Bedste ting at lave på Tenerife

Tenerife er den ultimative eksponent for de Kanariske Øers skønhed. Der er mange måder at opleve de betagende landskaber på, men kun nogle få vil efterlade dig med uforglemmelige minder. Oplev dem her!

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

Bedste ting at lave på Tenerife

Panoramaudsigt over Tenerife | ©Iulia Laslea

Tenerife, vulkanernes land: et sted fuld af skønhed i alle hjørner, uanset om det er de sorte sandstrande, de smaragdgrønne skove, klippeformationer formet af lava og den majestætiske Teide eller de små landsbyer, der ligger tabt på toppen af kløfter.

Med sine forskellige landskaber, men et konstant mildt klima, er denne juvel blandt De Kanariske Øer et idyllisk sted at rejse til og fortabe sig i. Her er de 10 bedste oplevelser, som du altid vil huske din rejse til Tenerife:

1. Tag med på en bådtur for at se på delfiner og hvaler

Hvalsafari på Tenerife| ©Peter & Michelle S
Hvalsafari på Tenerife| ©Peter & Michelle S

Tenerifes farvande er hjemsted for over 27 forskellige arter af havpattedyr, herunder kaskelothvaler, finhvaler, skildpadder, delfiner, vandmænd og havfugle. Selv om der er mange flere typer hvaler, der kan ses på Tenerife.

Det er vigtigt at huske på det bedste tidspunkt for at se disse arter, da der er tidspunkter som forår og vinter, hvor de er mest aktive. Derfor er det tilrådeligt at finde nogle tips til at se delfiner eller hvaler på Tenerife, især hvis du tager af sted med børn.

Øen er et beskyttet naturområde, men heldigvis er der forskellige muligheder i alle prisklasser for at opleve disse hvalers fantastiske naturlige levested på en organiseret udflugt, hvor du tilbringer dagen om bord på en båd midt på havet og ser hvaler og delfiner lege og hoppe omkring dig.

Du kan også snorkle og tage et kig på et naturligt akvarium med fisk og havskildpadder. Dette er en oplevelse, som man ikke må gå glip af på øen. Find ud af, hvordan du kan tage en tur ud på havet og se delfiner og hvaler i vores komplette guide: Hval- og delfinsafari.

Udflugter til hval- og delfinobservation

2. Tag på en udflugt til La Gomera

Nationalparken Garajonay, La Gomera| ©Till Krech
Nationalparken Garajonay, La Gomera| ©Till Krech

La Gomera er den slags ø, som du forestiller dig i dit hoved, når du tænker på et øparadis ved verdens ende. Selv om den er beboet, kan du i de endeløse laurbærskove, en vegetationstype, der er enestående for De Kanariske Øer, finde ruter, hvor du kan fortabe dig og glemme alt om resten af planeten i et par timer.

Dens kløfter vil give dig åndenød, og hvis du formår at overvinde din svimmelhed, vil du få et uudsletteligt minde om den vilde natur. Når man går langs stierne, kan man for en stund sætte sig ind i en af øens indbyggere, der lever blandt banan- og aloe vera-plantager. Du kan rejse rundt på øen med bus eller Jeep og tilbringe en utrolig dag fra Tenerife.

Det kan tage lang tid og kræfter at forberede et besøg på La Gomera fra Tenerife, så her får du mere information om alle mulighederne for at opleve denne imponerende ø med en lokal guide: Bedste dagsture til La Gomera fra Tenerife.

Se udflugter til La Gomera

3. Bestig Teide-bjerget

Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki
Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki

Teide Nationalpark er en national skat, som besøges af næsten fire millioner besøgende hvert år (den mest besøgte i Europa). De UNESCO-beskyttede vulkanske landskaber er en magnet for vandrere og naturelskere og en magisk ramme, som du aldrig vil glemme.

Der er flere ruter til at bestige Teide-toppen, og de går alle ad vidunderlige stier, som kun kan gås til fods. Du kan forberede en vandretur på egen hånd, men fordelene ved at tage på en organiseret vandretur til Teide er flere: Du behøver ikke at bede om den nødvendige tilladelse til at få adgang til Teide Nationalpark, du sikrer dig, at du ikke går glip af nogen af de utrolige hjørner af dette sted, og du er sikker på at få transport til og fra dit hotel.

For at få mere at vide om de forskellige muligheder, du har for at udforske Teide på en organiseret vandretur, har jeg skrevet en komplet guide, hvor jeg giver dig alle de tips, du skal vide, før du besøger dette fantastiske sted: Udflugter til El Teide.

Se udflugter til Teide

4. Kajak langs Atlanterhavets klipper

Kajak langs kysten| ©Ksenia Zakharova
Kajak langs kysten| ©Ksenia Zakharova

Med udgangspunkt i Los Cristianos-stranden kan du kajakke dig vej til klipperne ved Los Gigantes, et af de mest spektakulære snorklingsteder i Europa. Logisk set er det et must på enhver rejse til Tenerife, da du vil kunne se øens havliv i al sin pragt, især de forskellige fiskearter og skildpadder, der lever under vandoverfladen.

Da Tenerifes farvande er et beskyttet miljø, er det strengt forbudt at svømme med delfiner, og derfor er disse kajakture den eneste måde at komme tæt på dyrene på en respektfuld måde. Du får mulighed for at se hvaler og delfiner på tæt hold, hvilket giver en uforglemmelig kajakoplevelse.

Læs mere om mulighederne for kajaksejlads på Tenerife, og få et glimt af øens imponerende marine verden: Kajaksejlads og snorkling med skildpadder.

Se kajakudflugter

5. Udforsk den spektakulære ø El Hierro

Nyd El Hierros betagende landskab| ©Julen Iturbe-Ormaetxe
Nyd El Hierros betagende landskab| ©Julen Iturbe-Ormaetxe

En tur til El Hierro fra Tenerife er en perfekt dagstur, hvis du opholder dig på De Kanariske Øer i mindst en uge: Du kommer forbi udsigtspunkter med betagende udsigter, kløfter, klipper, afsidesliggende eneboerhuse og uberørte strande.

Da det at forberede en tur til El Hierro på egen hånd fra Tenerife kræver, at man skaffer færgebilletter, organiserer ruten og lejer en bil og kører den, er et besøg på en organiseret oplevelse den nemmeste og mest behagelige måde.

Glem ikke at pakke din kikkert til denne tur! Alt, hvad du har brug for at vide om El Hierro i denne guide fuld af gode råd: Bedste dagsture til El Hierro fra Tenerife.

6. Paragliding

Paragliding over øen| ©Michael L
Paragliding over øen| ©Michael L

Øen Tenerife er et unikt sted af mange grunde, men det er takket være den perfekte temperatur og de blide vindstrømme, at det er en af de bedste destinationer for paragliding.

Der er omkring 30 forskellige steder på øen, hvorfra man kan lette, og især om sommeren er forholdene så gode, at der er daglige flyvninger, hvor du kan nyde en lige så smuk som spændende oplevelse. Det er ikke kun adrenalinsuset, men også udsigten og følelsen af frihed, der gør paragliding på Tenerife til en så populær oplevelse.

Uanset om det er en flyvning fra Teide-bjerget til kysten eller en tur til Costa Adeje, vil du komme ned gennem skyerne og opleve øens bjerge og skove og havet, der strækker sig ud i det uendelige.

Hvis du vil vide mere om paragliding, fortæller jeg dig her om de mest prisvenlige og sikre oplevelser og giver dig et par tips, inden du tager springet (bogstaveligt talt) ud i det blå: Paragliding flyvning.

Se paragliding-spring

7. Slap af på en tur i katamaran

Sejl på en katamaran| ©Loreta Pavoliene
Sejl på en katamaran| ©Loreta Pavoliene

Hvis du tager til Tenerife for at koble af og nyde solen og havet, er en tur på katamaran helt sikkert en af de oplevelser, du skal have med i dine planer, og en af de bedste aktiviteter på øen. Du sejler ud på havet for at mærke brisen i ansigtet og se delfiner og hvaler lege omkring båden. Svømning i bølgerne, snorkling eller liggende på en sofa på dækket med en drink vil være dine eneste bekymringer.

Dette er den perfekte mulighed, hvis du ønsker at tage på en bådtur uden menneskemængderne, med en tættere og mere personlig behandling. Som ved de andre oplevelser har du mulighed for at se nogle af de hvaler, der lever i øens farvande.

Der er flere operatører på øen, hvor du kan tage en katamarantur, men hvis du vil gå på den sikre side, er her de oplevelser, vi har prøvet, og hvorfor vi anbefaler dem: Sejlads på Tenerife.

Se katamaranudflugt

8. Stjernekiggeri fra Teide

Beundre himlens skønhed fra Teide-bjerget| ©Alex Sanz
Beundre himlens skønhed fra Teide-bjerget| ©Alex Sanz

At besøge Teide om dagen er en oplevelse, som du ikke må gå glip af, men om natten bliver toppen til et af de bedste observatorier på planeten til stjernekiggeri, og du kan se ikke mindre end 83 forskellige stjernebilleder fra parken.

Du kan gå på egen hånd, og du behøver ikke en tilladelse, da kontrollen slutter kl. 17.00, men efter min mening er det bedste at gøre at tage en af de organiserede natudflugter til Teide med en astronom.

Det, der imponerede mig mest ved denne oplevelse, var det totale fravær af lysforurening, noget som øen tager meget alvorligt med særlige regler, som f.eks. at forhindre flytrafik mellem solnedgang og solopgang.

Hvis du vil vide mere om denne uforglemmelige udflugt, som jeg især anbefaler, hvis I skal til Tenerife som par, kan du læse om de forskellige bestigninger til Teide, hvor du finder flere oplysninger om natruten: Udflugter til El Teide.

Stjernekiggeri på Teide

9. Bestig Anaga Peak

Udsigt fra udsigtspunktet på Pico del Ingles| ©Around Tenerife
Udsigt fra udsigtspunktet på Pico del Ingles| ©Around Tenerife

Pico Anaga er et af de mest specielle steder på øen, som især besøges af de lokale: de mange stier, den fugtige laurbærskov, de uspolerede sorte sandstrande og de imponerende udsigtspunkter.

Man kommer til Parque Rural de Anaga fra La Laguna, som Tenerifes indbyggere kalder byen San Cristóbal de La Laguna. Herfra begynder en rute, der fører dig til udsigtspunktet Jardina, hvorfra du kan se hele den dal, som kommunen ligger i.

Herfra kan du gå op til udsigtspunktet Cruz del Carmen med en imponerende udsigt over Teide og gå stien til udsigtspunktet Pico del Inglés, der er skåret næsten perfekt ind mellem klippen og laurbærskoven, hvilket gør det til et af de smukkeste steder på øen at tage et billede.

Hvis du vil opleve charmen ved Anaga-massivet og meget mere, anbefaler jeg dig at læse min guide om de bedste udflugter på Tenerife, hvor jeg fortæller om denne og andre oplevelser: Bedste dagsture på Tenerife.

10. Gå en tur rundt i byoasen Santa Cruz de Tenerife

Recova-markedet| ©Matt Kieffer
Recova-markedet| ©Matt Kieffer

For at tage en pause fra alle de vandreture gennem skove og bjerge anbefaler jeg en gåtur i Santa Cruz de Tenerife og oplev dens historiske centrum med seværdigheder som Calle la Noria, Plaza de España, Castillo de San Cristóbal, Plaza de la Candelaria og Plaza de Weyler.

Hvis du vil mærke byens mest autentiske atmosfære, skal du slentre rundt på La Recova-markedet, hvor du kan se eksempler på de råvarer, der er grundlaget for den kanariske gastronomi, og hvor du kan stoppe op for at spise en bid mad og smage nogle typiske retter af højeste kvalitet.

Og for at give dit besøg lidt kontrast, kan du stoppe op ved det avantgarde Tenerife Auditorium, der har visse ligheder med operahuset i Sydney, og Tenerife Arts Space.

11. Oplev kultur og traditioner på museerne.

Museum for natur og arkæologi| ©Jasna S
Museum for natur og arkæologi| ©Jasna S

En anden måde at lære øen Tenerife grundigt at kende på er at besøge nogle af de mange museer, hvoraf mange vil vise dig den vigtige kulturelle og kunstneriske arv fra De Kanariske Øer samt områdets naturrigdom.

Blandt de museer, du ikke må gå glip af, er museet for natur og arkæologi, der er perfekt til at opleve Tenerifes fortid som aboriginalbefolkning og arkæologiske fund samt den naturlige udvikling i dette unikke land. Andre vigtige udstillinger omfatter museet for de smukke kunstarter og hus-museet for vin.

12. Tilbring en familiedag i forlystelsesparkerne

Siam Park| ©Andrei Rosca
Siam Park| ©Andrei Rosca

Der er etbredt udvalg af fritidsaktiviteter på Tenerife, men hvis du rejser til øen med børn, anbefaler jeg en af de sjoveste planer, uanset hvornår på året du rejser. Jeg taler om at besøge nogle af de bedste forlystelsesparker.

Siam Park er et must, da det er den største vandpark i Europa og blev betragtet som en af de bedste i verden. Endeløse rutsjebaner, rutsjebaner, vandfald, vandspil og endda et akvarium venter på dig i denne sjove park.

Et andet must er Loro Parque, en zoologisk have, som ud over de mange papegøjearter har mange andre dyr, der vil overraske dig, f.eks. vestlige lavlandsgorillaer, dovendyr og bengalske tigre.

Tips til at besøge Tenerife

December på Tenerife| ©Anton's Photostream
December på Tenerife| ©Anton's Photostream

Alle tider af året er ideelle til en rejse til Tenerife. I betragtning af de behagelige temperaturer hele året rundt modtager øen turister uanset årstiden. Det kan varmt anbefales at tage på bådtur, se på hvaler, tage i en af forlystelsesparkerne eller bestige Teide-bjerget, selv om vinteren, da de sædvanlige 20 grader Celsius gør disse og mange andre aktiviteter lettere.

Derfor er selv december på Tenerife eller endda et par dage på øen i julen stærkt anbefalelsesværdige muligheder for at undslippe kulden eller sneen, der er typisk for årstiden i mange andre dele af verden.

Hvis du er en af dem, der ønsker at planlægge din rejse så langt i forvejen som muligt, ligesom du ved, at du kan bestille transfer mellem de to lufthavne og centrum af Tenerife på forhånd, vil du også være interesseret i disse rejseplaner, der er skabt for at hjælpe dig med at organisere de bedst mulige planer, der tilbydes på den mest besøgte ø i det kanariske øhav: