Paragliding flyvning

Bliv en fugl for en dag med vinger i form af en paraglider og flyv over Tenerife: den ultimative oplevelse til at huske denne rejse for evigt.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Paragliding flyvning

Flyvning over Tenerife | ©Kilian Kremer

Tæm med passatvindene og bliv i et par minutter en fugl: det er det utrolige eventyr, du kan opleve, mens du flyver over Tenerife i en paraglider.

Det er ikke kun en af de smukkeste destinationer for denne aktivitet på grund af den uforglemmelige udsigt, det er også en af de sikreste og sjoveste destinationer. Her er en komplet guide til de bedste paraglidingflyvninger på Tenerife og alt, hvad du skal vide. Det er din tur til at springe!

1. De bedste muligheder for en paragliding-flyvning på Tenerife

Mærk vinden bære dig| ©Michael L
Mærk vinden bære dig| ©Michael L

2. Paragliding-flyvning over Costa Adeje

Udsigt over kysten fra paraglideret| ©Flying Naturist
Udsigt over kysten fra paraglideret| ©Flying Naturist

Se Tenerife fra himlen og forundres over de smukke landskaber, strande og klipper: det er den unikke oplevelse, som denne paraglidingflyvning over Costa Adeje byder på.

Hvad den består af

Når du er blevet hentet på dit hotel, bliver du kørt til startområdet og udstyret med sele, hjelm og GoPro-kamera til at filme din flyvning, og du får en instruktion om start, flyvning og landing.

Sammen med din pilot flyver du op til en højde på 800 meter, spænder din sele, og når du finder luftstrømmen, hopper du i tandem med din pilot, som hele tiden har ansvaret for at navigere i vinden for at forlænge flyveturen mest muligt.

Han vil også guide dig, hvor du skal kigge hen, så du ikke går glip af udsigten, og han vil forklare dig, hvordan du håndterer paraglideret, og du kan endda prøve at styre det selv, hvis du har lyst.

Du flyver rundt om Costa Adeje og lander på La Caleta-stranden, hvor du vil indse, hvilken utrolig oplevelse du lige har haft.

Hvorfor jeg anbefaler denne oplevelse

Denne paraglidingflyvning har alt det, du leder efter i en aktivitet af denne art, hvis det er din første gang: en meget passende varighed, en smuk udsigt over Tenerife, muligheden for at optage alt på GoPro og tage den bedst mulige souvenir med hjem fra din tur, og frem for alt en stor følelse af sikkerhed og komfort.

Oplysninger om flyvningen

 • Flyvningens varighed: 1 time 30 minutter (15 - 25 minutters flyvning)
 • Pris: 884 kr.
 • Højde: 800 m (2650 ft)
 • Hvad er inkluderet: Alt paraglidingudstyr, skatter, forsikring, afhentning og aflevering på hotel, gratis afbestilling (med mindst 24 timers varsel).

Alex' rejsetips

Hvis det er første gang, du flyver med paragliding, eller hvis du har tendens til at blive svimmel eller lider af svimmelhed, anbefaler jeg, at du vælger den kortere flyvning for at sikre, at du kan nyde denne fantastiske oplevelse.

3. Paragliding fra Teide-bjerget til Puerto de la Cruz

Oplev den smukke udsigt over øen, mens du flyver over den.| ©Flying Naturist
Oplev den smukke udsigt over øen, mens du flyver over den.| ©Flying Naturist

Dette er den bedste paragliding-oplevelse på Tenerife. Fantastisk udsigt over Teide-bjerget, længere varighed og en højde på 2.200 meter, hvorfra du svæver gennem luftstrømmene over øen. Hvis det ikke er nok til at overbevise dig...

Hvad den består af

Du bliver hentet i Puerto de la Cruz, en by på øens nordkyst, og bliver kørt op til toppen af Teide Nationalpark på en udflugt på ca. en time, hvor du kan nyde landskabet, som du senere vil se fra fugleperspektiv.

Når du ankommer til startstedet, får du en instruktion om alle trin i oplevelsen, og du får det nødvendige udstyr: hjelm, sele og, som i den anden mulighed, et GoPro-kamera til at optage dette utrolige eventyr og genopleve det, når du har lyst.

Du letter, og sammen med din pilot hopper du ud af flyet og nyder den utrolige udsigt over Teide og Orotava-dalen med Puerto de la Cruz og det enorme hav for dine fødder. Den samlede varighed af flyvningen er ca. 30-40 minutter, afhængigt af vind- og vejrforhold. Du lander tilbage i Puerto de la Cruz efter endt flyvning.

Hvorfor jeg anbefaler denne oplevelse

Sammenlignet med den anden oplevelse er fordelen ved denne flyvning, at udsigten er meget bedre. Prisen er lidt højere, men de ekstra minutters flyvetid gør det hele værd (så længe du ikke bliver svimmel, da det i så fald er tilrådeligt at tage en kortere paraglidingflyvning).

Oplysninger om flyvningen

 • Flyvningens varighed: 1 time 30 minutter (30 - 40 minutters flyvning)
 • Pris: 884.
 • Højde: 800 m (2650 ft)
 • Hvad er inkluderet: Alt paraglidingudstyr, skatter, forsikring, afhentning og aflevering i Puerto de la Cruz og retur, gratis afbestilling (mindst 24 timer i forvejen).

4. Ofte stillede spørgsmål og alt, hvad du skal vide, før du flyver med paragliding på Tenerife

Paragliding over Tenerifes kyst| ©Flying Naturist
Paragliding over Tenerifes kyst| ©Flying Naturist

Uanset om det er første gang, du flyver med paragliding, eller om du er en paraglidingsprofil, er der et par ting, der altid er gode at vide før en paraglidingoplevelse.

Hvordan er paragliding?

Når det gælder paragliding, er der flere kategorier, der er fastlagt i henhold til CEN (EN) regler. De paraglidere, der anvendes i de to oplevelser, som jeg har anbefalet dig, er klasse A (bronze), som er de mest velegnede til førstegangspiloter, da de tilbyder en meget lav sværhedsgrad og det højeste sikkerhedsniveau.

Det betyder, at hvis du har fløjet med paragliding før, er oplevelsen måske ikke den mest spændende, men ærligt talt er udsigten over Tenerifes natur mere end rigeligt.

På den anden side, hvis det er første gang, du oplever denne type oplevelse, har du ro i sindet ved at flyve i en paraglider, der er helt sikker og tilpasset for at øge kontrollen og reducere pludselige vindbevægelser.

Skal jeg flyve alene eller ledsaget af en pilot?

Begge de aktiviteter, som jeg anbefaler, udføres med en pilot, dvs. en ekspert i paragliding vil være fastgjort til din sele, der håndterer vingen, og vil sørge for, at du har alt udstyret korrekt placeret, før du hopper ud af flyet.

En stor del af risikoen ved paragliding skyldes, at man ikke kender vejret og området, og derfor har det firma, der står for begge aktiviteter, Airsports Tenerife, specialiseret sig i sikkerhed både gennem erfaring og den omhyggelighed, de lægger i at studere øens vejrmønstre.

Er det sikkert at paraglide?

Det er nødvendigt at have en separat forsikringspolice på plads før paragliding, hvis du har brug for akut medicinsk evakuering ved landing. De to aktiviteter, som jeg har anbefalet ovenfor, omfatter en sådan forsikring i prisen.

Er der risiko for svimmelhed eller svimmelhed?

En ting, der kan ske under paragliding, er svimmelhed og svimmelhed, især på længere flyvninger. Hvis du er tilbøjelig til begge dele, anbefaler jeg, at du vælger den første mulighed, da den har en kortere varighed og er den sikreste og mest anbefalede, hvis det er første gang.

På den anden side er fordelen ved at bruge klasse A-svævefly, at vindbevægelserne ikke er for pludselige, og det er meget sværere at blive svimmel.

Hvad sker der, hvis vejret er dårligt?

Paragliding kræver optimale vejrforhold. Hvis det regner eller stormer på dagen for oplevelsen, vil den blive aflyst, og du vil blive refunderet eller kontaktet for at høre, om det er muligt at udsætte oplevelsen.

Ikke anbefalet, hvis

Hvis du har rygproblemer, er gravid eller har en hjerte- eller åndedrætslidelse, anbefaler jeg, at du vælger en anden oplevelse. Der er masser af fantastiske aktiviteter på Tenerife, og du kan læse alt om dem i denne guide:

5. Hvad skal du medbringe til denne oplevelse

Svæver gennem luften mod solnedgangen| ©Patrick Fore
Svæver gennem luften mod solnedgangen| ©Patrick Fore
 • Sportssko (vil være meget nyttige, når du lander)
 • Solbriller (hjælper med at reducere svimmelhed og hjælper dig med at nyde udsigten på en meget solrig dag)
 • Hårbånd (hvis du har langt hår)

6. Andre aktiviteter, der gør din rejse til Tenerife uforglemmelig

Nyd Tenerifes undersøiske skønhed ved at snorkle.| ©Pablo Guerrero
Nyd Tenerifes undersøiske skønhed ved at snorkle.| ©Pablo Guerrero

En aktivitet, der supplerer en paraglidingflyvning over Tenerife meget godt, er en oplevelse med at se hvaler, delfiner og andre havdyr. For mig er dette et absolut must på enhver rejse til De Kanariske Øer, da det er et af de steder i Europa, hvor det er nemmest at se hvaler i deres naturlige omgivelser, uanset årstiden. Læs mere her: Hval- og delfinsafari.

Du kan også tage en tur til El Hierro (læs min guide her: Bedste dagsture til El Hierro fra Tenerife) eller til La Gomera (alle oplysninger her: Bedste dagsture til La Gomera fra Tenerife). Begge øer byder på en perfekt dagstur, hvor du kan opleve den vilde og landlige side af De Kanariske Øer.

Og endelig, hvis du kan lide at lave aktiviteter, der omfatter en smule fysisk aktivitet, hvad siger du så til en kajaktur rundt på Tenerife med snorkling? Du vil kombinere udforskning af havgrotter med padle med opdagelse af øens enorme marine dyreliv. Her kan du få mere at vide om de bedste oplevelser i Kajaksejlads og snorkling med skildpadder.