Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Tower of London billetter og ture: de bedste muligheder, hvor man køber dem, hvad man skal se indenfor…

Det er værd at besøge Tower of London Fortress: Sådan får du billetter eller kommer med på en guidet rundvisning i Tower of London Fortress

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutters læst

Tower of London billetter og ture: de bedste muligheder, hvor man køber dem, hvad man skal se indenfor…

Tower of London | ©Joseph Gilbey

Tower of London ligger på bredden af Themsen og er et af de mest berømte monumenter i Det Forenede Kongerige. Næsten 3 millioner turister besøger hvert år denne usædvanligt velbevarede middelalderlige normanniske fæstning. Der er flere måder at lære Tower of London at kende på: Hvis du foretrækker at se det i dit eget tempo, kan du købe en billet til at springe køen over, og hvis du foretrækker at lære mere om dets historie og forstå hvert eneste hjørne, er der guidede ture.

Den bedste løsning

Tårnaf London Privat guidettur

Rundvisning i Tower of London med en ekspertguide kun for dig

Perfekt til en intim og helt eksklusiv oplevelse, mens du besøger det legendariske Tower of London. Benyt lejligheden til at spørge ekspertguiden om tips og anbefalinger.

Varighed: 2 timer

Hvis du virkelig vil nyde historien bag Tower of Londons mure, og det er første gang, du besøger det, er den bedste måde at gøre det på, at tage på denne private rundvisning i Tower of London. Med denne mulighed får du en guide, der udelukkende er dedikeret til dig og din gruppe, så du kan fokusere på de interessante punkter eller oplysninger, du er mest interesseret i, en meget mere personlig rundvisning osv.

Denne guidede rundvisning varer mellem 2 og 3 timer og giver dig den bedste rute til at se de vigtigste dele af dette enorme arkitektoniske kompleks, herunder udstillingen af kronjuveler, og forklarer trin for trin alt, hvad der er værd at vide om Tower of London. Hvis du ønsker det, omfatter denne tur også transport til attraktionen, hvor du bliver hentet fra din indkvartering.

Denne tur inkluderer en privat engelsktalende guide, som vil tage dig rundt i attraktionen og fortælle dig om dens historie og legender på en guidet tur.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Denne mulighed giver dig mulighed for at besøge Tower of London indefra med en ekspertguide, som vil ledsage dig og din gruppe eksklusivt, uden at du behøver at være en del af en organiseret tur med andre deltagere.

Anbefales, hvis... du vil kende de bedst bevarede hemmeligheder i det mystiske Tower of London med en ekspertguide.


Mulighed for opsparing

London Pass

Londons bedste attraktioner til den bedste pris med London Tourist Card

Hvis Tower of London kun er en af de mange attraktioner, du ønsker at besøge på din rejse, kan du undersøge muligheden for at købe et Tower of London Sightseeing Pass.

En anden måde at besøge Tower of London på (den mest økonomiske, hvis du skal besøge flere af byens seværdigheder) er at gøre det med et af de forskellige London Sightseeing Passes, som du kan læse mere om i denne anden artikel om Tower of London, som jeg har udgivet. London Pass.

Tower of London er en af de vigtigste attraktioner i London og er derfor inkluderet i flere af de eksisterende London Sightseeing Passes. London Pass omfatter alt, hvad du kan besøge i London i form af kulturelle og historiske seværdigheder. Med dette pas får du adgang til over 80 seværdigheder, herunder Tower of London, og en dags sightseeingbustur. Med dette pas sparer du tid ved at springe køen over ved attraktionerne og penge ved ikke at skulle betale for individuelle billetter til hver enkelt attraktion. Det giver dig også adgang til særlige tilbud på restauranter, i butikker og i teatre.

Prisen for London Pass varierer alt efter antallet af dage, som du bruger det. Den maksimale varighed er 10 dage, men du kan tilpasse den og betale for 1, 2, 3, 4, 5 eller 6 dage. For at give dig et indtryk af bekvemmeligheden: Med et 6-dages London Pass for voksne til ca. 171 £ kan du f.eks. besøge en række attraktioner, som, hvis du betalte for dem hver for sig, ville løbe op i over 600 £.

Hvis du ønsker at se de vigtigste seværdigheder i London på mindst 4 dage, men også gerne vil krydre din rejse med andre fritidsaktiviteter, f.eks. et besøg på Madame Tussauds, London Dungeon eller London Eye, er London Explorer Pass den bedste løsning.

Med dette pas kan du selv vælge, hvor mange attraktioner du vil besøge, så du undgår lange køer ved hver enkelt turistattraktion, og du sparer op til 35 % på entréprisen. Derudover kan du tage en tur rundt i byen på en dag i en turistbus og få vejledning på din tur med den nyttige digitale guide.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Hvis du planlægger at besøge flere seværdigheder, kan London Pass sandsynligvis betale sig økonomisk. Desuden sparer du tid, da du kan springe køerne til billetkontoret ved hver enkelt forlystelse over.

Anbefales, hvis... du ønsker at supplere din rejse med andre besøg som Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral eller Royal Albert Hall.


Køb billetter til Tower of London på billetkontoret

Facaden af Tower of London
Facaden af Tower of London

En anden mulighed er at gå hen til selve indgangen og købe billetter i billetkontoret. Her kan du vælge en billet, der omfatter adgang til kronjuvelerne. Det giver dig mulighed for at se den glitrende samling af kronjuveler på én dag eller udforske stedet på egen hånd i dit eget tempo, men du skal vente i de lange køer ved indgangen.

Du kan også få en gratis rundvisning indenfor med en autentisk "Beefeater"-vagt. Hvis du har lyst til at tage med på denne tur, starter den hver halve time og varer 60 minutter. Du vil blive ført ind i tårnet gennem de spændende historier, der fortælles af disse "Yeomen Warders", guider klædt ud som de vagter, der engang passede på tårnets fanger og beskyttede de kongelige juveler.

Book din guidede tur i Tower of London

Hvad skal du se i Tower of London?

De klassiske krager omkring Tower of London
De klassiske krager omkring Tower of London

Det monumentale kompleks, som Tower of London udgør, kan være overvældende, hvis du ikke har meget tid til dit besøg, så jeg vil gerne anbefale dig nogle af de vigtigste områder.

 • Det Hvide Tårn er det vigtigste tårn i komplekset, som siges at have været brugt som kongens bolig og rummer den fineste samling af kongelige rustninger, og et andet af tårnene, Beauchamp-tårnet, hvis vægge stadig kan ses med skrifter fra flere af de fanger, der har været igennem det.

 • Kronjuvelerne: Du vil blive forblændet af den unikke samling, der udgør dets smykkehus, hvoraf nogle af dem stadig bæres af dronning Elizabeth II.

 • Wakefield Tower: Nederst kan du se en udstilling om, hvordan fanger blev tortureret med kopier af de genstande, som deres bødler brugte, og omkring tårnet bor planetens mest berømte kragefuglekoloni. Disse fugle var dengang kendt som vogtere af Tower of London.

Book din guidede tur i Tower of London

Åbningstider for Tower of London

Tower of London| ©Francesco Gasparetti
Tower of London| ©Francesco Gasparetti

Tower of London er åbent alle dage året rundt undtagen den 24., 25. og 26. december og den 1. januar.

Åbningstiderne for Tower of London varierer på forskellige tidspunkter af året, nogle gange er der åbent fra kl. 9.00 til 16.30 og andre gange fra kl. 10.00 til 17.30, så tjek venligst den officielle hjemmeside for at se kalenderdatoerne, når du rejser.

Book din guidede tur i Tower of London

Sådan kommer du til Tower of London

Murene i Tower of London
Murene i Tower of London

Tower of London ligger i St Katharine's & Wapping (Tower Hamlets-distriktet) i Londons historiske og finansielle centrum, den berømte "City", og er derfor perfekt forbundet med byens offentlige transportmidler. Når du ankommer, skal du anskaffe dig et Oyster Card, som du kan købe på alle metrostationer, så du kan bevæge dig rundt i hovedstaden på en mere smidig og økonomisk måde:

Underjordisk

Det nærmeste metrostop til Tower of London ligger ca. 5 minutters gang fra Tower Hill (District Line, Circle Line).Du kan også komme til Tower Hill med letbanen Docklands Light Railway (DLR), da DLR's Tower Gateway Station ligger lige ved siden af Tower Hill metrostation.

Bus

De fleste af Londons sightseeingbusser, som du har adgang til, hvis du vælger et London Pass eller London Explorer Pass, stopper ved Tower of London. Du kan komme dertil med bybus 15, 42, 78, 100 og RV1.

Tog

Du kan også komme til Tower of London ved at stå af ved togstoppestedet Fenchurch Street, 5 minutters gang derfra, eller ved London Bridge, 15 minutters gang derfra.

Båd

Flere af Themsens flodkrydstogterne, herunder London Pass og London Explorer Pass, gør stop for at besøge Tower of London. Den nærmeste mole er Tower Pier, som man kan komme til ved at tage Charing Cross, Westminster og Greenwich.

Generelt anbefaler jeg, at du overvejer at tage et krydstogt på Themsen for at komme fra den ene ende af byen til den anden. Der er forskellige typer krydstogter, jeg forklarer alt om dem i denne artikel om Thames River krydstogter.

Book din guidede tur i Tower of London

Andre interessante oplysninger om Tower of London

Adgang til Tower of London
Adgang til Tower of London

Jeg må gøre opmærksom på en vigtig ting, når jeg besøger Tower of London, for selv om det er et tilgængeligt sted, der vil interessere alle typer rejsende, skal man være opmærksom på, at det ikke er muligt at komme ind med visse behov, f.eks. en kørestol.

Der er dog en række frivillige (afhængigt af tilgængelighed) til at hjælpe besøgende med særlige behov. For disse er der også mulighed for at få adgang med et hjælpedyr og information i punktskrift i de fleste attraktioner for blinde og svagtseende samt mulighed for at hyre en tegnsprogstolk for døve og hørehæmmede.

Der er også lydguider til at berige besøget (ca. £4), en elevator til et af de mest mytiske steder i attraktionen, "Det Hvide Tårn", og siddepladser til at hvile benene forskellige steder i fæstningen samt flere toiletter, hvoraf nogle er tilpasset (især dem på ydersiden af tårnet).

Book din guidede tur i Tower of London

En smule historie om Tower of London

Udsigt til Tower Bridge fra Tower of London
Udsigt til Tower Bridge fra Tower of London

Denne fæstning, der blev bygget i 1066 og har udsigt over det centrale London, er virkelig blevet "afskrevet" i løbet af de mere end ni århundreder, den har eksisteret. Det var engang et skræmmende fængsel med umenneskelige forhold, et sted hvor berygtede forrædere mod kronen blev henrettet, og senere blev det en kongelig residens.

I løbet af sin historie har det også været brugt som våbenkammer, kongelig mønt og skatkammer og endda som opbevaringssted for kronjuvelerne og som zoologisk have for vilde dyr. Der er masser af historie at finde inden for dens mure. Faktisk tager en rundvisning i hele det arkitektoniske kompleks ikke mindre end 3 timer.

Af alle disse grunde blev Tower of London erklæret for verdensarv af UNESCO i 1988.

Book din guidede tur i Tower of London

Hvad du kan besøge omkring Tower of London

Tower of London Beefeater| ©Paul Hudson
Tower of London Beefeater| ©Paul Hudson

Takket være Tower of Londons enestående beliggenhed kan du udnytte dit besøg til at opleve nogle af byens andre store seværdigheder. Kun 293 meter fra Tower of London ligger City Hall, den futuristiske bygning, der huser Londons rådhus, og lidt længere væk, 343 meter, kan du gå over byens mest berømte bro, Tower Bridge.

I nærheden, 569 meter fra Tower of London, kan du beundre Great Fire Monument, en 61 meter lang dorisk stensøjle, der forestiller den store brand, der hærgede London i 1666, og den efterfølgende genopbygning af byen.

Hvis du er interesseret i flådehistorie, kan du nyde HMS Belfast (244 m fra Tower of London), et flydende museum, der var den britiske flådes flagskib. I dette område har du også mulighed for at krydse London Bridge, broen over Themsen, der forbinder City of London med Southwark.

Vicky's rejsetips

Benyt lejligheden til at gå op til det utrolige udsigtspunkt The View from the Shard på den anden side af floden, mens du er i området.

Hvis du er interesseret i Tower of London, vil du også være interesseret i

Hvis du ud over historien og arkitekturen i det berømte Tower of London også er interesseret i at besøge andre vigtige steder i Englands historie, kan du læse denne anden artikel, som jeg har skrevet om Tower of London. London Westminister Abbey billetter: tilgængeligemulighederog alt du skal videet af de mest symbolske steder i byen.

En smart måde at komme rundt i storbyen på er hop-on, hop-off-bussen. Lad dig ikke påvirke af den opfattelse, at det er for turistet, for det giver dig trods alt mulighed for at bevæge dig hurtigt mellem byens seværdigheder, mens du stadig kan nyde seværdighederne. Jeg fortæller dig alt om det i Hop-på Hop-af busrejser.

Book din guidede tur i Tower of London

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor lang tid tager en rundvisning i Tower of London normalt?

  Du kan forvente at bruge 2-3 timer på at besøge tårnet. Det kan tage ca. 20 minutter at stå i kø for at besøge kronjuvelerne, og en rundvisning i hele tårnet tager ca. 1,5 time.

 • Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Tower of London?

  Som hovedregel er det bedst at besøge stedet om morgenen og midt på ugen for at undgå længere køer på grund af skolebesøg. Af samme grund er det en god idé at undgå at besøge tårnet på helligdage.

 • Hvad kan jeg gøre efter et besøg i Tower of London?

  Der er masser af ting at lave i nærheden af Tower of London, f.eks. at krydse Tower Bridge, beundre The Shard, besøge den smukke Southwark Cathedral eller slentre rundt på Borough Market.

 • Er Tower of London et besøg værd?

  Ja, og ikke kun for at lære dens indre at kende, men også fordi du vil blive fascineret af dens historie under en guidet rundvisning. Det er også en god undskyldning for at udforske det omkringliggende område, gå langs Themsen og krydse den berømte London Bridge.