldstændig dækket af lava under Trevejos-udbruddet i 1706.

Som afslutning på udflugten besøger du Masca, en landsby på toppen af en kløft, hvor du vil føle, at du er rejst tilbage i tiden.

Book en komplet rundtur på Tenerife

10. Opstigningen til Pico Anaga

Anaga naturpark| ©Around Tenerife
Anaga naturpark| ©Around Tenerife

Anaga er en smuk naturpark, der ligger i den nordvestlige del af Tenerife. Kronet af bjergtoppen af samme navn er der flere stier gennem bjergene og langs kysten, som tager dig på opdagelse i et område, der er glemt af de fleste turister.

Derfor vil jeg ikke afslutte denne liste uden at anbefale en vandretur gennem Anaga Rural Park, hvor du starter dagen med at besøge San Cristóbal de la Laguna og det lokale marked, besøger Mercedes-laurbærskoven og mærker dens intense aroma og farve og krydser Anaga Natural Park til Roque de las Bodegas-stranden, langt mod nord på øen og et af mine yndlingssteder på Tenerife at tage billeder.

Derfra går du tilbage og besøger Las Teresitas-stranden, hvis gyldne sand blev transporteret fra Sahara-ørkenen, og stopper ved et par andre steder på øen på vej tilbage til dit hotel, såsom Candelaria, hvis basilika er et pilgrimssted for at se en sort udskæring af Jomfru Maria.

Book en vandretur i Anaga Park