Udflugter til El Teide

Teide-bjergets majestætiske top er et must på en rejse til Tenerife: med omkring fire millioner besøgende om året, her er, hvad der gør dette sted så specielt, og hvordan du forbereder din udflugt.

Alex Grande

Alex Grande

8 minutters læst

Udflugter til El Teide

Udsigt over El Teide | ©Maxim berg

Teide er kronjuvelen på Tenerife og den vigtigste grund til at besøge De Kanariske Øer, så ingen rejse til dette magiske sted ville være komplet uden en udflugt til den imponerende vulkan, der er Spaniens højeste bjerg.

I denne guide har jeg udvalgt de bedste udflugter til Teide, hvor du vil blive fortryllet af de vulkanske landskaber og de utrolige udsigter, som rejsen vil belønne dig med.

1. Udflugter til Teide

Sneklædte Teide| ©Michal Mrozek
Sneklædte Teide| ©Michal Mrozek

2. Halvdagsudflugt til Teide

Los Roques García med Teide i baggrunden| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Los Roques García med Teide i baggrunden| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

På denne halvdagsudflugt til Teide vil du med en lokal guide opdage de udenjordiske landskaber, der omgiver vulkanen, og du vil stige op til dens top på en rute, der ikke vil undgå at overraske dig.

Rejseplan

Din guide henter dig på dit hotel i en minibus, og du kører mod Teide Nationalpark ad en bjergvej gennem skove med majestætiske fyrretræer, og som om det var en tunnel, ender den brat, og du befinder dig over for Teide under den uendelige åbne himmel.

Du begynder ruten med at opdage de umulige landskaber dannet af lava og vulkansk jord langs en af de mest tilgængelige og smukke stier i parken, Roques de García. Der finder du disse stenmenhirer, der er dannet af naturens luner, og som er uforanderlige vidner om al den skønhed, der omgiver dem.

Efter at have set nogle af disse naturlige megalitter på nært hold, såsom 'La Catedral', 'El Dedo de Dios' eller 'La Cascada', fortsætter du gennem et landskab af lava frosset i tid, hvor alle slags indfødte insekter såsom firben, tusindben, guldsmede og knæler lever blandt gyvelen.

Den sidste opstigning til Teide-vulkanen kan gøres til fods eller med svævebane og giver dig en spektakulær udsigt over skyerne, mellem hvilke du vil se øens horisont strække sig hele vejen til havet.

Hvorfor jeg anbefaler denne udflugt

At besøge Teide på en organiseret tur har en række fordele, hvoraf den vigtigste nok er, at du ikke behøver at planlægge ruten selv. Når du tager med en guide, kan du også være sikker på, at du ved, hvor du skal hen, og at du ikke går glip af noget interessant.

En anden meget vigtig ting er, at du er garanteret transport til og fra dit hotel, og du slipper for at skulle ansøge om den nødvendige tilladelse til at bestige Teide (som du ville skulle ansøge om online, hvis du ville bestige uden at tage med på en organiseret tur).

Nyttige oplysninger

 • Gruppestørrelse: maks. 15 personer
 • Hvad er inkluderet: Transport til og fra dit hotel, professionel guide, entré til Teide Nationalpark.
 • Hvad er IKKE inkluderet: Billet til svævebanen til Teide (skal købes på forhånd online).

Alex' tip til rejsende

Der er et lille hak for at bestige Teide uden tilladelse: adgangskontrollen er fra kl. 9 til 17, og uden for disse timer behøver du ikke at fremvise en tilladelse for at bestige, selvom en Teide-vandring om eftermiddagen ikke er den bedste måde at gøre det på. Det er bedst at tage på en organiseret udflugt, da det inkluderer en tilladelse til at klatre op til toppen.

3. Fuld rundtur på Tenerife: Teide, Icod, Garachico og Masca

Det gamle dragetræ i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.
Det gamle dragetræ i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.

Tenerife er en ø fuld af fortryllende hjørner, vulkanske landskaber, afsidesliggende byer og landsbyer med traditioner, der går tilbage til guancherne, de oprindelige kanariske øboere. På denne komplette tur rundt på øen Tenerife vil du opdage lidt af hvert på en smuk rejse.

Rejseplan

Når du er blevet hentet på dit hotel, tager din guide dig og resten af gruppen med til Vilaflor, en landsby i 2500 meters højde, hvorfra du kan se øen fra et udsigtspunkt. Derfra går turen til nationalparken Teide, De Kanariske Øers juvel og et af de vigtigste naturområder i Spanien. Du bestiger vulkanen og beundrer toppen af Teide, mens du nyder parkens utrolige landskaber undervejs.

Udflugten fortsætter til Icod de los Vinos, der, som du kan forestille dig, er berømt for sine lækre Malvasia-vine, en sød vin fremstillet af denne druetype. Icod er også kendt for Drago Milenario, et gammelt træ og et kulturelt symbol på Tenerife.

Derefter besøger du Garachico, en landsby, der blev ødelagt af et vulkanudbrud i begyndelsen af 1700-tallet, men som blev genfødt fra asken og blev til det charmerende sted, det er i dag. Den smukke kirke og Roque de Garachico, en holm ved indgangen til havet foran landsbyen, gør dette til et uforglemmeligt besøg.

Og nu, hvor udflugten er slut, vil du udforske området Masca, en lille og afsidesliggende landsby omgivet af kløfter og klipper, der tidligere var et tilflugtssted, hvilested og en operationsbase for pirater. På vejen tilbage kommer du forbi Santiago del Teide og Los Gigantes-klippen, inden du vender tilbage til dit hotel.

Hvorfor jeg anbefaler denne tur

Denne omfattende oplevelse er perfekt, hvis du vil udforske øen og lære den at kende på forhånd og derefter gå på egen hånd til det område, du bedst kan lide, for at opdage det i dybden. Det er bedst at gøre det på de første par dage af din rejse til Tenerife.

Nyttige oplysninger

 • Varighed: fra 7 til 8 timer
 • Pris: 470.
 • Gruppestørrelse: 15 personer
 • Hvad er inkluderet: Privat transport, afhentning og aflevering på dit hotel, professionel guide, entré til Teide National Park.

4. Halvdagsudflugt til Teide i en lille gruppe

Luftfoto af nationalparken Teide| ©Jonathan Rubio H.
Luftfoto af nationalparken Teide| ©Jonathan Rubio H.

Besøg Teide i en lille gruppe, med et stop for frokost med typiske retter fra øen og opdagelse af alle hemmelighederne i det vulkanske landskab såvel som dets fauna og flora er, hvad denne halvdagsudflugt til Teide i en lille gruppe lover.

Rejseplan

Med afgang fra dit hotel begiver du dig ud i Teides vulkanske og udenjordiske landskaber. Under hensyntagen til de enkelte gruppemedlemmers fysiske niveau følger I en tilpasset rute gennem Teide Nationalpark og besøger nogle af de smukkeste steder sammen med jeres guide.

I stopper ved Parador del Teide, en gammel ombygget bjerghytte, hvor I spiser frokost og får en "barraquito", en typisk kanarisk kaffe med likør og kondenseret mælk.

Om eftermiddagen besøger du en botanisk have og et informationscenter, hvor du kan lære om parkens forskellige geologiske karakteristika samt dens særlige fauna, flora og arkæologiske værdi. Du vil kunne besøge et vulkansk rør indeni og se informative projektioner for at lære om oprindelsen af de steder, du har gået igennem på ruten.

Hvorfor jeg anbefaler denne tur

Denne oplevelse er perfekt, hvis du rejser til Tenerife med børn: Ruten vil være tilpasset dem, og de vil kunne nyde den uden problemer, og besøget i besøgscentret vil være ret underholdende, især hvis de er interesserede i biologi og geologi. Og da det er en lille gruppe, er der ingen risiko for, at de små bliver overvældet i et hav af mennesker.

5. Natudflugt til Teide

Betragt stjernernes skønhed på himmelhvælvingen| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Betragt stjernernes skønhed på himmelhvælvingen| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

For at se stjernehimlen, som du aldrig har set den før, skal du på denne udflugt til Teide se solnedgangen og observere stjernerne, du vil tage en astronomisk rute, hvor du vil se stjerneskud krydse konstellationerne i totalt mørke.

Rejseplan

Du møder gruppen ved indgangen til Teide Nationalpark, og ledsaget af din professionelle guide og astronomiekspert tager du en rute med dagens sidste lys til observationspunktet.

Ved mørkets frembrud vil du have taget plads på et højt punkt for at observere nattehimlen i et privilegeret miljø uden distraktioner eller forhindringer, langt fra enhver form for lysforurening. Ved solnedgang og midt på bjerget vil det være ret koldt, selv om sommeren, så jeg anbefaler, at du tager varmt tøj og godt fodtøj med. Du får også brug for noget at spise og en flaske vand.

Hvorfor jeg anbefaler denne udflugt

Det er ikke en erstatning for en dagsvandring i Teide Nationalpark, da man går glip af landskabets skønhed og majestæt, men hvis man allerede har besteget vulkanen, er det en meget unik oplevelse, som man helt sikkert vil nyde, især som par.

Nyttige oplysninger

 • Varighed: 6 timer 30 minutter
 • Pris: 630.

6. Jeepudflugt til Teide og Masca

Nyd de smukke landskaber i Masca fra din jeep.| ©Jason Boldero
Nyd de smukke landskaber i Masca fra din jeep.| ©Jason Boldero

En anderledes og eventyrlig oplevelse: Jeepudflugten til Teide tager dig fra dit hotel til toppen af vulkanen på en rute mellem stier.

Rejseplan

Du vil udforske Teide National Park om bord på 4x4'en og stoppe lejlighedsvis for at beundre de vulkanske landskaber og tage billeder, mens ekspertguiden i geologi forklarer oprindelsen af de klippeformationer, du vil finde.

I jeepen, altid med en spektakulær udsigt over den majestætiske Teide, krydser du parken og kører ad den snoede vej, indtil du når Masca, en bjerglandsby på toppen af en kløft, hvor du stopper for at spise en typisk kanarisk menu.

Hvorfor jeg anbefaler denne tur

Hvis du er på udkig efter komfort, er dette ikke oplevelsen for dig, da en jeeptur er lidt grovere og mere ujævn end en udflugt i en minivan. Hvis du er på udkig efter eventyr, må du ikke gå glip af denne 4x4-tur på Teide.

Nyttige oplysninger

 • Gruppestørrelse: maks. 6 personer
 • Hvad er inkluderet: Afhentning fra dit hotel og retur, professionel guide, entré til Teide Nationalpark.
 • Hvad er IKKE inkluderet: Frokost (ikke inkluderet i prisen)

Spørgsmål og svar om Teide Nationalpark

Her er et par ting, jeg ville ønske, jeg havde vidst før min første rejse til Tenerife, hvor jeg besøgte Teide på egen hånd og opdagede det hele, mens jeg gik.

Skal jeg have en billet for at komme ind i Teide Nationalpark?

Den eneste måde at komme op på toppen af Teide er til fods, og til det skal man have en tilladelse udstedt af nationalparkens netværk til maksimalt 200 personer om dagen. Det afhænger af årstiden, men normalt, når man beder om tilladelsen, er der ingen ledige i de følgende to eller tre måneder.

Derfor anbefaler jeg organiserede udflugter, da de blandt andre fordele sparer dig for at skulle bede om denne tilladelse.

På den anden side er tilladelsen helt gratis, og det er den eneste indgangsbillet, du skal bruge for at bestige Teide.

Hvordan fungerer Teides svævebane?

Den mest populære mulighed for at besøge Teide er at tage svævebanen op fra basestationen. Der er en gratis parkeringsplads (med plads til ca. 200 biler), og så kan man tage svævebanen, som på en fantastisk 8-minutters tur med en betagende udsigt fører en op til topstationen i 3.555 meters højde.

En returbillet til svævebanen koster 37 € (tur/retur) eller 21 € (enkeltrejse) pr. person og kan kun købes på den officielle hjemmeside i god tid i forvejen.

Hvordan går jeg op på Teide på egen hånd?

Der er flere ruter til Teide: rute nummer 10(kaldet Telesforo Bravo), som starter fra svævebanens topstation og tager ca. 40 minutter den ene vej. Den er ret stejl, og sværhedsgraden er noget høj, men det er den hurtigste måde at nå toppen på.

Hvis du vil tage en endagsrute, er den mest kendte rute nummer 7 (Montaña Blanca - Pico del Teide). Den er 8,3 km lang og tager ca. 5 timer at tilbagelægge, så det er ikke alle, der kan nå frem og tilbage på samme dag. Så noget, der måske lyder godt for dig, er at sove på Refugio de Altavista ( du skal booke i god tid) og fortsætte ruten i de tidlige morgentimer for at se solopgangen fra Teide.