Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste dagsture til La Gomera fra Tenerife

La Gomera er en ø med en betagende vild og naturlig skønhed: Jeg fortæller dig, hvordan du besøger den fra Tenerife og opdager dens landlige charme.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

Bedste dagsture til La Gomera fra Tenerife

Nationalpark Garajonay | ©Lochabad

La Gomera er en ø med landskaber, der synes at være fra en anden tid og et andet sted: vild vegetation, jungleklædte dale og klipper og en udsigt over havet, der fører dig direkte til uendeligheden.

På din tur til Tenerife kan du tage en dagstur til La Gomera for at beundre dens utrolige skønhed og opleve et økosystem, der er enestående i verden, og som er på verdensarvslisten, nemlig den kanariske laurbærskov i nationalparken Garajonay.

Favoritten

Dagstur til Gomera fra Tenerife

Den bedste dagstur til La Gomera for pengene

Den bedste mulighed for at få mest muligt ud af dagen. I vil besøge øens mest charmerende landsbyer og nationalparken Garajonay med bus. Det omfatter også frokost og transport til og fra dit hotel.

Varighed: 10 hours 30 minutes

På denne udflugt til La Gomera fra Tenerife vil du opleve øens mest imponerende naturomgivelser med en lokal guide i en bus med aircondition og med en typisk frokost inkluderet. Du sejler med båd fra Tenerifes sydkyst (afhentning på dit hotel) og sejler til San Sebastián de La Gomera.

Når du ankommer dertil, begynder du opstigningen til nationalparken Garajonay. Den er erklæret for verdensarv, og indenfor kan du opleve den tusind år gamle laurbærskov. En anden af nationalparkens skatte er udsigtspunktet Degollada de Peraza, hvorfra der er en imponerende udsigt over Barranco de la Laja-slugten og Chejelipes-dæmningerne.

Du følger ruten gennem La Palmita, indtil du når landsbyerne Las Rosas og Agulo i den nordlige del af øen. Her kan du nyde et typisk kanarisk måltid, mens du ser en live demonstration af silbo gomero, en gammel kommunikationsmetode, der blev skabt af de oprindelige kanariske øboere og med tiden tilpasset til spansk.

Hvorfor jeg kan lide denne løsning: Dette er den mest komplette løsning med hensyn til værdi for pengene. Du vil opleve Garajonay og de mest charmerende landsbyer på øen.

Anbefales hvis... du ønsker at få mest muligt ud af en dag på din rejse til Tenerife uden at bekymre dig om transfer eller måltider, og bare nyde dig selv.


Den mest autentiske

From Tenerife: Jeep Safari to La Gomera

Den bedste mulighed for at rejse rundt på La Gomera i små grupper.

Du vil få en mindre turistet og meget mere autentisk oplevelse på La Gomera. Du vil krydse øen i en 4x4 på mindre udforskede veje, og du vil kunne foretage en times vandretur i Garajonay.

Varighed: 8 to 9 hours

En anden dyrere mulighed, men med en bedre oplevelse, er denne eksklusive jeepudflugt til La Gomera. Du kommer til at opleve de mindre turistede steder (men mere populære blandt de lokale), og ved at tage af sted i mindre grupper kan du bedre komme i kontakt med guiden og øens natur.

Efter at du er blevet hentet på dit hotel på Tenerife, kører du til La Gomera og med båd og 4WD til Garajonay National Park. Du krydser laurbærskoven og går en kort tur på ca. en time, inden du kører til Hermigua-dalen.

Du vil gå gennem dalen og dens landlige omgivelser med små huse ved vejkanten og terrasser med afgrøder. Du vil passere gennem banan- og aloe vera-plantager. Inden du vender tilbage til San Sebastián de La Gomera, vil du nyde en frokost med typisk kanarisk mad på en lokal restaurant med udsigt over Teide-bjerget, mens du lærer at kommunikere på silbo gomero.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Denne udflugt er meget mere intim og personlig. Kun 6 personer kan køre i jeepen ad gangen, så du kan nyde dagen i en meget lille, næsten privat gruppe. Den omfatter også en vandrerute gennem Garajonay.

Anbefales, hvis... du ikke har noget imod at betale lidt mere for eksklusiviteten i en lille gruppe.


Hvorfor det er værd at besøge La Gomera med en udflugt fra Tenerife

Kysten af Great King Valley| ©Lydia Steinmassl
Kysten af Great King Valley| ©Lydia Steinmassl

Du vil spare tid

Hvis du er på Tenerife, fordi du er på udkig efter en ferie med sol, strand og masser af afslapning, er en hel dag på La Gomera den perfekte plan til at kombinere din tur. Hvis du prøvede at gøre det på egen hånd, ville det være praktisk talt umuligt at få det hele med på én dag: tilrettelæggelse af dagen, kørsel fra det ene sted til det andet osv. På en udflugt vil den lokale guide sørge for, at du ikke går glip af de mest spektakulære steder.

Du vil spare penge

Hvis du besøger øen på egen hånd, er det vigtigt at have et køretøj med, ellers er det ikke det værd. Prisen for 2 voksne og 1 bil er 185 € tur/retur, hvilket er mere end den organiserede udflugt.

Du vil have en lokal guide til din rådighed

Hvis du kun har én dag til rådighed til at besøge La Gomera, er tiden dyrebar, og en lokal guide vil sørge for, at du får kendskab til de steder på øen, du skal se. Lad dig lede af deres anbefalinger, benyt lejligheden til at stille dem alle de spørgsmål, du måtte have, osv. Hvis du også beslutter dig for at tage en jeep-tur, vil du se et naturligt og vildt perspektiv af øen i en næsten privat gruppe, som du ikke kan få på nogen anden måde.

Færgen fra Tenerife til La Gomera

Færge Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports
Færge Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports

Færgen til alle udflugter til La Gomera afgår fra Playa de los Cristianos på Tenerife. Der er i øjeblikket to rederier, der sejler på denne rute: Fred Olsen og Naviera Armas. Begge færger er ens og tager kun 50 minutter at sejle. Færgerne er meget store og stabile og har meget komfortable polstrede sæder.

Hvis du ønsker at tage af sted på egen hånd, er det tilrådeligt at købe billetter på forhånd. Du kan finde deres officielle websteder her og her.

Prisen for en tur og returrejse Tenerife - La Gomera for 2 voksne og 1 bil er ca. 185 €. Uden bil falder prisen betydeligt, men det begrænser mulighederne for at besøge øen så meget, at det ikke er det værd.

Praktiske tips til at huske på under udflugten

Udsigt fra udsigtspunktet ved Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Udsigt fra udsigtspunktet ved Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
 • Husk dit ID-kort eller pas, da du skal bruge det for at komme om bord på færgen til La Gomera.
 • I forbindelse med udflugten med jeep er havneafgifterne på La Gomera ikke inkluderet i prisen (10,50 € pr. person).
 • Hvis vejret er dårligt, vil udflugten blive udskudt eller aflyst, og dine penge vil blive refunderet. Apropos, hvis du af en eller anden grund ønsker at aflyse udflugten, skal du gøre det mindst 24 timer i forvejen for at få fuld refusion.

Hvad skal man se i La Gomera

Udsigt over Gran Rey-dalen fra udsigtspunktet César Manrique.| ©Franco Vannini
Udsigt over Gran Rey-dalen fra udsigtspunktet César Manrique.| ©Franco Vannini

Dette er de mest bemærkelsesværdige steder på La Gomera, som du kan besøge med en udflugt eller på egen hånd:

San Sebastian de la Gomera

Med færgen fra Tenerife kan du komme til San Sebastián de La Gomera på ca. 50 minutter. Du kan besøge nogle af dens attraktioner, såsom Casa de Colón-museet (i denne lille by gjorde Columbus holdt, inden han satte sejl til Amerika) og Nuestra Señora de la Asunción-kirken, en smuk kirke, der giver dig den landlige charme, som du finder andre steder på La Gomera. Enten ved ankomsten eller før du tager færgen tilbage til Tenerife, er det værd at tage en kort gåtur gennem gaderne og besøge pladserne og butikkerne.

Torre del Conde

Torre del Conde er det mest bemærkelsesværdige monument i San Sebastián de La Gomera. Det er en meget speciel fæstning fra det 15. århundrede af to grunde: den meget originale hvide indretning blandet med mursten og frem for alt er det den sydligste middelalderlige (gotiske) bygning i verden! Torre del Conde er et ægte blikfang på baggrund af palmerne.

Alojera

Den smukke landsby Alojera ligger uden for de slagne turistveje, og for at komme dertil skal du krydse veje langs klipper, hvor du kan stoppe op for at nyde udsigten. Det lokale produkt er palmesirup, en delikatesse, som du kan smage og endda tage med hjem i flasker som souvenir.

Stranden ved Alojera er et vidunderligt sted at bade med en fantastisk udsigt over Atlanterhavet i naturlige omgivelser med palmer og sandparadis.

Nationalpark Garajonay

Nationalparken Garajonay er øens juvel. Den er erklæret for verdensarv og er et spektakulært biosfærereservat sammen med hele øen. Det ligger i centrum af La Gomera, hvor der er masser af vandrestier og udsigtspunkter med en betagende udsigt. Det er en rejse ind i planetens fortid, fordi det er den bedst bevarede laurbærskov i Europa. Denne type regnskov dækkede praktisk talt hele det gamle kontinent for millioner af år siden.

Roque de Agando

Hvis du kigger efter billeder af La Gomera, er der en god chance for at se en klippeformation, der skiller sig ud midt i det grønne, skyerne og palmerne: Roque de Agando. Et stop for at forevige øens mest emblematiske sted er et must på din udflugt.

Valle Gran Rey

Endelig er der udsigtspunkterne på vejen til Valle Gran Rey: udsigtspunktet Ermita del Santo byder på en fantastisk udsigt fra en stor klippe, hvor man på en klar dag kan se øerne El Hierro og La Palma, og fra udsigtspunktet César Manrique kan manse dalen i al sin pragt.

Et godt sted at spise er Restaurante El Mirador, et uhøjtideligt sted med en dejlig udsigt fra terrassen, og der er også en lille kaktushave, som du kan besøge.

Alex' rejsetips

Der er nogle meget fine souvenirs, som du kan tage med hjem fra La Gomera: en flaske palmesirup, traditionelt keramik fra El Cercado eller en krukke med almogrote eller mojo er perfekte souvenirs fra din rejse.

Hvad kan jeg ellers se og lave på Tenerife?

Hval- og delfinobservation på Tenerife| ©Alberto Varela
Hval- og delfinobservation på Tenerife| ©Alberto Varela

Tenerife er en ø fuld af kontraster og steder at opleve, så bare rolig, du har aldrig for meget tid til overs. Hvis du har lyst til at nyde Atlanterhavets farvande, er den bedste mulighed at tage på en bådtur for at se hvaler og delfiner, da Tenerife er et af de bedste steder i verden til at gøre det.

Du kan også sejle i kajak og snorkle med skildpadder og selvfølgelig bestige Teide-bjerget, øens juvel.

Ofte stillede spørgsmål

 • Kan det betale sig at tage til La Gomera fra Tenerife?

  Ja: La Gomera er en unik ø med sin vegetation og sine landskaber, og dens lille størrelse gør den til en perfekt udflugt, hvor man kan bruge en dag på at opleve de mest markante hjørner.

 • Hvor lang tid tager færgen til La Gomera fra Tenerife?

  Færgen tager 50 minutter, og den er stor, stabil og komfortabel.

 • Er det værd at tage med på en udflugt til La Gomera fra Tenerife, eller er det bedre at tage af sted på egen hånd?

  Hvis du kun har en dag til rådighed, er det bedst at tage med på en organiseret tur, hvor du får vist øens højdepunkter, så du får mest muligt ud af din tid, uden at du behøver at leje en bil eller bruge tid på at udarbejde din egen rejseplan.

 • Er en dag nok til at opleve La Gomera?

  La Gomera er en utrolig ø, og jo flere dage du kan bruge på den, jo bedre er det. Men hvis du kun har en dag til rådighed, er det værd at tage på en rundvisning, så du kan lære denne storslåede ø at kende på din rejse til Tenerife.