30 bedste ting at gøre i London

London er en fascinerende by i konstant udvikling. Hvis du vil være sikker på, at du ikke går glip af noget, når du besøger byen, skal du tjekke disse must-see attraktioner ud

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

17 minutters læst

30 bedste ting at gøre i London

Big Ben-tårnet | ©Thomas Kelley

Man kan besøge London flere gange og stadig ikke kende det hele. Charmerende kvarterer, storslåede museer, gademarkeder, monumenter på verdensarvslisten, idylliske parker... London har mere end hundrede turistattraktioner, 9 millioner indbyggere og 35 millioner turister om året. Her er et udvalg af, hvad man kan se og gøre i byen.

1. Besøg Westminster Abbey og Houses of Parliament

Westminster Abbey og parlamentet| ©judy dean
Westminster Abbey og parlamentet| ©judy dean

Disse to attraktioner ligger i centrum af Englands politiske og religiøse magt i over tusind år, i Whitehall- og Westminster-distriktet, og er en af de seværdigheder i London, man bare må se.

Westminster Abbey er kendt som "kongefamiliens kirke", fordi den har fungeret som de britiske monarkers pantheon og været stedet for deres kroninger siden 1066. Der er meget at se i Westminster Abbey, så begå ikke den fejl at overse det på dit besøg i London. Faktisk anbefaler jeg, at du bestiller dine billetter til Westminster Abbey på forhånd på grund af den store efterspørgsel.

Palace of Westminster, som er på verdensarvslisten, huser Houses of Parliament, hvor landets politik og fremtid stadig afgøres, og hvor du kan se tårnet, hvor Londons største symbol er gemt, Big Ben, klokken, der slår på det store ur. Se billettyper til Westminster Abbey og Houses of Parliament, åbningstider for Westminster Abbey og billetpriser til Westminster Abbey.

Book billetter til Westminster Abbey

2. Tag en tur med London Eye

London Eye| ©Reiseuhu
London Eye| ©Reiseuhu

Beundr London fra himlen i et af verdens største pariserhjul, som ligger i hjertet af London. Det blev indviet i 2000 og fik titlen "Millennium Wheel", og dets højde på 135 meter gjorde det til det højeste i Europa og indtil 2006 også i verden.

London Eye er det bedste sted at nyde en fantastisk 360ºpanoramaudsigt over byen og tage de bedste billeder af dens skyline og nogle af dens vidundere som Big Ben, Westminster Abbey og St Paul's Cathedral i løbet af den 30 minutter lange tur om bord på en af de 32 glaskapsler (en for hvert af Londons kvarterer).

Hvis du vil se byen oplyst, må du ikke gå glip af London Eye om natten; oplevelsen vil gøre dig målløs. Tjekbillettyper til London Eye, åbningstider og priser for Londons mest berømte pariserhjul, og bestil din billet til London Eye så hurtigt som muligt. Det er en af de mest populære attraktioner i den britiske hovedstad, så måske er du interesseret i kombinationsbilletter til London Eye og et krydstogt på Themsen eller kombinationsbilletter til Madame Tussauds og London Eye - en måde at spare et par tiltrængte pund på denne rejse.

Bestil billetter til London Eye

3. Nyd den betagende udsigt fra The Shard

Ud over London Eye, hvis du ikke er bange for svimmelhed og er tiltrukket af stærke følelser, er det bedste sted at se London fra næsten selve himlen observationsdækket på The Shard, den højeste bygning i Vesteuropa, som med sine 310 meter har ændret byens skyline. Vil du vide, hvordan du klatrer op tilpanoramaobservatoriet på denne imponerende skyskraber? I indlægget The Shard-billetter finder du alle detaljer om, hvordan du får fat i dine billetter. Og hvis du vil vide mere, kan du også læse dette indlæg om The Shards restaurant.

Tøv ikke, bestil billetter til The Shard før din rejse, og nyd den bedste udsigt.

Book billetter til The Shard

4. Træd indenfor i Tower of London

Tower of London| ©Doug Kerr
Tower of London| ©Doug Kerr

Atbooke billetter til Tower of London er et andet must-do. Dette historiske slot på Themsens nordlige bred i det centrale London er officielt Hendes Majestæts kongelige palads og fæstning. Et helt utroligt vartegn for London.

Denne store normanniske middelalderfæstning blev bygget i 1066 og har i sine mere end ni århundreder fungeret som et uafbrudt magtcentrum i britisk og europæisk historie, hvilket er grunden til, at den blev erklæret for verdensarv. En rundtur i Tower of Londons arkitektoniske ensemble af mere end syv bygninger og interesseområder, Tower of Londons must-see attraktioner, tager ikke mindre end 3 timer og afslører den fascinerende historie om, hvordan det har ændret sin funktion gennem årene.

Tjek billettyper til Tower of London, priser på Tower of London og spisesteder efter dit besøg i Tower of London.

Book billetter til Tower of London

5. Tag på en nattetur i London

Gader, hvor Jack the Ripper plejede at hænge ud| ©terencechisholm
Gader, hvor Jack the Ripper plejede at hænge ud| ©terencechisholm

Gør dig klar til at blive skræmt med en nattetur i London, der viser dig den mindre 'kønne' side af London gennem dens mørkeste historie og steder som Tower of London og dets blodige tårn, det første psykiatriske hospital, pestgravene, de hjemsøgte områder i East End og historierne om, hvordan og hvor en af historiens mest berømte seriemordere, Jack the Ripper, opererede.

Der er mange muligheder, men jeg anbefaler, at du vælger at booke en spøgelsestur i London. Se alle oplysningerne her.

Book en spøgelsestur i London

6. Kryds Tower Bridge

Londons bro| ©Charles Postiaux
Londons bro| ©Charles Postiaux

Den blev bygget i 1894 over Themsen, og det er en uforglemmelig oplevelse at booke en guidet tur til Tower Bridge. Det er den mest berømte bro i London, og den har fået sit navn, fordi den ligger tæt på Tower of London.

Du kan gå ind på denne stenbro og se dampmaskinen, der løfter den op, og klatre op til toppen og gå på en glasgangbro, mens du nyder den fantastiske udsigt over byen.

Hvis du har børn med, kan du også booke en guidet tur til Tower of London og Tower Bridge for børn.

Book en guidet tur til Tower Bridge

7. Far vild i Notting Hill

Portobello marked| ©Robert Bye
Portobello marked| ©Robert Bye

London har mange charmerende kvarterer, men Notting Hill er også berømt for film som Mary Poppins, der sang om det travle Portobello Market, og filmen af samme navn med Julia Roberts i hovedrollen. Det er en fornøjelse at gå en tur lørdag formiddag, når alle boderne på Portobello Street er stillet op mellem de smukt farvede huse. Og hvis du vil lære alt om dens historie, kan du bestille en personlig rundvisning i London.

Book en personlig rundvisning i London

8. Besøg St Paul's Cathedral

Inde i St Pauls katedral| ©Mark Tominski
Inde i St Pauls katedral| ©Mark Tominski

Du må ikke gå glip af at bestille billetter til St Paul's Cathedral, som er den næststørste katedral i verden. Den imponerer med sin store kuppel og sin 111 meter høje kuppel, som du kan bestige for at få en storslået udsigt over det centrale London eller gå ned i krypten, hvor Nelson og hertugen af Wellingtons jordiske rester hviler. Et besøg i St Paul's Cathedral er uden tvivl et must, inden du forlader London.

Book billetter til St Paul's Cathedral

9. Tag en cykeltur i Londons historiske centrum

Covent Garden| ©Nick Page
Covent Garden| ©Nick Page

Hvis du elsker at lære en by at kende ved at fare vild i dens gader, er en historisk cykel tur i London en fantastisk måde at opdage byens historie på gennem steder som Covent Garden, Great Fire of London Memorial, St Paul's Cathedral eller Tower Bridge. Jeg efterlader dig her et link til den artikel, jeg skrev om London ture.

Book en historisk cykeltur gennem

10. Besøg Buckingham Palace

Buckingham Palace| ©Hailey Wagner
Buckingham Palace| ©Hailey Wagner

Du skal også bestille billetter til Buckingham Palace, som har været den britiske kongefamilies officielle London-residens siden det 19. århundrede, og som nu lejlighedsvis bebos af Elizabeth II og er overdådigt indrettet med lysekroner, elegante møbler og skatte fra den kongelige samling i rum som tronsalen, hvor der ofte tages billeder ved kongelige bryllupper.

Du kan besøge Buckingham Palace som en del af de attraktioner, der er inkluderet i London Pass, eller lære mere om det på en rundvisning på slottet.

Book billetter til Buckingham Palace

11. Deltag i vagtskiftet i London

Hvis du vil gøre din oplevelse endnu bedre, skal du vælge et besøg på Buckingham Palace med vagtskifteceremonien. Det er en af de mest typiske ting, man kan gøre i London.

Det er en meget farverig militærparade ved paladsets hovedindgang, hvor du vil se regimenter af vagter til fods og til hest ledsaget af et orkester, der underholder ceremonien med musik. De, der udfører vagtskiftet i London, er en særlig sektion af den britiske hær kaldetQueen's Guard (dem i den røde uniform med den store pelshue), hvis mission er at beskytte statsoverhovedet, det vil sige dronning Elizabeth II.

Hvis du vil vide alt om dette besynderlige skuespil, må du ikke gå glip af artiklen Sådan ser du vagtskiftet og Buckingham Palace i London.

Deltag i ceremonien ved vagtskiftet

12. Tag på rundtur i byen med en sightseeingbus

Sightseeing-bus| ©KK70088
Sightseeing-bus| ©KK70088

En anden måde at komme rundt i London på er om bord på en af de mange sightseeingbusser, som kører på alle tider af døgnet i byens centrum. Hvis du bestiller en plads i en London-sightseeingbus, kan du beundre byen fra højderne, sidde behageligt og hoppe af og på (det berømte "Hop on-Hop off") så mange gange, du vil, ved hvert af de hundredvis af stoppesteder langs alt det, der kan og bør ses i den vidunderlige metropol London.

Der er flere busselskaber, bl.a. Big Bus Tours, City Sightseeing, The Original Tour, Vintage Tour og Golden Tours, som samarbejder med Big Bus om London Pass.

De fungerer alle på samme måde og inkluderer fysiske guider eller audioguider på flere sprog, men de adskiller sig i deres ruter og antallet af ruter, i priserne, som altid er billigere, hvis du køber dem på forhånd og online, og i visse tjenester og tilbud, der er inkluderet.

Book en plads på Londons sightseeingbus

13. Spadseretur gennem Hyde Park

Hyde Park| ©ben.snider
Hyde Park| ©ben.snider

Et andet must er at besøge parkerne i den britiske hovedstad. Og hvad er bedre end at booke en cykeltur til Londons parker. Hyde Park er den største og mest berømte park i byen, og du kan vandre rundt om enstor sø, forskellige monumenter, en rosenhave og haverne og Kensington Palace, som du også kan besøge indefra.

Book en cykeltur til Londons parker og haver

14. Se Harry Potters London

Leadenhall Marked| ©Simon Rae
Leadenhall Marked| ©Simon Rae

Ture tilHarry Potters London.

For ægte fans af historiens mest berømte troldmandssaga eller for alle, der vil have det sjovt, især hvis du rejser med børn, er det en af de sjoveste ting at gøre at bestille billetter til Harry Potter Studios, uanset om du besøger de faktiske steder, der inspirerede histor ierne i Harry Potter-sagaen, eller køber Harry Potter-souvenirs i specialbutikker. Er du stadig sulten efter mere? Hvad med at bestille billetter til Harry Potter Studios Park? Bare gør det på forhånd, så du ikke risikerer at finde Harry Potter Park-billetter på videresalgsmarkedet.

I denne attraktion kan du gå gennem Hogwarts Slot eller Den Forbudte Skov, som om du var inde i filmene. Og hvis du undrer dig, er det hurtigt og nemt at komme til Harry Potter Studios fra London, så tøv ikke!

Book billetter til Harry Potter Studios

15. Bliv kulturel på British Museum

Indenfor på British Museum| ©Tamara Menzi
Indenfor på British Museum| ©Tamara Menzi

British Museum åbnede i 1759 og huser en omfattende samling af nøgleværker i menneskehedens historie, fra Rosetta-stenen i det egyptiske rum til kuglerne fra Parthenon i Athen eller en Moai fra Påskeøen.

Hvis du ikke vil gå glip af noget, anbefaler jeg, at du bestiller en guidet tur på British Museum, for det er meget svært at få det hele med på egen hånd, medmindre du er kunstekspert.

Book din guidede tur på British Museum

16. Gå en tur gennem Trafalgar Square

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

En af de mest populære pladser i London, hvor du kan beundre den 50 meter høje Nelson's Column, der er bygget til ære for admiralen og hans sejr i slaget ved Trafalgar.

For at komme komfortabelt derhen anbefaler jeg, at du bestiller en London Big Bus-turbus.

Book en sightseeingbus i London

17. Tag et krydstogt på Themsen

Krydstogt på Themsen| ©Luca Vavassori
Krydstogt på Themsen| ©Luca Vavassori

Atbooke et krydstogt på Themsen er også et must - mindst én gang for at se byen fra et andet perspektiv. Disse komfortable krydstogter på Themsen findes i mange varianter, fra den enkle en-times tur til mere eksklusive muligheder som f.eks. et middagskrydstogt på Themsen.

Der er Themsen-krydstogter i alle prisklasser. Du kan også tage en fleksibel dagsbillet, som giver dig mulighed for at hoppe af og på båden så mange gange, du vil i løbet af dagen, så du kan bevæge dig komfortabelt fra den ene ende af byen til den anden, mens du tager en pause fra de lange gåture.

Book et krydstogt på Themsen

18. Tag en tur i St James's Park

St James's Park| ©Andrés Motta
St James's Park| ©Andrés Motta

James's Park ligger tæt på Buckingham Palace og er en af Londons kongelige parker og den mest elskede af London-borgerne for sine smukke haver og sjove legepladser.

Husk, at du kan bestille en cykeltur til Londons parker.

Book en cykeltur til Londons parker og haver

19. Besøg det naturhistoriske museum

Naturhistorisk museum| ©Kevin Mueller
Naturhistorisk museum| ©Kevin Mueller

London har nogle fantastiske museer, men hvis du booker en guidet tur på Natural History Museum, vil du virkelig blive imponeret.

Det viser spektakulære gengivelser af alle arter på jorden, herunder imponerende skalareproduktioner af dinosaurer og et fantastisk skelet af en blåhval.

Book en guidet tur på Naturhistorisk Museum

20. Hypnotiser dig selv med lysene på Piccadilly Circus

Lysene på Piccadilly Circus om natten| ©Alex Holyoake
Lysene på Piccadilly Circus om natten| ©Alex Holyoake

Hvis du bestiller din billet til natbusturen i London, kommer du til denne lille plads i krydset mellem flere gader. Den er populær for sit travle liv som mødested for lokale og udefrakommende og er kendetegnet ved store videoskærme, neonreklamer og det berømte springvand med skulpturen af Eros.

Et skue for sanserne fra skumringen af. Fra Piccadilly Circus kan du nå en af byens mest berømte shoppinggader,Oxford Street.

Book din billet til nattesightseeingbussen

21. Tag en tur fra London

Stonehenge| ©Debbie Grap
Stonehenge| ©Debbie Grap

Hvis du er så heldig at have en lang rejse foran dig, eller hvis du har besøgt London før, kan du få mest muligt ud af din rejse ved at opdage andre vidundere inden for rækkevidde af hovedstaden. Der er ture fra London, som passer til alle interesser og med forskellige muligheder for kun at besøge ét sted eller få mest muligt ud af dagen ved at besøge flere af dem, som det er tilfældet med turen til Stonehenge og Bath.

Hvis du bestiller en tur til Stonehenge fra London, kan du opdage det mest berømte og mystiske megalitkompleks på planeten, 5.000 år gammelt.

000 år gammel, besøge Stonehenge på en tur fra London; de berømte og maleriske universitetsbyer Oxford og Cambridge; det middelalderlige Warwick Castle og dets vidunderlige haver eller den britiske kongefamilies hjem i over 900 år, Windsor Castle - . Alternativt kan du tage på tur i det bukoliskeengelske landskab i Cotswolds; en af de smukkeste byer i landet, Bath; og opdage Magna Carta i Salisbury eller hvor Shakespeare blev født, i Stratford-on-Avon. Du kan komme til disse steder med alternativ bus- eller togtransport, men der er nogle guidede ture, som er mere informative, praktiske og endda billigere end at tage af sted på egen hånd.

Stonehenge fra London, et must-see besøg

Hvis du spørger mig, og jeg skal vælge én udflugt, så er det Stonehenge. På grund af den historiske værdi af dette kompleks er det værd at tage til Stonehenge fra London, enten på egen hånd eller med en organiseret tur. Der er mange ting at lave i Stonehenge, som vil efterlade dig med en god smag i munden, men det bedste er uden tvivl at besøge Stonehenge ved sommersolhverv. Hvis du kan vælge, hvornår på året du vil besøge Stonehenge, skal du ikke tøve, for oplevelsen vil gøre dig målløs.

Book en rejse til Stonehenge

22. Tag på cykeltur i London

Cykling i London| ©Luca Bolatti Guzzo
Cykling i London| ©Luca Bolatti Guzzo

Motion, sjov og seværdigheder er, hvad denne cykeltur i London byder på. Du lærer om byens historie og mere end 12 af dens største vartegn, herunder Big Ben, Westminster Abbey, vagtskiftet på Buckingham Palace, gadekunstnerne i Covent Garden og Trafalgar Square.

Book en cykeltur i London

23. Besøg Madame Tussauds

Madame Tussauds London| ©Citizen59
Madame Tussauds London| ©Citizen59

Atbestille billetter til Madame Tussauds er en anden god plan at overveje. Det er kendt som "Londons foretrukne turistattraktion" og en af de bedste at besøge med de små takket være de fantastiske voksgengivelser af 250 af de mest populære figurer i filmens, politikkens, musikkens, sportens eller showbusiness' historie.

Og ud over alt det, der er at se på Madame Tussauds London, er der nu også supersjove oplevelser om Sherlock Holmes, Star Wars, Marvel og Londons historie om bord på Spirit London Ride. Se billettyper til Madame Tussauds

Bestil billetter til Madame Tussauds

24. Shop i Candem Town

Candem Town| ©Javi Vte Rejas
Candem Town| ©Javi Vte Rejas

Hvis du vil have en anderledes London-souvenir, skal du besøge dette hyggelige og populære kvarter, som er hjemsted for byens største marked med over 1.000 butikker og gadeboder, hvor du kan spise og lytte til levende musik.

Hvis du dykker rundt i området, vil du helt sikkert finde nogle af de hemmelige steder i London, som ikke står i nogen guidebog.

Og hvis du tænker på det, kan du også komme derhen i komfort med din London Sightseeing Bus-billet.

Book din billet til London Sightseeing Bus

25. Oplev det bedste af kunsten på National Gallery

National Gallery| ©Anas Miah
National Gallery| ©Anas Miah

Du skal selvfølgelig også booke en guidet tur i National Gallery. Dette berømte kunstgalleri huser en imponerende samling af malerier af genier som Van Gogh, Michelangelo, Rembrandt, Velázquez og Goya, blandt mange andre.

Book en guidet tur på National Gallery

26. Gå ind i Londons fangekældre

Londons fangekælder
Londons fangekælder

Hvis du kender lidt til Londons historie, vil du allerede vide, at den har mere end én mørk episode... Du har sikkert hørt om Jack the Ripper eller Sweeney Todd, men har du hørt om krudtkomplottet eller den store brand i London?

Hvis du køber billetter til London Dungeon Museum, kan du opleve interaktive shows, der fortæller dig alt om disse og andre lige så uhyggelige begivenheder. Læs alt om London Dungeon Museum, og gør dig klar til at blive skræmti den engelske hovedstads fangekældre.

Book billetter til London Dungeon

27. Bliv forbløffet i Sea Life Aquarium

Sea Life Akvarium
Sea Life Akvarium

Rejser du til London med børn, eller elsker du dyr? Uanset hvad er et besøg i Sea Life Aquarium en fantastisk måde at afrunde din rejse til London på.

Ikke alene er det Englands største akvarium, men det har også temaområder, interaktive aktiviteter og en fantastisk glastunnel, hvorfra man kan se de mere end 500 arter, der lever i Sea Life Aquarium.

Det er dog en meget populær attraktion, så det er en god idé at bestille billetter til Sea Life Aquarium i forvejen.

Book billetter til Sea Life Aquarium

28. Overvær en musical i West-End

Fantomet i operaen
Fantomet i operaen

Hvem har ikke hørt om musicals i London? Hvis du køber billetter til en af Lond ons musicals, får du en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Blandt de bedste musicals i Londons West-End er nogle af de mest berømte som Les Miserables og Phantom of the Opera. Hvis du har råd til det, så tøv ikke med at gøre det til en af dine planer for en aften i byen i London: Forestillingen er pengene værd, og til mange af dem behøver du ikke engang at kunne engelsk, da musikken og iscenesættelsen taler højere end ord.

Køb billetter til musicals i London

29. Spis som en konge i London uden at bruge en masse penge

Mad og drikke
Mad og drikke

Det er muligt at spise godt i en dyr by som London uden at sprænge banken, også selvom du vil spise i nærheden af London Eye eller The Shard.

Som en af de mest kosmopolitiske byer på planeten er det gastronomiske udbud meget varieret, og der er restauranter for alle budgetter. For at du ikke skal falde i den typiske "turistfælde", giver jeg dig i artiklen debedste gastronomiske ture i London en liste over 10 gode restauranter, hvor du kan nyde at spise under din rejse. Du vil se muligheder for enhver smag!

En anden mulighed, du kan overveje, er at booke en madtur i London.

Book en madtur i London

30. Besøg Shakespeare's Globe

Shakespeare's Globe| ©Marcus Meissner
Shakespeare's Globe| ©Marcus Meissner

Hvis du har set den berømte film Shakespeare in love, får du en idé om, hvad du vil se på denne tur til rekonstruktionen af det originale elizabethanske teater, hvor Shakespeares mest berømte skuespil blev opført, og lær om skuespilskrivning i London i det 16. århundrede, inklusive oplevelsen af eftermiddagste.

Giv ikke afkald på komfort ved ankomsten

Flyet lander i London
Flyet lander i London

Når vi ankommer til en ny by, kan vi ikke vente med at komme til vores hotel, smide vores tasker og se os omkring. Desværre er der endnu en temmelig besværlig ting, vi skal igennem, før vi kan gøre det: lufthavnen. London har fire lufthavne, og de ligger alle langt fra centrum. Ved du, hvordan du kommer fra Stansted lufthavn til centrum af London, fra Luton lufthavn til London, fra Gatwick lufthavn til centrum og fra Heathrow lufthavn til dit hotel i London?

Du kommer ikke til at mangle offentlig transport, men mit råd er at leje en privat eller fælles transfer på forhånd. Fordelen? Du behøver ikke at vente på din ankomst, og du kan komme komfortabelt rundt.

Book din lufthavnstransport

Vælg det bedste tidspunkt at besøge London på

Hyde Park i julen
Hyde Park i julen

Hvornår er det bedst at tage til London? Det er et svært spørgsmål, for hver årstid har sin charme; uanset om du tager til London om sommeren, vinteren, foråret eller efteråret, vil du opdage, at byen har sin charme.

Men at se London i julen er en af mine yndlingsmuligheder på grund af den udsmykning, byen har at byde på på dette tidspunkt, og de mange festlige aktiviteter, du kan finde der. Under alle omstændigheder, hvis du ikke er overbevist, er det mest nyttige at se på disse indlæg, hvor jeg fortæller dig, hvad du kan lave i London i hver af årets måneder:

Endelig, hvis du efter at have læst alt det, London har at byde på, er overvældet og i tvivl om, hvordan du får mest muligt ud af dit ophold, anbefaler jeg, at du besøger disse indlæg om, hvad du skal se og gøre i London afhængigt af de dage, du skal tilbringe i den britiske hovedstad. God tur!

  • Hvad man kan lave i London på1 dag.
  • Hvad man kan lave i London på2 dage.
  • Hvad man kan lave i London på3 dage.
  • Hvad man kan lave i London på4 dage.
  • Hvad man kan lave i London på5 dage.
  • Hvad man kan lave i London på6 dage.
  • Hvad man kan lave i London på7 dage.

Book London Pass