Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hval- og delfinsafari

Tenerife er et af de få steder i verden, hvor du kan se hvaler og delfiner hele året rundt. Sådan kan du nyde denne smukke oplevelse

Alex Grande

Alex Grande

8 minutters læst

Hval- og delfinsafari

Delfiner ud for Tenerifes kyst | ©Bertrand Borie

Vidste du, at Tenerifes sydkyst er et af de bedste steder i Europa, hvor du kan se havets liv med dine egne øjne? Her kan du se vilde delfiner og hvaler svømme i havet - en unik og spændende oplevelse i lige så høj grad.

Efter at have rejst til Tenerife ved flere lejligheder og efter at have været så heldig at have oplevet denne spektakulære oplevelse på egen hånd, har jeg skrevet denne guide, hvor jeg fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om hval- og delfinobservation på Tenerife. Vil du være med mig?

Min favorit

Hval- og delfin safari på Tenerife

Sejlads i små grupper til uovertrufne priser

Perfekt, hvis du har lyst til at nyde en hel dag på havet med alt inkluderet: luksusbåd med op til 11 personer om bord, mad og forfriskninger, hvalsafari og et snorklingstop.

Varighed: 3 timer

At tilbringe dagen på en sejlbåd på havet, kaste anker ved siden af klipperne og nyde frokosten i havbrisen og lytte til og se hvaler og delfiner omkring dig: en fantastisk plan, der fortjener at blive automatisk inkluderet i din rejse til Tenerife. På 3 timer sejler du på en sejlbåd og nyder udsigten over Tenerifes sydkyst fra havet, mens du går på jagt efter hvaler og delfiner.

denne sejltur med hval- og delfinobservation kommer du til nogle af de bedste steder til snorkling og dykning på grund af de mange marine arter, som du kan se selv fra vandoverfladen. Bådens kaptajn, der er ekspert i de havpattedyr, der lever i området, vil altid være opmærksom på at advare dig om eventuelle observationer.

Du stopper for at spise frokost, og du kan nyde en smag af De Kanariske Øer, mens du slapper af på dækket af båden.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Blandt alle mulighederne for at se hvaler og delfiner på Tenerife er denne mulighed den mest komplette. Den har en længere varighed, frokost inkluderet, stop for snorkling. Alle med højst 11 personer om bord.

Anbefales hvis... Du ønsker ikke kun at nyde hvalsafari, men også den afslappende oplevelse af at sejle på en sejlbåd i Atlanterhavet.


Med luksusbåd

Hval- og delfin safari på Tenerife

Nyd katamaransejlads

Perfekt til en dag om bord på en eksklusiv båd i en forholdsvis lille gruppe, hvor alt er inkluderet. Ud over hvalsafari omfatter den også et stop for snorkling.

Varighed: 3 timer

Da du skal nyde en god tid med at sejle på Atlanterhavet, kan du vælge en båd i det store udvalg af bådture på Tenerife. I dette tilfælde vil du tilbringe dagen om bord på en luksuskatamaran, som tager dig med langs Tenerifes sydkyst, foran de spektakulære klipper ved Los Gigantes.

I dette tilfælde vil du også gøre et stop for snorkling, og drikkevarer og frokost er også inkluderet, så du behøver ikke at bekymre dig om andet end at nyde dig selv fuldt ud og holde øje med delfiner og hvaler.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: I tre timer har du mulighed for at sejle i Atlanterhavet på en luksuskatamaran med mad, drikkevarer og et snorklingstop inkluderet.

Anbefales hvis... Du vil prøve at sejle på en katamaran med 30 andre passagerer om bord.


Den mest økonomiske

Hval- og delfin safari på Tenerife

Det bedste krydstogt til et stramt budget

Selv om det er et stort skib, der kan være ret overfyldt i forhold til andre krydstogter, er det en fantastisk måde at tilføje en vidunderlig souvenir til din rejse til en mere overkommelig pris.

Varighed: 3 timer

Med denne mulighed vil du sejle i Tenerifes farvande, mens du nyder den smukke udsigt over Teide, og du vil gå på jagt efter en række havdyr: kaskelothvaler, finhvaler, skildpadder, forskellige arter af delfiner, vandmænd og havfugle. En ekspertguide vil hele tiden ledsage gruppen for at sikre, at du ikke går glip af noget som helst, og at du ved, hvordan du identificerer det, du ser, korrekt.

Du sejler om bord på en skonnert, som giver dig mulighed for at manøvrere i de kanariske farvande med præcision for at undgå pludselige bevægelser, der kan skræmme havdyrene.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Selv om det er lidt kort sammenlignet med andre lignende muligheder, og du vil blive ledsaget af en større gruppe, er det en fantastisk måde at tilføje en vidunderlig souvenir til din rejse til en mere overkommelig pris.

Anbefales hvis... Du er på udkig efter en oplevelse, der passer til et stramt budget, men du vil ikke give afkald på den særlige og unikke oplevelse at se hvaler og delfiner fra en båd.


Øko-eventyr

Hval- og delfin safari på Tenerife

Et sandt eventyr med havbiologer om bord

Den bedste løsning giver dig eksklusiv vejledning af en havbiolog og den fordel at have den mindst mulige gruppe af deltagere, 8 personer om bord på båden sammen med kaptajnen.

Varighed: 3 timer

Tag med en havbiolog på en motorbåd for at opleve det marine liv i Costa Adeje på en morgentur, hvor du vil være særlig opmærksom på hvalernes og delfinernes lyde og få mulighed for at se dem i deres naturlige omgivelser.

På denne tur vil du køre langs kysten ved landsbyen Adeje, et af de vigtigste steder på øen, hvor man kan se havdyr. Du vil gå om bord på en motorbåd udstyret med en hydrofon for at lytte til hvalernes og delfinernes lyde. Ved at sejle med motorbåd kan du komme tæt på grupperne af hvaler og se dem på tæt hold uden at gå glip af en eneste detalje.

I mellemtiden vil din guide vise dig det smukke havliv med pædagogisk information, så du får en detaljeret forståelse af øens økosystemers enorme omfang og betydning. Når du når frem til havhvalernes naturlige levested, nærmer du dig dem langsomt for at observere dem på tæt hold. Guiden vil tage billeder af dyrene, som du kan få gratis, så du altid har et godt minde om oplevelsen.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Dette er en eksklusiv fuldgyldig havsafari med den mest intime gruppe af deltagere, nemlig 8 personer om bord. Denne oplevelse er mere lærerig, da den fokuserer på observationer af havpattedyr, og den havbiolog, der ledsager dig, vil introducere dig til øens store undervandsverden.

Anbefales hvis... Du er i en lille gruppe, båden vil være praktisk talt privat for dig. Hvis du også er interesseret i bevarelse af miljøet og havets fauna, er dette din mulighed.


Kort sagt: vi sammenligner de fire muligheder

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken løsning der passer bedst til din rejse (og din pengepung), har jeg lavet denne øvelse for dig. Jeg giver dig her en sammenlignende tabel med priserne og de mest relevante data for hver enkelt udflugt.


Hvorfor Tenerife er enestående med hensyn til observationer af havpattedyr

Delfiner i vandet på Tenerife| ©Bertrand Borie
Delfiner i vandet på Tenerife| ©Bertrand Borie

Takket være det milde klima på De Kanariske Øer hele året rundt og de dybe havbunde, der giver hvaler et pusterum fra Atlanterhavets stærke strømme, tiltrækker Tenerife et stort antal havpattedyr, der er beskyttet i et naturreservat.

Det er derfor muligt at se storhvaler og grindehvaler mellem La Gomeras og Tenerifes farvande. Med lidt held vil du i de oplevelser, jeg har fortalt dig om, kunne se andre arter såsom Brydehvaler, smukke eksemplarer af langstrakte hvaler, blåhvaler, det største dyr på jorden, og flere arter af delfiner.

Hvorfor er det så let at se hvaler og delfiner på disse oplevelser? Årsagen er enkel: om natten jager disse dyr efter fisk og blæksprutter, og om dagen hviler de på overfladen, hvor det er let at observere dem på tæt hold og endnu vigtigere, i naturen.

Bedste tidspunkt på året for at se hvaler og delfiner på Tenerife

Under aktiviteten| ©Justin Ennis
Under aktiviteten| ©Justin Ennis

Selv om den store fordel ved disse oplevelser er, at du er garanteret observationer hele året rundt, er der her en lille reference til, hvordan de varierer alt efter årstiden:

 • Foråret er den tid, hvor der er mest aktivitet og bevægelse af hvaler.
 • Sommeren er ynglesæson, så du kan måske se hvalunger og delfiner.
 • Om efteråret er observationerne lidt mindre regelmæssige, men det er det bedste tidspunkt at sejle på, og himlen har et helt særligt lys.
 • Om vinteren er dagene kortere, og det er derfor muligt at se havdyr, der forbereder sig på at gå på jagt, hvilket giver kortere, men mere intense observationer.

Tips til at få mest muligt ud af din oplevelse med hval- og delfinobservation

Venter på at blive set| ©Justin Ennis
Venter på at blive set| ©Justin Ennis

Book på forhånd for at sikre din plads

Book din oplevelse med hval- og delfinobservation så hurtigt som muligt. Der er en række muligheder for at deltage i en af disse spektakulære udflugter, men det er også en meget populær aktivitet blandt både lokale og rejsende, så det er en god idé at sikre sig en plads på forhånd.

Pak din kuffert

Selv om vejret på De Kanariske Øer er fantastisk hele året rundt, skal du huske at medbringe en vindjakke eller en mackintosh om vinteren, da havbrisen på havet kan blive ret koldt. Uanset årstiden skal du bruge solcreme og sandsynligvis solbriller, så lyset ikke hurtigt trætter dine øjne.

Undgå søsyge

Hvis du har tendens til at blive søsyg, skal du huske på, at jo større båden er, jo mindre er dønningerne, så måske er den billigere løsning den perfekte løsning for dig (du vil være på en båd med en kapacitet på 130 personer).

Det bedste tidspunkt på dagen for udflugten

Disse oplevelser afgår på forskellige tidspunkter i løbet af dagen. Uanset tidspunktet på dagen har du den samme chance for at se havdyr. Hvis du tager et kamera med og ønsker at tage et godt billede, ved du, at dagslys vil hjælpe på billedernes klarhed.

Andre interessante aktiviteter på Tenerife

Teide| ©Maria Lupan
Teide| ©Maria Lupan

Hvis du er på Tenerife, ville det være en dødssynd at undlade at bestige Teide-bjerget. Spaniens højeste top byder ikke kun på den bedste udsigt over øen, men også på landskaber, der ligner noget fra en anden planet. Uanset hvad du er til (der er både mere eventyrlige og mere afslappede muligheder), kan du læse min guide til, hvilken af dem der passer bedst til dig.

Hvis du ønsker at udnytte din tid på øen til at udforske de nærliggende paradisiske områder, er La Gomera og El Hierro to mindre, men lige så fascinerende øer. Jeg fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide for at hjælpe dig med at organisere dit besøg på El Hierro og La Gomera.

Og sidst men ikke mindst, hvis du har lyst til at lære øernes havfauna endnu bedre at kende, kan du tage med på en kajaktur i nærheden af havskildpadderne- uforglemmeligt!

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det let at se delfiner eller hvaler på Tenerife?

  Farvandene omkring øen Tenerife er en verdensreference for hval- og delfinobservation, så ja, det er relativt nemt at se dem i deres omgivelser, især på visse tidspunkter af året.

 • Hvad er det bedste tidspunkt på året for at se hvaler eller delfiner på Tenerife?

  Om vinteren og foråret er hvaler og delfiner på træk meget almindelige i farvandene syd for Tenerife, især i området mellem Tenerife og La Gomera.

 • Er hvalsafari-ekspeditionerne respektfulde over for omgivelserne og miljøet?

  Ja, alle de virksomheder, der opererer, er lokale og overholder alle relevante regler. Du kan også vælge at blive ledsaget af havbiologer, som vil besvare alle dine spørgsmål om disse arter.

 • Er det muligt at tage på denne hval- og delfinobservationstur med børn, og er det farligt?

  Ja, det kan gøres med børn, og det er slet ikke farligt. Desuden vil de nyde sejladsoplevelsen og lære en masse om livet i havet ved at se disse vidunderlige hvaler.