Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London Eye billetter: alt du skal vide

Hvis du overvejer at tage med verdens mest berømte pariserhjul, kan du her se, hvordan du får de billigste billetter, hvad oplevelsen går ud på, og om det er det hele værd.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minutters læst

London Eye billetter: alt du skal vide

London Eye | ©Robson Denian Mateus

London Eye er siden sin installation i 2000 blevet et vartegn i London med over 70 millioner besøgende siden da. Dette "Millennium Wheel" er det højeste i Europa og indtil 2006 også det højeste i verden.

Hvis du allerede er overbevist om, at du vil med om bord på dette designvidunder, anbefaler jeg dig 100 % at købe dine billetter online og på forhånd for at spare tid og penge.

Hvorfor det er værd at tage på London Eye

Udsigt fra London Eye| ©Stig Nygaard
Udsigt fra London Eye| ©Stig Nygaard

London Eye er et roterende panoramisk observatorium, hvorfra du kan nyde den bedste udsigt over byen (360º), og hvorfra du kan tage flotte billeder af Big Ben, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral og Buckingham Palace.

Og hvis du ikke er særlig højdeskræk, eller hvis du rejser med små børn, skal du ikke være bekymret, for jeg forsikrer dig om, at det er en helt sikker oplevelse, som er tilpasset alle. Kapslerne er perfekt fastgjort til stålkonstruktionen og svajer ikke som i et konventionelt pariserhjul, så du kan køre stående.

Bestil billetter til London Eye

Om den interaktive 4D-oplevelse

Som om det ikke var nok at se Londons skyline i bevægelse, kan du inde i London Eye også se 4D Cinema Experience, en interaktiv kortfilm, som er en inspirerende opdagelsesrejse gennem et London, der bliver levende gennem multisensoriske specialeffekter som f.eks. vind og tåge under fremvisningen.

Vickys bedste rejsetips

Hvis du gerne vil opleve 4D London Eye-oplevelsen før turen i pariserhjulet, skal du ankomme 30 minutter i forvejen.

Åbningstider for London Eye

Udsigt til London Eye fra foden af pariserhjulet
Udsigt til London Eye fra foden af pariserhjulet

London Eye er åbent alle dage året rundt, undtagen julen (25. december) og de årlige vedligeholdelsesdage, som normalt ligger i januar.

Åbningstiderne varierer dog fra sæson til sæson og kan endda ændre sig inden for de samme måneder i samme sæson, så tjek venligst hjemmesiden, før du planlægger dit besøg.

Bestil en rundvisning med billet til London Eye

Nyttige oplysninger om London Eye

Nærbillede af en af kabinerne i London Eye
Nærbillede af en af kabinerne i London Eye
 • Der er ingen toiletter i hjulkabinerne, men der er toiletter i indgangshallen
 • Der er en butik ved udgangen, hvor du kan købe gaver og souvenirs fra oplevelsen
 • Hvis du giver besked i forvejen, har forlystelsen også faciliteter til bevægelseshæmmede passagerer
 • Besøgende under 16 år skal ledsages af en voksen over 18 år til den medrivende visning af London Eye 4D Cinema Experience.

Bestil billetter til London Eye

Sådan kommer du til London Eye

London Eye fra den anden side af Themsen
London Eye fra den anden side af Themsen

London Eye, der har til huse i Riverside Building på County Hall Westminster Bridge Road, ligger lige i centrum af London og er inden for rækkevidde af mange andre steder at besøge, herunder Westminster Bridge, så det er godt forbundet med Londons offentlige transport.

Underjordisk

Du kan komme dertil fra Waterloo metrostation (den nærmeste) eller fra stationerne Embankment, Charing Cross og Westminster.

Tog

De nærmeste stationer er Waterloo (5 minutters gang) og Charing Cross (15 minutters gang).

Bus

Bus 77, 211 og 381 kører dig meget tæt på London Eye, men du kan også komme dertil via et af de mange stop på sightseeingbusserne, hvis du har et London Pass, eller via RV1-ruten, som forbinder pariserhjulet med Tate Modern og Covent Garden.

Båd

Mange af disse forbindelser stopper ved London Eye Pier (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St Katherine's eller Westminster Pier).

Hvis du skal tilbringe flere dage i den britiske hovedstad, anbefaler jeg, at du anskaffer dig et Oyster Card, et transportkort, som du kan købe og oplade på alle undergrundsstationer, og som giver dig adgang til alle offentlige linjer på den mest smidige og økonomiske måde.

Bestil billetter til London Eye

Andre muligheder for at komme op på hjulet: turistpas

Spejlbillede af London Eye på Themsen| ©Ismail Merad
Spejlbillede af London Eye på Themsen| ©Ismail Merad

En anden mulighed, som jeg anbefaler, hvis du skal bruge flere dage i London, er at købe et London sightseeing-pas, og det er den, jeg anbefaler, når du skal besøge London Eye.

Som du kan se i dette andet indlæg om London PassLondon Sightseeing Passes, disse er meget praktiske for besøg på mindst 4 dage i hovedstaden, da de giver en meget hurtigere og billigere adgang til de vigtigste seværdigheder. To af disse pass omfatter blandt de mange muligheder adgang til London Eye:

London Explorer Pass

Explorer Pass er Londons must-have-pas. Du kan vælge op til 7 attraktioner blandt de 31 på listen. De vigtigste fordele er, at du får hurtig adgang til nogle af byens største attraktioner, og du kan spare op til 35 % på prisen for almindelige billetter til attraktioner.

London Pass

London Pass er det bedste pas til familierejser, fordi det giver dig hurtig og meget billigere adgang til 5 af byens bedste fritidsattraktioner. Her er der adgang til en verden af super sjov underholdning som London Eye, det spektakulære Madame Tussauds-voksmuseum, Shrek's Adventure London, de spændende interaktive ture i London Dungeon og Londons akvarium SEA LIFE London.

Book en bustur med billetter til London Eye

London Eye i tal

Natudsigt over London Eye| ©Chengdong Deng
Natudsigt over London Eye| ©Chengdong Deng

3,5 millioner turister besøger London Eye hvert år. Hvis dette tal ikke fortæller dig noget, kan det måske hjælpe dig med at forstå dens tiltrækningskraft, hvis du ved, at den har et gennemsnitligt antal besøgende på 10.000 om dagen, og at den er større end Taj Mahal eller Pyramiderne i Giza.

London Eye har plads til op til 800 personer i hver af de roterende forlystelser (25 passagerer pr. kapsel), men der er garanti for køer på næsten alle tider af året, især hvis du rejser i weekender, på helligdage eller i skoleferier. Hvis du køber billetter online, sparer du tid, som du kan bruge på at få mest muligt ud af dit besøg.

Pariserhjulet har 32 glaskapsler med aircondition (en for hver bydel i London), men af overtroiske årsager er de nummereret fra 1 til 33, idet nummer 13 springes over.

Vickys rejsetips

På en solskinsdag kan du se 40 km rundt om pariserhjulet. Hvis du kigger godt efter, kan du se så langt som til Windsor Castle.

Afslut dit besøg på London Eye med at udforske omgivelserne

Udsigt til Big Ben fra London Eye
Udsigt til Big Ben fra London Eye

Big Ben og Houses of Parliament

London Eye har gjort det område, hvor det er placeret, South Bank-distriktet, til omdrejningspunktet for det nye årtusind. Her kan du finde andre vidundere af arkitektur og natur, der vil gøre din sightseeingdag til en afrundet dag.

Gå ikke glip af et af byens ikoniske vartegn, Big Ben, og kun 537 meter fra London Eye vil du opdage, at navnet faktisk er den 14 ton tunge klokke, der huser uret i Elizabeth Tower, der er opført over Houses of Parliament.

Sidstnævnte, også kendt som Palace of Westminster, er et andet must-see, da det huser de to kamre i det britiske parlament, hvor regeringen udarbejder sin lovgivning.

Typiske retter til frokost eller aftensmad

Selv om London ikke er et land med en stor gastronomisk tradition, har London nogle gode restauranter, selv om de fleste af dem har tendens til at være en smule dyre. Til frokost anbefaler jeg tre restauranter i nærheden af London Eye.

De spænder fra at spise traditionelle engelske retter, f.eks. på St Stephen's Tavern (på fortovet foran Big Ben), til at nyde den eksklusive mad på en Michelin-restaurant nær Houses of Parliament, Roux at Parliament, til at spise kvalitetsmad og god service om bord på en båd, London Showboat, som du kan gå om bord på fra Westminster Bridge.

Vicky's Traveller Tip

Der er flere restauranter i nærheden af London Eye: Sørg for at tjekke prisen på menuen, inden du sætter dig ned, så du undgår overraskelser på regningen.

Westminster Abbey

For at vende tilbage til vores tur er en anden nærliggende attraktion det fantastiske Westminster Abbey, som kun 639 meter fra London Eye ligger og byder på nogle af de fineste eksempler på Londons middelalderlige arkitektur. I denne artikel kan du læse om London Westminister Abbey billetter: tilgængeligemulighederog alt du skal vide hvordan man kan besøge dens indre.

Mellem Abbey og Buckingham Palace kan du tage en pause i de smukke naturlige omgivelser i St James's Park (735 m fra London Eye).

St. James Park og Buckingham Palace

Denne tidligere kongelige jagtmark er Londons ældste park, en af de mest elskede af Londonerne og et ideelt sted at tilbringe en formiddag eller eftermiddag med familien, da den er fuld af caféer, vandfugle og originale legepladser. En del af mindevejen for den afdøde prinsesse Diana løber langs den, og den er blevet brugt som kulisse for berømte film som Match Point, 28 Days Later og 101 Dalmatinere.

Trafalgar Square

Når du har ladet batterierne op igen, kan du afslutte dagen med at besøge Londons nervecenter, Trafalgar Square (778 m fra London Eye), et stort torv, hvor du ud over andre seværdigheder finder et af hovedstadens mest berømte monumenter: Admiral Nelsons søjle.

Trafalgar Square er et mylder af mennesker og gadekunstnere hver dag, men især når der finder store begivenheder sted, da det er stedet, hvor Londonerne samles for at fejre nytårsaften, sportslige triumfer og endda kongelige bryllupper.

Krydstogter på Themsen

Da du befinder dig her ved floden og så tæt på flere moler, hvorfra Themsen-krydstogterne sejler, er det en god idé at afslutte din dag i London med et afslappende krydstogt på floden, hvor du kan se kontrasterne i Londons skyline og endda nå Greenwich-meridianen med båd. Her er et indlæg, jeg har skrevet om Thames River krydstogter hvis du er interesseret i at arrangere udflugten.

Bestil billetter til London Eye

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor lang tid tager det normalt at stå i kø til London Eye?

  Så lidt som 30 minutter og op til 2 timer i tilfælde af en strøm af besøgende, især i de engelske skoleferier.

 • Hvornår er det bedste tidspunkt at tage til London Eye?

  Generelt er det en god idé at undgå at besøge London Eye mellem kl. 11.00 og 15.00, og det bedste tidspunkt at gå op i London Eye er i begyndelsen og slutningen af åbningstiden. Bemærk, at London Eye lukker i to uger i januar i forbindelse med den årlige opgradering.

 • Hvad skal man gøre efter et besøg på London Eye?

  Nogle seværdigheder i nærheden af London Eye, som er værd at besøge, er London Sea Life Aquarium, Big Ben og London Dungeon. Derudover kan du gå en tur langs Embankment og Jubilee Gardens.