Harry Potter ture og oplevelser

London er Harry Potters by, og overalt i byen kan du finde referencer og steder fra sagaen. Jeg vil fortælle dig om de forskellige ture om den unge troldmand, som du kan tage på i den britiske hovedstad.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutters læst

Harry Potter ture og oplevelser

Hogwarts eksprestog | © Martin Pettitt

For mange af os er London ikke bare Big Ben, Nothing Hill eller Hyde Park; for mange af os er London Diagon Alley, Platform 9 og ¾, Gringotts og Leaky Cauldron. Velkommen til Hogwarts (eller næsten...).

En af de aktiviteter, jeg anbefaler, at du foretager dig i London, hvis du er fan af Harry Potter-sagaen, er at tage en tur til de steder, hvor filmene blev optaget. Med en specialiseret guide kan du besøge de vigtigste steder i byen, der gav liv til de otte historier om den berømte troldmand, såsom Trafalgar Square, Covent Garden eller Soho.

Den mest økonomiske løsning

Harry Potter Tur i London

Rundvisning på Harry Potter-steder i London City

Mens du vandrer rundt i Londons gader, vil en ekspertguide vise dig steder, der optræder i eller har inspireret Harry Potter-filmene.

Byen London er fuld af steder, der har at gøre med Harry Potter-filmene, og med denne tur vil de ikke gå ubemærket hen. En guide vil vise dig rundt på Platform 9 og 3/4, Diagon Alley og Gringotts Bank, mens du vandrer rundt i London som en muggler.

Denne tur er også i små grupper på (højst) 25 personer. Det betyder, at guiden kan fokusere på de forklaringer, du beder om, på en mere personlig måde. Guiderne på denne type ture har to ting til fælles: De kender London ud og ind, og de er fans af Harry Potter-bøgerne og -filmene, så udnyt muligheden og nyd hvert øjeblik af turen!

 • Anbefales hvis... du vil opleve Harry Potter-universet til en reduceret pris, eller hvis du har lyst til mere efter at have set Warner Bros. Studios.

Her er vandreturene til Harry Potter-lokationerne i London

Harry Potter-rummet på jernbanestationen St. Pancras
Harry Potter-rummet på jernbanestationen St. Pancras

Overalt i London er der forskellige steder, der har inspireret til bøgerne og filmene. For år tilbage måtte fans selv opspore dem, men nu er der ekspertguider, som viser dig dem på en vandretur til Harry Potter -steder, mens de fortæller dig interessante fakta om sagaen.

På denne cirka to timer lange vandretur vil en guide, som ikke kun er specialiseret i sagaen, men også i Londons historie, tage dig med til Harry Potter-steder i London som f.eks. følgende:

Perron 9 og ¾ på King Cross Station

På King's Cross Station kan du finde et hjørne, hvor den berømte perron er blevet genskabt med en bagagevogn gennem væggen. Her kan du få taget et billede og derefter stoppe ved Harry Potter-souvenirbutikken, mens guiden fortæller dig, hvordan dette turiststed blev oprettet efter filmenes succes, og hvordan J.K. Rowling brugte stationen som kulisse for sine bøger. Det er bare ærgerligt, at du ikke kan nå Hogwarts-ekspressen...

Diagon Alley i Leadenhall Market

Dette er et af de ældste markeder i London og er inspireret af den berømte Diagon Alley, hvor Harry købte bøger, trylledrikke og selvfølgelig Ollivanders tryllestave. Dette er et af de længste og mest specielle stop på turen; du vil opdage, hvordan virkeligheden inspirerer fiktionen, og hvordan fiktionen forvandler virkeligheden. Din guide vil fortælle dig alt om Knockturn Alley eller Leaky Cauldron Inn og derefter give dig et par minutter til at udforske området i ro og mag.

Gringotts Bank og den australske ambassade

Den berømte goblin-bank, der optræder i flere af filmene, er inspireret af den australske ambassade i London. Du er måske gået forbi uden at bemærke den slående lighed, men for at give dig et klarere billede af det, vil din guide vise dig fotografier fra filmene for at bevise, at troldmandsbanken faktisk var inspireret af denne bygning.

Premierer og Trafalgar Square

Ikke alt på denne tur drejer sig om filmenes locations, du vil også lære anekdoter om skuespillerne og betydningen af sagaen, og Trafalgar Square vil sandsynligvis være det sted, din guide vælger at fortælle dig disse. Det er netop herfra, at tusindvis af fans oplevede afslutningen på sagaen samt andre øjeblikke i forbindelse med udgivelsen af filmene.

Book en Harry Potter-tur i London

Andre muligheder for at opleve Harry Potter i London: Krydstogt på Themsen eller privat tur

Originale Harry Potter-kostumer
Originale Harry Potter-kostumer

Hvis du vil fuldende oplevelsen af at gå rundt på Harry Potters locations i London, kan du booke en tur, der inkluderer et krydstogt på Themsen. Sammen med en guide kan du lære trivia og anekdoter om filmene, mens du slapper af på en bådtur på floden. Denne aktivitet omfatter også interaktive spil, som du kan dele om bord med andre fans af sagaen.

Og hvis den to timer lange vandretur er for kort for dig, anbefaler jeg, at du overvejer en privat køretur til Harry Potter-lokationerne, hvor guiden udelukkende vil være dedikeret til dig og den gruppe, du rejser med. Denne tur varer omkring fire timer, kan tilpasses helt efter jeres ønsker og fås på engelsk, spansk og fransk.

Dette er en stærkt anbefalet mulighed, hvis I rejser til London med børn, da I kan bede guiden om at skifte steder fra filmen ud med andre London-vartegn under turen.

Vi sammenligner alle mulighederne

Organiser din egen tur til Harry Potter-steder i London

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du beslutter dig for at tage på en guidet tur i Harry Potter-universet i London, uanset om det er en gruppetur eller en privat tur, er der et par ting, du skal huske på:

 • Da turen foregår til fods, er det logisk, at man ikke besøger alle stederne, da London er en stor by, og mange af dem ligger ret langt fra hinanden.
 • Mødestedet vil altid være et centralt sted, som du nemt kan nå fra din bolig. Hvis du har spørgsmål, kan du spørge din guide, når du har booket din plads, eller bede om at blive hentet fra dit hotel mod et tillæg.
 • Turene varer mellem to og tre timer, så vær forberedt på at gå. De kører næsten alle ugens dage, og det bedste tidspunkt afhænger af vejret.
 • Du har mulighed for at købe Harry Potter-souvenirs ved mange af turens stop, da du kommer forbi Harry Potter-butikker i forskellige dele af London, og guiden vil give dig tid til at gøre det.
 • Hvis du har et London Pass, får du en rundvisning, hvor du ser steder fra Harry Potter og mange andre film, der er indspillet eller inspireret af London, f.eks. Mary Poppins, Sherlock Holmes og James Bond. Du kan finde ud af mere om London Pass i denne artikel om London Pass. London Pass.
 • Tjek teaterlisterne, når du har besluttet dig for din rejse til London. Hvis du er heldig, kan du måske se en forestilling af Harry Potter og den forbandede arv.

Book en Harry Potter-tur i London

Besøg Warner Bros. Harry Potter Studios

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du, ligesom jeg, er en ægte Harry Potter-fan, bør du også overveje at besøge Harry Potter-parken i Warner Bros Studios London. For at få mest muligt ud af det, vil jeg give dig nogle tips:

 • Sådan kommer du derhen: Transport til Warner Bros Studios er en vigtig detalje at huske på. Glem ikke, at de ligger langt fra Londons centrum, så det er bedst at booke på forhånd til ud- og hjemrejsen. Der går direkte busser fra Watford Junction togstation til studierne.
 • Besøgets varighed: Tag dig god tid i hvert af Warner Bros. studierne. Hav ikke travlt med at se det hele; detaljerne er så gennemtænkte, at det vil være umagen værd at se alle kroge og hjørner. For at se det hele ordentligt anbefaler jeg, at du afsætter mellem 3 og 5 timer til besøget.
 • Tidsplan: Når du køber din billet (altid på forhånd, da du kun kan bytte den i studierne), kan du vælge dag og tidspunkt for dit besøg. Jeg anbefaler, at du vælger den første gang for at undgå trængsel. Husk på, at du kan komme ind, men ikke ud, så der vil være flere og flere mennesker i faciliteterne.
 • Tag audioguiden: Det koster omkring fem pund, men det er det værd. Mens du fordyber dig i den magiske verden, vil de fortælle dig detaljer, du ikke vidste om filmen, skuespillerne og sagaen.
 • Hvis du tager afsted med børn, vil de blive fascineret af turen, men de yngre vil måske blive skræmt af realismen i nogle af kulisserne eller besøget i Den Forbudte Skov. Bare hav det i baghovedet, hvis du vil undgå disse rum.
 • Spisesteder: Glem ikke at kigge forbi baren, hvis du vil prøve den berømte butterbeer, eller Frog Café, hvis du vil have en chokoladefrø. Der er ingen steder at spise i det omkringliggende område, så hvis dit besøg falder sammen med frokosttid, kan du kun spise på studiets egen restaurant, hvor prisen ikke vil være særlig billig.
 • Souvernirs: Gavebutikken er også et besøg værd, selv om det bare er for at sætte tænderne i den. Her finder du alt merchandise fra sagaen. Du kan tage billeder, men lad ikke kameraet ødelægge oplevelsen; det er bedre at leve den end at optage den.

Book billetter til Harry Potter Park

Sådan ser Harry Potter-turen i Warner Bros. Studios ud

Kostumer fra sagaen udstillet i Warner Bros Studios
Kostumer fra sagaen udstillet i Warner Bros Studios

På denne tur kan du se scenografien og kostumerne fra filmene og lære mere om sagaen og om, hvordan filmene blev lavet, herunder special effects. Af hensyn til mugglerne anbefaler vi at bestille billetter til Warner Bros Studios i forvejen på grund af det store antal besøgende og arrangere transport til og fra Warner Bros Studios, da de ligger langt fra centrum. Et godt råd: Pas på, hvis du bliver tilbudt billetter til Harry Potter Studios.

Hvis du vil være sikker på, om det er værd at besøge Warner Bros. studierne i forbindelse med Harry Potter-turen, vil jeg give dig en lille smagsprøve på, hvad du vil finde der. Til at begynde med er studierne opdelt i indendørs og udendørs områder, og kulisserne begge steder har ikke kun originale rekvisitter fra filmene, men også filmisk information om, hvordan de blev lavet. Men et skridt ad gangen.

Harry Potter-studierne i London er heller ikke kun til at se på - i mange af dem vil du kunne trylle ved at svinge en tryllestav eller løfte en kost.

Hvad du kan se i de indendørs studier

 • Start dit besøg i den store spisesal, hvor du vil blive mødt af professorernes figurer ved hovedbordet, som de gør hvert år med Harry, Ron og Hermione, eller i det mindste de år, hvor ingen styrter en flyvende bil ind i en boksepil (som du forresten også vil se på denne tur).
 • Derefter går turen videre til skolens korridorer, herunder de skiftende trapper, hvor du vil se en lang række billeder af tidligere ledere af Hogwarts-huse, herunder Den fede dame.
 • Derefter følger du den typiske skolestartsrute gennem fællesrummet og videre til Gryffindors sovesal.
 • Professorernes kontorer venter også på dig under dit besøg, såvel som udstillingsskabe, hvor du kan finde alle de oplysninger, du ønsker om Quidditch-sporten.
 • Du kan besøge Lucious Malfoys hus (uhyggeligt), Weasleys stue eller en meget detaljeret Forbudt Skov fuld af væsner, billeder og lydeffekter.

Hvad du kan se i de udendørs studier

Hvad angår de udendørs studier, er de også fulde af overraskelser. Du vil se Dursleys hus på Privet Drive (inklusive trappeopgangen), natbussen, Platform 9 og ¾, Ollivanders butik og mange andre kroge og hjørner. Den eneste ulempe ved denne tur er, at når man forlader studierne, er det svært at blande sig med mugglere igen.

Leje af transport til studierne fra London

Det er ikke tilrådeligt at bestille transport uden at have sikret sig billetter, da tilgængeligheden er meget begrænset, og man risikerer, at der er udsolgt, når man kommer frem. Desuden inkluderer mange parkbilletter også transport fra London.

Men hvis du allerede har fået din billet, og du gerne vil booke en shuttleservice til og fra parken, som sætter dig af ved indgangen, kan du tjekke dette indlæg om, hvordan du kommer til Harry Potter Studios fra London.

Book billetter til Harry Potter Park

Hvis du er interesseret i en rundtur i Harry Potter London, er du måske også interesseret i

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Hvis du nød oplevelsen med Harry Potter-turen, skal du huske at tage turen til London under dit besøg i den britiske hovedstad. Du tænker måske, at mugglerverdenen ikke er så charmerende som den magiske, men husk, at London også er Sherlock Holmes ' og Peter Pans by, og at den i sig selv har mange historier at byde på uden at ty til fantasien.

Som sagt var dette min favorit, men sandheden er, at udbuddet af guidede ture i London er uendeligt, og jeg har skrevet en guide, der hjælper dig med at sortere i alle ideerne, hvilke ture der er de bedste og hvorfor. Du kan læse den i denne artikel på London ture.