Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London Eye billetter: alt du skal vide

Hvis du overvejer at tage med verdens mest berømte pariserhjul, kan du her se, hvordan du får de billigste billetter, hvad oplevelsen går ud på, og om det er det hele værd.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutters læst

London Eye billetter: alt du skal vide

London Eye | ©Robson Denian Mateus

Siden London Eye blev installeret i 2000, er det blevet et af Londons vartegn med mere end 70 millioner besøgende siden da. Dette "Millennium Wheel" er det højeste i Europa og indtil 2006 det højeste i verden.

Hvis du allerede er overbevist om, at du vil stige om bord på dette designvidunder, anbefaler jeg, at du køber dine billetter online og på forhånd for at spare tid og penge.

Den bedste løsning

London Eye billetter

Nyd den utrolige panoramaudsigt fra Londons himmel.

Kør i London Eye i 30 minutter, og oplev verdens mest berømte pariserhjul på bredden af Themsen. Tag de bedste billeder i højden af Big Ben, Buckingham Palace eller Westminster Abbey.

Dette er en af de typiske must-do aktiviteter under dit besøg i den britiske hovedstad.

Stig om bord på en af de 32 kapsler på dette ikoniske 135 meter høje pariserhjul, som er det højeste i Europa. London Eye er designet af Marks Barfield Architects og åbnede i 2000 og er nu en af byensstørste attraktioner med omkring 3 millioner besøgende om året. Udsigten fra øjet er spektakulær og omfatter bl.a. Big Ben, Westminster Abbey og Buckingham Palace.

Priser på billetter til London Eye

Da London Eye er en af de vigtigste turistattraktioner i London, er efterspørgslen på billetter meget stor.

Derfor anbefaler jeg dig at købe dem på forhånd og sikre dig din plads på dette pariserhjul, et emblem for britisk kultur, der får alle blikke og de bedste fotos. Hvis du bestiller dine billetter på forhånd på Hellotickets er priserne:

  • Voksne (+16): ca. 44 €.
  • Børn (3 til 15 år): ca. 40 €.
  • Børn under 2 år: gratis

Bestil billetter til London Eye

Hvorfor det er værd at tage på London Eye

Udsigt fra London Eye| ©Stig Nygaard
Udsigt fra London Eye| ©Stig Nygaard

London Eye er et roterende panoramisk observatorium, hvorfra du kan nyde den bedste udsigt over byen (360º), og hvorfra du kan tage flotte billeder af Big Ben, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral eller Buckingham Palace. Og hvis du ikke er en stor højdemenneske, eller hvis du rejser med små børn, skal du ikke være bekymret, for jeg forsikrer dig om, at det er en helt sikker oplevelse og tilpasset tilalle. Kapslerne er perfekt fastgjort til stålkonstruktionen og svajer ikke som i et konventionelt pariserhjul, så du kan rejse stående.

Om den interaktive 4D-oplevelse

Som om det ikke var nok at se Londons skyline i bevægelse, kan du inde i London Eye se 4D Cinema Experience, en interaktiv kortfilm, der tager dig med på en inspirerende opdagelsesrejse gennem et London, der bliver levende gennem multisensoriske specialeffekter, såsom vind og tåge, under fremvisningen. Vickys bedste rejsetip Hvis du er interesseret i at nyde 4D London Eye-oplevelsen før turen, skal du ankomme 30 minutter før tid.

Bestil billetter til London Eye

Åbningstider for London Eye

Udsigt over London Eye fra pariserhjulets fod.
Udsigt over London Eye fra pariserhjulets fod.

London Eye er åbent alle dage året rundt undtagen jul (25. december) og de årlige vedligeholdelsesdage, som normalt finder sted i januar.

Åbningstiderne varierer dog fra sæson til sæson og kan endda ændre sig inden for få måneder, så tjek venligst deres websted, før du planlægger dit besøg.

Bestil en rundvisning med billet til London Eye

Sådan kommer du til London Eye

London Eye fra den anden side af Themsen
London Eye fra den anden side af Themsen

London Eye, der har til huse i Riverside Building på County Hall Westminster Bridge Road, ligger i hjertet af det centrale London og er inden for rækkevidde af mange af Londons andre attraktioner, såsom Westminster Bridge, så det er godt forbundet med byens offentlige transportmidler.

Undergrundsbane

Du kan komme dertil fra Waterloo metrostation (den nærmeste) eller fra stationerne Embankment, Charing Cross og Westminster.

Tog

De nærmeste stationer er Waterloo (5 minutters gang) og Charing Cross (15 minutters gang).

Bus

Bus 77, 211 og 381 bringer dig meget tæt på London Eye, men du kan også komme dertil via et af de snesevis af stoppesteder på turistbusserne, hvis du har et London Pass, eller på RV1-ruten, som forbinder hjulet med Tate Modern og Covent Garden.

Båd

Der er mange forbindelser, der stopper ved London Eye Pier (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St. Katherine's eller Westminster Pier).

Hvis du skal tilbringe flere dage i den britiske hovedstad, anbefaler jeg, at du anskaffer dig et Oyster Card, et transportkort, som du kan købe og oplade på alle undergrundsstationer, og som giver dig adgang til alle offentlige linjer på den mest smidige og økonomiske måde.

Bestil billetter til London Eye

Nyttige oplysninger om London Eye

Udsnit af en af London Eye's kabiner.
Udsnit af en af London Eye's kabiner.
  • Der er ingen toiletter i kabinerne, men der er toiletter i indgangshallen.
  • Der er en butik ved udgangen, hvor du kan købe gaver og souvenirs fra oplevelsen.
  • Hvis du giver besked i forvejen, har attraktionen også faciliteter til passagerer med nedsat mobilitet.
  • Besøgende under 16 år skal være ledsaget af en voksen over 18 år i den medrivende projektion i London Eye 4D Cinema Experience.

Bestil billetter til London Eye

Kombibilletter til London Eye

Hvis du er på udkig efter en mere komplet eller anderledes oplevelse, er der flere muligheder og kombinationstilbud for at få mest muligt ud af dit ophold i den britiske hovedstad, nyde de forskellige attraktioner og selvfølgelig køre på London Eye. Her er nogle idéer:

  • Westminster Tour med billetter til London Eye: en vandretur på ca. 4 timer med en professionel guide, hvor du besøger byens mest ikoniske steder som Buckingham Palace, Trafalgar Square og Westminster Abbey. Du vil lære om hver enkelt af dem og de kuriositeter, de gemmer på. Derefter kommer du til London Eye, som du kan køre på for at nyde den mest vidunderlige udsigt over byen. For sidstnævnte er adgangen inkluderet i turens pris, som ligger på ca. 89 €.
  • London Tour med billetter til London Eye: En 10 timers rundtur til Londons mest ikoniske seværdigheder. Sammen med en ekspertguide lærer du om hver enkelt af attraktionerne og deres lidet kendte anekdoter. Du besøger steder som Saint Paul's Cathedral og Tower of London, inden du tager på et krydstogt på Themsen til London Eye. Her kan du køre i pariserhjulet og nyde den mest betagende panoramaudsigt over byen. Alle entréer er inkluderet i prisen for turen, som er ca. 180 €.
  • Billetter til London Eye, sightseeingbuskort og krydstogt på Themsen: En kombineret billetpakke, der er ideel, hvis du vil udforske London i dit eget tempo, men med livet på egen hånd.

Denne pakke omfatter tre oplevelser: til lands, til vands og i luften. Du får billetter til sightseeingbussen, som giver dig mulighed for at besøge byens vigtigste punkter og nemt bevæge dig fra det ene til det andet. Den omfatter også en audioguide, så du hele tiden har information om, hvad du ser. Du får også en billet til en bådtur på Themsen, så du kan se London fra en anden vinkel, mens du slapper af på vandet. Og endelig har du adgang til London Eye, et af de mest berømte pariserhjul i Europa og verden, som du kan køre i for at se byen fra luften og forundres over udsigten. Denne kombinerede mulighed koster ca. 73 €.

Andre muligheder for at køre i pariserhjulet: sightseeing-pas

Spejlbillede af London Eye på Themsen| ©Ismail Merad
Spejlbillede af London Eye på Themsen| ©Ismail Merad

En anden mulighed og den, jeg anbefaler dig at besøge London Eye, hvis du skal tilbringe flere dage i London, er at købe et turistpas til byen.

Som du kan se i dette andet indlæg om London PassLondon Sightseeing Passes, er disse meget praktiske for besøg på mindst 4 dage i hovedstaden, da de omfatter en meget hurtigere og billigere adgang til de vigtigste attraktioner. To af disse pass omfatter blandt de mange muligheder adgang til London Eye:

The London Explorer Pass

Explorer Pass er Londons must-have-pas. Du kan vælge op til 7 attraktioner fra en liste på 31. De vigtigste fordele er, at du får hurtig adgang til nogle af byens største attraktioner, og at du kan spare op til 35 % på prisen for standardbilletter til attraktioner.

London Pass

London Pass er det bedste pas til familierejser, fordi det giver dig hurtig og meget billigere adgang til 5 af byens bedste fritidsattraktioner. Det giver adgang til en verden af super sjov underholdning at besøge samt London Eye, det spektakulære Madame Tussauds voksmuseum, Shrek's Adventure London, de spændende interaktive ture i London Dungeon og London Aquarium, SEA LIFE London.

Køb dit London Sightseeing Pass

London Eye i tal

Natudsigt af London Eye| ©Chengdong Deng
Natudsigt af London Eye| ©Chengdong Deng

3,5 millioner turister besøger London Eye hvert år. Hvis dette tal ikke siger dig noget, kan det måske hjælpe dig med at forstå, at det gennemsnitlige antal besøgende er 10.000 om dagen, og at det er større end Taj Mahal eller Pyramiderne i Giza, så du kan få et indtryk af dets tiltrækningskraft.

London Eye har plads til 800 personer i hver af de roterende forlystelser (25 passagerer pr. kapsel), men der er garanti for køer på næsten alle tider af året, især hvis du rejser i weekender, på helligdage eller i skoleferier.

Hvis du køber billetter online, sparer du tid, som du kan bruge på at få mest muligt ud af dit besøg. Pariserhjulet har32 glaskapsler med aircondition (en for hver bydel i London), men af overtroiske grunde er de nummereret fra 1 til 33, idet nummer 13 springes over. Vickys rejsetips På en solskinsdag kan du se 40 km langt. Hvis du ser godt efter, kan du se så langt som til Windsor Castle.

Oplev området omkring London Eye

Udsigt til Big Ben fra London Eye
Udsigt til Big Ben fra London Eye

Big Ben og Houses of Parliament

London Eye har gjort det område, hvor det ligger, South Bank-kvarteret, til omdrejningspunktet for det nye årtusind. Her kan du finde andre vidundere af arkitektur og natur, der gør din sightseeingdag til en afrundet dag.

Gå ikke glip af et af byens ikoniske vartegn, Big Ben, og kun 537 meter fra London Eye vil du opdage, at dens navn faktisk er den 14 ton tunge klokke, der huser uret i Elizabeth Tower, der er opført over Houses of Parliament.

Sidstnævnte, også kendt som Palace of Westminster, er et andet must-see, da det huser de to kamre i det britiske parlament, hvor regeringen udarbejder sin lovgivning.

Westminster Abbey

En anden nærliggende attraktion er det fantastiske Westminster Abbey, som ligger blot 639 meter fra London Eye og rummer nogle af de fineste eksempler på Londons middelalderlige arkitektur. Du kan i denne artikel læse om London Westminister Abbey billetter: tilgængeligemulighederog alt du skal vide hvordan du besøger dens indre.

Mellem Abbey og Buckingham Palace kan du tage en pause i de smukke naturlige omgivelser i St James's Park (735 m fra London Eye).

St. James Park og Buckingham Palace

Denne tidligere kongelige jagtmark er Londons ældste park, en af Londons mest elskede og det ideelle sted at tilbringe en formiddag eller eftermiddag med familien, da den er fuld af caféer, vandfugle og originale legeområder. En del af den afdøde prinsesse Dianas mindevej går gennem pladsen og er blevet brugt som kulisse for populære film som Match Point, 28 Days Later og 101 Dalmatinere.

Trafalgar Square

Når du har ladet batterierne op igen, kan du afslutte dagen med at besøge Londons nervecenter, Trafalgar Square (778 m fra London Eye), et kæmpe torv, hvor du ud over andre seværdigheder finder et af hovedstadens mest berømte monumenter: Admiral Nelsons søjle.

Trafalgar Square summer af mennesker og gadekunstnere hver dag, men især på de dage, hvor der finder store begivenheder sted, da det er samlingspunktet for Londonerne for at fejre nytårsaften, sportslige triumfer og endda kongelige bryllupper.

Bestil billetter til London Eye

Hvor man kan spise i nærheden af London Eye

Selv om London ikke er et land for madglade mennesker, har London nogle gode restauranter, selv om de fleste af dem har tendens til at være lidt dyre. Til dit frokoststop anbefaler jeg tre restauranter i nærheden af London Eye.

De spænder fra at spise traditionelle engelske retter, f.eks. på St Stephen's Tavern (på fortovet foran Big Ben), til at nyde den eksklusive mad på en Michelin-stjernet restaurant nær Houses of Parliament, Roux at Parliament, til at spise kvalitetsmad og god service om bord på en båd, London Showboat, som du kan stige om bord på fra Westminster Bridge.

Bestil billetter til London Eye

Andre aktiviteter, der måske interesserer dig

Krydstogter på Themsen

Da du befinder dig her ved floden og så tæt på flere moler, hvorfra Themsen-krydstogterne afgår, er det en god idé at afslutte din dag i London med et afslappende flodkrydstogt, hvor du kan se kontrasterne i Londons skyline og endda nå Greenwich-meridianen med båd. Her er et indlæg, jeg har lavet om Thames River krydstogter hvis du er interesseret i at arrangere udflugten.

Book et krydstogt på Themsen