Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Harry Potter ture og oplevelser

London er Harry Potters by, og overalt i byen kan du finde referencer og steder fra sagaen. Jeg vil fortælle dig om de forskellige ture om den unge troldmand, som du kan tage på i den britiske hovedstad.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutters læst

Harry Potter ture og oplevelser

Hogwarts Express-tog | © Martin Pettitt

For mange af os er London ikke bare Big Ben, Nothing Hill eller Hyde Park; for mange af os er London Diagon Alley, Platform 9 og ¾, Gringotts og den utætte kedel. Velkommen til Hogwarts (eller næsten...).

En af de aktiviteter, jeg anbefaler dig at lave i London, hvis du er fan af Harry Potter-sagaen, er at tage en tur til de steder, hvor filmene er blevet optaget. Med en specialiseret guide kan du besøge de vigtigste steder i byen, der har givet liv til de otte historier om den berømte troldmand, f.eks. Trafalgar Square, Covent Garden eller Soho.

Den mest økonomiske løsning

Harry Potter Tur i London

Rundvisning på Harry Potter-steder i London City

Mens du vandrer rundt i Londons gader, vil en ekspertguide vise dig steder, der optræder i eller har inspireret Harry Potter-filmene.

London er fuld af steder, der har noget med Harry Potter-filmene at gøre, og med denne rundvisning vil de ikke gå ubemærket hen. En guide vil vise dig rundt på Platform 9 og 3/4, Diagon Alley og Gringotts Bank, mens du vandrer rundt i London som en muggle.

Denne tur foregår også i små grupper på (højst) 25 personer. Det betyder, at guiden kan fokusere på de forklaringer, du beder om, på en mere personlig måde. Guiderne på denne type rundvisning har to ting til fælles: de kender London ud og ind, og de er fans af Harry Potter-bøgerne og -filmene, så udnyt lejligheden og nyd hvert øjeblik af rundvisningen!

 • Anbefales hvis... du vil nyde Harry Potter-universet til en reduceret pris, eller hvis du har lyst til mere efter at have set Warner Bros. Studios.

Her er vandreturene til Harry Potter-lokationerne i London

Harry Potter-rummet på St. Pancras-jernbanestationen
Harry Potter-rummet på St. Pancras-jernbanestationen

Over hele London har du forskellige steder i byen, der har inspireret bøgerne og filmene. For år tilbage måtte fans selv finde dem, men nu er der ekspertguider, som viser dig dem på en vandretur til Harry Potter-stederne, mens de fortæller dig interessante fakta om sagaen.

På denne ca. to timers vandretur tager en guide, som ikke kun har specialiseret sig i sagaen, men også i Londons historie, dig med til Harry Potter-steder i London, f.eks:

Perron 9 og ¾ på King Cross Station

På King's Cross Station kan du finde et hjørne, hvor den berømte perron er blevet genskabt med en bagagevogn gennem væggen. Du kan få taget dit billede der og derefter stoppe ved Harry Potter-souvenirbutikken, mens guiden fortæller dig, hvordan dette turiststed blev oprettet efter filmens succes, og hvordan J.K. Rowling brugte stationen som ramme for sine bøger. Det er en skam, at du ikke kan nå Hogwarts Expressen...

Diagon Alley i Leadenhall Market

Dette er et af de ældste markeder i London og er inspireret af den berømte Diagon Alley, hvor Harry købte bøger, trylledrikke og selvfølgelig Ollivanders tryllestave. Dette er et af de længste og mest specielle stop på turen; du vil opdage, hvordan virkeligheden inspirerer fiktionen, og hvordan fiktionen forvandler virkeligheden. Din guide vil fortælle dig alt om Knockturn Alley eller Leaky Cauldron Inn og derefter lade dig få minutter til at udforske området på egen hånd.

Gringotts Bank og den australske ambassade

Den berømte troldebank, der optræder i flere af filmene, er inspireret af den australske ambassade i London. Du er måske gået forbi og har ikke bemærket den slående lighed, men for at give dig et klarere billede af det, vil din guide vise dig fotografier fra filmene, der beviser, at troldmandsbanken faktisk er inspireret af denne bygning.

Premierer og Trafalgar Square

Ikke alt på denne tur drejer sig om filmens locations, du vil også lære anekdoter om skuespillerne og betydningen af sagaen, og Trafalgar Square vil sandsynligvis være det sted, som din guide vælger at fortælle dig disse. Det er netop herfra, at tusindvis af fans oplevede slutningen af sagaen samt andre øjeblikke i forbindelse med udgivelsen af filmene.

Book en Harry Potter-tur i London

Andre muligheder for at nyde Harry Potter i London: Tur på Themsen-krydstogt eller privat rundvisning

Originale Harry Potter-kostumer
Originale Harry Potter-kostumer

Hvis du ønsker at fuldende oplevelsen af at gå rundt på Harry Potter-stederne i London, kan du booke en tur, der inkluderer et krydstogt på Themsen. I selskab med en guide kan du også lære trivia og anekdoter om filmene, mens du slapper af på en bådtur på floden. Denne aktivitet omfatter også interaktive spil, som du kan dele om bord med andre fans af sagaen.

Og hvis den to timers vandretur er for kort for dig, anbefaler jeg, at du overvejer en privat køretur til Harry Potter-stederne, hvor guiden udelukkende vil være dedikeret til dig og den gruppe, du rejser med. Denne tur varer ca. fire timer, kan tilpasses fuldt ud og fås på engelsk, spansk og fransk.

Dette er en meget anbefalelsesværdig mulighed, hvis du rejser til London med børn, da du kan bede guiden om at veksle mellem filmsteder og andre London-vartegn under turen.

Tilrettelæg din egen rundvisning på Harry Potter-lokationer i London

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du beslutter dig for at tage på en guidet tur i Harry Potter-universet i London, uanset om du vælger en gruppetur eller en privat tur, er der et par ting, du skal være opmærksom på:

 • Da turen foregår til fods, er det logisk, at du ikke kommer til at besøge alle stederne, da London er en stor by, og mange af dem ligger ret langt fra hinanden.
 • Mødestedet vil altid være et centralt sted, som du nemt kan nå fra din bolig. Hvis du har spørgsmål, kan du stille dem til din guide, når du har booket din plads, eller bede om at blive hentet fra dit hotel mod et tillægsgebyr.
 • Turene varer mellem to og tre timer, så vær forberedt på at gå. De kører næsten alle ugens dage, og det bedste tidspunkt at tage af sted afhænger af vejret.
 • Du har mulighed for at købe Harry Potter-souvenirs ved mange af turens stop, da du kommer forbi Harry Potter-butikker i forskellige dele af London, og guiden vil give dig tid til at gøre det.
 • Hvis du har et London Pass, får du en rundvisning inkluderet, hvor du kan se locations fra Harry Potter og mange andre film, der er optaget eller inspireret af London, f.eks. Mary Poppins, Sherlock Holmes og James Bond. Du kan læse mere om London Passes i denne artikel om London Pass. London Pass.
 • Tjek teaterlisterne, når du har besluttet dig for din tur til London. Hvis du er heldig, kan du måske nå at se en forestilling af Harry Potter og det forbandede arvegods.

Book en Harry Potter-tur i London

Besøg Warner Bros. Harry Potter Studios

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du ligesom jeg er en rigtig Harry Potter-fan, bør du også overveje at besøge Harry Potter-parken i Warner Bros Studios London. For at få mest muligt ud af det vil jeg give dig nogle tips:

 • Sådan kommer du dertil: Transport til Warner Bros Studios er en vigtig detalje, som du skal huske på. Glem ikke, at de ligger langt fra Londons centrum, så det er bedst at bestille den på forhånd til ud- og hjemrejse. Der er direkte busser fra Watford Junction togstation til studierne.
 • Besøgets varighed: Tag dig god tid i hvert af Warner Bros. studierne. Du skal ikke have travlt med at se alt; detaljerne er så velgennemtænkte, at det vil være værd at tage dig god tid til at se hver en krog. For at se alt ordentligt anbefaler jeg, at du sætter mellem 3 og 5 timer af til besøget.
 • Tidsplan: Når du køber din billet (altid på forhånd, da du kun kan ombytte den i studierne), kan du selv vælge dag og tidspunkt for dit besøg. Jeg anbefaler, at du vælger den første tid for at undgå trængsel. Husk på, at du kan komme ind, men ikke ud, så der vil være flere og flere mennesker i faciliteterne.
 • Tag audioguiden: Den koster omkring fem pund, men det er det hele værd. Mens du fordyber dig i den magiske verden, fortæller de dig detaljer, du ikke kendte til om filmen, skuespillerne og sagaen.
 • Hvis du tager af sted med børn, vil de blive fascineret af rundvisningen, men de mindre børn vil måske blive skræmt af realismen i nogle af kulisserne eller besøget i Den Forbudte Skov. Husk det, hvis du ønsker at undgå disse rum.
 • Hvor man kan spise: Glem ikke at stoppe ved baren, hvis du vil prøve den berømte butterbeer eller Frog Café, hvis du vil have en chokoladefrø. Der er ingen steder at spise i det omkringliggende område, så hvis dit besøg falder sammen med frokosttid, vil du kun kunne spise på studiets egen restaurant, hvor prisen ikke er særlig billig.
 • Souvernirs: Gavebutikken er også et besøg værd, om det så bare er for at sætte tænderne i den. Her finder du alt merchandising fra sagaen til rådighed. Du kan tage billeder, men lad ikke kameraet ødelægge oplevelsen; det er bedre at leve den end at optage den.

Bestil billetter til Harry Potter Park

Sådan ser Harry Potter-turen i Warner Bros. Studios ud

Kostumer fra sagaen udstillet i Warner Bros Studios
Kostumer fra sagaen udstillet i Warner Bros Studios

Under denne rundvisning kan du ikke kun se scenografi og kostumer fra filmene, men du får også mere at vide om sagaen og om, hvordan filmene blev lavet, herunder special effects. Med muggle detaljer i tankerne anbefaler vi, at du bestiller billetter til Warner Bros Studios på forhånd på grund af det store antal besøgende og arrangerer transport til og fra Warner Bros Studios, da de ligger langt fra centrum. Et godt råd: Pas på, hvis du bliver tilbudt videresalgsbilletter til Harry Potter Studios.

Hvis du vil være sikker på, om det er værd at besøge Warner Bros. studios i forbindelse med Harry Potter-turen, vil jeg give dig en lille smagsprøve på, hvad du vil finde der. Til at begynde med er studierne opdelt i indendørs og udendørs områder, og på begge steder er der i kulisserne ikke kun originale rekvisitter fra filmene, men også filmisk information om, hvordan de blev lavet. Men et skridt ad gangen.

Harry Potter-studierne i London er heller ikke kun til at se på - i mange af dem kan du trylle ved at svinge en tryllestav eller løfte en kost.

Hvad du vil se i de indendørs studier

 • Start dit besøg i den store spisesal, hvor du vil blive mødt af professorernes figurer ved hovedbordet, som de gør hvert år med Harry, Ron og Hermione, eller i hvert fald de år, hvor ingen styrter en flyvende bil ind i en boksepil (som du i øvrigt også kan se på denne rundvisning).
 • Derefter går turen videre til skolens gange, herunder de skiftende trapper, hvor du kan se et væld af billeder af tidligere ledere af Hogwarts-husene, herunder den fede dame.
 • Derefter følger du den typiske rute til skolestart gennem fællesrummet og videre til Gryffindors sovesal.
 • Professorernes kontorer venter også på dig under dit besøg, og der er også vitrineskabe, hvor du kan finde alle de oplysninger, du ønsker om Quidditch-sporten.
 • Du besøger Lucious Malfoys hus (uhyggeligt), Weasleys stue eller en meget udførlig Forbudt Skov fuld af væsner, visuals og lydeffekter.

Hvad du vil se i de udendørs studier

Hvad angår de udendørs studios, er de også fulde af overraskelser. Du kan se Dursleys hus på Privet Drive (inklusive trappeopgangen), natbussen, perron 9 og ¾, Ollivanders butik og mange andre kroge og hjørner. Den eneste ulempe ved denne tur er, at når du forlader studierne, vil du have svært ved at blande dig med mugglere igen.

Leje af transport til studierne fra London

Det er ikke tilrådeligt at bestille transport uden at have sikret sig billetterne, da tilgængeligheden er meget begrænset, og du risikerer at komme frem og blive udsolgt. Desuden omfatter mange af parkens billetmuligheder også transport fra London.

Men hvis du allerede har fået din billet og gerne vil booke en shuttletransport til og fra parken, som sætter dig af ved porten, kan du tjekke dette indlæg om, hvordan du kommer til Harry Potter Studios fra London.

Book billetter til Harry Potter Park

Hvis du er interesseret i en rundvisning i Harry Potter London, er du måske også interesseret i

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du nød oplevelsen af Harry Potter-vandreturen, skal du sørge for at tage på vandretur i London under dit besøg i den britiske hovedstad. Du tror måske, at mugglernes verden ikke er lige så charmerende som den magiske, men husk, at London også er Sherlock Holmes' eller Peter Pans by, og at den i sig selv har mange historier at tilbyde dig uden at ty til fantasi.

Som sagt var dette min favorit, men sandheden er, at udbuddet af guidede ture i London er uendeligt, og jeg har skrevet en guide, der skal hjælpe dig med at sortere alle ideerne, hvilke ture der er de bedste og hvorfor. Du kan læse den i denne artikel på London ture.