Sejlads på Tenerife

Et perfekt klima hele året rundt, krystalklart vand og et imponerende havdyrliv: Oplev Tenerifes charme ved at tilbringe en eftermiddag på en katamaran.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Sejlads på Tenerife

Fartøjsoplysninger | ©Ian keefe

Costa Adeje på den sydlige del af Tenerife er et af de mest imponerende steder på De Kanariske Øer, hvor man kan få et glimt af hvalernes og delfinernes naturlige levested og lytte til hvalernes hypnotiserende sang i havet.

Endnu bedre er det, hvis du tager en katamaranudflugt i Costa Adeje for at se hvaler og delfiner, den mest ægte måde at nyde havet på og sejle med vinden og bølgerne som eneste guide. Et eventyr, du ikke må gå glip af på din rejse til Tenerife: læs videre, så fortæller jeg dig, hvor uforglemmelig denne udflugt er.

1. Katamarantur langs Costa Adeje med hvalsafari

Katamaransejlads langs Tenerifes kyst| ©Mark
Katamaransejlads langs Tenerifes kyst| ©Mark

Denne katamarantur rundt om Costa Adeje er en fantastisk måde at nyde en smuk formiddag eller eftermiddag på Atlanterhavet og se hvaler og delfiner.

Hvad er inkluderet i denne oplevelse

Du bliver hentet fra dit hotel og kørt til Puerto Colón på La Pinta-stranden, hvor katamaranen venter på at tage dig med på eventyr.

I tre timer sejler du rundt i farvandet på den sydlige del af Tenerife, hvorfra du kan se La Gomera i horisonten, mens du nyder solen på en liggestol, med sodavand og andre drikkevarer og sandwiches som snacks.

Når du nærmer dig stedet med havdyr, vil kaptajnen langsomt nærme sig hvalerne og delfinerne, der hviler på overfladen, og du vil kunne se dem helt tæt på, da de normalt er meget imødekommende over for besøgende og leger omkring båden.

Båden er udstyret med en hydrofon, så du kan lytte til hvalerne, der kommunikerer live under havet, hvilket er en af de smukkeste og mest specielle oplevelser, du kan få på din tur.

Det er også muligt at se andre marine arter såsom skildpadder, vandmænd, fisk og fiskere, hvilket giver dig indtrykket af at besøge et naturligt akvarium midt i havet. Ulempen ved denne oplevelse sammenlignet med andre bådture er, at den ikke omfatter snorkling, så du vil ikke se Tenerifes virkelige havfauna i al sin frodighed.

Du vil dog kunne svømme i havet, så tag et håndklæde og badetøj med og oplev friheden ved at svømme i vandet blandt alle slags havdyr.

Når oplevelsen er slut, vender du tilbage til Puerto Colon, og der vil være transport til rådighed, som kan køre dig tilbage til dit hotel, hvis du foretrækker det.

Sammenlign de bedste udflugter i Tenerife

Hvorfor jeg anbefaler denne oplevelse

Denne katamarantur rundt i Costa Adeje er meget billig, især hvis du tager højde for, at det er en udflugt, der inkluderer transport til og fra dit hotel og en snack med drikkevarer.

Dette, sammenholdt med det faktum, at sejlads på en katamaran er en mere speciel og ægte oplevelse end på en konventionel båd, gør det til en af de bedste aktiviteter på enhver rejse til Tenerife, uanset om det er en kort pause eller en ugelang ferie.

Den anden grund er, at du næsten er garanteret at se havdyr, og at du ikke behøver at kæmpe med andre mennesker for at se noget fra siden af båden, da det er en ikke-massiv oplevelse.

Flere oplysninger om Tenerife

  • Hvad er inkluderet: Transport fra dit hotel og tilbage, katamarantur, drikkevarer (sodavand, øl eller vin) og sandwich.
  • Hvad er ikke inkluderet: Liggestole (skal betales separat og bestilles efter først til mølle-princippet), ekstra drikkevarer.
  • Gruppestørrelse: Højst 50 personer

Sammenlign de bedste udflugter i Tenerife

2. Før du bestiller

Nyd det smukke Costa Adeje| ©Tony Hisgett
Nyd det smukke Costa Adeje| ©Tony Hisgett
  • Vejret skal være godt til katamaransejlads, så hvis vinden er for kraftig eller det regner, vil oplevelsen blive udskudt eller aflyst, og du vil få dine penge tilbage. Du kan også aflyse aktiviteten, hvis du af en eller anden grund beslutter dig for ikke at deltage, men du får kun 100 % refunderet pengene, hvis du aflyser mindst 24 timer i forvejen.
  • Mit råd er at medbringe solbriller, et håndklæde, en flaske vand og solcreme. Selv hvis du ikke betaler for en liggestol, kan du sidde et andet sted på båden og nyde solen.
  • Når du bestiller katamaranturen, skal du vælge dato og størrelse på din gruppe. Du vil derefter blive bedt om nogle personlige oplysninger og din e-mailadresse. Vigtigt: Indtast den, du normalt bruger, da det er her, du modtager den bekræftelsesmail, som du skal vise til kaptajnen, inden du går om bord på båden (eller til chaufføren, der henter dig fra dit hotel).
  • I øvrigt har du også mulighed for at vælge tidspunktet for denne oplevelse: enten om morgenen eller om eftermiddagen, hvilket er en stor fordel, da du ikke har nogen undskyldning for ikke at tage den med i dine planer. Hvis du er særligt interesseret i at tage billeder af hvaler og delfiner, anbefaler jeg, at du vælger morgenen.

Alex' rejsetips

Den store fordel ved en sejltur med katamaran er, at der er mindre trængsel end på større både, og at oplevelsen er mere ægte, hvilket gør det til den perfekte mulighed, hvis du undgår store grupper af turister.

3. Hvorfor er Tenerife berømt for sine hvalsafarioplevelser?

Se den rige havfauna på Tenerife| ©Tony Hisgett
Se den rige havfauna på Tenerife| ©Tony Hisgett

Tenerife har et fantastisk klima hele året rundt, hvilket gør vandet til den perfekte temperatur for hvaler, delfiner og andet marint liv. En anden grund til den store koncentration af havliv på øen er de dybe havbunde, hvor dyrene kan jage de fisk og blæksprutter, der kommer ind med de stærke Atlanterhavsstrømme.

Hvilke arter kan du se på denne udflugt? Grindehvaler, tætte delfiner, plettede delfiner, uægte skildpadder, vandmænd, makrel, ansjoser og endda små hajer.

Af denne og andre grunde er Tenerife en af de vigtigste destinationer i verden for at se hvaler i deres naturlige habitat. Hvis du ud over at nyde en tur i katamaran er særligt interesseret i denne fantastiske og uforglemmelige oplevelse, anbefaler jeg dig at læse vores komplette guide på dette link med alle de tilgængelige muligheder og yderligere oplysninger: Hval- og delfinsafari.

Sammenlign de bedste udflugter i Tenerife

4. Gør din tur til Tenerife uforglemmelig med disse andre aktiviteter

Paragliding| ©Michael L
Paragliding| ©Michael L

Tenerifes farvande er en fornøjelse at sejle i, men måske giver det dig ikke den spænding, du leder efter, at sætte dig på en båd og lade dig sejle. I så fald kan du tage din våddragt på, gribe din pagaj og sejle i kajak for at opdage havhulerne i øens klipper og med egne øjne se den undervandsverden, der gemmer sig under overfladen. Du kan læse alt om disse aktiviteter her: Kajaksejlads og snorkling med skildpadder.

En anden adrenalinfyldt oplevelse, som jeg anbefaler dig at gøre på Tenerife, er paragliding. Hvorfor på Tenerife? For den spektakulære udsigt over øen og Teide-bjerget og for spændingen ved at lande på stranden. I denne guide har jeg udvalgt de sikreste og mest prisvenlige oplevelser til en aktivitet, der er værd at gøre mindst én gang i dit liv: Paragliding flyvning.

Bestil en paragliding-flyvning over Tenerife