Bedste dagsture på Tenerife

På disse udflugter vil du udforske enorme uspolerede strande, laurbærskove, Teide-bjergets fremmede landskab og gamle piratskjul: så spektakulære er De Kanariske Øer!

Alex Grande

Alex Grande

9 minutters læst

Bedste dagsture på Tenerife

Veje på Tenerife | ©Vaun

Tenerife er en uendelig kilde til oplevelser og eventyr takket være de smukke landskaber og det perfekte vejr året rundt. Det kan være fristende at bade i det krystalklare vand på strandene hver dag, indtil du når dit fly hjem, men her er en guide til 5 utrolige udflugter på Tenerife, hvor du kan opdage alt det, som øen og resten af øgruppen har at byde på.

1. De bedste dagsture på Tenerife

Garajonay nationalpark, La Gomera| ©Till Krech
Garajonay nationalpark, La Gomera| ©Till Krech

2. Halvdagsudflugt til nationalparken Teide

Teide Nationalpark| ©Jose Luis Tirado
Teide Nationalpark| ©Jose Luis Tirado

At bestige Teide-bjerget er et must på enhver rejse til Tenerife, og med denne guidede udflugt til Teide Nationalpark vil du udforske vulkanen med den utrolige udsigt over Tenerife for dine fødder.

Det skal du lave på denne tur

Du starter dagen med at køre ind i Teide Nationalpark, hvor du kører gennem dybe fyrreskove på en bjergvej. Når du ankommer til din destination, vil din guide tage dig med på opdagelse i de vulkanske jordlandskaber, der er dannet af lavaens erosion.

Du vil besøge Roques de García, en gruppe mærkelige klippeformationer, der ser ud til at være blevet skulptureret i hånden, hvoraf de mest berømte er 'La Catedral' og 'La Cascada'.

På stien til Roques de García vil du få fornemmelsen af at være blevet transporteret til overfladen af en fjern planet, og du vil se vulkansk klippe, der er vredet og skærpet i umulige former, floraen, der er vokset i dette fjendtlige landskab, såsom gyvel eller vægblomst og en varieret fauna af firben, tusindben, bønnemænd, guldsmede og biller.

Derefter bestiger du vulkanen til fods eller med svævebane (hvis du har købt dine billetter på forhånd, da de ikke er inkluderet i turen og har tendens til at blive udsolgt meget hurtigt), og fra et punkt nær toppen ser du ud over den utrolige udsigt over Tenerife, der kan ses fra toppen.

Hvorfor jeg anbefaler denne tur

Uanset om du er med på en organiseret tur eller på egen hånd, er et besøg i Teide Nationalpark et must på din rejse til Tenerife. Fordelene ved denne aktivitet er flere: Du behøver ikke selv at planlægge ruten, og du sikrer dig, at du ikke går glip af de mest imponerende steder i reservatet, og du bliver hentet på dit hotel og får transport til og fra parken. Og i betragtning af prisen på udflugten er det absolut værd at spare den ekstra indsats, det er at organisere det selv.

Noget, der også er ret relevant, er, at du skal bede om en tilladelse til at bestige Teide (det gøres med en online ansøgning), men det behøver du ikke, hvis du tager på en organiseret udflugt.

Nyttige oplysninger

 • Hvad er inkluderet: Transport til og fra dit hotel, professionel guide.
 • Hvad er IKKE inkluderet: Billet til svævebanen for at bestige Teide.

3. Heldagsudflugt til El Hierro fra Tenerife

La Sabina, Frontera Rural Park| ©Dan
La Sabina, Frontera Rural Park| ©Dan

Tag færgen på en udflugt til El Hierro, og udforsk udsigtspunkterne: Ved hvert af dem venter der dig en uforglemmelig udsigt over land og hav, så smuk, at du har svært ved at tro, at den ikke er håndmalet.

Hvad du skal lave på denne udflugt

En lokal guide vil ledsage dig på en tur til El Hierros mest fantastiske steder, der starter ved udsigtspunktet La Peña på den nordlige del af øen, hvor du har en smuk udsigt over El Golfo-dalen og dens endeløse marker med druer og andre lokale frugter.

Det andet stop er udsigtspunktet Jinama, som giver dig en helt anden udsigt over El Golfo-bugten og dens stejle klipper af vulkansk klippe, hvor du kan se forsvundne konstruktioner og fjerntliggende eremitter, der giver dig fornemmelsen af at være faret vild på en næsten øde ø.

Bagefter er det tid til at tage en rute gennem Fronteras landlige park og bogstaveligt talt gå på historien: der vil du se laurbærskoven, et unikt økosystem på De Kanariske Øer og beskyttet af UNESCO. Du ankommer til en lokal restaurant og smager på en menu med typisk mad som kartofler med mojo, grillet ost, kanin eller escaldón de gofio.

Om aftenen besøger du Candelaria-kirken, en lille kirke med hvide mure og et smukt klokketårn på toppen af et bjerg, og du besøger den naturlige swimmingpool La Maceta, som er dannet på kysten og er et af de mest populære badesteder for lokale og turister.

Før du tager færgen tilbage til Tenerife, besøger du Hotel Punta Grande, et lille sort stenhotel på kanten af en klippe.

Hvorfor jeg anbefaler denne udflugt

Selvom hverken færgebilletten eller frokosten er inkluderet i prisen, ville det være endnu dyrere at arrangere denne udflugt på egen hånd end at betale for aktiviteten og de to ekstra ting. Derfor er dette den bedste mulighed, da ruten for udflugten virker ideel, og prisen er en af de billigste, du kan finde for en udflugt til El Hierro fra Tenerife.

Nyttige oplysninger

 • Gruppestørrelse: 50 personer
 • Hvad er inkluderet: Lokal guide, chauffør og minivan med aircondition, transport til og fra dit hotel.
 • Hvad er IKKE inkluderet: Frokost (14 € pr. person) og færgebillet (24 € pr. person)

4. Fuld rundtur på øen Tenerife: Teide, Icod, Garachico og Masca

Det gamle dragetræ i Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.
Det gamle dragetræ i Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.

Den bedste måde at opdage hele øen Tenerife og alle dens charmerende hjørner på: På denne komplette tur rundt på øen Tenerife vil du besøge Teides utrolige landskaber, landsbyer, der er gået tabt i tiden, og landsbysamfund med gamle træer.

Hvad skal du lave på denne tur?

Du bliver hentet på dit hotel, og gennem den charmerende lille landsby Vilaflor kommer du til Cañadas del Teide, en af de vigtigste nationalparker i Spanien og den mest besøgte i landet. Den krones af Teide-bjerget og har været på verdensarvslisten siden 2007 og byder på noget af det mest spektakulære landskab, du vil se på din rejse: vulkanske klipper, der ser ud til at være blevet formet i hånden i et krater, der ligner en del af overfladen på en anden planet.

Derefter går turen til landsbyen Icod gennem Orotava-dalen, der ligger på den nordlige del af øen og er det vigtigste hjemsted for øens befolkning. I Icod vil du opdage en af Tenerifes smukkeste landsbyer, hvis vigtigste symbol er Drago Milenario, et majestætisk og gammelt træ. Efter en spadseretur gennem denne charmerende by spiser du frokost på en restaurant, hvor du får serveret typisk kanarisk mad.

Du fortsætter med at udforske den nordlige del af øen i retning af Garachico, en lille landsby med charmerende brostensbelagte gader og en smuk kirke, foran hvilken du finder en holm, der er kendt som Roque de Garachico. Som afslutning på udflugten ankommer du til landsbyen Masca på toppen af to kløfter, et historisk sted, der fungerede som tilflugtssted for pirater i det 17. århundrede. Du får en rundvisning i denne vidunderlige landsby, der er glemt i tiden, og til sidst tager du tilbage til dit hotel.

Vi fortsætter langs øens nordkyst, indtil vi når Garachico, der er populær for sine vulkanske lavastrømme og holmen foran landsbyen, Roque de Garachico. Rejsen slutter i Masca, der ligger i Teno-massivet, øens nordvestlige punkt, en landsby med dybe kløfter og klipper. Det var her, piraterne plejede at gemme sig fra deres privilegerede position i 750 meters højde, hvor de kontrollerede og opfangede skibstrafikken mellem Tenerife og La Gomera. Langs ruten har vandrerne lov til at tage billeder ved de forskellige seværdigheder, hvor der vil blive gjort stop.

Hvorfor jeg anbefaler denne udflugt

Det er en meget populær oplevelse, som giver god værdi for pengene, og som viser dig de vigtigste seværdigheder på øen og nogle af dens mest charmerende landsbyer på en perfekt organiseret rute.

Nogle nyttige oplysninger

 • Gruppestørrelse: 15 personer
 • Hvad er inkluderet: Privat transport, afhentning og aflevering på dit hotel, professionel guide, alle indgangsgebyrer.

Alex' tip til rejsende

For en kort tur til Tenerife kan du tage hele øen rundt, hvor du besøger Teide, Icod, Garachico og Masca. Hvis du bliver i fem dage eller mere, anbefaler jeg, at du besøger La Gomera og fortaber dig i det magiske landskab.

5. Dagstur til La Gomera fra Tenerife

Besøg La Gomera i jeep| ©-JvL-
Besøg La Gomera i jeep| ©-JvL-

La Gomera holder al din opmærksomhed på de indre landskaber og den imponerende Garajonay National Park, et sted, der allerede er en tur til La Gomera værd fra Tenerife.

Hvad du skal lave på denne tur

Med færgen fra Puerto Colón på den sydlige del af Tenerife ankommer du til San Sebastián de La Gomera, øens hovedstad.

Derfra går turen til Garajonay Nationalpark, hvor du finder en laurbærskov, der er unik på De Kanariske Øer og beskyttet af UNESCO, og som ved den menneskelige civilisations begyndelse var den mest almindelige vegetationstype i Europa.

En kort vandretur gennem denne smukke park fører dig til udsigtspunktet Degollada de Peraza, hvor du kan nyde den vidunderlige udsigt over Barranco de la Laja-kløften og Chejelipes-vanddæmningerne.

I fortsætter til landsbyerne Las Rosas og Agulo på den nordlige del af La Gomera, hvor I stopper ved en restaurant og nyder øens typiske mad, mens I bliver vist silbo gomero, en kommunikationsmetode, der blev brugt af øens indfødte, og som er blevet tilpasset det spanske sprog gennem århundreder.

Efter frokost vender du tilbage til San Sebastián de la Gomera, hvor du kommer forbi vigtige steder i Christoffer Columbus' liv, såsom Torre del Conde og Casa de Colón, og landsbyerne Chipude og El Cercado. Når du er tilbage, tager du færgen til Tenerife, og du bliver kørt tilbage til dit hotel.

Hvorfor jeg anbefaler denne udflugt

At besøge La Gomera er en perfekt aktivitet på en rejse på en uge eller mere til Tenerife, så hvis du har tid til overs, anbefaler jeg, at du ikke går glip af denne komplet organiserede udflugt, da du får meget for pengene og har gode guider.

Nyttige oplysninger

 • Gruppestørrelse: maks. 55 personer
 • Hvad er inkluderet: Professionel guide, transport til og fra dit hotel, frokost på Mirador del Abrante, havneafgifter på La Gomera, færgeskatter.

Mulighed for jeep

Du kan tage en jeeptur til La Gomera fra Tenerife med en lignende rute som den forrige mulighed. Du vil krydse laurbærskoven i Garajonay National Park og besøge Hermigua-dalen, hvor du vil gå en kort tur for at se Pedro- og Petra-klipperne med en smuk legende om deres oprindelse.

Du vil køre rundt på øen og se på første hånd, hvordan dens landlige charme er forblevet intakt gennem årene, passere gennem aloe vera- og bananplantager og udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde den betagende udsigt over øen.

 • Gruppestørrelse: 6 personer
 • Hvad er inkluderet: Professionel guide, transport til og fra dit hotel, frokost.
 • Hvad er IKKE inkluderet: Havneafgifter (€10,50 pr. person)

6. Udflugt til Anaga Peak

Las Teresitas-stranden| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED
Las Teresitas-stranden| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED

Anaga Peak ligger i det nordvestlige hjørne af Tenerife og er tilgængelig via San Cristobal de La Laguna. Det er et af mine yndlingssteder på øen, da det ikke kun er et meget smukt område, men også et af de mindst turistede og mindst besøgte, så en tur til Anaga Peak lover altid en uforglemmelig dag.

Det skal du lave på denne udflugt

Fra dit hotel på Tenerife kører du til San Cristóbal de La Laguna (eller bare La Laguna, som de lokale kalder den), hvor du går en kort tur for at besøge byens største marked og lære om de forskellige kartoffelsorter, der bruges i det kanariske køkken.

Du kører til Mercedes-læurbærskoven, en af de smukkeste på øen, og begynder opstigningen til Anaga Peak og fortsætter til Tenerifes nordspids. Her hviler du ud og holder picnic på stranden Roque de las Bodegas, den perfekte ramme for et billede til Instagram.

Du går tilbage til Anaga Peak og besøger en anden strand, Las Teresitas, som er speciel, fordi den er bygget med sand fra Sahara, og hvor landskabet med palmerne et øjeblik transporterer dig til et fjernt sted.

Som afslutning på turen kører du gennem Santa Cruz de Tenerife og besøger den imponerende havn og gør et sidste stop i Candelaria, der er berømt for den sorte jomfru, som huser basilikaen. Bagefter tager du tilbage til dit hotel med følelsen af at have nydt en dag, du altid vil huske.

Hvorfor jeg anbefaler denne udflugt

Som jeg sagde før, er dette område af Tenerife et af de mindst besøgte af turister, så det lover altid en meget fornøjelig oplevelse. Desuden er de smukke strande og udsigtspunkterne perfekte steder at tage et billede af, som du altid vil huske.

Nogle nyttige oplysninger

 • Gruppestørrelse: maks. 6 personer
 • Hvad er inkluderet: Picnic, vandrestave, professionel guide, afhentning og aflevering på hotellet.