Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste ting at lave på Tenerife

Tenerife er den ultimative eksponent for de Kanariske Øers skønhed. Der er mange måder at opleve de betagende landskaber på, men kun nogle få af dem vil give dig uforglemmelige minder. Oplev dem her!

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

Bedste ting at lave på Tenerife

Panoramaudsigt over Tenerife | ©Iulia Laslea

Tenerife, vulkanernes land: et sted fuld af skønhed i alle hjørner, uanset om det er de sorte sandstrande, de smaragdgrønne skove, klippeformationer formet af lava og den majestætiske Teide, eller de små landsbyer, der ligger tabt på toppen af kløfter.

Med sine forskelligartede landskaber og det konstant milde klima er denne juvel blandt De Kanariske Øer et idyllisk sted at rejse hen og fortabe sig i. Her er de 10 bedste oplevelser, så du altid vil huske din rejse til Tenerife:

1. Tag med på en bådtur med hval- og delfinobservation på Tenerife

Hvalsafari på Tenerife| ©Peter & Michelle S
Hvalsafari på Tenerife| ©Peter & Michelle S

Tenerifes farvande er hjemsted for mere end 27 forskellige arter af havpattedyr, herunder kaskelothvaler, finhvaler, skildpadder, delfiner, vandmænd og havfugle.

Øen er et beskyttet naturområde, men heldigvis er der flere muligheder for at opleve disse hvalers fantastiske naturlige levested på en organiseret udflugt, hvor du kan tilbringe dagen om bord på en båd midt i havet og se hvaler og delfiner lege og hoppe omkring dig.

Du kan også snorkle og kigge ud over et naturligt akvarium med fisk og havskildpadder. Dette er en oplevelse, som du kan nyde på alle tider af året takket være den perfekte temperatur på De Kanariske Øer. Find ud af, hvordan du tager på en udflugt til havet og ser delfiner og hvaler i vores komplette guide: Hval- og delfinsafari.

Udflugter til delfin- og hvalsafari

2. Tag en tur til La Gomera

Nationalparken Garajonay, La Gomera| ©Till Krech
Nationalparken Garajonay, La Gomera| ©Till Krech

La Gomera er den slags ø, som man forestiller sig i sit hoved, når man tænker på et paradisisk øparadis ved verdens ende. Selv om den er beboet, kan du i de endeløse laurbærskove, en vegetationstype, der er enestående for De Kanariske Øer, finde ruter, hvor du kan fortabe dig selv og glemme alt om resten af verden i et par timer.

Dens kløfter vil efterlade dig forpustet og, hvis du formår at overvinde svimmelheden, med et uudsletteligt minde om den vilde natur. Når du går langs stierne, kan du for en stund sætte dig i en af øens indbyggere, der lever blandt banan- og aloe vera-plantager. Du kan rejse rundt på øen med bus eller jeep og tilbringe en utrolig dag på Tenerife.

Det kan tage lang tid og kræfter at forberede et besøg på La Gomera fra Tenerife, så her får du mere information om alle mulighederne for at opleve denne fantastiske ø med en lokal guide: Bedste dagsture til La Gomera fra Tenerife.

Se udflugter til La Gomera

2. Bestig Teide

Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki
Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki

Teide Nationalpark er en national skat, som besøges af næsten fire millioner besøgende hvert år (den mest besøgte i Europa). De UNESCO-beskyttede vulkanske landskaber er en magnet for vandrere og naturelskere og er en magisk ramme, som du aldrig vil glemme.

Der er flere ruter til toppen af El Teide, og de går alle ad fantastiske stier, som kun kan gås til fods. Du kan forberede en vandretur på egen hånd, men der er flere fordele ved at tage på en organiseret vandretur til Teide: Du behøver ikke at bede om den nødvendige tilladelse til at komme ind i Teide Nationalpark, du er sikker på ikke at gå glip af nogen af de utrolige hjørner af dette sted, og du er sikker på at blive transporteret til og fra dit hotel.

Hvis du vil vide mere om de forskellige muligheder, du har for at udforske Teide på en organiseret tur, har jeg skrevet en komplet guide med alle de tips, du skal vide, før du besøger dette fantastiske sted: Udflugter til El Teide.

Se udflugter til Teide

4. Kajak langs Atlanterhavets klipper

Kajak langs kysten| ©Ksenia Zakharova
Kajak langs kysten| ©Ksenia Zakharova

Fra Los Cristianos-stranden kan du sejle i kajak til Los Gigantes-klipperne, som er et af de mest spektakulære områder til snorkling i Europa. Logisk set er det et must på enhver rejse til Tenerife, da du kan se øens havliv i al sin pragt, især de forskellige arter af fisk og skildpadder, der lever under vandoverfladen.

Da Tenerifes farvande er et beskyttet miljø, er det strengt forbudt at svømme med delfiner, og derfor er disse kajakudflugter den eneste måde at komme tæt på dyrene på en respektfuld måde. Du vil få mulighed for at se hvaler og delfiner på tæt hold, hvilket giver en uforglemmelig kajakoplevelse.

Læs mere om mulighederne for at sejle i kajak på Tenerife, og få et glimt af øens imponerende marine verden: Kajaksejlads og snorkling med skildpadder.

Se kajakture

5. Udforsk den spektakulære ø El Hierro

Nyd El Hierros drømmeagtige landskaber| ©Julen Iturbe-Ormaetxe
Nyd El Hierros drømmeagtige landskaber| ©Julen Iturbe-Ormaetxe

En tur til El Hierro fra Tenerife er en perfekt dagstur, hvis du bruger mindst en uge på De Kanariske Øer: Du vil se udsigtspunkter med en betagende udsigt, kløfter, klipper, afsidesliggende eremitter og uspolerede strande.

Da det kræver færgebilletter til El Hierro fra Tenerife på egen hånd, at man skal købe færgebilletter, arrangere ruten og leje en bil og køre den, er det nemmest og mest bekvemt at tage på en organiseret tur til El Hierro.

Glem ikke at pakke kikkerten med på denne tur! Alt, hvad du har brug for at vide om El Hierro i denne guide med masser af tips: Bedste dagsture til El Hierro fra Tenerife.

Se udflugt til El Hierro

6. Paragliding

Flyv over øen med paraglider| ©Michael L
Flyv over øen med paraglider| ©Michael L

Øen Tenerife er et unikt sted af mange grunde, men det er takket være den perfekte temperatur og de blide vindstrømme, at øen er en af de bedste destinationer til paragliding.

På hele øen er der omkring 30 forskellige steder at lette fra, og især om sommeren er forholdene så gode, at der er daglige flyvninger, hvor du kan nyde en lige så smuk som spændende oplevelse. Det er ikke kun adrenalinsuset, men også udsigten og følelsen af frihed, der gør paragliding på Tenerife så populær en oplevelse.

Uanset om det er en flyvetur fra Teide-bjerget til kysten eller en tur til Costa Adeje, vil du komme ned gennem skyerne og stå ansigt til ansigt med øens bjerge og skove og havet, der strækker sig ud i det uendelige.

Hvis du vil vide mere om paragliding, fortæller jeg dig her om den bedste værdi for pengene og de sikreste oplevelser og giver dig et par gode råd, inden du kaster dig ud i det blå (bogstaveligt talt): Paragliding flyvning.

Se paragliding-spring

7. Slap af på en tur på en katamaran

Sejl på en katamaran| ©Loreta Pavoliene
Sejl på en katamaran| ©Loreta Pavoliene

Hvis du tager til Tenerife for at koble af og nyde solen og havet, er en katamarantur helt sikkert en af de oplevelser, du vil have med i dine planer. Du sejler ud på havet og kan mærke brisen i ansigtet og se delfiner og hvaler lege omkring båden. Du kan svømme i bølgerne, snorkle eller ligge på sofaen på dækket med en drink, og det er dine eneste bekymringer.

Dette er den perfekte mulighed, hvis du ønsker en tur i en båd uden trængsel og med et mere tæt og personligt præg. Som i andre oplevelser vil du få mulighed for at se nogle af de hvaler, der lever i øens farvande.

Der er flere udbydere af katamaranture på øen, men hvis du vil være på den sikre side, er her nogle af de oplevelser, som vi har prøvet, og hvorfor vi anbefaler dem: Sejlads på Tenerife.

Se katamaranudflugt

8. Stjernekiggeri fra Teide

Beundre skønheden ved himmelen fra Teide| ©Alex Sanz
Beundre skønheden ved himmelen fra Teide| ©Alex Sanz

Et besøg på Teide om dagen er en oplevelse, som man ikke må gå glip af, men om natten bliver toppen et af de bedste observatorier på planeten til stjernekiggeri med ikke mindre end 83 forskellige stjernebilleder synlige fra parken.

Du kan tage af sted på egen hånd, og du behøver ikke en tilladelse, da kontrollen slutter kl. 17.00, men efter min mening er det bedste at tage på en af de organiserede natudflugter til Teide med en astronom.

Det, der imponerede mig mest ved denne oplevelse, var den totale fravær af lysforurening, noget øen tager meget alvorligt med specifikke regler som f.eks. at forhindre flytrafik mellem solnedgang og solopgang.

Hvis du vil vide mere om denne uforglemmelige udflugt, som jeg varmt kan anbefale dig, hvis du rejser til Tenerife som par, kan du læse om de forskellige bestigninger af Teide, hvor du kan finde flere oplysninger om natruten: Udflugter til El Teide.

Stjernekiggeri på Teide

9. Bestig Anaga Peak

Udsigt fra udsigtspunktet på toppen af Pico del Inglés| ©Around Tenerife
Udsigt fra udsigtspunktet på toppen af Pico del Inglés| ©Around Tenerife

Pico Anaga er et af de mest specielle steder på øen, som især besøges af lokalbefolkningen: de mange stier, den fugtige laurbærskov, de uspolerede sorte sandstrande og de imponerende udsigtspunkter.

Parque Rural de Anaga er tilgængelig fra La Laguna, som Tenerifes indbyggere kender byen San Cristóbal de La Laguna. Herfra begynder en rute, der fører dig til udsigtspunktet Jardina, hvorfra du kan se hele dalen, som kommunen ligger i.

Herfra kan du gå op til udsigtspunktet Cruz del Carmen med en imponerende udsigt over Teide og gå stien til udsigtspunktet Pico del Inglés, der er næsten perfekt skåret ind mellem klippen og laurbærskoven, hvilket gør det til et af de smukkeste steder at tage et billede på øen.

Hvis du vil opleve Anaga-massivets charme og meget mere, anbefaler jeg, at du læser min guide om de bedste udflugter på Tenerife, hvor jeg fortæller dig om denne og andre oplevelser: Bedste dagsture på Tenerife.

10. Gå en tur gennem byoasen Santa Cruz de Tenerife

La Recova-markedet| ©Matt Kieffer
La Recova-markedet| ©Matt Kieffer

Hvis du vil tage en pause fra al den vandring gennem skove og bjerge, kan jeg anbefale dig at gå en tur i Santa Cruz de Tenerife og opleve det historiske centrum med seværdigheder som Calle la Noria, Plaza de España, Castillo de San Cristóbal, Plaza de la Candelaria og Plaza de Weyler.

Hvis du vil mærke byens mest autentiske atmosfære, skal du gå rundt på La Recova-markedet, hvor du kan se eksempler på de råvarer, der er grundlaget for den kanariske gastronomi, og hvor du kan stoppe op for at spise en bid mad og smage nogle typiske retter af højeste kvalitet.

Og for at skabe lidt kontrast til dit besøg kan du besøge det avantgardistiske Tenerife Auditorium, der har visse ligheder med operahuset i Sydney, og Tenerife Arts Space.