Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Thames River krydstogter

En sejltur på Themsens vand og en afslappende bådtur på byens seværdigheder vil være højdepunktet på din tur.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minutters læst

Thames River krydstogter

Krydstogt på Themsen | ©Jose Carlos Bartolome

Fra vandet kan du se en anden side af London og lære om Londons historie. Themsen-krydstogter kan være lukkede ture eller fungere som en sightseeingbus på Englands vigtigste flod.

Der arrangeres mange ture på Themsen, lige fra billige til eksklusive ture med service om bord, f.eks. spisning og liveunderholdning. Disse er de mest populære:

Den mest økonomiske

Sejltur på Themsen

Den uundværlige rundtur i London fra Themsen

Perfekt, hvis du ønsker at hvile og slappe af i et stykke tid efter lange gåture rundt i byen, mens du nyder Londons mest populære skyline set fra Themsen til den bedste pris.

Varighed: 1 time

Med afgange hvert 30. til 40. minut er den en times Themsetur fra Westminster til Greenwich en timelang, lukket bådudflugt til en meget billig pris (det er den billigste af de tre, jeg anbefaler her) og meget praktisk for at lære Londons skyline og op til 13 af de vigtigste attraktioner langs floden at kende.

Flodbåd på Themsen| ©Scott Anderson
Flodbåd på Themsen| ©Scott Anderson

Med afgang fra Westminster Pier kan du slappe af på dækket eller inde i båden og beundre og fotografere Londons vartegn som Houses of Parliament, St Paul's Cathedral, Tower Bridge og Tower of London, mens en guide (lydbåndet er også tilgængeligt på spansk) forklarer de seværdigheder, du ser.

Når du ankommer til Greenwich, hvor krydstogtet slutter, kan du gå fra borde og på egen hånd besøge flere af områdets seværdigheder, f.eks. udstillingsskibet Cutty Sark, Greenwich Park, National Maritime Museum og Royal Observatory of Greenwich. Du kan også vende tilbage til dit udgangspunkt, Westminster, om bord på det samme krydstogtskib, hvis du ønsker det.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Det er en god måde at nyde oplevelsen til en reduceret pris og uden at skulle bruge for meget tid på det. Du kan se Londons vigtigste seværdigheder fra floden, mens du slapper af.

Anbefales hvis... du ikke har meget tid eller ikke ønsker at investere mange penge i denne oplevelse, men ønsker at nyde højdepunkterne i byen set fra floden.


Den mest fleksible

Hop on Hop Off Thames Flodkrydstogt

Hop på og af denne bådtur på Themsen, når det passer dig.

Perfekt, hvis du er på udkig efter mere fleksibilitet og vil have mulighed for at hoppe på og af efter eget ønske for at udforske hvert område. I dette tilfælde vil krydstogtet også fungere som et transportmiddel rundt i byen.

Varighed: 1 time

En anden måde, den mest fleksible, at udnytte et krydstogt på Themsen på, er at bruge den som en turistbus. Ligesom det tidligere krydstogt var en lukket tur, kan du på dette endags krydstogt på Themsen med gratis stop købe din billet, så du kan bruge den fleksibelt i en hel dag.

Det vil sige, at du kan stige om bord ved de forskellige havne i det centrale London og hoppe af og på så mange gange, du vil, ved et af de 12 stoppesteder rundt om interessante steder som Tower of London, Greenwich-kvarteret, Old Royal Naval College eller det store erhvervskompleks Canary Wharf.

City Cruises' mole| ©Sajeel Munir
City Cruises' mole| ©Sajeel Munir

Du kan også vælge at blive om bord på dækket eller i den glasinddækkede indre lounge under den timelange overfart og nyde byens skyline, mens en guide forklarer de områder, du vil se, naturligvis kun på engelsk.

Denne mulighed omfatter et 1-dagskort med gratis stop ved op til 12 seværdigheder og en 1 times rundvisning. Under turen er der lydkommentarer om bord, som fortæller om alt, hvad du ser, i en sammenhæng.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: For det første fordi du kan blive om bord på båden så længe du vil, og du kan stige af og på forskellige steder for at se forskellige områder, og fordi det er helt sikkert sjovere end at rejse... med metroen.

Anbefales, hvis... du vil benytte dig af krydstogtet til at bevæge dig mellem forskellige områder af byen og samtidig nyde en afslappende tur om bord.


Den mest eksklusive løsning

Sejltur med middag på Themsen

Nyd en middag om bord med den bedste udsigt over byen

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din oplevelse på Themsen, kan du med denne middag om bord på båden føle dig som om, du er med i en film fra dengang, mens du nyder den oplyste by.

Varighed: 3 timer

Dette er det mest eksklusive krydstogt af de tre og logisk nok også det dyreste. Dette krydstogt på Themsen er ideelt, hvis du ønsker at forkæle dig selv med en romantisk aften med din partner eller et øjeblik af afslapning, mens du beundrer London og de oplyste monumenter ved solnedgang. Du kan nyde en middag og et show med levende musik om bord på en luksusbåd.

Du går om bord på River Room, et elegant skandinavisk krydstogtskib med en spisestue og en stor udendørs terrasse, eller på det nyrenoverede Glass Room med nogle af de bedste panoramaudsigter over London og seværdigheder som Tower Bridge, St Paul's Cathedral og Big Ben, blandt de i alt 7 seværdigheder, som skibet passerer. Desuden kan du opgradere dit krydstogt ved at vælge Premier Dinner, som giver dig ret til en halv flaske vin.

Bemærk venligst, at dette krydstogt ikke er det mest anbefalede for familier, da det ikke er tilladt at tage med børn under 12 år på dette krydstogt, selv om du kan rejse med små børn. Dette krydstogt kræver godt vejr og et minimum antal passagerer med et maksimum på 15 passagerer pr. overfart. Hvis krydstogtet aflyses på grund af dårligt vejr eller fordi der ikke er det nødvendige antal passagerer, får du tilbudt en anden dato eller fuld tilbagebetaling af det betalte beløb.

Det anbefales at klæde sig afslappet, men smart på dette krydstogt. Der tilbydes også vegetariske og andre diætmuligheder, men skal bestilles mindst 48 timer i forvejen.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: At nyde middagen om bord på en luksusbåd, mens du sejler på Themsen og ser byen oplyst, vil være et af de mest mindeværdige højdepunkter på din tur til Englands hovedstad.

Anbefales hvis... du har lyst til en helt anderledes og unik romantisk aften.


Sammenfattende sammenligner vi de tre muligheder

Sådan kommer du til indskibningsområderne for krydstogter på Themsen

Udsigt til Tower Bridge fra floden
Udsigt til Tower Bridge fra floden

De fleste krydstogter på Themsen afgår fra havnen i det centrale London og er forbundet med offentlig transport i nærheden, og i tilfælde af fleksible krydstogter kan du også få adgang til alle de ovennævnte attraktioner fra et af deres stop.

Pier på dæmningen

 • Embankment Underground
 • Charing Cross tog eller rør

Westminster Pier

 • Westminster Underground
 • Tårnmolen
 • Tower Hill Underground
 • Tower Gateway DLR-letbane
 • Fenchurch Street-jernbanestationen
 • Buslinjerne 15, 15H, N15 og RV1

Greenwich Pier

 • Cutty Sark Light Railway (DLR)
 • Greenwich Railway
 • 188, 199 og N1-busruter

Pier til London Eye

 • Waterloo og London Waterloo Underground
 • Busrute RV1

Book et krydstogt ved solnedgang på Themsen

Hvorfor et krydstogt på Themsen er værd at tage på

Sejlads under Blackfriars Bridge
Sejlads under Blackfriars Bridge

For mig er en af de store fordele ved at tage en af de mange krydstogter på Themsen, at man får lov til at hvile sine trætte ben lidt efter en by med så meget at se og gøre.

Det sparer dig også for de trafikpropper, du kan opleve i bussen, eller de menneskemængder, der er fyldt med mennesker i undergrundsbanen.

Disse krydstogter er ideelle til at få et overordnet billede af byens fysiognomi eller til at se dens monumenter fra et andet perspektiv. Jeg anbefaler dem især, hvis du rejser med børn, da det er en sjov og behagelig måde at få et overordnet indtryk af London på og besøge nogle af de vigtigste seværdigheder i byen.

Den forbinder også to af byens største turistattraktioner: Westminster Abbey-området, hvor den berømte Big Ben og London Eye ligger, med områderne i City, St Paul's Cathedral og Tower of London.

Book et krydstogt på Themsen med frokost

Andre interessante seværdigheder i London

Solnedgang på London Eye| ©Stevieboy55
Solnedgang på London Eye| ©Stevieboy55

Hvis du allerede har besluttet dig for at tage på krydstogt, vil jeg råde dig til at benytte lejligheden til at se hele Westminster Abbey-området, hvorfra du kan gå om bord for at starte sejlturen. Lige der finder du London Eye (her er artiklen, jeg skrev om London Eye), og få meter derfra ligger Abbey og London Abbey. London Eye billetter: alt du skal vide), få meter fra Westminster Abbey (her er alle oplysninger om London Westminister Abbey billetter: tilgængeligemulighederog alt du skal vide) samt Houses of Parliament og Big Ben.

Hvis du er interesseret i at gå rundt i byen og nyde den ved at forstå, hvad du ser, kan du tage et kig på min artikel om London Eye (her er den artikel, jeg skrev om det). London turesom kan hjælpe dig med at vælge en god guidet tur i byen, hvor du også kan lære de bedst bevarede hemmeligheder i storbyen at kende.

Book et krydstogt på Themsen med middag og levende musik

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor længe varer krydstogter på Themsen normalt?

  De tager normalt omkring 2 timer, da de fleste af dem er retursejladser. Middagskrydstogter og andre oplevelser kan tage lidt længere tid, så et godt tip er at planlægge din aften i overensstemmelse hermed.

 • Findes der vegetariske og glutenfri menuer?

  Ja, men du skal give krydstogtsarrangøren besked mindst 24 timer i forvejen om, at du ønsker en tilpasset menu. Det kan ikke garanteres, at alle menuer og produkter er egnet til alle typer allergi eller intolerance, og at de er 100 % fri for nødder.

 • Hvilke seværdigheder i byen kan man se fra et krydstogt på Themsen?

  Du vil få mulighed for at nyde udsigten til Big Ben, Westminster Abbey, London Eye, Tower of London og Tower Bridge samt nogle andre mindre interessante steder.