Bedste dagsture til El Hierro fra Tenerife

Et af de mest spektakulære steder i verden ligger gemt væk på De Kanariske Øer: besøg El Hierro fra Tenerife og oplev et eventyr på denne ø, der er frosset i tiden.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

Bedste dagsture til El Hierro fra Tenerife

Nyd El Hierro | ©Carlos Jonay Suárez

El Hierro er en ø, som man kan fortabe sig i: i de uendelige kyster og klipper, der er formet af vulkansk sten, stierne, der krydser enge og skove af fyrretræer og enebær, og de dybe havhuler og grotter, hvor man kan opleve et eventyr.

Hvis du tager på en flerdages tur til De Kanariske Øer, er en dagstur til El Hierro fra Tenerife en oplevelse, som jeg altid vil anbefale. Vil du vide, hvordan du besøger øen, der blev betragtet som verdens ende før opdagelsen af Amerika? Så læs videre, for her er den guide, du har ledt efter.

1. Heldagsudflugt til El Hierro fra Tenerife

Udsigt fra udsigtspunktet La Peña| ©Ἥλιος
Udsigt fra udsigtspunktet La Peña| ©Ἥλιος

Da en udflugt til en anden af De Kanariske Øer fra Tenerife betyder, at du skal organisere ruten, tage færgen, finde et transportmiddel eller leje en bil og besøge alting på egen hånd, er en organiseret udflugt til El Hierro fra dit hotel den mest komfortable og endda billigere løsning. Læs videre, så skal jeg fortælle dig hvorfor!

Men lad mig først vise dig alt det, du vil se på denne utrolige udflugt til El Hierro:

Udsigtspunkt i La Peña

I selskab med en lokal guide, der kender alle øens hemmeligheder og de mest fantastiske steder, vil du opleve El Hierro på en rute, der starter ved udsigtspunktet La Peña i den nordlige del af øen, hvor udsigten over El Golfo-dalen, der er fuld af vinmarker og frugtplantager, vil give dig et uudsletteligt minde.

Udsigtspunkt i Jinama

Derefter fortsætter du til Jinama-udsigten mod øst, hvorfra du har en af de bedste udsigter over El Golfo-bugten, hvis du kan overvinde din svimmelhed. Du vil se klipper, vulkanske strande og små eneboerhuse, der ligger højt oppe i et pragtfuldt panorama over Atlanterhavet.

Frontera Rural Park

Du fortsætter ad en rute gennem Frontera Rural Park, hvor du vil opleve laurbærskoven, et unikt naturmiljø på De Kanariske Øer, der er erklæret biosfærereservat af UNESCO, og du stopper for en typisk kanarisk frokost på en lokal restaurant.

Kirken La Candelaria og den naturlige swimmingpool La Maceta

Om eftermiddagen vil du besøge Candelaria-kirken med et smukt klokketårn med hvide vægge, der ligger adskilt fra kirken på toppen af et bjerg, og du vil køre ned til øens kyst for at besøge en jomfruelig strand og den naturlige swimmingpool La Maceta, en af de mest berømte på De Kanariske Øer.

Hotel Punta Grande

Som afslutning på udflugten besøger du det, der er kendt som "verdens mindste hotel": Punta Grande Hotel, et lille sort stenhus ved havet, der perfekt kunne bruges som ramme for en Wes Anderson-film.

Book din udflugt til El Hierro

2. Hvorfor jeg anbefaler denne udflugt

Nyd den magiske natur i landdistriktsparken Frontera| ©Dan
Nyd den magiske natur i landdistriktsparken Frontera| ©Dan

Det er en meget komplet oplevelse, som tager dig med til de mest interessante steder på øen, uden at du behøver at arrangere din egen udflugt eller bekymre dig om transport og at følge et kort.

Der er dog en ulempe: hverken maden eller færgen er inkluderet i prisen, så du skal betale 14 € ekstra for førstnævnte og 24 € for sidstnævnte pr. person på turen. Alligevel kan det stadig være værd at tage denne udflugt, hvis du ønsker at besøge El Hierro fra Tenerife, da det ikke er let at forberede en dag som denne på egen hånd, hvis du ikke kender øen eller er ledsaget af en lokal.

Hvis du rejser til El Hierro på egen hånd fra Tenerife, er færgebilletten også dyrere (ca. 50 € pr. voksen).

Alex' rejsetips

El Hierro har næsten ingen strande, da den næsten udelukkende er omgivet af klipper. Alligevel er det en unik oplevelse at bade i en af de naturlige pools, som du kan nyde på din egen udflugt til øen.

3. Nyttige oplysninger

Hotel Punta Grande| ©Jose Mesa
Hotel Punta Grande| ©Jose Mesa
  • Varighed: 12 timer
  • Pris: fra 60 euro
  • Gruppestørrelse: 50 personer
  • Inkluderet: Lokal guide, chauffør og minibus med aircondition, transport til og fra dit hotel.
  • Hvad er IKKE inkluderet: Frokost (14 € pr. person) og færgebillet (24 € pr. person)

4. Ofte stillede spørgsmål om udflugten til El Hierro

Tågen over øen fra Jinamas udsigtspunkt| ©Jose Mesa
Tågen over øen fra Jinamas udsigtspunkt| ©Jose Mesa

Hvilken dokumentation skal jeg have for at komme om bord på færgen?

Du skal bruge dit id-kort eller pas for at komme om bord på færgen fra Tenerife til El Hierro. Hvis du glemmer at medbringe den, er det meget muligt, at du ikke får lov til at gå om bord på færgen, og at du ikke kan få dine penge tilbage for udflugten.

Hvad sker der, hvis det regner eller vejret er dårligt?

Udflugten finder kun sted i godt vejr, så hvis det regner, vil den blive udsat eller aflyst, og du får dine penge tilbage. Du kan også aflyse af en hvilken som helst grund, og hvis du gør det mindst 24 timer i forvejen, får du fuld refusion.

Bliver der tid til at svømme?

Der er ingen badesteder på den udflugt, jeg har anbefalet, da El Hierro ikke har mange strande, men der er dog naturlige pools. Ved den naturlige pool i La Maceta stopper du i ca. 15 minutter, hvilket ikke er længe nok til at det er værd at tage en dukkert.

Hvordan fungerer muligheden for afhentning på hotellet?

Tjek listen over hoteller, der er inkluderet i afhentning og aflevering, for hvis dit hotel ikke er inkluderet, skal du selv finde vej til afgangsstedet (Los Cristianos-stranden på Tenerife).

5. Få mest muligt ud af El Hierro fra Tenerife

Gå en tur gennem de maleriske gader i Valverde| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Gå en tur gennem de maleriske gader i Valverde| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Som jeg allerede har nævnt, er det ikke værd at forberede din egen udflugt til naboøen fra Tenerife for bare en enkelt dag, men hvis du ikke er til organiserede oplevelser, er her et par tips, der helt sikkert vil hjælpe dig.

Færgen

Der er kun én rute fra Tenerife til El Hierro: færgen tager ca. 2 timer og 30 minutter at komme dertil, og der er daglige afgange. Det er bedst at reservere på forhånd på Naviera Armas' hjemmeside, som er det eneste selskab, der tilbyder denne service på øen.

Prisen pr. voksen for at komme fra Los Cristianos til Valverde (El Hierro) er lidt over 50 €, hvis du rejser til fods uden køretøj. En af fordelene ved den organiserede udflugt til El Hierro er, at billetten er billigere, og selv om der ikke er andre ting med i prisen, er det den billigste løsning.

At komme rundt på øen

Den bedste måde at komme rundt på den smukke ø El Hierro på er i bil. Enten med din egen bil eller ved at leje den i Valverde, hvor du kan vælge mellem tre selskaber: Avis, TransHierro og Autos Bamir. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at man lejer i god tid, da det selv i lavsæsonen kan være svært at leje i god tid.

Som en sidste udvej kan du benytte øens busser, eller rettere guaguas, og hvis du har lyst til at tage på tur i bjergene, kan du leje en cykel, selv om du ved, at det kræver en grundig forberedelse for at kende ruten på forhånd.

En anden mulighed, den dyreste og mindst anbefalede, er at bruge taxaer til at komme rundt på El Hierro.

Min yndlingsrute

El Hierro er en ø, der indbyder til ophold og til at opleve alle dens skatte, men som du kan se på den organiserede tur, er det muligt at besøge de fleste af øens vigtigste steder på en dagstur.

Så snart du ankommer til El Hierro, skal du tage til udsigtspunktet La Peña. Den er skabt af arkitekten César Manrique fra Lanzarote og byder på en af de mest spektakulære udsigter, du kan få på øen, og er en perfekt måde at starte din udflugt på.

Herfra kan du tage til den naturlige pool La Maceta, hvis du har lyst til en svømmetur på et unikt sted og benytte lejligheden til at spise og hvile dig (der er picnicområder, restauranter og steder at ligge i solen), eller hvis du foretrækker at besøge en naturlig grotte, kan du tage til Charco Azul, hvor du kan tage et smukt billede til Instagram og endda tage en svømmetur, hvis havet er roligt.

Derefter kan du køre mod Parador Turístico de El Hierro. Selve bygningen er den mindst vigtige ting, det er det omkringliggende miljø, der er fantastisk! Du kan slappe af et stykke tid ved foden af et enormt bjerg og slentre langs en strand uden bygninger eller strandbarer. På vejen til Parador er der i øvrigt flere steder, hvor det er værd at stoppe op for at nyde den fantastiske udsigt.

Herfra kan du køre tilbage langs øens østkyst til Valverde, hvor du kan tage en kort gåtur i solnedgangen og opleve de charmerende små gader, inden du tager færgen tilbage til Tenerife.

6. Andre anbefalede udflugter og aktiviteter

Besøg La Gomera| ©Till Krech
Besøg La Gomera| ©Till Krech

Hvis du allerede har besøgt El Hierro eller stadig er ved at beslutte dig for, hvilken udflugt der er den bedste at tage på din rejse, anbefaler jeg dig at læse denne guide om dagsturen til La Gomera fra Tenerife: Bedste dagsture til La Gomera fra Tenerife.

Der er også andre aktiviteter, der vil gøre din tur til Tenerife til en uforglemmelig oplevelse. En af mine favoritter er at tage en kajaktur rundt på øen, da det også omfatter snorkling, og med lidt held kan du se skildpadder, hvaler og endda nogle delfiner: Kajaksejlads og snorkling med skildpadder.

Hvis du har fået øjnene op for hval- og delfinobservation, skal du vide, at De Kanariske Øer er et af de mest specielle steder i verden, hvor man kan se havdyr. Her er en komplet guide til denne fantastiske oplevelse: Hval- og delfinsafari.