Gatwick transport til det centrale London

Der er forskellige muligheder for at komme mellem Gatwick og London: Her er de bedste.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minutters læst

Gatwick transport til det centrale London

Landing af luftfartøjer | © Alan Wilson

London Gatwick (LGW) er Londons næststørste lufthavn og ligger ca. 46 km nord for byen. Selv om der er et tog fra Gatwick til London, er den mest bekvemme og direkte måde at komme dertil på privat eller delt transport.

Bedste overførsler mellem Gatwick og det centrale London

Start- og landingsbane i Gatwick lufthavn| ©Kristina D.C. Hoeppner
Start- og landingsbane i Gatwick lufthavn| ©Kristina D.C. Hoeppner

Hvis du ønsker at spare tid og investere i komfort ved ankomsten til London, er det bedst at bestille en transfer (du kan vælge mellem privat eller delt transfer) for at sikre en problemfri rejse fra dør til dør.

Delt transport mellem Gatwick lufthavn og det centrale London

London Eye Pier| ©Erin Doering
London Eye Pier| ©Erin Doering

Denne delte biltransport mellem Gatwick og det centrale London er den mest komfortable. Tjenesten fungerer 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, hvilket gør den særligt praktisk for dagens første og sidste fly. Chaufførerne taler engelsk, spansk og portugisisk, hvilket gør det nemt at kommunikere med dem.

Værdien for pengene er meget fornuftig, for selv om der er tale om en premium-tjeneste, gør det forhold, at du kan dele køretøjet med flere passagerer - op til maksimalt 15 passagerer - det overkommeligt. Prisen er ca. 55 € pr. tur og person.

Da det er en delt bil, må hver passager kun medbringe én kuffert og én håndtaske. Hvis du rejser med mere eller voluminøs bagage, bedes du oplyse det, når du booker, da dette kan medføre ekstra gebyrer. Køretøjerne er udstyret med barnesæder til små børn og er kørestolsvenlige, forudsat at sæderne er sammenklappelige.

Delet transport fra det centrale London til Gatwick

Delebilservicen mellem London og Gatwick er den samme frem og tilbage, så den fungerer på samme måde. Ved reservationen skal du vælge, hvornår du vil blive hentet, og du kan komme til Gatwick Lufthavn fra dit hotel på ca. 30/40 minutter (afhængigt af trafikken kan det tage op til 60 minutter), og du skal ikke foretage mere end 3 stop undervejs.

Hvis du i stedet for at vente på chaufføren på dit hotel foretrækker at bruge de sidste par timer på sightseeing i byen, er der også forskellige afhentningssteder rundt omkring i byen:

 • London Eye Pier
 • Thames Clippers
 • Westminster Bridge Rd
 • South Bank
 • Ethvert hotel i det centrale London

Book en delt transport fra Gatwick til London

Privat transfer mellem Gatwick Lufthavn og det centrale London

Privat transfer| ©Luxury Train Club
Privat transfer| ©Luxury Train Club

Hvis du vil have en endnu nemmere og hurtigere ankomst til dit hotel, kan du bestille en privat transport fra Gatwick til dit hotel, som du ikke skal dele med andre rejsende, men som udelukkende er til rådighed for dig og din gruppe. Ligesom ved den fælles transport angiver du dit flynummer og ankomsttidspunkt, og chaufføren venter på dig ved udgangen af lufthavnen.

Denne tur vil om noget være kortere end den fælles transport, da du ikke skal foretage mellemlandinger for at sætte andre rejsende af ved deres hoteller. Fra det øjeblik du forlader lufthavnen, kører du direkte til døren til dit hotel.

Hver rejsende kan medbringe én kuffert og én håndtaske eller rygsæk. Selv om det er rigtigt, at da køretøjet står til din fulde rådighed, vil du, hvis du rejser alene, kunne tage mere bagage med, da køretøjet står til din fulde rådighed. Men hvis du rejser i en gruppe og planlægger at tage mere bagage med end anbefalet, er det tilrådeligt at kontakte os via e-mail ved reservationen for at tjekke køretøjets maksimale kapacitet.

Privat transfer fra Central London til Gatwick

Du kan også vælge den private transferservice til returrejsen fra dit hotel til Gatwick, og det fungerer på nøjagtig samme måde. Når du har foretaget din booking, bliver du bedt om at angive afhentningsadressen og det tidspunkt, du ønsker at blive hentet. Mit råd er, at du udregner dit afhentningstidspunkt og giver dig tid nok til at komme til lufthavnen, hvis der er trafik.

Book en delt transport fra dit hotel til Gatwick

Tog mellem London og Gatwick Lufthavn

Gatwick Express-perron, Gatwick Lufthavn| ©Lucy Fisher
Gatwick Express-perron, Gatwick Lufthavn| ©Lucy Fisher

Der er en række forskellige togforbindelser mellem Gatwick og det centrale London. Afhængigt af, hvor dit bestemmelsessted er, kan du overveje det ene eller det andet selskab. Her er de vigtigste muligheder.

Gatwick Express. Den hurtigste

Gatwick Express er det hurtigste tog, der forbinder Gatwick Lufthavn med London Victoria Station på en halv time. Togene kører fra kl. 5:00 til 23:45 og afgår hvert 15. minut. Jeg anbefaler, at du køber din billet online, da det er lidt billigere end ved billetkontoret: ca. 20 € pr. person ( en enkelt rejse) og ca. 35 € pr. person (retur). Når du er kommet til Victoria Station, kan du komme rundt i London med undergrundsbanen eller bybussen.

Southern Railway

Southern Railway er billigere end Gatwick Express, fordi den ikke er lige så hurtig og dækker flere stop. Den er særlig interessant, hvis du skal til den sydøstlige del af byen, da den stopper på stationer i det centrale London samt forskellige steder i området: London Victoria, London Bridge, London Bridge, Clapham Junction, Brighton, Southampton, Eastbourne og Portsmouth. Rejsen kan tage mellem 30 og 60 minutter.

Book en delt transport fra Gatwick til London

Bussen mellem Gatwick Lufthavn og London

Easybus til Gatwick| ©Aubrey
Easybus til Gatwick| ©Aubrey

Den billigste mulighed for at rejse mellem Gatwick Lufthavn og det centrale London er at rejse med en af de to private buslinjer, National Express og EasyBus, selv om dette har den ulempe, at overførslen kan tage længere tid med stop ind imellem.

Easybus

Easybus fra Gatwick Lufthavn til London og omvendt er den billigste transfermulighed af alle og koster mellem 3 og 14 euro, afhængigt af de tilgængelige tilbud, og hvor langt i forvejen du køber din billet. Deres busser kører direkte til Earl's Court/West Brompton-området på lidt over en time, hvis der ikke er for meget trafik, med forbindelse til undergrundsbanen.

De kører hvert 20. minut, 24 timer i døgnet, hele året rundt, og der må kun medbringes én stor kuffert pr. person og én håndtaske.

National Express

Den største fordel ved National Express er, at selv om den er lidt dyrere end Easybus, nemlig mellem 10 og 14 £, er der ingen begrænsninger for bagage. Med National Express kan du komme til og fra den centrale London Victoria station hvert 30. minut. Deres busser kører dog ikke direkte ture som Easybus, men foretager en række stop, hvilket gør rejsen betydeligt længere.

Book en delt transport fra dit hotel til Gatwick

Andre muligheder: Uber eller taxa

Typisk taxa i London| ©Humphrey Muleba
Typisk taxa i London| ©Humphrey Muleba

For ca. £45 hver vej kan du rejse fra Gatwick Lufthavn til London og tilbage i en VTC eller Uber. Selv om prisen nogle gange kan koste op til 75 £, afhængigt af den nøjagtige destination eller oprindelse. Denne mulighed kan være omkostningseffektiv, hvis du rejser med en lille gruppe personer og deler Uber-billetten mellem flere personer.

Husk, at jo større køretøjet er og jo større behov køretøjet har, jo højere bliver prisen for Uber. Det vil dog altid være bedre end at tage en taxa, som kan koste mellem 100 og 150 euro, hvilket er den dyreste løsning af alle.

Alle muligheder for at komme fra Gatwick til London og omvendt

Her er en sammenligningstabel, hvor du kan sammenligne tider og priser for hver transport, hvor du kan se, hvor meget det koster, og hvor lang tid det tager at komme frem:

 • Privat eller delt transport

 • Fra 22 euro ca.

 • Varighed: 45 minutter

 • Destination: dit hotel

 • Gatwick Express-tog

 • Fra 20 euro

 • Varighed: 45 minutter

 • Destination: Victoria Station

 • Easybus

 • Fra 3 euro

 • Varighed: 2 timer

 • Destination: London Victoria

 • Uber

 • Fra 70 euro

 • 45 minutter

 • Destination: personligt tilpasset

Book en delt transfer fra Gatwick til London

Transport mellem andre lufthavne og det centrale London

Hvis du endnu ikke har købt din flyrejse, og du ikke er sikker på, hvilken lufthavn du skal flyve til, skal du ikke være bekymret, for alle Londons lufthavne har gode forbindelser til byens centrum. Her er de praktiske guides, jeg har skrevet om de andre store lufthavne, så du kan se, hvordan du bedst kommer rundt i hver enkelt lufthavn:

Book en fælles transport fra dit hotel til Gatwick