Tower of London billetter og ture: de bedste muligheder, hvor man køber dem, hvad man skal se indenfor…

Det er besværet værd at besøge fæstningen Tower of London: Sådan får du billetter eller kommer med på en guidet rundvisning.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minutters læst

Tower of London billetter og ture: de bedste muligheder, hvor man køber dem, hvad man skal se indenfor…

Tower of London | ©Joseph Gilbey

Tower of London, der ligger ved Themsens bred, er et af de mest berømte monumenter i Storbritannien. Næsten 3 millioner turister besøger hvert år denne usædvanligt velbevarede middelalderlige normanniske fæstning. Der er flere måder at lære Tower of London at kende på: Hvis du foretrækker at se det i ro og mag, kan du købe en "skip-the-line"-billet, og hvis du foretrækker at lære mere om dets historie og få en god forståelse af hvert et hjørne, er der guidede ture.

Den bedste løsning

Tårn af London Billetter inklusive kronjuveler og Beefeater Tur

Besøg Tower of London indefra med en ekspertguide

En perfekt plan for at lære det legendariske Tower of London at kende i dybden. Få mest muligt ud af det, og spørg ekspertguiden om råd og anbefalinger for at gøre din oplevelse så komplet som muligt.

Hvis du virkelig vil suge til dig af historien bag Tower of Londons mure, og det er første gang, du besøger det, er den bedste måde at gøre det på med denne Tower of London-tur. På denne tur vil du blive ledsaget af en guide, så du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Med en varighed på mellem 2 og 3 timer vil denne guidede tur give dig den bedste rute til at se de vigtigste dele af dette enorme arkitektoniske kompleks, herunder kronjuveludstillingen, og den vil trin for trin forklare alt, hvad der er værd at vide om Tower of London.

Anbefales, hvis... du vil lære de bedst bevarede hemmeligheder om det mystiske Tower of London fra en ekspertguide.

Køb billetter til Tower of London i billetkontoret

Facaden på Tower of London
Facaden på Tower of London

En anden mulighed er at gå hen til indgangen og købe dine billetter i billetkontoret. Der kan du vælge en billet, der inkluderer adgang til kronjuvelerne. Det giver dig mulighed for at se den glitrende samling af kronjuveler på én dag eller udforske stedet på egen hånd i dit eget tempo, men du bliver nødt til at vente i de lange køer ved indgangen.

Du kan også tage en gratis guidet tur indenfor med en autentisk 'Beefeater'-vagt. Hvis du har lyst til at deltage i denne tur, starter den hver halve time og varer 60 minutter. Du vil blive ført ind i Tower gennem de spændende historier, der fortælles af disse 'Yeomen Warders', guider klædt ud som de vagter, der engang passede på Tower's fanger og bevogtede sikkerheden for dets kongelige juveler.

Book billetter til Tower of London

Priser for Tower of London

Tower of London-broen|©Vecino de Dunwich
Tower of London-broen|©Vecino de Dunwich

Prisen på en billet til Tower of London starter ved £40 i Hellotickets. Men hvis din oplevelse skal være så komplet som muligt, kan du vælge en billet til Tower of London med adgang til kronjuvelerne og rundvisning med en Beefeater-vagt, hvis pris er fra 44 €.

Derudover kan du også kombinere billetten til Tower of London med andre sightseeingplaner såsom et krydstogt, så det er et tilbud til Tower of London, Changing of the Guard og Thames cruise, som vil koste omkring 150 € eller en rundvisning i London og billetter til Tower of London fra 119 €.

Book en rundtur i London og billetter til Tower of London

Alle muligheder for at besøge Tower of London

tower of london med panoramaudsigt|©Abariltur
tower of london med panoramaudsigt|©Abariltur

Tower of London er et must-see og 100% anbefalet på din rejse til den britiske hovedstad. Hvis du beslutter dig for at tage afsted, kan du besøge det på egen hånd eller supplere med en rundtur i London eller endda et krydstogt på Themsen. Her er alle de tilgængelige muligheder:

Book en billet til Tower of London og Thames River Cruise

Er Tower of London inkluderet i et sightseeingpas?

TÅRNET I LONDON 4|©MANUEL ZALDÍVAR
TÅRNET I LONDON 4|©MANUEL ZALDÍVAR

Som en af de vigtigste attraktioner i London er Tower of London inkluderet i flere af sightseeingpassene, hvilket du kan læse om i denne anden artikel om Tower of London. London Pass. London Pass inkluderer alt, hvad du kan besøge i London, når det gælder kulturel og historisk sightseeing. Du får adgang til over 80 attraktioner, og du sparer tid ved at springe køen over ved attraktionerne og penge ved ikke at skulle betale for individuelle billetter til hver attraktion.

Prisen på London Pass varierer alt efter, hvor mange dage man bruger det. Den maksimale varighed er 10 dage, men du kan tilpasse det og betale for 1, 2, 3, 4, 5 eller 6 dage. For at give dig en idé om bekvemmeligheden: Med et 6-dages London Pass til voksne, som koster omkring £171, kan du f.eks. besøge en række attraktioner, som, hvis du betalte for dem separat, ville løbe op i over £600.

På den anden side, hvis du vil se de vigtigste seværdigheder i London på mindst 4 dage, men også gerne vil krydre din tur med andre fritidsaktiviteter, såsom et besøg på Madame Tussauds, London Dungeon eller London Eye, vil London Explorer Pass være din bedste mulighed. Med dette pas kan du vælge, hvor mange attraktioner du vil besøge, undgå lange køer ved hver attraktion og spare op til 35 % på indgangsbilletten.

Book dit London Pass

Hvad skal man se i Tower of London?

De klassiske krager omkring Tower of London
De klassiske krager omkring Tower of London

Tower of Londons monumentale ensemble kan være overvældende, hvis du ikke har meget tid til dit besøg, så jeg vil gerne anbefale nogle af de områder, du skal se.

  • DetHvide Tårn er hovedtårnet i komplekset, som siges at have været brugt som kongens bolig og huser den bedste samling af kongelige rustninger og et andet af dets vagttårne, Beauchamp Tower, på hvis vægge man stadig kan se skrifter fra flere af de fanger, der gik igennem det.

  • Kronjuvelerne: Du vil blive blændet af den unikke samling, der udgør Jewellery House, hvoraf nogle stadig bæres af dronning Elizabeth II.

  • Wakefield Tower: Nederst kan du se en udstilling om, hvordan fanger blev tortureret med kopier af de genstande, som deres bødler brugte, og rundt om bor den mest berømte koloni af krager på planeten. Disse fugle var dengang kendt som vogtere af Tower of London.

Book billetter til Tower of London

Åbningstider for Tower of London

Tower of London| ©Francesco Gasparetti
Tower of London| ©Francesco Gasparetti

Tower of London er åbent hver dag året rundt, undtagen 24., 25. og 26. december og 1. januar.

Åbningstiderne for Tower of London varierer på forskellige tidspunkter af året, nogle gange fra kl. 9.00 til 16.30 og nogle gange fra kl. 10.00 til 17.30, så tjek venligst den officielle hjemmeside, afhængigt af de datoer i kalenderen, hvor du rejser.

Book billetter til Tower of London

Sådan kommer du til Tower of London

Murene i Tower of London
Murene i Tower of London

Tower of London ligger i St Katharine's & Wapping (Tower Hamlets), i Londons historiske og finansielle centrum, den berømte "City", og er derfor godt betjent med offentlig transport. Når du ankommer, kan du få et Oyster Card, som du kan købe på alle undergrundsstationer, så du kan bevæge dig rundt i hovedstaden på en mere smidig og økonomisk måde:

Metro

Det nærmeste metrostop til Tower of London er Tower Hill (District Line, Circle Line), 5 minutters gang væk. Du kan også komme dertil med Docklands Light Railway (DLR), da DLR's Tower Gateway Station ligger lige ved siden af Tower Hill metrostation.

Bus

De fleste af Londons sightseeingbusser, som du har adgang til, hvis du vælger et London Pass eller London Explorer Pass, stopper ved Tower of London. Med bybus kan du komme dertil med 15, 42, 78, 100 og RV1.

Tog

Du kan også komme til Tower of London ved at stå af ved Fenchurch Street togstop, 5 minutters gang væk, eller fra London Bridge stop, 15 minutters gang væk.

Båd

Der er flere flodkrydstogter på Themsen, bl.a. London Pass og London Explorer Pass, som gør stop for at besøge Tower of London. Den nærmeste mole er Tower Pier, som kan nås fra Charing Cross, Westminster og Greenwich.

For at komme fra den ene ende af byen til den anden anbefaler jeg generelt, at du overvejer at tage et krydstogt på Themsen. Der er forskellige typer af krydstogter, jeg forklarer det hele i denne artikel på Thames River krydstogter.

Book billetter til Tower of London

Andre interessante detaljer om Tower of London

Indgang til Tower of London
Indgang til Tower of London

Et vigtigt punkt at bemærke, når du besøger Tower of London, er, at selvom det er tilgængeligt og vil appellere til alle typer rejsende, skal du være opmærksom på, at det ikke er tilgængeligt med visse behov, såsom en kørestol.

Der er dog et antal frivillige (afhængigt af tilgængelighed), som kan hjælpe besøgende med særlige behov. For sidstnævnte er der også mulighed for adgang med et hjælpedyr og information på blindeskrift i de fleste attraktioner for blinde eller svagtseende, samt mulighed for at hyre en tegnsprogstolk for døve eller hørehæmmede.

Der er også betalte audioguides til at forbedre dit besøg (ca. £4), en elevator til en af de mest ikoniske dele af attraktionen, 'The White Tower', og sæder til at hvile benene på forskellige steder i fæstningen, samt flere toiletter, nogle af dem tilpassede (hovedsageligt dem på ydersiden af tårnet).

Book billetter til Tower of London

En lille historie om Tower of London

Udsigt over Tower Bridge fra området omkring Tower of London
Udsigt over Tower Bridge fra området omkring Tower of London

Denne fæstning, der blev bygget i 1066 med udsigt over det centrale London, er virkelig blevet "afskrevet" i løbet af de ni århundreder, den har levet. Det var engang et skræmmende fængsel med umenneskelige forhold, et henrettelsessted for berygtede forrædere mod kronen og blev senere en kongelig residens.

I løbet af sin historie har det også været brugt som våbenkammer, kongelig mønt og skatkammer og endda som vogter af kronjuvelerne og som zoologisk have for vilde dyr. Der er masser af historie at opdage inden for murene. Faktisk vil en rundtur i hele det arkitektoniske ensemble tage dig ikke mindre end 3 timer.

Af alle disse grunde blev Tower of London erklæret for verdensarv af UNESCO i 1988.

Book billetter til Tower of London

Hvad man kan besøge omkring Tower of London

Beefeater i Tower of London| ©Paul Hudson
Beefeater i Tower of London| ©Paul Hudson

Takket være Tower of Londons enestående beliggenhed kan du udnytte dit besøg til at opdage andre vigtige steder i byen. Kun 293 meter fra Tower of London finder du City Hall, den futuristiske bygning, der huser Londons rådhus, og lidt længere væk, 343 meter, kan du gå over byens mest berømte bro, Tower Bridge.

I nærheden, 569 meter fra Tower of London, kan du beundre Monument to the Great Fire, en 61 meter lang dorisk stensøjle, der repræsenterer den store brand, der ødelagde London i 1666, og den efterfølgende genopbygning.

Hvis du er interesseret i flådehistorie, vil du nyde HMS Belfast (244 m fra Tower of London), et flydende museum, der var den britiske flådes flagskib. I dette område har du også mulighed for at krydse London Bridge, broen over Themsen, der forbinder City of London med bydelen Southwark.

Vicky's Traveller Tip

Mens du er i området, skal du benytte lejligheden til at gå op til det utrolige udsigtspunkt The View from the Shard på den anden side af floden.

Hvis du er interesseret i Tower of London, vil du også være interesseret i

Den brune bygning|©Gary Woodland
Den brune bygning|©Gary Woodland

Hvis du ud over historien og arkitekturen i det berømte Tower of London er interesseret i at besøge andre vigtige steder i Englands historie, vil jeg opfordre dig til at læse denne anden artikel, jeg skrev om Tower of London. London Westminister Abbey billetter: tilgængeligemulighederog alt du skal videEt af de mest emblematiske steder i byen.

En smart måde at komme rundt i storbyen på er hop-on, hop-off-bussen. Lad dig ikke påvirke af den opfattelse, at det er for turistet, for når alt kommer til alt, vil det give dig mulighed for at bevæge dig hurtigt mellem byens seværdigheder, mens du stadig nyder seværdighederne. Jeg fortæller dig alt om det i Hop-på Hop-af busrejser.

Book billetter til Tower of London