Bedste Beatles-ture i London

The Beatles er måske et af de bedst kendte og mest indflydelsesrige musikbands, der findes, og efter min mening med god grund! Deres musik har transcenderet generationer og fortsætter med at være en kilde til inspiration i dag.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bedste Beatles-ture i London

Abbey Road | ©Benjamí Villoslada Gil

Selvom bandet begyndte i deres hjemby Liverpool, betyder det ikke, at du ikke kan finde spor af deres liv i London. Faktisk var det sådan, at da bandet blev dannet, søgte de derhen, hvor der skete noget i den britiske hovedstad, så der er masser af steder, du kan besøge og fotografere som en ægte fan.

I denne artikel vil jeg fortælle dig om alle de Beatles-relaterede ture og udflugter, du kan tage på under dit ophold i London, og som du helt sikkert vil elske. Du har meget at vælge imellem, fra gåture til ture, der går hele vejen til Liverpool, og selvfølgelig de klassiske gratis ture og gåture på egen hånd. Jeg benytter også lejligheden til at anbefale dig indlægget what to see and do in London, så du kan lave en liste over de bedste planer for din rejse.

Skal vi komme i gang?

1. Hav det sjovt med en fantastisk 100% privat Beatles-tur med en overraskende guide

Marmorbuen, London| ©S Pakhrin
Marmorbuen, London| ©S Pakhrin

Hvis du er på udkig efter en fantastisk udflugt med dine musikalske idoler som tema, så er denne tur perfekt for dig, da den kombinerer bandets mest ikoniske steder med drinks i 70'er-barer og en helt særlig guide.

Du vil kunne opleve den engelske hovedstad, som om du var et af de legendariske medlemmer af Beatles, og du vil også lære om bandets historie og mange kuriositeter, som du sikkert ikke vidste.

Turen starter ved Marble Arch, hvor vi ser, hvordan John Lennons hus i Marylebone-kvarteret så ud.

Jeg anbefaler dig at kigge efter souvenirs og karakteristiske gaver hos Apple Records for at huske hans musikalske arbejde for evigt. Du vil finde hundredvis af produkter, fra t-shirts, pins, nøgleringe og dekorative genstande! På turen vil du også besøge Paul McCartneys gamle hus for at genskabe i dit sind, hvordan medlemmerne boede, deres første skridt og stigningen til berømmelse og verdenshistorie.

Du er sikkert fan af det berømte Abbey Road-album og får lyst til at genskabe den ikoniske scene på coveret. Du vil kunne krydse gaden som en ægte Beatle, og hvis du tager af sted om sommeren, kan du endda gøre det barfodet, som Paul gjorde.

Er du klar til det?

Turen inkluderer også en spadseretur gennem Paddington Street Garden og en drink i en bar, der minder om 60'erne, så du kan føle, at du er rejst tilbage i tiden.

Detaljer af interesse

 • Pris: Denne oplevelse kan koste op til 230 euro, men da der er mange virksomheder, der tilbyder lignende ture, kan priserne variere.
 • Varighed: Hele turen tager cirka tre (3) timer fra mødestedet med guiden til slutningen af turen.
 • Transportmidler: Turen foregår for det meste til fods, da man kan gå fra et kvarter til et andet uden at skulle gå langt, men man bliver altid bedt om at medbringe et metrokort, da nogle af ruterne foregår med offentlig transport.

Fordele ved denne mulighed

 • Det er altid en stor fordel at kunne besøge de mest emblematiske steder med en berømt og vidende guide, der har den bedste information, når man skal lære om historien om det mest populære band i verden.
 • Du sparer tid, da alt er organiseret på forhånd, og du behøver kun at hygge dig fuldt ud med din bedste Beatles-playliste.
 • Den private tur giver dig mere frihed til at stille spørgsmål og få en venlig snak med guiden.

Ulemper ved denne mulighed

 • Turen foregår udelukkende på engelsk, så hvis du ikke er tosproget, eller dit engelsk er mere på begynderniveau, kan du måske ikke få fuldt udbytte af denne aktivitet.
 • Turen er ikke kørestolsvenlig.
 • Prisen for turen er en stor ulempe, især når man tænker på, at de fleste af stederne er gratis og tilgængelige til fods.

2. Oplev magien i London med en vandretur med Beatles-tema

Abbey Road| ©Alex Liivet
Abbey Road| ©Alex Liivet

Hvis du vil se alle Beatles' mest berømte vartegn på én fantastisk guidet tur, vil du elske denne tur.

Du vil blive guidet af en ekspert til alle de vigtigste vartegn i London, som var en del af det berømte rockbands historie. Du vil se, hvor de indspillede, spillede og mødte de mennesker, der var med til at forme deres liv og karriere.

Turen tager dig også til mindre kendte steder, såsom det hus, hvor John Lennon boede med sin kone Yoko Ono, og hvor teksten og musikken til 'Yesterday' kom fra. Du ser også Ringos hjem og Marylebone Record Office.

Du besøger stedet for den berømte koncerttaget af bandets gamle spillested og får et væld af værdifulde oplysninger, så du får en ægte fornemmelse af Beatlemania.

Tænker du på Abbey Road? Du kommer forbi og får taget et billede på den legendariske gade. Yeah!

Interessante detaljer

 • Pris: turen koster ca. 19 euro.
 • Varighed: på i alt to timer og tredive minutter (2:30) vil du kunne se alle Fab Four's seværdigheder.
 • Transportmiddel: Du kommer fra sted til sted til fods, men du kan få brug for et metrokort.

Fordele ved denne mulighed

 • Du vil være sammen med mange andre Beatles-fans som dig selv og vil være i stand til at udveksle historier og anekdoter med dem.
 • Det er meget overkommeligt, og du har masser af tid til at tage de bedste billeder og opdage højdepunkterne i bandets liv.

Ulemper ved denne mulighedHvis du vil bruge mere tid på hvert sted, er denne tur måske lidt for kort til dig, da du vil bruge ca. 20 minutter på hvert stop.

3. Hav det sjovt på en fantastisk privat Beatles-tur i Soho og Mayfair i London

Soho, London| ©Rodney
Soho, London| ©Rodney

Selvom Beatles som sagt stammer fra deres hjemby Liverpool, var det i London, at de begyndte at forblænde masserne, og det ubestridte og mest indflydelsesrige rockfænomen i historien blev født.

Det var i den berømte The Cavern, at de tog deres første skridt mod stjernestatus, og det var i Abbey Road-studiet, at de begyndte deres kunstneriske karriere.

Denne tur tager dig med til alle de ovennævnte steder, mens en ekspertguide fortæller dig alle detaljerne om Liverpool Four's karriere.

Denne tur er din chance for at opdage de steder, der er forbundet med de fire fabelagtige musikere. Pubberne, klubberne, teatrene, indspilningsstudierne, filmlokationerne og husene vil alle blive samlet i en tur fuld af Beatles-memorabilia, der simpelthen får dig til at længes efter i går.

Du vil se:

 • Beatlemaniens fødested.

Vi starter på London Palladium, hvor hele England efter deres optræden i Val Parnells Sunday Night at the London Palladium søndag den 13. oktober 1963 fik øjnene op for, at denne nye gruppe simpelthen ville være vidunderlig. Det var på tide, at verden overgav sig til dem! Og så skete det.

 • ** Stedet, hvor Paul mødte Linda**

Tag en nostalgisk spadseretur ned ad Carnaby Street, epicentret for Londons swing i 1960'erne, og se den klub, som engang var tilholdssted for Beatles efter sene indspilninger, og hvor Paul McCartney mødte Linda Eastman den 15. maj 1967.

 • Den store Oxford Street

Turen bugter sig derefter ned ad Oxford Street for at gå langs en gade med mode- og luksusbutikker for at nå de tidligere kontorer for Beatles' firma Apple Corps.

 • Rockbandets sidste offentlige optræden

Det var i indspilningsstudierne, som dengang lå i kælderen i dette storslåede georgianske hus, at en stor del af de sidste optagelser til deres film Let It Be blev filmet. Det var også fra taget af bygningen, at Beatles i den samme film den 30. januar 1969 gav deres sidste offentlige optræden og fik trafikken til at gå i stå.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne tur kan koste op til omkring 37 euro, men husk, at du kan søge online blandt mange virksomheder, der tilbyder forskellige priser, og dette tal kan variere.
 • Varighed: Den gennemsnitlige varighed af turen er fire (4) timer.
 • Transportmiddel: Det anbefales at medbringe dit eget Oyster-kort eller lignende, da du vil tage undergrundsbanen, men det meste af turen vil foregå til fods.

4. Rock ud med en heldagstur til Liverpool fra London med tog

Cavern Club-væggen| ©Ian Ransley
Cavern Club-væggen| ©Ian Ransley

Du forlader London tidligt om morgenen og kører til den togstation, du har fået tildelt på din tur, for at komme til byen Liverpool nord for London.

Der får du en bid af historien om byen, hvor Beatles blev født, og du besøger The Beatles Story, en utrolig aktivitet, der udelukkende er designet til rockfans.

På turen vil du nyde seværdighederne på toppen af Magical Mystery Tour-bussen og opdage alle de steder, der giver mening i bandets historie.

Du kommer til at se:

 • Penny Lane og Cavern Club, hvor du kan tage en drink i den berømte koncertsal og indsnuse stedets energi.
 • Tate Liverpool og Merseyside Maritime Museum
 • The Beatles Story, verdens største permanente udstilling, der udelukkende er dedikeret til The Beatles' liv og tid. Den ligger i The Fab Fours hjemby Liverpool i den fantastiske Albert Dock, som er på UNESCO's verdensarvsliste.

Detaljer af interesse

 • Pris: attraktionen koster ca. 190 euro.
 • Varighed: da turen involverer rejse til og fra en anden by, er turen en heldagsudflugt og tager omkring 13:30 timer.
 • Transportmiddel: For at komme til Liverpool skal du tage toget og derefter en turistbus ind til byen.

Book din rejse til Liverpool fra London

5. Gratis tur for at lære alt om The Beatles' historie i London.

Abbey Road Studio| ©Kumpei Shiraish
Abbey Road Studio| ©Kumpei Shiraish

På denne gratis tur kan du nyde de vigtigste Beatles-relaterede steder i London, så du kan følge i fodsporene på de fire fantastiske.

Du vil se:

 • Abbey Road, den mest berømte fodgængerovergang i verden.

Abbey Road var det ellevte studiealbum, som Beatles indspillede i 1969 i EMI Studios i det nordlige London på Abbey Road. Londons politi blokerede vejen i 10 minutter, nok tid til at fotografen Ian Macmillan kunne klatre op ad en stige og tage det ikoniske billede. Som jeg sagde, er det nok et af de mest berømte fodgængerfelter i verden. Det er et godt sted at tage billeder, selv om det kan skabe lidt irritation hos de lokale bilister.

 • Abbey Road-studiet

Dette er studiet, hvor albummet blev indspillet i 1969, og det er faktisk det sidste album, hvor alle fire medlemmer af bandet medvirker. Faktisk blev de fleste af The Beatles' albums indspillet her i løbet af deres karriere.

Abbey Roads Studio er stadig et arbejdende studie og er nogle gange åbent for offentligheden til rundvisninger og foredrag. På døren til studiet finder du graffiti til ære for bandet, fyldt med sangtekster og kærlighedsord fra fans.

 • London Palladium Teater

London Palladium Theatre er stedet, hvor Beatles spillede den 13. oktober 1963. Deres optræden søndag aften på London Palladium vakte en del opsigt, og avisen Daily Mail opfandt udtrykket "Beatlemania" for fansens reaktion.

Den sidste offentlige optræden var på taget af deres kontorbygning. Den 30. januar 1969 optrådte de på taget, og klager over støj førte til, at politiet blev tilkaldt.

Den gratis tur tager dig med til mange interessante steder og lover en garanteret dosis sjov.

Detaljer af interesse

 • Pris: Gratis ture har normalt en donation i slutningen af turen, som man kan donere til turlederen.
 • Varighed: Turen varer cirka to timer og tredive minutter (2:30), hvor man går.
 • Transportmiddel: Til fods

Som du kan se, er der mange ture og udflugter dedikeret til at besøge de mest emblematiske steder i det berømte band og opdage alle de hemmeligheder og anekdoter, der omgav deres vækst og verdensomspændende berømmelse.

Sådan booker du en Beatles-tur i London

Magisk mystisk bus| ©Nigel Hoult
Magisk mystisk bus| ©Nigel Hoult

Alle ture og udflugter kan bookes online. Husk, at forskellige selskaber har forskellige afbestillingspolitikker og endda vejrpolitikker, da nogle attraktioner er de samme på regnvejrsdage, mens andre kan omlægges.

Kan jeg lave andre Beatles-aktiviteter på egen hånd?

Boston Place NW1| ©(Mick Baker)rooster
Boston Place NW1| ©(Mick Baker)rooster

Svaret er ja, og ikke alene kan du gøre det, men det kan også varmt anbefales at tage på en guidet tur med besøg på nogle ikke så kendte steder, hvor du kan gå rundt i det smukke London og lære mere om bandets historie.

Her er et par eksempler, som du kan gå på opdagelse i:

 • A Hard Day's Night var Beatles' første spillefilm og blev udgivet i 1964. Den blev filmet i og omkring London. En britisk musikalsk komediefilm, der starter med, at John Lennon, George Harrison og Ringo Starr løber mod togstationen efterfulgt af en flok fans. Denne lokation er Boston Place på østsiden af Marylebone station i London NW1.

 • Scenen, hvor drengene flygter fra en brandtrappe, kan findes på bagsiden af Hammersmith Odeon i W6.

 • Den anden film, som Beatles medvirkede i, var Help. En britisk musikalsk komedieeventyrfilm fra 1965. I historien kæmper drengene med at indspille deres nye album, mens de forsøger at beskytte Ringo mod en uhyggelig kult og et par gale videnskabsmænd, der er besat af at få fat i en af hans ringe.

Drengenes hus i filmen ligger på 5, 7, 9 og 11 Ailsa Avenue i Twickenham, Greater London, TW1 1NF. Smykkebutikkerne, hvor Ringo forsøger at fjerne ringen, ligger på 165-169 New Bond Street, W1.