Bedste dagsture til La Gomera fra Tenerife

La Gomera er en ø med en betagende vild og naturlig skønhed: Jeg fortæller dig, hvordan du besøger den fra Tenerife og opdager dens landlige charme.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Bedste dagsture til La Gomera fra Tenerife

Garajonay Nationalpark | ©Lochabad

La Gomera er en ø med landskaber, der synes at være fra en anden tid og et andet sted: vild vegetation, dale dækket af jungle og klipper og udsigter over havet, der transporterer dig direkte til uendelighed.

På din rejse til Tenerife kan du benytte lejligheden til at tage en dagstur til La Gomera for at beundre dens utrolige skønhed og opdage et unikt økosystem i verden og et verdensarvssted, den kanariske laurbærskov i Garajonay National Park.

Den bedste løsning

Dagstur til Gomera fra Tenerife

Den bedste dagstur til La Gomera for pengene

Den bedste løsning para aprovechar al máximo la jornada. Recorrerás los pueblos con más encanto de la isla y su parque nacional, el Garajonay, en autobús. Incluye también la comida y los traslados a y desde tu hotel.

Varighed: 10 timer 30 minutter

denne udflugt til La Gomera fra Tenerife vil du opdage øens mest imponerende naturlige omgivelser med en lokal guide, i en bus med aircondition og med en typisk frokost inkluderet. Du sejler fra Tenerifes sydkyst (afhentning på dit hotel) og kører til San Sebastián de La Gomera.

Når du ankommer, begynder du opstigningen til Garajonay National Park. Herinde vil du opdage den tusind år gamle laurbærskov og udsigtspunktet Degollada de Peraza, som byder på en imponerende udsigt over Barranco de la Laja-kløften og Chejelipes-dæmningerne.

Du vil fortsætte ruten via La Palmita, indtil du når landsbyerne Las Rosas og Agulo i den nordlige del af øen. Der vil du nyde et typisk kanarisk måltid, mens du ser en live demonstration af silbo gomero, en gammel kommunikationsmetode skabt af de oprindelige kanariske øboere og tilpasset til spansk over tid.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er den mest komplette mulighed med hensyn til værdi for pengene. Du vil opdage Garajonay og de mest charmerende landsbyer på øen.

Anbefales, hvis... du vil have mest muligt ud af en dag på din rejse til Tenerife uden at bekymre dig om transport eller måltider, bare for at hygge dig.

Er det værd at besøge La Gomera med en udflugt fra Tenerife?

Kysten i Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl
Kysten i Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl

Du sparer tid og penge

Hvis du er på Tenerife, fordi du er på udkig efter en ferie med sol, strand og masser af afslapning, er en heldagstur til La Gomera den perfekte måde at kombinere din rejse på. Hvis du prøvede at gøre det på egen hånd, ville det være praktisk talt umuligt at nyde det hele på én dag: tilrettelægge dagen, køre fra et sted til et andet osv. Med en udflugt vil den lokale guide sørge for, at du ikke går glip af de mest spektakulære steder. Hvis du besøger øen på egen hånd, er det også vigtigt at have en bil, og prisen for en bil til 2 voksne er ca. 185 € tur/retur, hvilket er mere end den organiserede udflugt.

Du vil have en lokal guide til din rådighed

Hvis du kun har én dag til at besøge La Gomera, er tiden kostbar, og en lokal guide vil sørge for, at du lærer øens must-see-spots at kende. Lad dig guide af deres anbefalinger, benyt lejligheden til at stille alle de spørgsmål, du måtte have osv. Hvis du også beslutter dig for at tage jeepturen, vil du se et naturligt og vildt perspektiv af øen i en næsten privat gruppe, som du ikke kan få på nogen anden måde.

Book en udflugt til La Gomera

Færgen fra Tenerife til La Gomera

Færge Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports
Færge Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports

Færgen til alle udflugter til La Gomera afgår fra Playa de los Cristianos på Tenerife. Der er i øjeblikket to selskaber, der sejler på denne rute: Fred Olsen og Naviera Armas. Begge færger er ens og klarer turen på kun 50 minutter. Færgerne er meget store og stabile med meget komfortable polstrede sæder.

Hvis du vil sejle på egen hånd, er det en god idé at købe billetter på forhånd. Du kan finde deres officielle hjemmesider her og her.

Prisen for en returrejse Tenerife - La Gomera for 2 voksne og 1 bil er omkring 185 €. Uden bil falder prisen betydeligt, men det begrænser muligheden for at besøge øen så meget, at det ikke er det værd.

Praktiske tips til at huske på under udflugten

Udsigt fra udsigtspunktet i Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Udsigt fra udsigtspunktet i Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
  • Glem ikke dit ID-kort eller pas, da du skal bruge det for at komme om bord på færgen til La Gomera.
  • I tilfælde af Jeep-udflugten er havneafgiften til La Gomera ikke inkluderet i prisen (10,50 € pr. person).
  • Hvis vejret er dårligt, vil udflugten blive udsat eller aflyst, og dine penge vil blive refunderet. Apropos, hvis du af en eller anden grund ønsker at aflyse udflugten, skal du gøre det mindst 24 timer i forvejen for at få fuld refusion.

Book en udflugt til La Gomera

Hvad skal man se i La Gomera?

Cond-tårnet| ©Eduardo Lorenzo Arrocha
Cond-tårnet| ©Eduardo Lorenzo Arrocha

Hvis du tager færgen fra Tenerife, kommer du til San Sebastián de La Gomera på ca. 50 minutter. Du kan besøge nogle af byens seværdigheder, såsom Casa de Colón-museet (i denne lille by gjorde Columbus holdt, før han satte sejl mod Amerika) og Nuestra Señora de la Asunción-kirken, en smuk kirke, der formidler den landlige charme ved La Gomera.

  • Torre del Conde: det mest enestående monument i San Sebastián de La Gomera. Det er en meget speciel fæstning fra det 15. århundrede, da det er den sydligste middelalderlige (gotiske) konstruktion i verden! Torre del Conde er et ægte blikfang på en baggrund af palmer.
  • Alojera: Denne smukke landsby ligger uden for den slagne turistvej, og for at komme dertil skal man krydse veje langs klipper, hvor man kan stoppe op og nyde udsigten. Det lokale produkt er palmesirup, en delikatesse, som du kan prøve og endda tage med tilbage på flaske som souvenir.
  • Garajonay National Park: øens juvel. Den er erklæret verdensarv og er et spektakulært biosfærereservat sammen med hele øen. Den er fuld af vandrestier og udsigtspunkter med betagende udsigter. Det er en rejse ind i planetens fortid, fordi det har den bedst bevarede laurbærskov i Europa. Denne type regnskov dækkede stort set hele det gamle kontinent for millioner af år siden.
  • Roque de Agando: Hvis du leder efter billeder af La Gomera, er der en god chance for, at du vil se en klippeformation, der skiller sig ud blandt det grønne, skyerne og palmerne: det er Roque de Agando. Et stop for at forevige det mest emblematiske sted på øen er et must på din udflugt.
  • Valle Gran Rey: Endelig er der udsigtspunkterne på vejen til Valle Gran Rey: udsigtspunktet Ermita del Santo byder på en spektakulær udsigt fra en enorm klippe, hvor man på en klar dag kan se øerne El Hierro og La Palma, og fra udsigtspunktet César Manrique kan manse dalen i al sin pragt.

Alex' tip til rejsende

Der er nogle meget fine souvenirs, du kan tage med tilbage fra La Gomera: en flaske palmesirup, traditionel keramik fra El Cercado eller en krukke almogrote eller mojo er perfekte souvenirs fra din rejse.

Hvad kan jeg ellers se og lave på Tenerife?

Hval- og delfinsafari på Tenerife| ©Alberto Varela
Hval- og delfinsafari på Tenerife| ©Alberto Varela

Tenerife er en ø fuld af kontraster og steder at opdage, så bare rolig, du har aldrig for meget tid til overs. Hvis du har lyst til at nyde Atlanterhavet, er den bedste mulighed at tage på en bådtur for at se hvaler og delfiner, da Tenerife er et af de bedste steder i verden at gøre det.

Du kan også sejle i kajak og snorkle med skildpadder og selvfølgelig bestige Teide-bjerget, øens juvel.

Book en hvalsafari