Transport til og fra Tenerife lufthavn

Det værste ved at rejse er stressen ved at komme til lufthavnen og derefter til hotellet... men hvad nu hvis jeg fortalte dig, at der er en måde at gøre denne proces behagelig, nem og hurtig?

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Transport til og fra Tenerife lufthavn

Venter på transporten ved lufthavnens gate | ©Atoms

Der er to lufthavne på Tenerife: Tenerife Nord (TFN) og Tenerife Syd (TFS), også kendt som Reina Sofia Lufthavn. Uanset hvor dit fly ankommer, er den hurtigste og mest komfortable måde at komme til din indkvartering på med fælles eller privat transport.

I denne guide finder du de bedste muligheder for pengene og nogle nyttige tips, som du bør vide, inden du flyver til Tenerife.

Muligheder for at transportere sig mellem Tenerife North Airport (TFN) og din indkvartering

Privat transfer| ©Humphrey Muleba
Privat transfer| ©Humphrey Muleba

Hvis du vil begynde at nyde din ferie på øen så hurtigt som muligt uden ekstra bekymringer, er det bedste at bestille en privat transport fra Tenerife North lufthavn til din indkvartering. Denne mulighed er tilgængelig 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, og er den løsning, jeg anbefaler, hvis du vil undgå at betale ekstra for en taxa eller privatchauffør, og hvis du ikke ønsker at bære din bagage på og af bussen.

Desuden er den samme transfer tilgængelig for hjemrejsen, så din sidste dag på Tenerife vil være værd at huske for den følelse, der blander tristheden ved at rejse med glæden ved at have oplevet noget smukt, og ikke for stressen ved at ankomme i lufthavnen. Med denne transfer kommer du til dit fly til tiden og på den mest behagelige måde.

Hvis du rejser til Tenerife Nord i en gruppe på 3, 8 eller 16 personer, anbefaler jeg dig at vælge den private transfer fra Tenerife Nord lufthavn til din indkvartering eller omvendt (med valg af køretøj), da du kan vælge mellem sedan, minivan eller minibus, så transporten passer bedst muligt til gruppens størrelse.

Sammenlign lufthavnstransfers

Muligheder for at komme mellem Tenerife South lufthavn (TFS) og din indkvartering

Privat transfer| ©Mark Cruz
Privat transfer| ©Mark Cruz

Hvis du flyver til Tenerife South Airport, der ligger tæt på Costa Adeje og strandene Los Cristianos og Las Galletas, skal du vælge din transfer afhængigt af din destination. Alle disse overførsler har de samme egenskaber som dem, der afgår fra Tenerife North lufthavn.

Hvis din indkvartering ligger i Santa Cruz de Tenerife, er den bedste mulighed at bestille en privat overførsel fra Tenerife South lufthavn til Santa Cruz de Tenerife. Hvis dit fly ankommer i Tenerife South og din indkvartering ligger i nærheden af Costa Adeje, er privat transfer fra Tenerife South lufthavn til Costa Adeje den mest hensigtsmæssige måde at nå hurtigt frem til din destination.

Og hvis dit hotel eller din indkvartering ligger i strandområdet Los Cristianos, har du en privat transfer fra Tenerife South lufthavn til Los Cristianos.

Endelig vil den private transport fra Tenerife South Airport til Playa Las Americas bringe dig til dit hotel eller anden indkvartering, der ligger på stranden Las Americas, som ligger i den sydvestlige del af øen.

Og for transporten tilbage til lufthavnen? Fra alle dele af Tenerife kan du anmode om en dør til dør-transport fra dit hotel til Tenerife South lufthavn.


Sådan fungerer lufthavnstransport på Tenerife

Ventning i lufthavnen| ©Artur Tumasjan
Ventning i lufthavnen| ©Artur Tumasjan

Så snart du kender dine flyoplysninger, kan du bestille en af disse lufthavnstransfers online for at komme til dit hotel fra lufthavnen. Du skal angive dagen for transporten og antallet af personer, der deler køretøjet.

Du vil også blive bedt om flyidentifikationsnummeret, navnet på flyselskabet og selvfølgelig destinationsadressen. Hvorfor så mange oplysninger? Fordi operatøren på denne måde har oplysninger i realtid om dit fly og er klar over eventuelle forsinkelser eller problemer, så han kan informere chaufføren, så han kan vente på dig ved den relevante afgangsgate.

Når du er landet og har hentet din bagage, vil din chauffør møde dig og din gruppe og placere din bagage i bagagerummet, og du kan køre af sted til dit hotel eller din indkvartering i et køretøj med aircondition og Wi-Fi.

For afgangstransport skal du give lignende oplysninger, og som standard henter chaufføren dig fra din indkvartering i god tid, så du kan være i lufthavnen mindst tre timer før afgang. Hvis du ikke mener, at det er nødvendigt at ankomme så tidligt i lufthavnen, kan du altid ændre afhentningstidspunktet.

Fordele ved transporten

Udsigt fra flyet over øen Tenerife og Teide-bjerget| ©Peter Reed
Udsigt fra flyet over øen Tenerife og Teide-bjerget| ©Peter Reed

For mig er den største fordel bekvemmeligheden ved at lande i lufthavnen og ikke at skulle bekymre sig om, hvordan man kommer til hotellet, til en meget bedre pris end enhver taxa, Uber eller privatchauffør.

En anden fordel er, at man ikke behøver at bære bagage, især ved rejser på en uge eller mere, er noget, som du helt sikkert vil sætte pris på.

Og hvis du ankommer til Tenerife i de tidlige morgentimer, er dette også din sikreste mulighed for at ankomme komfortabelt til din destination, og nogle gange måske den eneste, da andre transportformer vil være mindre tilgængelige på visse tidspunkter af natten.

Hvor lang tid tager det at komme til hotellet eller lufthavnen?

Landing med fly| ©Pascal Meier
Landing med fly| ©Pascal Meier

Det afhænger meget af, hvor dit hotel ligger, og hvilken lufthavn dit fly ankommer til (eller afgår fra). For at give dig en idé, så er rejsetiden mellem Tenerife North lufthavn og den sydlige del af øen ca. 50 minutter.

For at komme til Santa Cruz de Tenerife fra Tenerife North lufthavn (beliggende i San Cristobal de la Laguna) tager det ca. 20 minutter.

Og for at komme til strandene Costa Adeje, Playa de las Americas, Los Cristianos eller Las Galletas fra Tenerife South tager det ikke mere end 15 minutter.

Hvordan man kommer til hotellet fra lufthavnen med offentlig transport

Bus til Tenerife lufthavn| ©Vasile Cotovanu
Bus til Tenerife lufthavn| ©Vasile Cotovanu

Hvis tanken om at bestille en privat transport af en eller anden grund ikke tiltaler dig, er den eneste mulighed, der er tilbage for at komme til din indkvartering, at tage en taxa eller Uber (som vil koste meget mere for en dårligere service) eller tage offentlig transport. Her er specifikke oplysninger om transport fra hver af Tenerifes lufthavne:

Tenerife North Airport Offentlig transport

Alle disse busruter bringer dig fra lufthavnen til forskellige steder på øen. Busstoppestedet ligger på lufthavnens -1 etage og kører fra kl. 7-8 om morgenen til kl. 22-23 om aftenen, afhængigt af linjen.

 • Bus 20: kører mellem lufthavnen, hovedstaden (Santa Cruz) og den nordlige del af øen (La Laguna). Billetprisen er 2,65 € (lufthavn - Santa Cruz de Tenerife) eller 2,45 € (lufthavn - La Laguna).
 • Bus 30: kører fra Tenerife North Airport til Puerto de la Cruz. Prisen pr. billet er 4,75 €.
 • Bus 104: forbinder den nordlige lufthavn med Santa Cruz, Tacoronte og den nordlige del af øen (Puerto de la Cruz og La Laguna). Billetprisen er 2,65 € til Santa Cruz, 2,45 € til La Laguna eller Tacoronte og 4,75 € til Puerto de la Cruz.
 • Bus 343: for at komme fra Tenerife Nord til Tenerife Syd via La Laguna. Prisen pr. billet er 9,70 € for at køre til Tenerife South Airport, 4,75 € for at køre til Puerto de la Cruz og 12,40 € for at køre til Los Cristianos-stranden.

Offentlig transport fra Tenerife Syd

Busser fra Tenerife| ©tenerife holidays
Busser fra Tenerife| ©tenerife holidays

Busstoppestedet på Tenerife South ligger på etage 0 i ankomstområdet.

 • Bus 40: for at komme fra Tenerife Syd til turiststrandene i denne del af øen. Billetten koster 3,20 € for at komme til Los Cristianos og 3,70 € for at komme til Costa Adeje.
 • Bus 111: forbinder Tenerife South Airport med øens hovedstad, Santa Cruz de Tenerife, med en billetpris på 9,35 €.
 • Bus 711: Denne rute går fra Tenerife South lufthavn til Santa Cruz og øens vigtigste strande, og den har den særlige egenskab, at den kører om natten. Billetprisen er 3,20 € for at køre til Los Cristianos, 3,70 € for at køre til Costa Adeje og 9,35 € for at komme til Santa Cruz.
 • Bus 343: Denne bus kører fra Tenerife syd til Tenerife nord og passerer gennem La Laguna de San Cristobal. Billetprisen er 9,70 € til Tenerife South Airport, 4,75 € til Puerto de la Cruz og 12,40 € til Los Cristianos-stranden.
 • Bus 415: forbinder lufthavnen med byerne på den sydlige del af øen til en pris på 2,85 € pr. billet.

Hvad jeg bør vide om Tenerifes lufthavne

Terminal i Tenerifes sydlige lufthavn| ©assillo
Terminal i Tenerifes sydlige lufthavn| ©assillo
 • Der er gratis wi-fi i begge lufthavne.
 • Der er flere restauranter fra de store fastfoodkæder.
 • Det vigtigste er nok, at den maksimale værdi, du kan medbringe i din kuffert (fra dine indkøb uden afgifter), er op til 430 €, med et maksimum på op til 200 cigaretter eller 250 gram tobak og 1 liter alkohol for spiritus, 4 liter vin og op til 16 liter øl, selv om du virkelig skal have en meget god undskyldning for at medbringe så meget alkohol i din bagage.
 • Du finder biludlejningsskranker i begge lufthavne.