Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Transport til og fra Tenerife lufthavn

Det værste ved at rejse er stressen ved at komme til lufthavnen og derefter til hotellet... men hvad nu hvis jeg fortalte dig, at der er en måde at gøre denne proces hurtig, nem og bekvem på?

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Transport til og fra Tenerife lufthavn

Venter på transporten ved lufthavnens gate | ©Atoms

Der er to lufthavne på Tenerife: Tenerife Nord (TFN) og Tenerife Syd (TFS), også kendt som Reina Sofia Lufthavn. Uanset hvor dit fly ankommer, er den hurtigste og mest komfortable måde at komme til din indkvartering på med fælles eller privat transport.

I denne guide finder du de bedste muligheder for pengene og nogle nyttige tips, som du bør vide, inden du flyver til Tenerife.

1. Muligheder for at komme fra Tenerife North Airport (TFN) til din bolig

Privat transfer| ©Humphrey Muleba
Privat transfer| ©Humphrey Muleba

Hvis du vil begynde at nyde din ferie på øen så hurtigt som muligt uden ekstra bekymringer, er det bedste at bestille en privat transfer fra Tenerife North lufthavn til din indkvartering. Denne mulighed er tilgængelig 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, og er den løsning, jeg anbefaler, hvis du vil undgå at betale ekstra for en taxa eller privatchauffør, og hvis du ikke ønsker at bære din bagage ind og ud af bussen.

Desuden er den samme transfer tilgængelig for hjemrejsen, så din sidste dag på Tenerife vil være værd at huske for den følelse, der blander tristheden ved at rejse med glæden ved at have oplevet noget smukt, og ikke for stressen ved at ankomme i lufthavnen. Med denne transfer kommer du til dit fly til tiden og på den mest behagelige måde.

Hvis du rejser til Tenerife Nord i en gruppe på 3, 8 eller 16 personer, anbefaler jeg dig at vælge den private transfer fra Tenerife Nord lufthavn til din indkvartering eller omvendt (med valg af køretøj), da du kan vælge mellem sedan, minivan eller minibus, så transporten passer bedst muligt til gruppens størrelse.

Sammenlign lufthavnstransfers

2. Muligheder for at komme mellem Tenerife South lufthavn (TFS) og din indkvartering

Privat transfer| ©Mark Cruz
Privat transfer| ©Mark Cruz

Hvis du flyver til Tenerife South Airport, der ligger tæt på Costa Adeje og strandene Los Cristianos og Las Galletas, skal du vælge din transfer afhængigt af din destination. Alle disse overførsler har de samme egenskaber som dem, der afgår fra Tenerife North lufthavn.

Hvis din indkvartering ligger i Santa Cruz de Tenerife, er den bedste mulighed at bestille en privat overførsel fra Tenerife South lufthavn til Santa Cruz de Tenerife. Hvis dit fly ankommer til Tenerife South og din indkvartering ligger i nærheden af Costa Adeje, er privat transfer fra Tenerife South lufthavn til Costa Adeje den mest hensigtsmæssige måde at nå hurtigt frem til din destination.

Og hvis dit hotel eller din indkvartering ligger i strandområdet Los Cristianos, har du en privat transfer fra Tenerife South lufthavn til Los Cristianos.

Endelig vil den private transport fra Tenerife South lufthavn til Playa Las Americas bringe dig til dit hotel eller anden indkvartering, der ligger på stranden Las Americas, som ligger i den sydvestlige del af øen.

Og for transporten tilbage til lufthavnen? Fra et hvilket som helst sted på Tenerife kan du anmode om dør-til-dør-transport fra dit hotel til Tenerife South lufthavn.

Sammenlign lufthavnstransport


Sådan fungerer lufthavnstransport på Tenerife

Ventning i lufthavnen| ©Artur Tumasjan
Ventning i lufthavnen| ©Artur Tumasjan

Så snart du kender dine flyoplysninger, kan du bestille en af disse lufthavnstransfers online for at komme til dit hotel fra lufthavnen. Du skal angive dagen for transporten og antallet af personer, der deler køretøjet.

Du bliver også bedt om flyidentifikationsnummeret, navnet på flyselskabet og selvfølgelig destinationsadressen. Hvorfor så mange oplysninger? Fordi operatøren på denne måde har realtidsinformation om dit fly og er klar over eventuelle forsinkelser eller problemer, så han kan informere chaufføren, så han kan vente på dig ved den relevante afgangsport.

Når du er landet og har hentet din bagage, vil din chauffør møde dig og din gruppe og placere din bagage i bagagerummet, og du kan køre af sted til dit hotel eller din indkvartering i et køretøj med aircondition og Wi-Fi.

Ved afgangstransport skal du give lignende oplysninger, og som standard henter chaufføren dig fra din indkvartering i god tid, så du kan være i lufthavnen mindst tre timer før afgang. Hvis du ikke mener, at det er nødvendigt at ankomme så tidligt i lufthavnen, kan du altid ændre afhentningstidspunktet.

Fordele ved transporten

Udsigt fra flyet over øen Tenerife og Teide-bjerget| ©Peter Reed
Udsigt fra flyet over øen Tenerife og Teide-bjerget| ©Peter Reed

For mig er den største fordel bekvemmeligheden ved at lande i lufthavnen og ikke at skulle bekymre sig om, hvordan man kommer til hotellet, til en meget bedre pris end enhver taxa, Uber eller privatchauffør.

En anden fordel er, at man ikke behøver at bære bagage, især ved rejser på en uge eller mere, er noget, som du helt sikkert vil sætte pris på.

Og hvis du ankommer til Tenerife i de tidlige morgentimer, er dette også din sikreste mulighed for at ankomme komfortabelt til din destination, og nogle gange måske den eneste, da andre transportformer vil være mindre tilgængelige på visse tidspunkter af natten.

Hvor lang tid tager det at komme til hotellet eller lufthavnen?

Landing med fly| ©Pascal Meier
Landing med fly| ©Pascal Meier

Det afhænger meget af, hvor dit hotel ligger, og hvilken lufthavn dit fly ankommer til (eller afgår fra). For at give dig en idé, er rejsetiden mellem Tenerife Nord lufthavn og den sydlige del af øen ca. 50 minutter.

For at komme til Santa Cruz de Tenerife fra Tenerife Nord lufthavn (beliggende i San Cristobal de la Laguna) tager det ca. 20 minutter.

Og for at komme til strandene Costa Adeje, Playa de las Americas, Los Cristianos eller Las Galletas fra Tenerife Syd tager det ikke mere end 15 minutter.

Hvordan man kommer til hotellet fra lufthavnen med offentlig transport

Bus til Tenerife lufthavn| ©Vasile Cotovanu
Bus til Tenerife lufthavn| ©Vasile Cotovanu

Hvis tanken om at bestille en privat transport af en eller anden grund ikke tiltaler dig, er den eneste mulighed, der er tilbage for at komme til din indkvartering, at tage en taxa eller Uber (som vil koste meget mere for en dårligere service) eller tage offentlig transport. Her er specifikke oplysninger om transport fra hver af Tenerifes lufthavne:

Offentlig transport fra Tenerife North Airport

Alle disse busruter tager dig fra lufthavnen til forskellige steder på øen. Busstoppestedet ligger på etage -1 i lufthavnen, og køreplanerne kører fra 7-8 om morgenen til 22-23 om aftenen, afhængigt af linjen.

 • Bus 20: kører mellem lufthavnen, hovedstaden (Santa Cruz) og den nordlige del af øen (La Laguna). Prisen pr. billet er 2,65 € (lufthavn - Santa Cruz de Tenerife) eller 2,45 € (lufthavn - La Laguna).
 • Bus 30: kører fra Tenerifes nordlige lufthavn til Puerto de la Cruz. Pris pr. billet 4,75 €.
 • Bus 104: forbinder den nordlige lufthavn med Santa Cruz, Tacoronte og den nordlige del af øen (Puerto de la Cruz og La Laguna). Prisen er 2,65 € til Santa Cruz, 2,45 € til La Laguna eller Tacoronte og 4,75 € til Puerto de la Cruz.
 • Bus 343: for at komme fra Tenerife Nord til Tenerife Syd via La Laguna. Prisen pr. billet er 9,70 € til Tenerife South lufthavn, 4,75 € til Puerto de la Cruz og 12,40 € til Los Cristianos strand.

Offentlig transport fra Tenerife Syd

Busser fra Tenerife| ©tenerife holidays
Busser fra Tenerife| ©tenerife holidays

Busstoppestedet på Tenerife South ligger på etage 0, i ankomstområdet.

 • Bus 40: for at komme fra Tenerife Syd til turiststrandene i dette område af øen. Billetten koster 3,20 € for at komme til Los Cristianos og 3,70 € for at komme til Costa Adeje.
 • Bus 111: forbinder Tenerife South lufthavn med øens hovedstad, Santa Cruz de Tenerife, med en billetpris på 9,35 €.
 • Bus 711: denne rute går fra Tenerife South lufthavn til Santa Cruz og de vigtigste strande på øen, med den særlige egenskab, at der er en natforbindelse. Billetprisen er 3,20 € for at komme til Los Cristianos, 3,70 € for at komme til Costa Adeje og 9,35 € for at komme til Santa Cruz.
 • Bus 343: Denne bus kører fra Tenerife syd til Tenerife nord og passerer gennem La Laguna de San Cristobal. Prisen pr. billet er 9,70 € for at komme til Tenerife South Airport, 4,75 € for at komme til Puerto de la Cruz og 12,40 € for at komme til Los Cristianos-stranden.
 • Bus 415: forbinder lufthavnen med byerne på den sydlige del af øen til en pris pr. billet på 2,85 €.

Hvad jeg bør vide om Tenerifes lufthavne

Terminal i den sydlige lufthavn på Tenerife| ©assillo
Terminal i den sydlige lufthavn på Tenerife| ©assillo
 • Der er gratis Wi-Fi i begge lufthavne.
 • Der er flere restauranter fra de store fastfoodkæder.
 • Det vigtigste er nok, at den maksimale værdi, du må medbringe i din kuffert (fra dine indkøb uden afgifter), er op til 430 €, med et maksimum på op til 200 cigaretter eller 250 gram tobak og 1 liter alkohol i tilfælde af spiritus, 4 liter vin og op til 16 liter øl, selv om du virkelig skal have en meget god undskyldning for at medbringe så meget alkohol i din bagage.
 • Du finder biludlejningsskranker i begge lufthavne.