Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Harry Potter ture og oplevelser

London er Harry Potters by, og i hele byen kan du finde referencer og steder fra sagaen samt Warner Bros.-studiet. Her er de forskellige Harry Potter-ture, du kan finde i London.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

10 minutters læst

Harry Potter ture og oplevelser

Hogwarts Express-tog | © Martin Pettitt

For mange af os er London ikke bare Big Ben, Nothing Hill eller Hyde Park; for mange af os er London Diagon Alley, Platform 9 og ¾, Gringotts og den utætte kedel. Velkommen til Hogwarts (eller næsten...).

En af de ting, du skal se og lave i London, hvis du er fan af Harry Potter-sagaen, er at besøge filmscenerne med Warner Bros. Touren. Vær advaret, billetter til Harry Potter Studios Park er meget efterspurgte, så det er et must at bestille på forhånd (jeg anbefaler mindst halvanden måned).

Den bedste løsning

Harry Potter Studios Billetter med overførsel fra London

Adgang til studierne og transport fra London

Det er den perfekte mulighed for at slippe for bekymringer og nyde Warner Bros. Studios, der er dedikeret til Harry Potter-filmene, fuldt ud. Returrejse fra London er inkluderet i prisen.

Dette er den foretrukne løsning for alle, der besøger Harry Potter Studios under deres besøg i London. Da transporten fra det centrale London er inkluderet, behøver du ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer til Harry Potter Studios fra London; du skal kun fokusere på at nyde oplevelsen.

Når dubestiller online, kan du vælge mellem en række forskellige tidsrum; jeg anbefaler, at du tager af sted så tidligt som muligt for at undgå trængsel, når du ankommer til parken, og hvis du kan, så undgå weekenden. Du vil modtage en e-mail med alle tilgængelige oplysninger om mødestedet, hvor en airconditioneret bus kører dig til parken.

Når du er der, kan du gøre dig klar til at gå ned ad Diagon Alley, besøge Ollivanders butik, Gringotts-banken og selvfølgelig lære om sagaen og tilblivelsen af filmene.

 • Anbefales hvis... du vil besøge Warner Bros Harry Potter Studios under din tur til London
Den mest økonomiske løsning

Harry Potter Tur i London

Rundvisning på Harry Potter-steder i London City

Mens du vandrer rundt i Londons gader, vil en ekspertguide vise dig steder, der optræder i eller har inspireret Harry Potter-filmene.

London er fuld af steder, der har noget at gøre med Harry Potter-filmene, og med denne tur vil de ikke gå ubemærket hen. En guide vil vise dig rundt på perron 9 og 3/4, Diagon Alley og Gringotts Bank, mens du vandrer rundt i London som en mugglere.

Denne tur foregår også i små grupper på (højst) 25 personer. Det betyder, at guiden kan fokusere på de forklaringer, du beder om, på en mere personlig måde. Guiderne på denne rundvisning har to ting til fælles: de kender London ud og ind og er fans af Harry Potter-bøgerne og -filmene, så udnyt lejligheden og nyd hvert øjeblik af rundvisningen!

 • Anbefales hvis... du vil opleve Harry Potter-universet til en reduceret pris, eller hvis du har lyst til mere efter at have set Warner Bros. Studios

Dette er Harry Potter-turen i Warner Bros. Studios

Kostumer fra sagaen udstillet i Warner Bros Studios
Kostumer fra sagaen udstillet i Warner Bros Studios

På denne rundvisning kan du se scenografien og kostumerne fra filmene, men du vil også lære mere om sagaen og om, hvordan filmene blev lavet, herunder special effects. Vi anbefaler, at du bestiller billetter til Warner Bros. Studios på forhånd på grund af det store antal besøgende, og at du sørger for transport til og fra Warner Bros. Studios, da de ligger langt fra centrum. Et godt råd: Pas på, hvis du får tilbudt videresalg af billetter til Harry Potter Studios.

Hvis du vil være sikker på, om det er værd at besøge Warner Bros. studios for at se Harry Potter-turen, vil jeg give dig en lille smagsprøve på, hvad du finder der. For det første er studierne opdelt i indendørs og udendørs områder, og begge steder er der ikke kun originale genstande fra filmene, men også filmoplysninger om, hvordan de blev lavet. Men skridt for skridt.

Og Harry Potter-studierne i London er ikke kun til at se på: i mange af dem kan du trylle ved at svinge en tryllestav eller løfte et kosteskaft.

Hvad du vil se i de indendørs studier

 • Start turen i den store sal, hvor du bliver mødt af professorerne ved hovedbordet, som de gør hvert år med Harry, Ron og Hermione, eller i hvert fald de år, hvor ingen styrter en flyvende bil ind i en boksepil (som du i øvrigt også kan se på denne tur).
 • Derefter går det videre til skolens korridorer, herunder de skiftende trapper, hvor du kan se et væld af billeder af tidligere ledere af Hogwarts-husene, herunder den fede dame.
 • Du følger den typiske rute fra starten af semesteret gennem fællesrummet og derefter videre til Gryffindors sovesal.
 • Professorernes kontorer venter også på dig under dit besøg, og der er også vitrineskabe, hvor du kan finde alle de oplysninger, du ønsker om Quidditch-sporten.
 • Du kan besøge Lucious Malfoys hus (uhyggeligt), Weasleys stue eller en meget udførlig Forbidden Forest fuld af væsner, visuelle og lydeffekter.

Hvad du vil se i de udendørs studier

De udendørs atelierer er også fulde af overraskelser. Du kan se Dursleys hus på Privet Drive (herunder trappeopgangen), natbussen, perron 9 og ¾, Ollivanders butik og mange andre kroge og hjørner. Den eneste ulempe ved denne tur er, at når du forlader studierne, er det svært at komme i kontakt med Mugglere igen.

Book transport til studierne fra London

Det er ikke tilrådeligt at bestille transport uden at have sikret sig billetter, da der kun er meget få billetter til rådighed, og du risikerer at komme frem og blive udsolgt. Desuden omfatter mange billetter til parker også rejser fra London.

Hvis du allerede har købt din billet, og du ønsker at leje en shuttleservice til og fra parken, kan du under alle omstændigheder se dette indlæg om, hvordan du kommer til Harry Potter Studios fra London.

Bestil billetter til Harry Potter Park

Her er vandreturene til Harry Potter-stederne i London

Harry Potter-rummet på St. Pancras-banegården
Harry Potter-rummet på St. Pancras-banegården

Hvis du har lyst til mere efter dit besøg i Warner Studios, er der flere steder i London, der har inspireret bøgerne og filmene. For år tilbage måtte fans selv finde dem, men nu er der ekspertguider, som viser dig rundt på en vandretur til Harry Potter-stederne og samtidig fortæller dig interessante ting om sagaen.

Denne to timers vandretur (tilgængelig på engelsk og spansk), hvor en guide, der ikke kun har specialiseret sig i sagaen, men også i Londons historie, viste os Harry Potter-steder i London, såsom følgende:

Perron 9 og ¾ på King Cross Station

På King Cross-stationen kan du finde et hjørne, hvor den berømte perron er blevet genskabt med en bagagevogn, der går gennem væggen. Du kan få taget dit billede der og derefter stoppe ved Harry Potter-souvenirbutikken, mens guiden fortæller dig, hvordan dette turiststed blev oprettet efter filmens succes, og hvordan J.K. Rowling brugte stationen som ramme for sine bøger. Det er en skam, at du ikke kan komme med Hogwarts Expressen...

Diagon Alley i Leadenhall Market

Dette er et af de ældste markeder i London og er inspireret af den berømte Diagon Alley, hvor Harry købte bøger, trylledrikke og selvfølgelig Ollivanders tryllestave. Dette er et af de længste og mest specielle stop på turen; du vil opleve, hvordan virkeligheden inspirerer fiktionen, og hvordan fiktionen forvandler virkeligheden. Din guide vil fortælle dig alt om Knockturn Alley eller Leaky Cauldron Inn og derefter give dig et par minutter til at udforske området på egen hånd.

Gringotts Bank og den australske ambassade

Den berømte troldmandsbænk, der er med i flere af filmene, er inspireret af den australske ambassade i London. Du er måske gået forbi den uden at bemærke den uhyggelige lighed, men for at give dig et bedre billede af den vil din guide vise dig fotografier fra filmene, der beviser, at troldmandsbænken faktisk er inspireret af denne bygning.

Premiererne og Trafalgar Square

Ikke alt på denne tur drejer sig om filmens locations, du vil også få anekdoter om skuespillerne og betydningen af sagaen, og Trafalgar Square vil sandsynligvis være det sted, som din guide vælger at fortælle dig om disse. Det er netop herfra, at tusindvis af fans oplevede slutningen på sagaen og andre øjeblikke i forbindelse med filmenes udgivelse.

Book en Harry Potter-tur i London

Andre muligheder for at nyde Harry Potter-turen i London: private ture, interaktive ture eller busture

Originale Harry Potter-kostumer
Originale Harry Potter-kostumer

Hvis den to timers rundvisning er for kort for dig, anbefaler jeg, at du overvejer muligheden for en privat rundvisning på de steder, hvor sagaen udspiller sig, hvor guiden udelukkende vil koncentrere sig om dig og den gruppe, du rejser med. Turen varer tre timer, kan tilpasses til dine præferencer og er tilgængelig på engelsk, spansk og fransk.

Det kan varmt anbefales , hvis du rejser til London med børn, da du kan bede guiden om at skifte steder fra filmen ud med andre seværdigheder i London under rundvisningen. Og når vi nu taler om børn, er der også en type rundvisning for dem, som vil få dem til at nyde hvert eneste skridt på vejen: de interaktive rundvisninger: Dette er en type rundvisning, hvor guiden foreslår quizzer, tests og spil under rundvisningen for at fordybe dem endnu mere i sagaens magi.

Endelig skal du være opmærksom på, at Harry Potters seværdigheder er spredt ud over hele London, så gåturen kan være trættende - se på busture, hvis gåturen er for trættende for dig. De er også guidede og er en endnu mere behagelig måde at nyde turen på.

Book en Harry Potter-tur og Oxford-udflugt

Tips til dit besøg i Warner Bros. Harry Potter Studios

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du ligesom jeg er en ægte Harry Potter-fan, har du sikkert set frem til denne tur i lang tid. For at få mest muligt ud af det vil jeg give dig nogle tips:

 • Sådan kommer du dertil: Transport til Warner Bros. studios er en vigtig detalje, som du skal huske på. Husk, at der er langt fra det centrale London, så det er bedst at bestille både ud- og hjemrejse på forhånd. Der går direkte busser fra Watford Junction togstation til studierne.
 • Besøgets varighed: Tag dig god tid i hvert af Warner Bros. studierne. Du skal ikke have travlt med at se alt; detaljerne er så velgennemtænkte, at det er værd at se alle kroge og hjørner. For at se det hele godt, anbefaler jeg, at du sætter mellem 3 og 5 timer af til besøget.
 • Tidsplan: Når du køber din billet (altid på forhånd, da du kun kan ombytte den i studierne), kan du selv vælge dag og tidspunkt for dit besøg. Jeg anbefaler, at du vælger den første gang for at undgå trængsel. Husk på, at du kan komme ind, men ikke ud, så der vil komme flere og flere mennesker i faciliteterne.
 • Tag en audioguide: Den koster omkring fem pund, men det er det hele værd. Mens du fordyber dig i den magiske verden, fortæller de dig detaljer, du ikke vidste om filmen, skuespillerne og sagaen, som du ikke kendte.
 • Hvis du tager af sted med børn, vil de blive fascineret af rundvisningen, men de mindre børn vil måske blive skræmt af nogle af de realistiske kulisser eller af besøget i den forbudte skov. Husk det, hvis du ønsker at undgå disse værelser.
 • Hvor skal du spise: Husk at kigge forbi baren, hvis du vil prøve den berømte butterbeer, eller Frog Café, hvis du vil have en chokoladefrø. Der er ingen steder at spise i det omkringliggende område, så hvis dit besøg falder sammen med frokosttid, kan du kun spise på studiets egen restaurant, hvor prisen ikke er særlig billig.
 • Souvernirs: Gavebutikken er også et besøg værd, selv om det kun er for at få lidt at se på den. Her finder du alt merchandising fra sagaen. Du kan tage billeder, men lad ikke kameraet ødelægge oplevelsen; det er bedre at leve den end at optage den.

Organiser din egen tur til Harry Potter-stederne i London

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du beslutter dig for at tage på en guidet tur i Harry Potter-universet i London, uanset om det er en gruppetur eller en privat tur, er der et par ting, du skal være opmærksom på:

 • Da turen er en vandretur, er det logisk, at du ikke kommer til at besøge alle stederne, da London er en stor by, og mange af dem ligger ret langt fra hinanden.
 • Mødestedet vil altid være et centralt sted, som du nemt kan nå fra din bolig. Hvis du har spørgsmål, kan du spørge din guide, når du har reserveret din plads, eller du kan bede om at blive hentet fra dit hotel mod et tillægsgebyr.
 • Turene varer mellem to og tre timer, så vær forberedt på at gå. De kører næsten hver dag i ugen, og det bedste tidspunkt at tage af sted afhænger af vejret.
 • Du vil have mulighed for at købe Harry Potter-souvenirs ved mange af turens stop, da du kommer forbi Harry Potter-butikker i forskellige dele af London, og guiden vil give dig tid til at gøre det.
 • Hvis du har et London Pass, får du en rundvisning med, hvor du kan se locations fra Harry Potter og mange andre film, der er optaget eller inspireret af London, f.eks. Mary Poppins, Sherlock Holmes og James Bond. Du kan læse mere om London Passes i denne artikel om London Pass. London Pass.
 • Tjek teaterlisterne, når du har besluttet dig for din rejse til London. Hvis du er heldig, kan du måske se en forestilling af Harry Potter og det forbandede arvegods.

Book en Harry Potter-tur i London

Hvis du er interesseret i en rundvisning i Harry Potter London, vil du måske også være interesseret i

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du nød Harry Potter-vandreturen, skal du sørge for at tage en vandretur i London under dit besøg i Storbritanniens hovedstad. Du tror måske, at Muggel-verdenen ikke er lige så charmerende som den magiske verden, men husk på, at London også er Sherlock Holmes' og Peter Pans by, og at den i sig selv har mange historier at byde på, uden at du behøver at ty til fantasi.

Som sagt var dette min favorit, men sandheden er, at der er uendeligt mange guidede ture i London, og jeg har skrevet en guide, der skal hjælpe dig med at finde ud af, hvilke ture der er de bedste og hvorfor. Du kan læse det i denne artikel om London ture.

Hvis det ikke er første gang, du er i London, og du beslutter dig for at tage ud og se resten af landet, behøver du ikke at tage en lang tur. I dag findes der meget velorganiserede ture, som giver dig mulighed for at opleve både charmerende landsbyer og majestætiske byer i England, som du ikke bør gå glip af, hvis du vil vide lidt mere om livet uden for en storby som London. Her er en artikel om Dagsture og udflugter fra London så du kan se mine foretrukne valgmuligheder.

Ofte stillede spørgsmål

 • Besøges faktiske filmsteder i denne oplevelse?

  Ja, du besøger Millennium Bridge, Westminster metrostation, King's Cross station og virkelige steder, der har inspireret kulisserne til Diagon Alley, Ministeriet for Magi eller pubben Leaky Cauldron.

 • Kan jeg få taget mit billede på perron 9 ¾?

  Ja, Harry Potter Shop-personalet kan tage et professionelt foto af dig med et Hogwarts-hus-tørklæde efter eget valg, eller du kan tage dit eget foto.

 • Er der nogen af Harry Potter-oplevelserne, der omfatter et besøg på Hogwarts?

  Du kan besøge en model i skala af Hogwarts Slot i Warner Bros.-studiet, som blev brugt til mange af luftoptagelserne i filmene.