London Eye billetter: alt du skal vide

Hvis du overvejer at tage en tur i verdens mest berømte pariserhjul, kan du her se, hvordan du får de billigste billetter, hvad oplevelsen går ud på, og om den er det værd eller ej.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutters læst

London Eye billetter: alt du skal vide

London Eye | ©Robson Denian Mateus

London Eye er, siden det blev installeret i 2000, blevet et vartegn for London med mere end 70 millioner besøgende siden da. Dette "Millennium Wheel" er det højeste i Europa og, indtil 2006, i verden.

Hvis du allerede er overbevist om, at du vil klatre ombord på dette designvidunder, anbefaler jeg, at du køber dine billetter online og på forhånd for at spare tid og penge.

Den bedste løsning

London Eye billetter

Nyd den utrolige panoramaudsigt fra Londons himmel.

Kør med London Eye i 30 minutter, og oplev verdens mest berømte pariserhjul på Themsens bred. Tag de bedste billeder i højden af Big Ben, Buckingham Palace eller Westminster Abbey.

Dette er en af de typiske must-do aktiviteter under dit besøg i den britiske hovedstad. Stig om bord på en af de 32 kapsler i dette ikoniske 135 meter høje pariserhjul, det højeste i Europa.

London Eye er designet af Marks Barfield Architects og åbnede i 2000, og er nu en af byens hovedattraktioner med omkring 3 millioner besøgende om året. Derfra er udsigten spektakulær, og man kan bl.a. se Big Ben, Westminster Abbey og Buckingham Palace.

Anbefales hvis... du vil være sikker på at få de bedste billeder af London i højden og nyde et af byens ikoner. At bestige London Eye er et must på dit besøg i den britiske hovedstad.

Billetpriser til London Eye

100 ¤ billetter|© engin akyurt
100 ¤ billetter|© engin akyurt

Da London Eye er en af de vigtigste turistattraktioner i London, er efterspørgslen på billetter meget stor. Derfor anbefaler jeg, at du køber dem på forhånd og sikrer dig en plads i dette pariserhjul, som er et symbol på britisk kultur, og som får alle blikke og de bedste fotos.

Hvis du bestiller dine billetter på forhånd på Hellotickets, er priserne følgende:

  • Voksne (+16): ca. 44 €.
  • Børn (3 til 15 år): ca. 40 €.
  • Børn under 2 år: gratis

Book billetter til London Eye

Hvorfor det er værd at tage op i London Eye

Udsigten fra London Eye| ©Stig Nygaard
Udsigten fra London Eye| ©Stig Nygaard

London Eye er et panoramisk roterende observatorium, hvorfra du kan nyde den bedste udsigt over byen (360º), og hvorfra du kan tage fantastiske billeder af Big Ben, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral eller Buckingham Palace.

Hvis du ikke er så glad for højder, eller hvis du rejser med små børn, skal du ikke bekymre dig, jeg kan forsikre dig om, at det er en helt sikker oplevelse og tilpasset til alle. Kapslerne er perfekt fastgjort til stålkonstruktionen og svajer ikke som i et konventionelt pariserhjul, så du kan rejse stående.

Om den interaktive 4D-oplevelse

Som om det ikke var nok at se Londons skyline i bevægelse, kan du inde i London Eye se 4D Cinema Experience, en interaktiv kortfilm, der tager dig med på en inspirerende opdagelsesrejse gennem et London, der kommer til live gennem multisensoriske specialeffekter, såsom vind og tåge, under projektionen.

Vicky's Top Traveller Tip

Hvis du er interesseret i at nyde 4D London Eye-oplevelsen før turen, bedes du ankomme 30 minutter for tidligt.

Book billetter til London Eye

Åbningstider for London Eye

Udsigt over London Eye fra bunden af pariserhjulet.
Udsigt over London Eye fra bunden af pariserhjulet.

London Eye er åbent hver dag året rundt undtagen jul (25. december) og de årlige vedligeholdelsesdage, som normalt finder sted i januar.

Åbningstiderne varierer dog fra sæson til sæson og kan endda ændre sig inden for få måneder, så tjek hjemmesiden, før du planlægger dit besøg.

Book en tur med billet til London Eye

Sådan kommer du til London Eye

London Eye set fra den anden side af Themsen
London Eye set fra den anden side af Themsen

London Eye, der ligger i Riverside Building på County Hall Westminster Bridge Road, ligger i hjertet af det centrale London og er inden for rækkevidde af mange af Londons andre attraktioner, såsom Westminster Bridge, så det er godt betjent af byens offentlige transporttjenester.

Undergrundsbanen

Du kan komme dertil fra Waterloo metrostation (den nærmeste) eller fra Embankment, Charing Cross og Westminster stationer.

Tog

De nærmeste stationer er Waterloo (5 minutters gang) og Charing Cross (15 minutters gang).

Bus

Bus 77, 211 og 381 tager dig meget tæt på London Eye, men du kan også komme dertil via et af de snesevis af stoppesteder på turistbusserne, hvis du har et London Pass, eller på RV1-ruten, som forbinder hjulet med Tate Modern og Covent Garden.

Båd

Der er mange ruter, der stopper ved London Eye Pier (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St. Katherine's eller Westminster Pier).

Hvis du skal tilbringe flere dage i den britiske hovedstad, anbefaler jeg, at du anskaffer dig et Oyster Card, et transportkort, som du kan købe og genoplade på alle undergrundsstationer, og som giver dig adgang til alle de offentlige linjer på den mest smidige og økonomiske måde.

Book billetter til London Eye

Nyttig information om London Eye

Detalje af en af London Eye's kabiner.
Detalje af en af London Eye's kabiner.
  • Der er ingen toiletter inde i kabinerne, men det er der i indgangshallen.
  • Der er en butik ved udgangen, hvor man kan købe gaver og souvenirs fra oplevelsen.
  • Hvis du giver besked i forvejen, har attraktionen også faciliteter til passagerer med nedsat mobilitet.
  • Besøgende under 16 år skal ledsages af en voksen over 18 år i den fordybende projektion af London Eye 4D Cinema Experience.

Book billetter til London Eye

Kombinerede billetter til London Eye

London Eye om natten|©Murray
London Eye om natten|©Murray

Hvis du er på udkig efter en mere komplet eller anderledes oplevelse, er der flere muligheder og kombinerede forslag til at få mest muligt ud af dit ophold i den britiske hovedstad, nyde dens forskellige attraktioner og selvfølgelig gå op i London Eye. Her er nogle ideer:

  • Westminster Tour med billetter til London Eye: en vandretur på ca. 4 timer med en professionel guide, hvor du besøger de mest ikoniske steder i byen som Buckingham Palace, Trafalgar Square og Westminster Abbey. Derefter ankommer du til London Eye og hopper op for at nyde den mest vidunderlige udsigt over byen. Entréen er inkluderet i turens pris, som er omkring 89 euro.
  • London Tour med London Eye-billetter: En 10-timers rundtur til Londons mest ikoniske seværdigheder. Ledet af en ekspertguide. Du besøger steder som Saint Paul's Cathedral eller Tower of London og tager derefter på et krydstogt på Themsen for at komme til London Eye. Her kan du tage en tur i pariserhjulet og nyde den mest betagende udsigt over byen. Alle entréer er inkluderet i prisen for turen, som er ca. 180 euro.
  • London Eye-billetter, sightseeingbuskort og Thames River Cruise: Ideelt, hvis du vil udforske London i dit eget tempo, men med styr på dit liv. Denne pakke indeholder tre oplevelser: til lands, til vands og i luften. Du får billetter til sightseeingbussen med audioguide inkluderet, som giver dig mulighed for at besøge de vigtigste steder i byen. Du får også en billet til en sejltur på Themsen, så du kan se London, mens du slapper af på vandet. Og endelig har du adgang til London Eye, hvor du kan beundre udsigten. Denne kombinerede mulighed koster ca. €73.

Andre muligheder for at køre i pariserhjulet: sightseeing-pas

London Eye spejler sig i Themsen| ©Ismail Merad
London Eye spejler sig i Themsen| ©Ismail Merad

En anden mulighed, og den jeg anbefaler til at besøge London Eye, hvis du skal tilbringe flere dage i London, er at købe et turistpas til byen.

Som du kan se i dette andet indlæg om London PassLondon Sightseeing Passes, er disse meget praktiske til besøg på mindst 4 dage i hovedstaden, da de inkluderer en meget hurtigere og billigere adgang til dens hovedattraktioner. To af disse pass inkluderer, blandt de mange muligheder, adgang til London Eye:

London Explorer Pass

Explorer Pass er Londons must-have-pas. Du kan vælge op til 7 attraktioner fra en liste på 31. De største fordele er, at du får hurtig adgang til nogle af byens største attraktioner, og du kan spare op til 35% på prisen for standardbilletter til attraktioner.

London Pass

London Pass er det bedste pas til familierejser, fordi det giver dig hurtig og meget billigere adgang til 5 af byens største fritidsattraktioner. Det giver adgang til en verden af super sjov underholdning samt London Eye, det spektakulære Madame Tussauds voksmuseum, Shrek's Adventure London, de spændende interaktive ture i London Dungeon og London Aquarium, SEA LIFE London.

Køb dit London Sightseeing Pass

London Eye i tal

Natudsigt af London Eye| ©Chengdong Deng
Natudsigt af London Eye| ©Chengdong Deng

3,5 millioner turister besøger London Eye hvert år. Hvis det tal ikke siger dig noget, kan det måske hjælpe dig med at visualisere tiltrækningskraften, hvis du ved, at det gennemsnitlige antal besøgende er 10.000 om dagen, og at det er større end Taj Mahal eller pyramiderne i Giza.

London Eye kan rumme op til 800 personer i hver af de roterende forlystelser (25 passagerer pr. kapsel), men der er garanti for køer på næsten alle tider af året, især hvis du rejser i weekender, på helligdage eller i skoleferier. Hvis du køber billetter online, sparer du al denne tid, som du kan bruge på at få mest muligt ud af dit besøg.

Pariserhjulet har 32 glasindkapslede, airconditionerede kapsler (en for hver London-bydel), men af overtroiske årsager er de nummereret fra 1 til 33, hvor nummer 13 springes over.

Vicky's Traveller Tip

På en solskinsdag kan du se 40 km væk. Hvis du kigger godt efter, kan du se helt til Windsor Castle.

Oplev området omkring London Eye

Udsigt til Big Ben fra London Eye
Udsigt til Big Ben fra London Eye

Big Ben og Houses of Parliament

London Eye har gjort området, hvor det ligger, South Bank-distriktet, til omdrejningspunktet i det nye årtusinde. Der kan du finde andre vidundere inden for arkitektur og natur, som gør din sightseeingdag til en afrundet oplevelse.

Gå ikke glip af et af byens ikoniske vartegn, Big Ben, og kun 537 meter fra London Eye vil du opdage, at dens navn faktisk er den 14 tons tunge klokke, der huser uret i Elizabeth Tower, som er rejst over Houses of Parliament.

Sidstnævnte, også kendt som Palace of Westminster, er et andet must-see, da det huser de to kamre i det britiske parlament, hvor regeringen formulerer sin lovgivning.

Westminster Abbey

En anden attraktion i nærheden er det fantastiske Westminster Abbey, som kun ligger 639 meter fra London Eye og rummer nogle af de fineste eksempler på Londons middelalderlige arkitektur. Du kan læse i denne artikel om London Westminister Abbey billetter: tilgængeligemulighederog alt du skal vide hvordan man besøger det indvendigt.

Mellem Abbey og Buckingham Palace kan du tage en pause i de smukke naturomgivelser i St James's Park (735 m fra London Eye).

James Park og Buckingham Palace

Denne tidligere kongelige jagtmark er Londons ældste park, en af Londons mest elskede og det ideelle sted at tilbringe en formiddag eller eftermiddag med familien, da den er fuld af caféer, vandfugle og originale legepladser. En del af den afdøde prinsesse Dianas mindesrute går gennem pladsen, og den er blevet brugt som baggrund for populære film som Match Point, 28 dage senere og 101 dalmatinere.

Trafalgar Square

Når du har ladet batterierne op, kan du slutte dagen af med at besøge Londons nervecenter, Trafalgar Square (778 m fra London Eye), en enorm plads, hvor du ud over andre interessante steder finder et af hovedstadens mest berømte monumenter: Admiral Nelsons søjle.

Trafalgar Square summer af mennesker og gadeartister hver dag, men især på de dage, hvor der er store begivenheder, da det er samlingsstedet for londonere, der fejrer nytårsaften, sportstriumfer og endda kongelige bryllupper.

Book billetter til London Eye

Hvor kan man spise i nærheden af London Eye?

St Stephen's Tavern|©David
St Stephen's Tavern|©David

Selvom London ikke er et land med en stor gastronomisk tradition, har det nogle gode restauranter, selvom de fleste af dem er lidt dyre. Til din frokost anbefaler jeg tre restauranter i nærheden af London Eye.

Stephen's Tavern (på fortovet over for Big Ben), til at nyde den eksklusive mad på en Michelin-restaurant nær parlamentet, Roux at Parliament, til at spise kvalitetsmad og få god service ombord på en båd, London Showboat, som du kan gå ombord på fra Westminster Bridge.

Book billetter til London Eye

Andre aktiviteter, der kan interessere dig

Themsen om natten|©Elisa G. Fernández E.
Themsen om natten|©Elisa G. Fernández E.

Krydstogter på Themsen

Eftersom du er her på floden og så tæt på flere moler, hvorfra Themsen sejler, vil det være en god idé at afslutte din dag i London med et afslappende krydstogt på floden, hvorfra du kan se kontrasterne i Londons skyline og endda nå Greenwich-meridianen med båd. Her er et indlæg, jeg lavede om Thames River krydstogter hvis du er interesseret i at organisere udflugten.

Book et krydstogt på Themsen