30 bedste ting at gøre i London

London er en fascinerende by i konstant udvikling. Hvis du vil sikre dig, at du ikke går glip af noget, når du besøger byen, skal du tjekke disse must-see attraktioner ud

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

15 minutters læst

30 bedste ting at gøre i London

Big Ben-tårnet | ©Thomas Kelley

Man kan besøge London flere gange og alligevel ikke få det hele med. Charmerende kvarterer, storslåede museer, gademarkeder, monumenter på verdensarvslisten, idylliske parker... London har mere end hundrede turistattraktioner, 9 millioner indbyggere og 35 millioner turister om året. Her er et udvalg af, hvad man kan se og gøre i byen.

1. Besøg Westminster Abbey og Houses of Parliament

Westminster Abbey og Houses of Parliament| ©judy dean
Westminster Abbey og Houses of Parliament| ©judy dean

Disse to attraktioner ligger i centrum af Englands politiske og religiøse magt i over tusind år, Whitehall- og Westminster-distriktet, og er en af de seværdigheder, man bare må se i London. Westminster Abbey er kendt som "den kongelige families kirke", fordi den har været de britiske monarkers panteon og stedet for deres kroninger siden 1066. Der er meget at se i Westminster Abbey, så begå ikke den fejl at overse det på dit besøg i London.

Palace of Westminster, som er på verdensarvslisten, huser Houses of Parliament, hvor landets politik og fremtid stadig afgøres i dag, og hvor du kan se tårnet, hvor Londons største symbol er gemt, Big Ben, klokken, der slår det store ur. Tjek billettyper til Westminster Abbey og Houses of Parliament, Westminster Abbeys åbningstider og billetpriser til Westminster Abbey.

Book billetter til Westminster Abbey

2. Tag en tur i London Eye

London Eye| ©Reiseuhu
London Eye| ©Reiseuhu

Beundr London fra himlen ombord på et af verdens største pariserhjul, som ligger i hjertet af London. Indvielsen i 2000 gav det titlen "Millennium Wheel", og dets højde på 135 meter gjorde det til det højeste i Europa og, indtil 2006, i verden.

London Eye er det bedste sted at nyde en fantastisk 360ºpanoramaudsigt over byen og tage de bedste billeder af dens skyline og nogle af dens vidundere, såsom Big Ben, Westminster Abbey og St Paul's Cathedral, under den 30 minutter lange tur om bord på en af de 32 glaskapsler (en for hvert af Londons kvarterer). Hvis du vil se byen oplyst, må du ikke gå glip af London Eye om natten; oplevelsen vil efterlade dig målløs.

Tjek London Eye-billettyper, London Eye-åbningstider og priser for Londons mest berømte pariserhjul. Det er en af de mest populære attraktioner i den britiske hovedstad, så du kan være interesseret i kombinationsbilletter til London Eye og et Thames River Cruise eller kombinationsbilletter til Madame Tussauds og London Eye; det er en måde at spare et par tiltrængte pund på denne rejse.

Nyd den betagende udsigt fra The Shard

Hvis du ikke er bange for svimmelhed og er tiltrukket af stærke følelser, er det bedste sted at se London fra næsten selve himlen observationsdækket på The Shard, den højeste bygning i Vesteuropa, som med sine 310 meter har ændret byens skyline.

Vil du vide, hvordan man klatrer op i det panoramiske observatorium på denne imponerende skyskraber? I indlægget The Shard Tickets finder du alle detaljerne om, hvordan du får fat i dine billetter. Og hvis du vil vide mere, kan du også læse dette indlæg om The Shard restaurant.

3. Kom indenfor i Tower of London

Tower of London| ©Doug Kerr
Tower of London| ©Doug Kerr

Dette historiske slot på den nordlige bred af Themsen i det centrale London er officielt Hendes Majestæts kongelige palads og fæstning. Denne imponerende middelalderlige normanniske fæstning blev bygget i 1066 og har fungeret som et uafbrudt magtcentrum i britisk og europæisk historie i mere end ni århundreder og er blevet erklæret for verdensarv.

En rundvisning i Tower of Londons arkitektoniske ensemble af mere end syv bygninger og interesseområder tager ikke mindre end 3 timer og afslører den fascinerende historie om, hvordan Tower of London har ændret funktion gennem årene. Tjek Tower of London-billettyper, Tower of London-priser og spisesteder efter dit besøg i Tower of London.

Book billetter til Tower of London

4. Tag på en aftenvandring

Gyder, hvor Jack the Ripper plejede at strejfe omkring| ©terencechisholm
Gyder, hvor Jack the Ripper plejede at strejfe omkring| ©terencechisholm

Gør dig klar til at få en skræmmende oplevelse med en aftentur i London, der viser dig den mindre "smukke" side af byen London gennem dens mørkeste historie og steder som Tower of London og dets blodige tårn, det første psykiatriske hospital, pestgravene, de hjemsøgte områder i East End og historierne om, hvordan og hvor en af de mest berømte seriemordere i historien, Jack the Ripper, opererede. Find alle oplysningerne her.

Book en guidet tur i det hemmelige London

5. Kryds Tower Bridge

Londons bro| ©Charles Postiaux
Londons bro| ©Charles Postiaux

Tower Bridge blev bygget i 1894 over Themsen og er den mest berømte bro, man kan se i London, og den har fået sit navn, fordi den ligger tæt på Tower of London. Du kan komme op på denne stenbro og se dampmaskinen, der løfter den, og klatre op på toppen og gå på en gangbro af glas, mens du nyder den fantastiske udsigt over byen.

Køb en privat rundtur i London

6. Far vild i Notting Hill

Portobello marked| ©Robert Bye
Portobello marked| ©Robert Bye

Dette kvarter, som er blevet berømt af film som Mary Poppins, der sang om det travle Portobello Market, og filmen af samme navn med Julia Roberts i hovedrollen, er en fornøjelse at slentre rundt i lørdag formiddag, når alle boderne på Portobello Street er sat op mellem de smukt farvede huse.

Køb en privat rundtur i London

7. Besøg St Paul's Cathedral

Inde i St Paul's Cathedral| ©Mark Tominski
Inde i St Paul's Cathedral| ©Mark Tominski

Den næststørste katedral i verden imponerer med sin store kuppel og 111 meter høje kuppel, som du kan bestige for at få en storslået udsigt over det centrale London eller stige ned i krypten, hvor resterne af Nelson eller hertugen af Wellington hviler. Et besøg i St Paul's Cathedral er uden tvivl et must, før du forlader London.

Køb billetter til St Paul's Cathedral

8. Tag på en vandretur i Londons historiske centrum

Covent Garden| ©Nick Page
Covent Garden| ©Nick Page

Hvis du elsker at lære en by at kende ved at vandre gennem dens gader, vil en vandretur gennem den gamle del af London være en fantastisk måde at opdage byens historie på gennem steder som Covent Garden, Monument to the Great Fire of London, St Paul's Cathedral eller Tower Bridge. Her er et link til den artikel, jeg har skrevet på London ture.

Køb en tur i det historiske London

9. Besøg Buckingham Palace

Buckingham Palace| ©Hailey Wagner
Buckingham Palace| ©Hailey Wagner

Den britiske kongefamilies officielle residens i London siden det 19. århundrede og nu Elizabeth II's hjem er overdådigt dekoreret med lysekroner, elegante møbler og skatte fra den kongelige samling i alle rum, f.eks. tronsalen, hvor der ofte tages billeder ved kongelige bryllupper.

Du kan besøge Buckingham Palace som en del af de attraktioner, der er inkluderet i London Pass, eller lære mere om det med en rundvisning på paladset.

Deltag i vagtskiftet i London

At besøge Buckingham Palace og overvære vagtskiftet er en af de mest typiske ting at gøre i London. Det er en farverig militærparade ved hovedindgangen til paladset, hvor du vil se regimenter af vagter til fods og til hest ledsaget af et orkester, der underholder ceremonien med musik.

De, der udfører vagtskiftet i London, er en særlig afdeling af den britiske hær kaldet Queen's Guard (dem i den røde uniform med den store pelshue), hvis mission er at beskytte statsoverhovedet, det vil sige dronning Elizabeth II.

Hvis du vil vide alle detaljerne om dette kuriøse skue, må du ikke gå glip af artiklen Sådan ser du vagtskiftet og Buckingham Palace i London.

10. Tag på rundtur i byen med sightseeingbus

Sightseeing-bus| ©KK70088
Sightseeing-bus| ©KK70088

En anden måde at komme rundt i London på er om bord på en af de mange sightseeingbusser, som kører rundt i byens centrum på alle tider af døgnet. Med dem kan du beundre byen fra højderne, sidde behageligt og hoppe af og på (den berømte "Hop on-Hop off") så mange gange, du vil, ved hvert af de hundredvis af stoppesteder langs alt det, der kan og bør ses i den vidunderlige metropol London.

Der er flere b usselskaber, bl.a. Big Bus Tours, City Sightseeing, The Original Tour, Vintage Tour og Golden Tours, som samarbejder med Big Bus om London Pass. De fungerer alle på samme måde og har fysiske guider eller audioguider på flere sprog, men der er forskel på ruterne og antallet af ruter, på priserne, som altid er billigere, hvis du køber dem på forhånd og online, og på visse inkluderede tjenester og tilbud.

Book en plads på Londons sightseeingbus

11. Spadser gennem Hyde Park

Hyde Park| ©ben.snider
Hyde Park| ©ben.snider

Et andet must på en rejse til London er en park, hvor mærkeligt det end kan virke. Det er den største og mest berømte park i byen, hvor du kan slentre rundt om en stor sø, forskellige monumenter, en rosenhave og haverne og Kensington Palace, som du også kan besøge indefra.

12. Lær Harry Potters London at kende

Leadenhall Marked| ©Simon Rae
Leadenhall Marked| ©Simon Rae

Rundvisningeri Harry Potters London. For ægte fans af den mest berømte troldmandssaga i historien eller for alle, der vil have det sjovt, især hvis du rejser med børn, er Harry Potter-ture nogle af de sjoveste ting at lave, uanset om du besøger de rigtige steder, der inspirerede historierne i Harry Potter-sagaen, eller shopper Harry Potter-souvenirs i specialbutikker.

Er du stadig sulten efter mere? Hvad med at bestille billetter til Harry Potter Studios Park? Bare gør det på forhånd, så du ikke risikerer at finde Harry Potter Park-billetter på videresalgsmarkedet. I denne attraktion kan du gå gennem Hogwarts Slot eller Den Forbudte Skov, som om du var med i filmene. Og hvis du undrer dig, er det hurtigt og nemt at komme til Harry Potter Studios fra London, så tøv ikke!

Køb billetter til Harry Potter Studios

13. Bliv kultiveret på British Museum

Inde i British Museum| ©Tamara Menzi
Inde i British Museum| ©Tamara Menzi

British Museum åbnede i 1759 og huser en stor samling af vigtige værker fra menneskets historie, fra Rosetta-stenen i det egyptiske rum til marmorstykkerne fra Parthenon i Athen eller en Moai fra Påskeøen.

Book din guidede tur på British Museum

14. Gå gennem Trafalgar Square

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

En af de mest populære pladser at besøge i London, hvor man kan beundre den 50 meter høje Nelson-søjle, der er bygget til ære for admiralen og hans sejr i slaget ved Trafalgar.

15. Tag et krydstogt på Themsen

Krydstogt på Themsen| ©Luca Vavassori
Krydstogt på Themsen| ©Luca Vavassori

De sejler på Londons floder, og jeg synes, de er et must mindst én gang for at se et andet perspektiv af byen. Disse komfortable flodkrydstogter på Themsen findes i en række varianter, fra den enkle en-times tur til mere eksklusive varianter som et middagskrydstogt på Themsen.

Der er Themsen-krydstogter til alle prisklasser. Du kan også tage en fleksibel dagsbillet, som giver dig mulighed for at hoppe på og af båden, så mange gange du vil i løbet af dagen, så du kan bevæge dig komfortabelt fra den ene ende af byen til den anden, mens du tager en pause fra de lange gåture.

Book et krydstogt på Themsen

16. Tag en rundtur i St James's Park

St James's Park| ©Andrés Motta
St James's Park| ©Andrés Motta

James's Park ligger nær Buckingham Palace og er en af Londons kongelige parker og den mest elskede af londonerne for sine smukke haver og sjove legepladser.

Book en cykeltur i Londons parker

17. Besøg det naturhistoriske museum

Naturhistorisk museum| ©Kevin Mueller
Naturhistorisk museum| ©Kevin Mueller

Dette imponerende museum viser spektakulære gengivelser af alle arter på jorden, herunder imponerende skalareproduktioner af dinosaurer og et fantastisk blåhvalskelet.

Book billetter til Natural History Museum

18. Hypnotiser dig selv med lysene fra Piccadilly Circus

Lysene på Picadilly Circus om natten| ©Alex Holyoake
Lysene på Picadilly Circus om natten| ©Alex Holyoake

Denne lille plads i krydset mellem flere gader er populær for sit travle liv som et mødested for lokale og folk udefra og er kendetegnet ved store videoskærme, neonreklamer og det berømte springvand med skulpturen af Eros. Fra Piccadilly Circus kan du nå en af byens mest berømte shoppinggader, Oxford Street.

19. Tag en tur fra London

Stonehenge| ©Debbie Grap
Stonehenge| ©Debbie Grap

Hvis du er så heldig at have en lang rejse foran dig, eller hvis du har besøgt London før, kan du få mest muligt ud af din rejse ved at opdage andre vidundere inden for rækkevidde af hovedstaden. Der er ture fra London, der passer til alle interesser og med forskellige muligheder for kun at besøge ét sted eller at få mest muligt ud af dagen ved at besøge flere af dem, som det er tilfældet med turen til Stonehenge og Bath.

Du kan opdage det mest berømte og mystiske megalitkompleks på planeten med 5.000 år på bagen.000 år gamle Stonehenge på en tur fra London; de berømte og maleriske universitetsbyer Oxford og Cambridge; det middelalderlige Warwick Castle og dets vidunderlige haver eller den britiske kongefamilies hjem i over 900 år, Windsor Castle -

. Hvis du foretrækker det, kan du tage på tur i det idylliske engelske landskab i Cotswolds; en af de smukkeste byer i landet, Bath; og opdage Magna Carta i Salisbury eller hvor Shakespeare blev født, i Stratford-on-Avon.

Man kan komme til disse steder med bus eller tog, men der findes guidede ture, som er mere informative, praktiske og endda billigere end at tage af sted på egen hånd.

Stonehenge fra London, et must-see besøg

Hvis du spørger mig, om jeg skal vælge én udflugt, så er det Stonehenge. På grund af den historiske værdi af dette kompleks er det værd at tage til Stonehenge fra London, enten på egen hånd eller med en organiseret tur. Der er mange ting at lave på Stonehenge, som vil efterlade dig med en god smag i munden, men det bedste er uden tvivl at besøge Stonehenge ved sommersolhverv. Hvis du selv kan vælge, hvornår på året du vil besøge Stonehenge, skal du ikke tøve, for oplevelsen vil gøre dig målløs.

Book en tur til Stonehenge fra London

20. Tag en cykeltur rundt i byen

Cykling i London| ©Luca Bolatti Guzzo
Cykling i London| ©Luca Bolatti Guzzo

Motion, sjov og fantastisk sightseeing er, hvad denne cykeltur tilbyder. Lær om byens historie og mere end 12 af dens vigtigste vartegn, herunder Big Ben, Westminster Abbey, vagtskiftet på Buckingham Palace, gadekunstnerne i Covent Garden og Trafalgar Square.

21. Besøg Madame Tussauds

Madame Tussauds London| ©Citizen59
Madame Tussauds London| ©Citizen59

Kendt som "Londons foretrukne turistattraktion" og en af de bedste at besøge med de små takket være de utrolige voksgengivelser af 250 af de mest populære figurer fra filmhistorien, politik, musik, sport og showbusiness.

Og ud over alt det, der er at se på Madame Tussauds London, er der nu supersjove fordybende oplevelser om Sherlock Holmes, Star Wars, Marvel og Londons historie ombord på Spirit London Ride. Se de forskellige typer billetter til Madame Tussauds

Køb billetter til Madame Tussauds

22. Shop i Candem Town

Candem Town| ©Javi Vte Rejas
Candem Town| ©Javi Vte Rejas

Hvis du vil have en anderledes London-souvenir, skal du besøge dette hyggelige og populære kvarter, som er hjemsted for byens største marked med over 1.000 butikker og gadeboder, hvor du kan spise og lytte til levende musik. Hvis du dykker rundt i området, er du sikker på at finde nogle af de hemmelige London-spots, som ikke står i nogen guidebog.

23. Den bedste kunst på National Gallery

Nationalgalleriet| ©Anas Miah
Nationalgalleriet| ©Anas Miah

Dette berømte kunstgalleri huser en imponerende samling af malerier af genier som Van Gogh, Michelangelo, Rembrandt, Velázquez, Goya og mange andre.

Book en guidet tur på National Gallery

24. Besøg Shakespeare's Globe

Globe-teatret| ©Marcus Meissner
Globe-teatret| ©Marcus Meissner

Hvis du har set den berømte film "Shakespeare in love", får du en idé om, hvad du får at se på denne rundvisning i rekonstruktionen af det originale elizabethanske teater, hvor Shakespeares mest berømte skuespil blev opført, og hvor du lærer om skuespilskrivning i 1500-tallets London, inklusive en oplevelse med eftermiddagste.

25. Gå ind i London Dungeon

Londons fangehul
Londons fangehul

Hvis du kender lidt til byen Londons historie, ved du allerede, at den har mere end én mørk episode... Du har sikkert hørt om Jack the Ripper eller Sweeney Todd, men har du hørt om krudtslammet eller den store brand i London? Hvis du køber billetter til London Dungeon Museum, vil du finde interaktive shows, der fortæller dig om alle disse begivenheder og andre lige så uhyggelige. Gør dig klar til at blive skræmt for omkring 30 euro i fangekælderen i den engelske hovedstad.

Book billetter til London Dungeon

26. Bliv forbløffet i Sea Life Aquarium

Sea Life akvarium
Sea Life akvarium

Rejser du til London med børn, eller elsker du dyr? Uanset hvad, så er et besøg på Sea Life Aquarium en fantastisk måde at runde din rejse til London af på. Det er ikke kun det største akvarium i England, men det har også temaområder, interaktive aktiviteter og en fantastisk glastunnel, hvorfra man kan se de mere end 500 arter, der lever i Sea Life Aquarium. Billetter fås fra 34 pund.

Book billetter til Sea Life Aquarium

27. Oplev en musical i West-End

Fantomet i operaen
Fantomet i operaen

Hvem har ikke hørt om musicals i London? At opleve en live er en oplevelse, man aldrig glemmer. Nogle af de bedste musicals i Londons West End er så kendte som Les Miserables og Phantom of the Opera. Hvis du har råd til det, skal du ikke tøve med at gøre det til en af dine planer for en aften i London: showet er pengene værd, og til mange af dem behøver du ikke engang at kunne engelsk, da musikken og iscenesættelsen vil formidle mere end ord.

Køb billetter til musicals i London

28. Spis som en konge i London uden at bruge en masse penge

Mad og drikke
Mad og drikke

Det er muligt at spise godt i en dyr by som London uden at sprænge banken, selv hvis du ønsker at spise i nærheden af London Eye eller The Shard. Som en af de mest kosmopolitiske byer på planeten er det gastronomiske udbud meget varieret, og der er restauranter til alle budgetter.

For at du ikke skal falde i den typiske "turistfælde" i artiklen De bedste gastronomiske ture i London, giver jeg dig en liste over 10 gode restauranter, hvor du kan nyde at spise under din rejse. Du vil se muligheder for enhver smag!

29. Gå ikke på kompromis med komforten, når du ankommer

Flyet lander i London
Flyet lander i London

Når vi ankommer til en ny by, kan vi ikke vente med at komme til vores hotel, smide vores tasker og se os omkring. Desværre er der stadig en ret besværlig ting, vi skal igennem, før vi kan gøre det: lufthavnen. London har fire lufthavne, og de ligger alle langt fra centrum. Ved du, hvordan du kommer fra Stansted lufthavn til centrum af London, fra Luton lufthavn til London, fra Gatwick lufthavn til centrum og fra Heathrow lufthavn til dit hotel i London?

Du kommer ikke til at mangle offentlig transport, men mit råd er at leje en privat eller delt transfer på forhånd. Fordelen? Du behøver ikke at vente på din ankomst, og du kan komme komfortabelt rundt.

Book din lufthavnstransport

30. Vælg det bedste tidspunkt at besøge London på

Hyde Park ved juletid
Hyde Park ved juletid

Hvornår er det bedst at tage til London? Det er et svært spørgsmål, for hver årstid har sin charme; uanset om du tager til London om sommeren, vinteren, foråret eller efteråret, vil du opdage, at byen har sin charme. Men at se London i julen er en af mine yndlingsmuligheder på grund af de dekorationer, byen har at byde på på dette tidspunkt, og de mange festlige aktiviteter, du finder der. Hvis du alligevel ikke er overbevist, er det mest nyttige at tage et kig på disse indlæg, hvor jeg fortæller dig, hvad du kan lave i London i hver af årets måneder:

Endelig, hvis du efter at have læst alt, hvad London har at tilbyde, er overvældet og i tvivl om, hvordan du får mest muligt ud af dit ophold, anbefaler jeg dig at besøge disse indlæg om, hvad du skal se og gøre i London afhængigt af de dage, du skal tilbringe i den britiske hovedstad. Hav en god rejse!